Toma Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 Ne, ne... Svi oni koji misle da slijedi jos jedan hodacki putopis, varaju se! prijatelj strojovodja me vec dugo nagovara da mu se pridruzim na voznji Ogulin - Split, no zbog obaveza na poslu (kao i onih privatnih) to nisam mogao realizirati do nedavno... Ipak - potrefilo se - moj slobodan dan i vlak koji je prijatelj vozio od Ogulina do Knina. U Ogulin sam otisao vlakom 4000. S obzirom da volim dugo spavati, polazak u 8.07 me ucinio prilicno zlovoljnim Tek u Ostarijama sam okinuo prvu fotku - ASEU sa teretnim vlakom... Nakon dolaska u Ogulin pijemo kavu, i spremamo se na polazak... 2 lokomotive (2062 103 i 2062 117) i vlak od 1150 tona je spreman! Pogled prema naprijed... ...i prema natrag... Krecemo! Do Krpelja vozimo 30 km/h; prolazimo Ostarije-Ravnice i Josipdol. Uz cestu vozimo se prema Vojnovcu. U kilometru 17.510 je stajaliste, a nasuprot njega selo Vojnovac. Nakon kratkog tunela (zove se takodjer Vojnovac, duzine 201 metar) spustamo se laganom nizbrdicom od 3.2 promila... ... i nakon ravnine penjemo uzbrdicom od 7 promila prema stajalistu Latin. Vozimo se prema Plaskom; desno od pruge pali se korov... Predsignal Plaskog. Pogled prema Plaskom. Ulazni signal. Rjecica Dretulja, nekoliko metara prije mosta. Most je zeljezni, u kilometru 26.451; nadmorska visina je 377 metara. Stanicna zgrada Plaski. Km 26.937, 378 mnm. I, zgrada bivse male lozionice. Puno sam puta bio na kolodvoru Plaski, no ova vrata prvi sam puta vidio otvorenim Nastavak slijedi! pozdrav toma Quote Three Blind Mice Link to comment Share on other sites More sharing options...
egérke Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 E da bar mene tako netko "već dulje vrijeme nagovara na vožnju u lokomotivi"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marioo Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 egerke mi uzeo rijec iz usta Quote Railpictures http://www.railpictures.net/showphotos.php?userid=46448 Link to comment Share on other sites More sharing options...
predator Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 Bravvo Toma ,ide to tebi ...a Lika je uistinu ljepa i šteta je to ne prikazai kroz putopis vrsnih forumaša a Toma je u samom vrhu liste izuzetnih majstora ne samo fotografije nego i svega ostaloga što ide uz to , očekuje se nastavak.....i zato rekao bi jedan moj prijatelj -hvala ljepo pozdrav Quote Ća je pusta Londra kontra Splita grada.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted May 9, 2009 Share Posted May 9, 2009 Ma Lika je predivna, pogotovo sad, u ovih 5 dana sam 4 puta ke prošao, prekrasni pejsaži, dolina Gacke, polje koje je sada jezero kod Blata, kanjon Zrmanje, šume oko Rudopolja,Ličke Jasenice,, potoci, rijeke...jednostavno sve...a uz to kad vidiš još i medvjedicu s tri medvjedića kako trči paralelno uz vlak, predivno, a srna u snijegu...predivno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brunoh Posted May 10, 2009 Share Posted May 10, 2009 Rijetko vidim tako tažak vlak na ličkoj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toma Posted May 10, 2009 Author Share Posted May 10, 2009 Hvala svima na komentarima! Nastavljamo! Prolazimo Plaski. Odmah iza stanice je putni prijelaz (km 27.172), zavoj radiusa 300 metara i pocetak uspon - 18 promila. Turneri lijepo predu... U kilometru 30.857 nalazi se ulaz u tunel Vera - drugi po redu na Lickoj pruzi, dug samo 70.60 metara, Penjemo se dalje... Putni prijelaz u km 32.299 I, pogled unatrag... Pogled prema Plaskom. Stajaliste Plavca draga. Priblizavamo se Blati, i puca pogled na vrlo lijepa jezera Blata. Ulazimo u stanicu Blata. Nalazi se na 527 metara nad morem, duga je 524 metra... Stanicna zgrada (km 37.219). Izlaz iz Blate, putni prijelaz i nastavak uspona od 18 promila... Nastavak slijedi pozdrav toma Quote Three Blind Mice Link to comment Share on other sites More sharing options...
predator Posted May 11, 2009 Share Posted May 11, 2009 Ovo je nekako na kapaljku od stanice do stanice..ovo jezero je jako ljepo..slike su prekrasne...idemo Toma majstore tek si na 35 kilometru,brzina ti je kao kod ovog vlaka. pozdrav Ovaj potočić si preskočio Quote Ća je pusta Londra kontra Splita grada.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
egérke Posted May 11, 2009 Share Posted May 11, 2009 Priblizavamo se Blati Izlaz iz Blate Dovraga, Toma, pa ipak si ti išel na Filozofski, pa bi čovjek očekival da znaš jezične začkoljice. Približavate se BLATIMA i izlazite iz BLATA. Mjesto se zove Blata (množina od blato) upravo zbog tih povremenih jezera oko njega. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted May 11, 2009 Share Posted May 11, 2009 Priblizavamo se BlatiIzlaz iz Blate Dovraga, Toma, pa ipak si ti išel na Filozofski, pa bi čovjek očekival da znaš jezične začkoljice. Približavate se BLATIMA i izlazite iz BLATA. Mjesto se zove Blata (množina od blato) upravo zbog tih povremenih jezera oko njega. Na to sam ja već upozorio, ne sjećam se više koga, u jednom od ranijih putopisa. Priznajem da je i mene zasvrbio prst, ali nisam htio Tomi kvariti ovaj prekrasni putopis. Da ne ispadne kako samo kudimo, autora treba i pohvaliti jer se ipak popravlja: jedan kolodvor više nije ''Oštarij'', već (ispravno) Oštarije. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
predator Posted May 11, 2009 Share Posted May 11, 2009 Šta ovdje se ne smije "falit" koje slovo... Quote Ća je pusta Londra kontra Splita grada.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
egérke Posted May 11, 2009 Share Posted May 11, 2009 Nije do slova, nego do pogrešne deklinacije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
josip Posted May 11, 2009 Share Posted May 11, 2009 odlično, samo daj malo više slika ako možeš Quote Flickr account Link to comment Share on other sites More sharing options...
ŠTREKAR Posted May 11, 2009 Share Posted May 11, 2009 Ideš na ovakav izlet i teško ti se probuditi!? 99% ljudi s ovog foruma noć prije ( a i više ) ne bi niti spavalo! No dobro šalu na stranu... Najbitnije je da si se razbudio za akciju i da si napravio pregršt lijepih slika. Zaista u zadnje vrijeme si vrlo aktivan i slike su ti prekrasne. Samo naprijed ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VICTOR Posted May 11, 2009 Share Posted May 11, 2009 Ideš na ovakav izlet i teško ti se probuditi!? 99% ljudi s ovog foruma noć prije ( a i više ) ne bi niti spavalo! No dobro šalu na stranu... Najbitnije je da si se razbudio za akciju i da si napravio pregršt lijepih slika. Zaista u zadnje vrijeme si vrlo aktivan i slike su ti prekrasne. Samo naprijed ! Sa svim se slažem, samo bih dodao da ja noć uoči putovanja ne bih ne prespavao od iščekivanja Quote Samo je jedan lučni zagrebački željeznički most: ZELENI MOST (ili Most "Sava")!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thomas Riedl Posted May 12, 2009 Share Posted May 12, 2009 Odlicne fotke! Hvala lijepa!! Pozdrav, Thomas Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renato Posted May 12, 2009 Share Posted May 12, 2009 Eh, da od Ogulina vozi elektra prema Kninu Tomu bi bilo puno lakse nagovoriti na voznju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted May 13, 2009 Share Posted May 13, 2009 Nadam se da ćemo do Knina stići prije nego li ja postanem penzić. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marioo Posted May 13, 2009 Share Posted May 13, 2009 jos malo pa cemo putopis gledati u podforumu fotografija-vremeplov Quote Railpictures http://www.railpictures.net/showphotos.php?userid=46448 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VICTOR Posted May 13, 2009 Share Posted May 13, 2009 Istina, Toma nas voli držati u neizvjesnosti Quote Samo je jedan lučni zagrebački željeznički most: ZELENI MOST (ili Most "Sava")!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
predator Posted May 16, 2009 Share Posted May 16, 2009 Gdje je nestao čovjek.. prijatelju trgni se malo pozdrav Quote Ća je pusta Londra kontra Splita grada.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
VICTOR Posted May 16, 2009 Share Posted May 16, 2009 Topma je današ viđen na modelarskom meetingu...valjda će uloviti skoro koju sekundu i za nas Quote Samo je jedan lučni zagrebački željeznički most: ZELENI MOST (ili Most "Sava")!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
narcis Posted May 18, 2009 Share Posted May 18, 2009 Toma, heloooo, nestrpljivi smo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted May 18, 2009 Share Posted May 18, 2009 Da ga nije koji lički međed čapa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted May 18, 2009 Share Posted May 18, 2009 Da ga nije koji lički međed čapa Ne, već ono što vi doli zovete fjaka. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts