Portos Posted May 24, 2009 Share Posted May 24, 2009 Vraćajući se iz ovogodišnjeg posjeta Vojvodini gdje smo i ove godine obišli nekoliko pruga, kolodvora i napuštenih pruga, u dogovoru sa Vk ekipom KLJŽ i forumašem 410 exp zaustavili smo se na Vk kolodvoru. Kako je put Sombor-Vinkovci trajao jako kratko odnosno 1,05h došli smo prije ostatka ekipe i poslikali trenutno stanje vlakova na kolodvoru. Brzi sa neubičajeno puno vagona za HŽ vlakove upravo napušta Vk kolodvor. Putnički čeka polazak Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 24, 2009 Author Share Posted May 24, 2009 Tu je i Šved za Županju te Macosa za Osijek a u kolodvor je upravo ulazio Šved iz Gunje Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 24, 2009 Author Share Posted May 24, 2009 Na polazak čeka i Međunarodni prema Sarajevu Macosa kreće prema Osijeku A na njeno mjesto se parkira Šved Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 24, 2009 Author Share Posted May 24, 2009 Uskoro se u kolodvorskom kafiću/trgovini okuplja railfanovsko društvo (iza kamere je Tamara, Stanleyeva kćer) Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 24, 2009 Author Share Posted May 24, 2009 Nakon okrijepe slijedi fotosession na peronu Vk kolodvora Manekenka je 025 Stanley i njegovo životno djelo Reiche06 Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 24, 2009 Author Share Posted May 24, 2009 Krećemo prema depou. Brena čeka svoj red. Započela je obnova sjevernog kolosijeka Vk - Tovarnik Bruto čeka vuču Još jednom sa osunčane strane I manevarka Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 24, 2009 Author Share Posted May 24, 2009 Toga dana odmarala je večina Ličanki Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 24, 2009 Author Share Posted May 24, 2009 018 zaslužuje poseban post. -zelena je -jedina je renumeracijom zadržala "svoj" broj: 664-018 --> 2 062 018 pa tako i numberboards Nažalost numberboards je sačuvan samo na kraćem kraju Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 24, 2009 Author Share Posted May 24, 2009 Na sjeverozapadnom dijelu depoa postoje dvoja vrata i dva kolosijeka a iza njih triangl koji se koristi za promjenu smjera vožnje diesel lokomotiva Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 24, 2009 Author Share Posted May 24, 2009 Kreće brzi prema Vukovaru Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 24, 2009 Author Share Posted May 24, 2009 Ova dva brata ne dozvoljavaju slikanje kolosijeka u obnovi A razlog je ovaj: No njih nitko ne shvaća ozbiljno Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 24, 2009 Author Share Posted May 24, 2009 Radni stroj sa vagonom za prijevoz skretnica premješta se na kolodvorske kolosijeke A ovo su vozila & strojevi Vinkovačkog ZOP-a Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 24, 2009 Author Share Posted May 24, 2009 Naš ljubazni domačin Poklečki odveo nas je na Vk postavnicu Pogled odozgo na Vk kolodvor Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 24, 2009 Author Share Posted May 24, 2009 Te na dio Vk diesel voznog parka Ovu "Ličanku" maloprije je startao naš domačin 410 exp Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 24, 2009 Author Share Posted May 24, 2009 Za kraj Vinkovački štitni signal, odavno izvan funkcije Ovime je KONAČNO završen kontingent putopisa nastalih 30.4. - 3.5.2009. u expediciji "Portos & Stanley u Vojvodini 2009" Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barney Posted May 24, 2009 Share Posted May 24, 2009 I odista, cijeli putopis je zavrsen na pravom mjestu. Stanici koja ce bez obzira na sve mijene uvijek ostati jedna od najvaznijih u HR. Moram priznat da su mi ove putositnice iz VK osvjezile dan. Barney Quote Najpametniji čovjek na svijetu je onaj koji je izmislio WC školjku. Nikom nije uzeo mjeru, a svima odgovara. