lovac_na_pruge Posted June 30, 2009 Share Posted June 30, 2009 Napokon je jedini riječni brodar u Hrvatskoj Dunavski Lloyd dobio konkurenciju. Konkurencija se desila u danu kada se nad Zagrebom nebo rasplakalo duboko iz dna duše i ko zna kakvog razloga. Umjesto tramvaja zagrebačkim ulicama vozili su neki čudni trajekti, plave boje ostvarenje mojih dječačkih snova, bešumni na električni pogon. Ta konkurencija se zove Zagrebački električni tramvaj često spominjan po negativnom ja ga sada spominjem po dobrom. Mediji nisu spomenuli da je tramvajski sustav funkcionirao normalno. Fotografije koje su nastale i klipovi su na granici gledljivosti. Snimao sam sa «radnim» Canonom A 510 i nisam znao kako će ispasti. Ovo je svjedočanstvo na taj dan. A ako ko ima alat da poboljša gledljivost snimljenog materijala bit ću mu zahvalan. Radi očiju onih koje to zanima. Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted June 30, 2009 Author Share Posted June 30, 2009 Ovu stanicu zovem Pečenica. Odavde je počelo moje putovanje plavim trajektom. Ono što je gore sprema se da bude dolje uz grmljavinu i munje. Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted June 30, 2009 Author Share Posted June 30, 2009 Nebo počinje plakati Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted June 30, 2009 Author Share Posted June 30, 2009 Trajekt dolazi. Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted June 30, 2009 Author Share Posted June 30, 2009 Pogled sa zadnje palube na Peščenicu, Vukovarsku, Držićevu, Autobusni kolodvor, Branimirovu gdje sam očekivao vlak, vlaga 1000%, Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted June 30, 2009 Author Share Posted June 30, 2009 Onda sam se sjetiio da na fotiću imam opciju snimanja filmova i Branimirova od nadvožnjaka do Cinestara Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted June 30, 2009 Author Share Posted June 30, 2009 Pa onda vožnja kroz Branimirovu Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted June 30, 2009 Author Share Posted June 30, 2009 Branimirova od Cinestara do Glavnog kolodvora Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted June 30, 2009 Author Share Posted June 30, 2009 Jukićeva od Glavnog kolodvora do Savske Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted June 30, 2009 Author Share Posted June 30, 2009 Kroz Jukićevu Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted June 30, 2009 Author Share Posted June 30, 2009 Kroz Republike Austrije i ilicu Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted June 30, 2009 Author Share Posted June 30, 2009 ilica Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted June 30, 2009 Author Share Posted June 30, 2009 Okretište Črnomerec Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted June 30, 2009 Author Share Posted June 30, 2009 Kraj putovanja Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivog Posted June 30, 2009 Share Posted June 30, 2009 Baš sam se pital, dal tramvaju smeta kaj se tak vozi kroz vodu? Čak sam mislil da bi moglo hititi osigurače van, tj dovesti do kakvog kratkog spoja.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted June 30, 2009 Author Share Posted June 30, 2009 Na konkretno pitanje konkretan odgovor. Voda smeta i to je normalno. Vjerovatno si mislio na dubinu vode. Sve ima svoje granice. Ono što sam u petak doživio raduje me. Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
milepaclo Posted June 30, 2009 Share Posted June 30, 2009 Bero majstore! Još jedna antologijska reportaža. Ovo svakako treba sačuvati za buduća pokoljenja. Ne brini za fotke i filmove. Ovakvi kakvi jesu samo pridonose doživljaju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tram4 Posted June 30, 2009 Share Posted June 30, 2009 Baš sam se pital, dal tramvaju smeta kaj se tak vozi kroz vodu? Čak sam mislil da bi moglo hititi osigurače van, tj dovesti do kakvog kratkog spoja.. To su asinhroni motori koji nemaju četkice pa im valjda nesmeta toliko vlaga. ( Naravno mislim za 2200) . Po pričanjema čujem da su katice krepavale ko lude... po slikama me to nimalo ne čudi. Ovo je zbilja više trajekt nego tramvaj i zašto na filiću onaj 2290 ili koji već nema pokrove za propele...pardon postolja??? U svakom slučaju, jako mi je drago što su naši 2200 ovo preživjeli bez većih posljedica. Quote Moje fotografije: http://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/14887-tramvaji-od-trama4-galerija/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ŠTREKAR Posted July 1, 2009 Share Posted July 1, 2009 U svakom slučaju pohvalno za domaće tramvaje da su ovo preživjeli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted July 1, 2009 Share Posted July 1, 2009 Sjajno lovče .... svaki put me ispočetka oduševe tvoje reportaže. Nego reci, jesu i u našim zagrebačkim elektrotrajektima osigurali pojaseve za spasavanje kao inače na Jadroliniji ? Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikiza Posted July 1, 2009 Share Posted July 1, 2009 Fantastični snimci. Ne znam koju dubinu vode izdržavaju obično tramvaji, ali me jako raduje da ni ovo jezero na okretištu nije problem za nove tramvaje. Quote Čekajući tramvaje... Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted July 1, 2009 Author Share Posted July 1, 2009 Fantastični snimci. Ne znam koju dubinu vode izdržavaju obično tramvaji, ali me jako raduje da ni ovo jezero na okretištu nije problem za nove tramvaje. moja slobodna procjena visina rubnjaka, možda je voda bila 30 cm, to je teško reći. Ne možeš na sve reagirati ni snaći se u trenutku. Bio sam mokar do kože samo je fotoaparat bio suh. A nisam imao ni metar sa sobom. A da sam mjerio dubinu vode vjerovatno bi me poslali zapadnije u jednu ustanovu zatvorenog tipa za one čudne tipove što pričaju sa sobom. Ali bilo ih je lijepo gledati kako plove i nije im ništa. Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted July 1, 2009 Author Share Posted July 1, 2009 Sjajno lovče .... svaki put me ispočetka oduševe tvoje reportaže. Nego reci, jesu i u našim zagrebačkim elektrotrajektima osigurali pojaseve za spasavanje kao inače na Jadroliniji ? i nema potrebe jer samo oni koji moraju voze se po ovakvo vremenu a za takve i nije šteta Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunkelheit Posted July 1, 2009 Share Posted July 1, 2009 svaka čast na originalnim idejama. samo, čovjek ne zna bi li se radovao ili plašio u svakom slučaju, sviđaju mi se uvrnute ideje (ovo "uvrnute" je kompliment ) Quote ...and I'd let that lonesome whistle blow my blues away..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts