lovac_na_pruge Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 Noćas je Stanly sanjao čudan san. Sanjao je da je pozvan na uručenje Priznanja najstarijeg volontera na izgradnji pruge Istrijane a sve povodom godišnjice njenog prometovanja. Radi ovako visokog priznanja od ljubomore je pukao i onaj tip iz Kreke kraj Tuzle, sa novčanice od 1000 jugo dinara po prezimenu Sirotanović. Nakon takvog sna nije bilo druge nego uputiti se iz Zagreba na sanjani lokalitet. Kako se u muci poznaju prijatelji, žrtvovali su se pored mene Portos i Silver. Pod dojmom sna, kao u snu, došli smo do mjesta spoja Istrijane i neke od istarskih pruga. I zaista kao u priviđenju u daljini vidjeli smo svečani vlak sastavljen od tri pulmana, valjda dva zelena za prijevoz zvanica i jedan plavi za njihovu okrepu, sa nekakvom crvenom lokomotivom. Ja sam se ponadao da nije stara dobra asea, ali nije, ova je previše nekako kockasta. Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted February 8, 2009 Author Share Posted February 8, 2009 Osjećaji su preplavili naša tijela, potpuno automatsko fotografiranje, zovu ga idiot snimanje, bio je jedini način da iz drhtavih ruku nastanu bilo kakve fotografije. U utrci ka vlaku i naš san prelazio je u javu. Sudarili smo se sa sličnom četvorkom koja se baš tuda šetkala. Nakon početnog šoka predstavili su nam se kao domaći sinovi. Imaju čudna imena: Pfaf, Thomcro, Jerry, Jean. I mi smo se njima predstavili. Rekli su i oni nama da ni naša nisu ništa manje čudnija od njihovih. Ispričali smo im razlog našeg dolaska, Rekli su nam da to nije ništa. I da sanjati takve snove nije ništa posebno. Oni se kao i drugi brzo zaboravljaju. Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted February 8, 2009 Author Share Posted February 8, 2009 Ono što nećemo, je zajednički obilazak pruga u okolini Lupoglava koje vam učesnici ovog pohoda 8. dana, drugog mjeseca 2009. godine daruju kao još jedan putopis. Kako sam dobio zadatak da ga započnem to činim, pa ću ga nakon ostalih nadopuniti sa još zanimljivosti, pa taman i Stanly ne dobio nikada tu nagradu Odlazak vlaka iz Lupoglava Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted February 8, 2009 Author Share Posted February 8, 2009 Staro ali u dobrom stanju vjerovatno radi dobrog održavanja. "Signalni stol" u Roču Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted February 8, 2009 Author Share Posted February 8, 2009 Paralele u Roču Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted February 8, 2009 Author Share Posted February 8, 2009 Pogled na Roč iza ulaznog signala iz pravca Lupoglava Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted February 8, 2009 Author Share Posted February 8, 2009 Putni prijelaz u kolodvoru Učka na pruzi: Lupoglava - Raša Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted February 8, 2009 Author Share Posted February 8, 2009 Neobično čist usjek Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted February 8, 2009 Author Share Posted February 8, 2009 Čista strana šveda 26 u Lupoglavu Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted February 8, 2009 Author Share Posted February 8, 2009 Moj 100-ti post Volim fotke sa puno zraka Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
lovac_na_pruge Posted February 8, 2009 Author Share Posted February 8, 2009 Istarska idila Quote Bero Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ela Posted February 8, 2009 Share Posted February 8, 2009 Umjetnost...ostajem bez teksta...molim nastavak.... Quote Pozdrav iz MOSTARA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 "Zasad sve ide odlično!", reče jedan od osmorice idijota na pruzi grabeći zamašnim koracima prema prtalu tunela i danjem svjetlu... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 "Zasad sve ide odlično!" Noćas, u blaženom hrkanju nakon obilate potrošnje energije (ali i dopune kalorija) u prelijepoj Istri, usnuh novi čudan san. Predamnom se u tunelu Vranja 2 pojavi prikaza s ogromnom lopatom u ruci. Dijalog teče otprilike ovako: - Koji si ti? - Ja sam Stanley. - A što tražiš u ovoj rupi? - To nije rupa, već željeznički tunel. Čekam da me ostali dostignu i posvijetle mi put, jer mi je baterija ostala kod kuće. Već mi jer par puta voda kapnula za vrat... A kaj te uostalom briga? I koji si pak ti? - Ja sam Alija Sirotanović. - Uh! A ja mislio da si ti onaj s novčanice od 10 dinara... P.S. Berislav (Lovac na pruge) je otvorio temu na upravo briljantan način. A kaj je sa ostalima, gdje su fotke? Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 A kaj je sa ostalima, gdje su fotke? Imam ja svoje viđenje stvari (a i barba Bojnik će štogođ prignojiti), al' čekam(o) da se vi tamo ispucate... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 Imam ja svoje viđenje stvari (a i barba Bojnik će štogođ prignojiti), al' čekam(o) da se vi tamo ispucate... Baš bi i nama ostalima već mogli dati da i dalje sanjamo ... veeeliki "bravo" za lovca, "hoćemo još" za ostale Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 "Ostali" su sinoć odvozili i otplesali svoje, a danas i produženo radili. No slike su tu pa uživajte Krenuli smo iz Zg u 7.25 i jurili autocestom kako bismo na "Vratima Jadrana" popili prvu kavu. No zatvorena autocesta između Delnica i Oštrovice, te pogreška vozača koji je krivo skrenuo rezultirala je kašnjenjem od 7 minuta u dolasku, a kavu smo popili odmah nakon sastanka u Lupoglavu. Jezero Bajer pokraj kojega smo stali radi slikanja i nužde Vučasti Šved, zašarana strana Dolazi Šved iz pravca Pule i odlazi prema Buzetu Odmah potom dolazi bus iz Rijeke Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 Osmorica Railfanova Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 Putem prema kolodvoru Učka na pruzi Lupoglav-Raša zastajemo kod ŽCPR ispred kojeg je tunel Kolosijeci kolodvora Učka pogled prema Lupoglavu i prema Raši odnosno kamenolomu Cemexa Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 Dajc me podsječa na vojničke dane Spuštamo se prugom prema tunelu Vranje I Prije ulaska u mračni tunel Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 Već viđeno-mali tunel sa uskotračnom prugom, služio za dostavu eksploziva bušaćima tunela Da ih se preplašiš u mraku Odavde je tunel širine samo jednog kolosijeka Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 Vela draga. Dva puta sam te stijene gledao prolazeči kroz Učku niti ne znajući da je dolje pruga Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 Ulazimo u duži tunel, Vranje II Nakon nekoliko minuta ukazuje se danje svjetlo Donji dio tunela za drugi kolosijek nije prokopan do kraja Pogled prema Raši Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 Oko brda dolazi pokisli Lovac A za njim iz tunela i Silver pogled prema Raši povratak: pogled iz Vranja I prema Vranju II Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted February 9, 2009 Share Posted February 9, 2009 3. kolosijek u Roču ima metalne pragove... ...izložen kolski slog duuugačke kolosijeke i puuuuuuuuno Railfanova Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts