Zeus Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 Neki dan me kolega s foruma Drempa-tzv-v7 obavjestil da bi u nedjelju malo navrnul do Zaboka i pital me dal bi se mogli najti. Naravno da smo se odmah dogovorili da ga čekam u Zaboku u oko 10.30 kad dolazi vlak 3004 iz Zagreba. Jedini problem je što nedjeljom ne vozi vlak 3013, pa će natrag morati sa 3011 koji polazi iz Zaboka u 12.18. Dakle imali smo samo cca sat i 50 minuta. Odmah sam počel razmišljati kak najbolje iskoristiti to vrijeme, da napravimo nekaj lijepih fotki i uz put saznamo nekaj korisnih informacija koje bi mogle zanimati forumaše. Pa evo kak je to izgledalo. Dojdem ja na zabočki kolodvor, i za razliku od par dana prije, sve je bilo puno cisterni. Cisterne lijevo Cisterne desno Stvarno ih je bilo more. Nakon toga stigla je i stubička macosa, i to dupla. Čim je stigla, odmah su je razdvojili. Zbog velikog broja cisterni, da bi mogel kolko tolko poslikati 3004, moral sam prejti skroz desno prema izlazu. Nakon par minuta stigel je i 3004, a s njim i Drempa. Nastavlja se... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeus Posted August 16, 2009 Author Share Posted August 16, 2009 Predložil sam Drempi da se zaletimo do Đurmanca da vidimo u radi li se štogod na dijelu pruge od Đurmanca do državne granice. Drempa se složio s tom idejom i gas. Nakon cca 25 minuta evo nas u Đurmancu. Zatekli smo macosu 025. Kolodvorska zgrada je stvarno prekrasna Zatim smo krenuli do obližnjeg ŽCP-a koji se već nalazi na dijelu pruge prema Sloveniji. I prvi tragovi nekakve obnove ali nažalost, jednog parkirališnog prostora uz prugu. Pogled prema d.g. nakon toga otišli smo jedno kilometar dalje prema d.g., ali od obnove ništa. Pogled prema d.g. i pogled prema Đurmancu Na kolodvoru Đurmanec, raspitali smo se o radovima kod prometnika. On kaže da se još ništa ne zna dali radovi uopće budu i kad. Kad sam mu rekel za radove u tunelu na slovenskoj granici, rekel nam je da to nisu radovi na obnovi pruge, nego da neki ljudi s kombijem, uzgajaju gljive u tunelu. Ja se samo nadam da je on tu nekaj pomešal. Za kraj ga moram pohvaliti na susretljivosti i ljubaznosti. Tip si je baš lijepo pospikal s nama. Nastavlja se... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeus Posted August 16, 2009 Author Share Posted August 16, 2009 Slijedeća stanica bila je Krapina. Čim smo ušli u Kolodvor, odmah smo vidjeli da se na tom dijelu pruge nešto radi. Tu je odmarao i izletnički vlak Krapek Na kraju smo okinuli nekoliko fotki s pješačkog mosta Nakon također brzinskog posjeta slastičarni u neposrednoj blizini kolodvorske zgrade i ledenog užitka, slijedio je brzinski povratak u Zabok. Nastavlja se... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeus Posted August 16, 2009 Author Share Posted August 16, 2009 Kad smo se vratili u Zabok, Drempin vlak 3011 već je čekao u društvu dviju macosa Drempa se nikak nije mogao nadiviti tom moćnom stroju Budući da je za dvije minute stigao i 3006 vremena za fotkanje, više nije bilo. Eto, bio je to izlet Zagorjem za nešto manje od dva sata. Od mene toliko. Nadam se da bu i Drempa pokazal kak je to izgledalo iz njegovog kuta gledanja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VICTOR Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 Kratko, ali vrlo slatko Dojam kvari neobnavljanje pruge prema Sloveniji, no što je - tu je... Quote Samo je jedan lučni zagrebački željeznički most: ZELENI MOST (ili Most "Sava")!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivog Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 Baš lijepo, čekaju se drempine slike.. Žao mi je kaj nisam bil s vama, al bude prilike drugi put.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barney Posted August 16, 2009 Share Posted August 16, 2009 Dojam kvari neobnavljanje pruge prema Sloveniji, no što je - tu je... Ako nista drugo, bar ce biti gljiva... I kao sto Victor rece, "kratko ali slatko". Zaista. Barney Quote Najpametniji čovjek na svijetu je onaj koji je izmislio WC školjku. Nikom nije uzeo mjeru, a svima odgovara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted August 17, 2009 Share Posted August 17, 2009 Na kolodvoru Đurmanec, raspitali smo se o radovima kod prometnika. On kaže da se još ništa ne zna dali radovi uopće budu i kad. Proljetos sam i ja razgovarao s jednim ljubaznim prometnikom u Đurmancu i on mi je tada pričao o planovima za obnovu pruge prema Sv. Roku. Ne znam koliko prometnika radi na tom kolodvoru i da li se radi o istoj osobi s kojom ste ti i Drema pričali. Ako je i bilo nekakvih planova, valjda se nije sad odustalo od njih .... Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeus Posted August 17, 2009 Author Share Posted August 17, 2009 Žao mi je kaj nisam bil s vama, al bude prilike drugi put.. Ma naravno da bude. A drugi put bu nadam se i malo više vremena. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drempa- tzv-v7 Posted August 17, 2009 Share Posted August 17, 2009 Evo da se i ja nadovežem na kolegu Zeusa ja sam išel do njega samo da mu donesem neki matrijal u vezi Vagona a i da usput uslikam kaj po našem Zagorju ipak me karta koštala punih 10kuna i 20 lpa za tamo i nazad nego bolje da ja krenem sa slikama prvo normalno vagon koji me peljal sam slikal Pa malo glavnog čekao sam da dođe vlak iz Varažnina i uhvatio ga pa sam i ja krenul za Zabok Normalno slikam sve putem kaj me zaniteresira Dolazim u Zabok i slikam lokomotivu koja me je vukla Odlazimo do Đurmanca Cestovni prjelaz u smjeru Slovenije Makoza koja se sprema za Zagreb Malo voznog reda i ostalih stvari iz čekaonice Odlazimo u Krapinu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drempa- tzv-v7 Posted August 17, 2009 Share Posted August 17, 2009 Još po kolodvoru Krapina Pa malo slikanja a mosta Kape koje čekaju ugradnju Odlazimo nazad u Zabok da mi ne pobjegne vlak za nazad u Zagreb i tamo zatičemo sljedeče društvo Moj cug za nazad Dok idem prema zadnjem vagonu slikam cug koji dolazi iz Zagreba te krečem ja nazad za zagreb Iza ove brene na 1 peronu je bio pravi šou mimara željeznica Srbije iamla je lagsno zakurenje kočionih papuča na diskovima i to na oba dva postolja tako da je pola glavnog kolodvora smrdilo po ferodama ,normalno da su ga skinuli sa vlaka zajedno sa njihovim restoranom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruxrux Posted August 21, 2009 Share Posted August 21, 2009 Drempa jel ti to onaj novi fotic? Imas par prilicno obecavajucih fotki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VICTOR Posted August 21, 2009 Share Posted August 21, 2009 Stalno slikate poluautocestu nad Đurmancem, pa evo sad jedna kontra slika... Usput, da malo piknem Zeusa: morti bi naslov ipak bil bolji Rubom Zagorja Quote Samo je jedan lučni zagrebački željeznički most: ZELENI MOST (ili Most "Sava")!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeus Posted August 21, 2009 Author Share Posted August 21, 2009 Usput, da malo piknem Zeusa: morti bi naslov ipak bil bolji Rubom Zagorja Gledajući zemljopisno da, ali kaj se željeznice tiče, za mene je Zabok srce Zagorja, a Krapina se u taj naslov uklapa kao središte županije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drempa- tzv-v7 Posted August 21, 2009 Share Posted August 21, 2009 Da Ruxrux to je slikano sa novim fotičem tek sad nakon 2 mjeseca upotrebe sam ga malo skužio . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted August 21, 2009 Share Posted August 21, 2009 tek sad nakon 2 mjeseca upotrebe sam ga malo skužio . Je li to znači da ga u ovoj temi... http://zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?t=10139&start=0 ... još nisi do kraja skužio? Sorry kaj sam zmešal pruge i putopise. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ben Posted September 5, 2009 Share Posted September 5, 2009 Baš lijepo, čekaju se drempine slike.. Žao mi je kaj nisam bil s vama, al bude prilike drugi put.. meni opče nije žal, jer sam h to vrijeme bil na GO. i nisam bil h zaboku. Quote http://www.zagorje.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 tek sad nakon 2 mjeseca upotrebe sam ga malo skužio . Je li to znači da ga u ovoj temi... http://zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?t=10139&start=0 ... još nisi do kraja skužio? Sorry kaj sam zmešal pruge i putopise. Zato on nije niti stavio svoje slike Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 6, 2009 Share Posted September 6, 2009 Zato on nije niti stavio svoje slike Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts