Dragi forumaši zeljeznice.net, budući da je od 27.11.2019. omogućen upload fotografija na forum, molim vas da koristite isključivo forum za upload fotografija, kako bi izbjegli probleme s nestankom fotografija, koje smo imali u prošlosti. Upute za postavljanje fotografija se nalaze na ovoj poveznici.

 

Jump to content
zeljeznice.net
Vedi

Evidencija putničkih vagona

Recommended Posts

Poštovani članovi Foruma,

 

Evidencija putničkih vagona je od sada dostupna isključivo na zahtjev preko privatne poruke Moderatorima podforuma "Vagoni".

 

I dalje su Vam dostupni sljedeći dokumenti:

 

- tekuća evidencija svih putničkih vagona u vlasništvu Hrvatskih željeznica, u kojem su upisani svi važniji tehnički podaci o vagonima

 

- tekuća evidencija svih putničkih vagona u vlasništvu Hrvatskih željeznica, u kojem se nalaze crteži vagona po njihovim brojevima i serijama

 

Isti će biti poslani članovima koji to žele na zahtjev isključivo na e-mail adresu koju dostave u zahtjevu, u najkasnijem roku od 24 sata.

 

Kreiranje evidencije putničkih vagona sa njihovim tehničkim podacima kao i evidencija sa crtežima trajalo je nešto više od pola godine, te je izravno vlasništvo kako člana Foruma i moderatora Zeusa, tako i moje malenkosti.

 

Za nesebičnu pomoć pri izradi i vođenju evidencije zahvaljujemo i sljedećim članovima Foruma, a to su:

 

Wiggum (prikupljanje podataka i pratećih fotografija)

Ivog (prikupljanje podataka)

MALI (informacije o revizijama i popravcima vagona)

Vice (crteži)

 

Kako se vagonima redovito mijenjaju individualni brojevi jer im se smanjuje/povećava brzina, kako im se radi modernizacija ili sl., podaci vagona se mijenjaju, pa će se tako i redovito ažurirati evidencija, tako da će ono trenutno stanje vagona u evidenciji uvijek biti aktualno.

 

Vagoni koji neće biti aktivni duže od dvije godine, ili će biti otpisani, brisat će se iz evidencije.

 

Podaci u evidenciji ispisani crvenom bojom znače da ti podaci trenutno fale u evidenciji i čim će biti dostupni, biti će upisani u istu.

 

Godine u evidenciji koje su ispisane crveno i podcrtano, znače da se nalaze na vagonu, ali po tehničkim karakteristikama vagona ne odgovaraju istom vagonu na kojem se nalaze, tj. postoji velika mogućnost da su ispisane na vagon pogrešno.

 

Godine u evidenciji koje su ispisane crveno sa upitnikom, znače da se ne nalaze na vagonu, ali po tehničkim karakteristikama vagona bi mogle odgovarati upisanoj godini.

 

Svaki prijedlog, sugestija, kritika, ili ispravak je dobrodošao.

 

Molimo vas da raspravu o evidenciji putničkih vagona vodimo ovdje.

 

Evidencija aktualizirana 2. rujna 2012. g.


A. G. MATOŠ. Pjesnik.

 

120/121 A. G. MATOŠ. Legenda.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...