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted May 24, 2009 Share Posted May 24, 2009 Ovime je KONAČNO završen kontingent putopisa nastalih 30.4. - 3.5.2009. u expediciji "Portos & Stanley u Vojvodini 2009" Koliko sam shvatio, iduće godine se možemo nadati i nastavku. Odlično ste se uhodali, šteta bi bila da ne nastavite. Još jednom jedan veliki BRAVO obojici Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted May 24, 2009 Share Posted May 24, 2009 018 zaslužuje poseban post. -zelena je -jedina je renumeracijom zadržala "svoj" broj: 664-018 --> 2 062 018 pa tako i numberboards Mislim da si malo fulao 664 018 bi sad trebala bit 2062 038, a 664 052 je sadašnja 2062 018 Inače fala na lijepim putopisima Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 24, 2009 Author Share Posted May 24, 2009 018 zaslužuje poseban post. -zelena je -jedina je renumeracijom zadržala "svoj" broj: 664-018 --> 2 062 018 pa tako i numberboards Mislim da si malo fulao 664 018 bi sad trebala bit 2062 038, a 664 052 je sadašnja 2062 018 Inače fala na lijepim putopisima Onda se netko ipak potrudio da bar jedna Ličanka ima numberboards iako nije zadržala svoj broj Nema na čemu, bit će toga još! Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jura Posted May 24, 2009 Share Posted May 24, 2009 Na polazak čeka i Međunarodni prema Sarajevu Mala ispravka, to je B 450 za Banja Luku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted May 24, 2009 Share Posted May 24, 2009 Koliko sam shvatio, iduće godine se možemo nadati i nastavku. Odlično ste se uhodali, šteta bi bila da ne nastavite. U Vojvodinu ćemo ići sve dok zdravlje služi i nâs dvojicu i one koje posjećujemo. Koliko sam shvatio, krajnje je vrijeme da nam se ti i STIB pridružite u fijakeru. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted May 24, 2009 Author Share Posted May 24, 2009 Koliko sam shvatio, iduće godine se možemo nadati i nastavku. Odlično ste se uhodali, šteta bi bila da ne nastavite. U Vojvodinu ćemo ići sve dok zdravlje služi i nâs dvojicu i one koje posjećujemo. Koliko sam shvatio, krajnje je vrijeme da nam se ti i STIB pridružite u fijakeru. Ne postoji fijaker troosovinac Ili da naruče diližansu Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted May 25, 2009 Share Posted May 25, 2009 Ne postoji fijaker troosovinac Ali postoje 2 (dva) fijakera dvoosovinca. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
reiche06 Posted May 25, 2009 Share Posted May 25, 2009 Evo nisam se nadopisivao ispod ostalih vaših putopisa, pa ću na ovom završnom - što reći nego sjajno odrađeno. Sadržajni, s lijepim slikama, tekstom s pošalicama i anegdotama, pričama iz prošlosti (tu je Stanley definitivno maher) ..materijal za knjigu, i to debljine "Klaića" sve više buja na ovom podforumu. Inače Vojvodina mi je prelijepa i sam često "navraćam" tamo. Što zbog blizine (ja uvijek u šali kažem, da je nama u VK, bliži Beograd, nego Zagreb) a nešto iz zbog očevog posla, gdje nekad uskočim. U Subotici sam bio samo dvaput, prelijep grad, Novi Sad me oduševio, prošle godine sam bio isto dvaput, lovim priliku ovo ljeto da ga ponovo posjetim. U Somboru sam bio nekoliko puta, grad malo veći od moje "Metropole na Bosutu" sa abnormalno puno zelenila, tj drveća. To me svaki put oduševi. Ljeto upekne, a u Somboru svuda hladovina.. Da se mene pita, tako bi morali izledati svi gradovi. Naravno, završetak putopisa u Željezničkoj Metropoli, i druženje s forumašima/klubašima, kako bi se kod nas reklo, "na stanici" . Bolje od toga ne može. Pitanje - Portos, zašto nema više slika VK postavnice ? (mislim da je zbog veličine i kompleksnosti zanimljiva ostalom pučanstvu..?) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted May 25, 2009 Share Posted May 25, 2009 Uskoro se u kolodvorskom kafiću/trgovini okuplja railfanovsko društvo http://i170.photobucket.com/albums/u276/portosmedex1/Vojvodina%202009/vk09.jpg Stanley malo kvari, al' za ostale bi se teško posumnjalo da su iz ravne Slavonije Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts