seabral Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Netko je jednom na našem forumu lijepo rekao da prugu ne možeš upoznati dok ju ne prohodaš. U skladu s tom misli, danas mi se ukazala prilika da na taj način upoznam novih 5-6 km zagorskih pruga. Izgledalo je to ovako:Krenuo sam vlakom 3200, istim onim kojim ćemo tjedan dana kasnije krenuti na naš izlet prema Đurmancu i dalje. Sastoji se od dvije skuplane Macose, od kojih prvi dio ide u Đurmanec, a drugi u Gornju Stubicu.Do Zaboka nisam imao namjeru ništa fotkati, ali neobičan slijed događaja je utjecao da sam promijenio mišljenje. Nakon Zapadnog kolodvora smo promijenili kolosijek i u pravcu Zaprešića počeli voziti lijevim kolosijekom. To mi je u početku bilo interesantno jer nisam znao o čemu se radi i bio sam uvjeren da su negdje nekakvi radovi na pruzi.Stajamo na stajalištu Kustošija s "krive strane"Iako vjerujem da je bilo najave na peronima, neki putnici su ostali zatečeni. Ovu mladu damu smo pričekali da s prtljagom prijeđe na drugu stranu i uđe u vlak.Zatim sam vidio ono o čemu smo već pisali u Crnoj kronici http://www.zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?p=219657#219657I dalje smo vozili po lijevom kolosijeku, ali sad je bilo jasno radi čega. Nažalost, još jedna nepromišljenost je potvrdila da je vlak uvijek brži, a ja sam dobar dio putovanja razmišljao o prizoru za koji bih najradije da ga nikad nisam vidio Vrapče na lijevom kolosijekuGajnice takođerPovratak na desni kolosijek je moguć tek ispred Podsused tvorniceU Zaprešiću nas je ispratio navodni mrgud ljepšeg spola, a meni je u kadar uletio stup Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Zabok Macose su razdvojene Ode za Đurmanec ... tako ćemo i mi iduće subote Ostaje Macosa za Gornju Stubicu Prema Hum-Lugu Hum-Lug Skretanje prema Orosljavju Preko mostića koji se vidi s varaždinske pruge Ulazak u Oroslavje Industrijski kolosijek u Oroslavju Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Jurimo prema Gornjoj Stubici. Kad sam se prije par godina zadnji put vozio ovuda, brzina je bila najmanje duplo manja Ispred Stubičkih Toplica Donja Stubica Sljeme je sve bliže Lagana vožnja Idiot za volanom se zaustavio u zadnji čas Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Gornja Stubica Završetak pruge u Gornjoj Stubici Kolodvor sa stražnje strane Taxi u pozadini Nekakav radni stroj Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Vrijeme je za krenuti na šetnju do 5-6 km udaljenih Stubaka Pruga je ravna kao špaga Mostić s laganom vožnjom. Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Kod mostića je vrijeme za sačekušu za Macosu s kojom sam došao. Za desetak minuta se čuje poznati zvuk I ode ... ... a moj cipelcug u daljinu za njom Ravnica do kud pogled seže ... Ovuda je lakše hodati nego po tucaniku Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Pogled unatrag ... ... i unaprijed Nekakav kanal Ravnici se napokon nazire kraj Još 1 km do Donje Stubice Još jedan mostić S te strane sam doklipsao Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Iza skretanja je kolodvor Donja Stubica Donja Stubica Svjetlo gori i usred sunčanog dana Red vožnje i obavijesti Stražnja strana Noge vode dalje prema Stubičkim Toplicama Da li se ovdje ikad mijenja boja ? Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Stižem do mjesta sljedeće sačekuše. Za koju minutu treba stići Macosa prema G.Stubici kojim ću se kasnije vraćati. Stiže Sad još samo treba stići prije nje do Stubičkih Toplica ... naravno, sat vremena bi trebalo biti više nego dovoljno ... Dvije vrste ŽCPR-a, jedan pored drugoga: bez rampe i s njom Prema Stubakima Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Jedan od brojnih propusta Nizbrdo je lakše Horizontalne i vertikalne tračnice Još 1 km do Stubaka Zadnji zavoj Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Stajalište pamti i bolja vremena. A pamtim ih i ja ... ali bilo je to davno Nova info ploča je prazna ali je zato stara "info ploča" puna informacija Stražnja strana stajališta I ovdje gori svjetlo po danu Ćenifa ... ženska je zaključana a muška zabarikadirana U dobra stara vremena je ovdje, pored piva na čaše, bilo i vode Most Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Stiže Macosa za povratak Neregistrirani auto predvodi gužvu na ŽCPR-u Macosa je skroz prazna Prema Oroslavju Prema Hum-Lugu Približavanje magistralnoj pruzi ... ... i spajanje s njom Pred Zabokom, spajanje s krapinskom prugom Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Zabok Dolazi Macosa iz Krapine A stižu i Bt-ovi za Zagreb Polazak iz Zaboka Danas je 3006 kasnio preko 20 minuta, pa je križanje napravljeno u Velikom Trgovišću umjesto u Zaboku Zabok ... napokon struja Prazan neidentificirani Mađar u Zaboku U povratku bacam još jednom pogled na mjesto jutrošnje tragedije Pred Zagrebom U Zagrebu ... displej piše da kasnimo 4 minute, a stigli smo zapravo dvije minute prerano. Očito je vrijeme na željeznici vrlo relativan pojam Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
VICTOR Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Zaista, svaka ti čast, neumoran si Ipak, sigurno ti je spomenuta tragedija pokvarila dojam (ja nisam od onih koji mogu otvarati onaj thumbanail). Ima li išta prometa na onoj pruzi? Egzistira li još DONA? E, da, mala sugestija. Ti znaš da sam ja gladam tekstura, posebno tračnica na mostu. Ajd, ak se sjetiš, most mi slikaj kao što si slikao donju sliku Nadam se da ne zamjeraš, al tako ja mogu dobiti odličnu teksturu Još jedan mostić S te strane sam doklipsao Quote Samo je jedan lučni zagrebački željeznički most: ZELENI MOST (ili Most "Sava")!!!
Hrc Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Prazan neidentificirani Mađar u Zaboku A nije to Zaprešić? Inače super putopis. Quote
seabral Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 E, da, mala sugestija. Ti znaš da sam ja gladam tekstura, posebno tračnica na mostu. Ajd, ak se sjetiš, most mi slikaj kao što si slikao donju sliku Nadam se da ne zamjeraš, al tako ja mogu dobiti odličnu teksturu Naravno, ne zamjeram. Našao sam još jednu s mostom: Drugi put ću imati u vidu tvoje teksture. A za Donu ne znam .... valjda će netko od domaćih znati više. Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
seabral Posted April 11, 2009 Author Posted April 11, 2009 Prazan neidentificirani Mađar u Zaboku A nije to Zaprešić? Inače super putopis. Je, to je Zaprešić. Sorry, lapsus linguae Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
milanj Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Prelepe slike seabral!!! Samo jedno pitanje što na prvoj slici na gl. kol. piše da je samo za Gornju Stubicu? Ili se to menja svakih 10 sekunda pa piše Đurmanec? Pozdrav, Milan. Quote OČI SU JOJ MORE JADRANSKO, KOSE SU JOJ KLASIJE PANONSKO, SESTRA JOJ JE DUŠA SLOVENSKA, ONA JE JUGOSLOVENKA!!!
STIB Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 Stanična zgrada u Oroslavju izgleda kao da je sa samoborčekove pruge. Je li to slučajno? Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
VICTOR Posted April 11, 2009 Posted April 11, 2009 http://i174.photobucket.com/albums/w120/seabral/gornja%20stubica/P4110154res.jpg Pa to je to Fenomenalno Hvala Quote Samo je jedan lučni zagrebački željeznički most: ZELENI MOST (ili Most "Sava")!!!
seabral Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 Samo jedno pitanje što na prvoj slici na gl. kol. piše da je samo za Gornju Stubicu? Ili se to menja svakih 10 sekunda pa piše Đurmanec? Natpis na displeju je stalno isti (Gornja Stubica) jer taj vlak ima oznaku 3200 Zagreb-Gornja Stubica. Tek nakon odvajanja u Zaboku prednji dio vlaka dobiva oznaku 3120 Zabok - Đurmanec. Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
Stanley Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Sorry, lapsus linguae Sorry, nije lapsus linguae već je lapsus calami. Bolje da ti ja to napišem, nego da te se dočepa egérke. Pustimo sitničarenje, čestitam na stvarno prelijepom putopisu. I ja se veselim skorom putovanju koje si spomenuo. Samo da nas vrijeme posluži... Quote Serija 05 je zakon!
Portos Posted April 12, 2009 Posted April 12, 2009 Hm. Da sam znao gdje si se skitao možda bih organizirao saćekušu. Naime bio sam jučer između 10.15-11.45h u Roses Outletu u Sv. Križu te prolazio preko pruge za G.Stubicu. Lijepo je što si zatekao prugu u dosta dobrom stanju, te se lijepo proveo na izletu,vuče samotnjače Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
seabral Posted April 12, 2009 Author Posted April 12, 2009 Pa to je to Fenomenalno Hvala Hehe, slobodno ti opet pitaj ... Sorry, nije lapsus linguae već je lapsus calami.Bolje da ti ja to napišem, nego da te se dočepa egérke. Ups ... bolje da se ubuduće držim svoje struke Super putopiščić! Hvala Naime bio sam jučer između 10.15-11.45h u Roses Outletu u Sv. Križu te prolazio preko pruge za G.Stubicu. Fakat, mogao si istovremeno i "trošiti nofce" na krpice i fotkati vlakove s viđenim fotografima vuče samotnjače Ispravit ćemo to iduće subote Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
Recommended Posts