Pfaff Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 Jučer u zagrebu veli mi svježe upoznati Daco: "Čuo sam da se na pruzi Lupoglav – Učka sutra snima neki film. Ja, nažalost, radim, ali netko od vas aboridžana bi to mogao provjeriti..." Nakon obavljene građanske dužnosti, otpremio sam najbolju na bazen, a ja se otputio put Istre. Nakon prelaska Učke, stižem nad stanicu Učka koja lijeno spava na suncu Ne primjećuju se tragovi nikakvih aktivnosti napose ne onih artističkih... ... a ni tračnice ne pokazuju tragove korištenja Jedina novost su novi PVC prozori na staničnoj zgradi Idem do Lupoglava. Ista situacija – dva dremljiva šveda Izlazni signali u tiltu Idem ja doma, vruće je! Oooops! A što je ovo? Ne vjerujem da je smjer za glasačko mjesto Odjednom začujem neko prilično karakteristično brundanje. Odvezem se do mosta preko pruge na cesti za Lanišće i... Je li mu ono na njuškici neki filmski logo ili ja loše vidim? Uzeo sam i kameru u nadi da ću snimiti neki muving, ali se ništa nije pomaknulo. Krenuo sam dalje cestom i naišao na putujući cirkus Natukao sam kapu duboko na oči, zauzeo nonšalantnu pozu i s isukanim fotićem krenuo kroz set prema pruzi. Izgleda da je u pitanju neki ratni film? Onda sam primijetio da se na obzoru gomilaju jake snage zaštitara. Srećom im bistrina nije vrlina pa sam dotle već vozio "fol gas rikverc" Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 Zadovoljan polučenim, počastio sam se ručkom u "Danilei" (Ročko polje) U nastavku, kao bonus, par slika svibnja na Učki PS: Nisam baš sasvim siguran da ova tema spada u Putopise pa molim administrativno osoblje da temu prebaci na odgovarajuće mjesto ukoliko to smatraju potrebnim. Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Pfaff Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 Neki indijski film... Je, i meni se čini po natpisima na onim kištrama... Koliko se sjećam sanskrta to znači "Ne tumbaj" (ili "This side up"?) Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Thommo Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Bollywood napada Istru! Quote Društvo prijatelja željeznice Štacion - Rijeka • http://www.stacion.hr/
STIB Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 PS: Nisam baš sasvim siguran da ova tema spada u Putopise ... Mjesto je sasvim odgovarajuće, pogotovo jer sadrži osobnu notu (pun tanjur) Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
narcis Posted May 18, 2009 Posted May 18, 2009 Ma poglejte vi ovo samo, pruga zatvorena za sav promet, a kad ono ne da je prometa po njoj, nego još i na filmskom setu. Quote
sapnica Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 U produkciji Rade Šerbedžije snima se nekakva serija u Opatiji a izgleda i sa druge strane Učke. Bilo je u ... nemogu se sjetiti u kojim vjestima sinoć. Mislim da je bio HTV-ov dnevnik ali nisam siguran. Quote Imao sam prijatelja, u svemu prvaka hoćete li svjetla hoćete li mraka nismo bili čopor nismo bili rulja prijatelj moj hulja ja također hulja sve je bilo ništa ... ..... Imao sam prijatelja ... A. Dedić
STIB Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 http://www.novilist.hr/2009/05/18/rade-serbedzija-u-lovranu-snima-.aspx Rade Šerbedžija u Lovranu snima seriju za Amerikance(...) LOVRAN – Obavijeno velom tajne u lovranskoj vili Astra počelo je petodnevno snimanje pilot TV serije »Masterwork« u kojoj jednu od vodećih uloga ima naš poznati glumac i jedan od rijetkih koji je karijeru izgradio i izvan granica Hrvatske, Rade Šerbedžija. Iako o samoj TV seriji nismo uspjeli mnogo toga doznati jer je cijeloj ekipi koja radi na setu zabranjeno govoriti o bilo čemu vezanom uz snimanje, ipak smo iz pouzdanih izvora saznali da se radi o seriji američke kuće Fox na kojoj radi i zagrebačka produkcijska kuća Komakino u suradnji sa Stillking filmom iz Praga. (...) Radnja serije »Masterwork« ostala nam je nepoznata, a osim snimanja u Lovranu, u subotu će se cijeli set na jedan dan preseliti u Lupoglav. Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
sali Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 Neki indijski film... Je, i meni se čini po natpisima na onim kištrama... Koliko se sjećam sanskrta to znači "Ne tumbaj" (ili "This side up"?) Da nije slučajno riječ o ovome ? : Draguć »Istarski Hollywood« će na nekoliko dana poslužiti kao kulisa za južnu Italiju u kojoj se odvija radnja igranog filma »Crveni repovi«. Film, čiji projekt vodi George Lucas a režira ga Anthony Hemingway, govori o afroameričkoj jedinici pilota u Drugom svjetskom ratu • Snimanje na javnoj površini,općina neće naplatiti, ali će mještani imati koristi zbog bojanja pojedinih fasada i postavljanja škurnica Istarski Draguć će, uz Italiju, Češku i Englesku, biti domaćin Lucasovoj ekipi. »Crveni repovi« (Red Tails) američki je dugometražni igrani film čiji će se dio snimati u pitoresknom Draguću od 11. do 13. lipnja. »Istarski Hollywood« ovom će prilikom predstavljati južnu Italiju, u kojoj se odvija radnja filma. Naime, fabula filma prati istinitu priču o mladim afričko – američkim pilotima prve afroameričke jedinice pilota lovaca u Tuskegee Airmenu, koji su pratili i štitili eskadrile bombardera u Drugom svjetskom ratu, a repove zrakoplova bojali su u crveno.Rječ je ustvari o ratnoj drami za koju Lucas kaže da je želi snimiti već dvadeset godina. Premda će se film u Draguću snimati samo dva dana, pripreme su krenule već 1. svibnja. Postavljene su kulise, popločen manji dio zemljišta kraj crkvice sv. Roka, izrađena kamena klupa, pa čak posađena tri stabala maslina i nekoliko primjeraka zimzelenog drveća na mjesnom groblju. Sve intervencije su usklađene s Konzervatorskim odjelom u Puli, a u prvobitno će se stanje sve dovesti do kraja lipnja. Zagrebačka produkcijska kuća "Komakino", koja realizira snimanje u suradnji s britanskom kućom JAK Productions Ltd., najavila je minimalnu potrebu za statistima, trebat će ih tek desetak. Područje srednje Istre je odabrano istiću iz Komakina zbog ljepote, netaknute prirode i arhitekture - ja bi nadopunio i mnogo puta prikazane na našem Forumu-velikom zaslugom cijenjenog forumaša Pfaff-a). Osim u Draguću, film će se snimati u češkoj prijestolnici Pragu te u Italiji i Engleskoj. Pfaff … Da li si možda navratio do Draguća ? Da kojim slučajem jesi, mogao si provjeriti da li se tamo već sad nešto događa u svezi snimanja najavljenog filma,što bi mislim bila eksluziva i informacija,koja bi nadilazila okvire našeg Foruma..... Srdačan pozdrav ! Quote
Pfaff Posted May 19, 2009 Author Posted May 19, 2009 Da li si možda navratio do Draguća? Da kojim slučajem jesi, mogao si provjeriti da li se tamo već sad nešto događa u svezi snimanja najavljenog filma,što bi mislim bila eksluziva i informacija,koja bi nadilazila okvire našeg Foruma..... Daklem, za početak, mislim da je informacija koju nudi sapnica najbliža istini, ako ne i 100% istinita Glede Draguća, nisam bio tamo jer nisam ni znao da se nešto događa, a i nije blizu pruge pa bi bilo OT. Vidjet ćemo za mjesec dana... Tnx na lijepim riječima podtrške mom radu & zalaganju Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
inflameswetrust Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Fenomenalno, moram salutirati!! Quote Moje fotografije.
Silver Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 Zadovoljan polučenim, počastio sam se ručkom u "Danilei" (Ročko polje) Koliko se vidi iz priloženog meni je konstanta pobjednička. Nepopravljiv si. Quote
Recommended Posts