ruxrux Posted July 28, 2008 Share Posted July 28, 2008 Bok Brisac, dobro nam se vratio s GO. Drago mi je vidit da te nije pojela kakva velika riba. drugi su podlegli napadu CO2 iz zraka te pali u nesvjest... Ha, ha, jel taj kit neki slucajni pijanec ili on radi na HZ-u? Kak je dosao na RK? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErrAseR Posted July 28, 2008 Author Share Posted July 28, 2008 slijedeći dan dođem na posao i vidim lokicu 1141-308, nisam odolio a da ju ne probam bar na kratko pogledati... upalim ja nju kad ono oba monitora... vidite sami... eh, sad.. končarova reklama? zakaj tu ne piše HŽ - vuča vlakova ... no dobro... BSOD ?? ma ne... booooooootanje i booootanje... helou žuri mi se... nakon BSOD-a (plavi ekran smrti) pojavljuje se opet reklama s krivom loksom i s porukom "Pričekajte... kuha se kavica" sam se vi raskomotite, brzo ću ja desni monitor: a i na lijevom nije ništa bolje, helo končarevci, de barem promjenite slike lijevi - desni monitor da nije tak monotono... nakon 2 minute i 40 sec desni laptop je bio spreman pojavljuje se prva slikica s desnom kamerom: ja sam zavirio na listu kvarova... osim uobičajenih linija iz doba DOS-a jedina novost je sada i šifra strojovođe... ove silne linije na kojima piše sve i svašta neka vas ne zabrinjavaju... to je iz doba probnih vožnji i testiranja sustava ali ako se počnu pojavljivat ovakvi crveni simboli, eee onda je frka... ovo je brzinomjerčić i mali tablojčić eh sad, lok stoji, svjetli i simbol zakočenosti, al krečem se 3 km/h ??? a stojim i stojim ? sigurno neki bug u bilgejtcovom softveru... to je to po pitanju 308... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErrAseR Posted July 28, 2008 Author Share Posted July 28, 2008 stigo ja i na turopoljski fašn... remont pruge... ovdje zatičem orne djelatnike swietelskog... detalj sa eurailpool-ovog stroja za posluživanje ovo je famozna stopetnajstica... dobra loksa, baca ulje, klima i frižider ne rade, i još pokoja sitnica, bitno da je ona došla u zagreb na remont, a završila na remontu u turopolju... krenuli smo novo obnovljenom prugom prema Lekeniku... vidimo prethistorijske iskopine nekadašnje pešćenice... a nova pruga je idealna ... za obaranje brzinskih rekorda, moj kolega je nije štedio... u lekeniku smo bili za čas... u lekeniku viđen fotograf vlakovođa Rafo doručkuje... probo sam ga nagovorit da sad odemo na pivu, al se nije dao .... a Lekenik izgleda ko da je prošo domovinski rat kroz njega... koja sparina... klima ne radi... vraćamo se u turopolje... pogled na iskopine iz drugog kuta u Lekeniku, kontrola... a baš sam mislil na pivu prejti... dobro da nije došel poslje pive... onda smo završili u Klari, ovo je pogled prema gorici gdje ćekamo da uđe mađar pa da krenemo... evo i mađara... u turopolju nađemo podbijačicu... i još jednog fotografa - snimatelja.... i to je to... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErrAseR Posted July 28, 2008 Author Share Posted July 28, 2008 pozdrav rux rux.... nije pijanac... podnevna pauza za ručak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted July 28, 2008 Share Posted July 28, 2008 Odlična priča! Dobro došao natrag među radni narod... Pitanje: Jesu li ovo "ležeći policajci" na pruzi??? Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErrAseR Posted July 28, 2008 Author Share Posted July 28, 2008 kako radi podbijačica pogledajte ovdje http://zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?p=170876#170876 3893 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drempa- tzv-v7 Posted July 28, 2008 Share Posted July 28, 2008 Ljepe slike sa remonta lekenicke pruge i RK u zagreba ali ona manevarka dimi gore nego stare GE lokimotive ili isto kao ruske dizelke . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruxrux Posted July 28, 2008 Share Posted July 28, 2008 Eh strojovodjo, ovo je pravo osvjezenje, hvala. Moram samo jedno izdvojit: vid vraga... 702 odgovara... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VICTOR Posted July 29, 2008 Share Posted July 29, 2008 Krasne slike...pitanje za fotokutak..radiš na automatici? Izgledaju sve bolje i bolje... Aj jednom dovuci žutotraku do Borongaja da je uslikam Quote Samo je jedan lučni zagrebački željeznički most: ZELENI MOST (ili Most "Sava")!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErrAseR Posted July 29, 2008 Author Share Posted July 29, 2008 pa žutotraka je dosta često ovih dana u borongaju fura stare šinje i tako to u onaj pogon u trnavi... Moram samo jedno izdvojit: vid vraga... 702 odgovara... http://img297.imageshack.us/img297/4892/img6071fz7.jpg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HijenA Posted July 29, 2008 Share Posted July 29, 2008 ErrAseR, odlicne fotke imam 2 pitanja doduse: 1) djuro cesto onako zaglibi na grbini? cini mi se da je ono malo prevelik vlak za njega da vuce gore uz brijeg (mislim, ima ono 20ak dugackih cisterni, ak sam dobro brojao)...i s cim ste ga cupali van? s elektrom ili sa onom manevrom koju si vozio? 2) ona "nova" pruga kod lekenika izgleda kao da je po njoj u najmanju ruku prosao TGV (negdje sam vidio slike kad su ga testirali, nakon sto je prosao tracnicama sa 500 km/h, ostavio je slicne tracnice). da li je ono posve gotova dionica pruge ili ima radova koji se jos moraju napravit? jer ja u zivotu nigdje nisam vidio rasklimanije tracnice Quote Hej haj, bas nas briga, vozamo se na taljiga! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErrAseR Posted July 30, 2008 Author Share Posted July 30, 2008 ErrAseR, odlicne fotke imam 2 pitanja doduse: 1) djuro cesto onako zaglibi na grbini? cini mi se da je ono malo prevelik vlak za njega da vuce gore uz brijeg (mislim, ima ono 20ak dugackih cisterni, ak sam dobro brojao)...i s cim ste ga cupali van? s elektrom ili sa onom manevrom koju si vozio? vele da kad natjeraš čovjeka da logički zakljući da najbolje naući... http://img149.imageshack.us/my.php?image=img6101ds2.jpg pogledaj sliku i reci jel mogla biti elektra 2) ona "nova" pruga kod lekenika izgleda kao da je po njoj u najmanju ruku prosao TGV (negdje sam vidio slike kad su ga testirali, nakon sto je prosao tracnicama sa 500 km/h, ostavio je slicne tracnice). da li je ono posve gotova dionica pruge ili ima radova koji se jos moraju napravit? jer ja u zivotu nigdje nisam vidio rasklimanije tracnice nije prošo TGV, al je prošo SWIETELSKI naravno da nije gotova... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErrAseR Posted July 30, 2008 Author Share Posted July 30, 2008 ajmo dalje... predlažem za fotografiju nove teme... izlazak sunca i magla pred dugim selom se malo razdanilo, mislio sam počet odavde slikat ali slabo... vidite kaj me ćeka iza signala... u daljini zrake sunca obećavaju.... evo ga, na pomolu... a kilometar dalje, zaboravite... vidljivost? jedan stup KM-a (manje od 100m) slijedećih 30minuta magla i samo magla onda razvedravanje... iako nije neki pogled ali je pravi raj za oči, vjerujte mi... al nije dugo trajalo samo 15 minuta... i dođe Novska, opet sunčano... ova brena se cijelo vrijeme vukla iza mene, taj je tek nadrapao... nemrem nikad skužit zakaj strojne lokomotive ne šalju ispred putničkog vlaka, ipak je brži i ne stoji po stajalištima.... dolazi nagibalo iz Osijeka... nakon smjene, šetnja po kolodvoru... nalazim ove prekrasne životinjice kako se svađaju... iza kolodvora neš zvoni... dok sam došo do njega prestao je zvonit... taman sam se htio napravit malo blesav i dignut slušalicu krenuo sam nazad, vedro vrijeme al ne zadugo pa šta je tom vremenu, još nije ni 8 mjesec... u Lipovljanima opet vedro, jedno pretjecanje... u istom kolodvoru, neznaš ko koga farba... iako drži razrjeđivač, vidi se po položaju ruke da ima iskustva i sa drugim tekučim pitanjima i ovaj nekog farba brzina nam je vrlina uključujemo ispitivanje nagibne tehnike dobro došli u banovu jarugu usput sam skupio i dosta pošte... zanima me mišljenje HZZO-a po pitanju bianco uputnica... vjerovali ili ne ova uputnica putuje u zagreb vlakom... jedno od potencijalnih mogučih okupljališta forumaša na nekom slijedećem pikniku Kutina, već vidim možebitno natjecanje u pecanju TŽV vs. Končar Đulin ponor ??! crkva u maslinovoj grančici i ulaz u maslinovu grančicu tu se čeka križanje, fatamorgana čini čuda... to je samo tmd... ali zašto putnički vlak čeka tmd ? odgovor slijedi u fatamorganskom ozračju (isto obratite pozornost na silos u daljini ) ma to je naša "dvanajstica" onaj silos više ne izgleda onako sablasno? silos je iz popovače... sve po voznom redu... upravo sam na ograničenju od 50km/h pred popovačom... i ulaz u popovaču ovo je "zelena tržnica" KPD Lipovica, a ovo je dio KPD-a ovo je trafo-stanica sa elektrificiranim kolosijekom u Ludini... elektrificiran je zato jer su se nekada ovdje dovozile elektro lokomotive na nekakvu obradu trafo ulja a ovako se dolazilo na taj kolosijek... čoban tjera ovčice .... moja lokica 226 netreba rasvjetu, normalno kad je dan da mi je znat ko je to potrgao... U ivaniću, po obićaju, prometno.... u prečecu, detalj iz stare farme u dugom selu čudan tandem... svi za novsku pa sunju i sisak... pogled na medvedgradske zidine, autoput za VŽ i ulazak u sevete... u sesvetama, veseli bjelovarac... Na sleme, na sleme ,na sleme, noga vre sama beži... tu je nekad pisalo ZEMA... sad je na borongajskim skretnicama ima se posla prefajbajte ponovo... ha ha ... kako niču zgrade na istočnom kolodvoru.... pogled na istočni kolodvor ovaj čuko me uvijek dočeka evo me na glavnom u ložioni dizeli pajkiju, ipak još nije podne mobitelirajte, molim vas, malo bliže pruzi... jači je signal diskretni natpis na novom Bcee vagonu gotovo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubimir_1 Posted July 30, 2008 Share Posted July 30, 2008 super Quote Jedino me zora, ko najvjernija žena, svako jutro čeka raširenih ruku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
HijenA Posted July 30, 2008 Share Posted July 30, 2008 ErrAseR, odlicne fotke imam 2 pitanja doduse: 1) djuro cesto onako zaglibi na grbini? cini mi se da je ono malo prevelik vlak za njega da vuce gore uz brijeg (mislim, ima ono 20ak dugackih cisterni, ak sam dobro brojao)...i s cim ste ga cupali van? s elektrom ili sa onom manevrom koju si vozio? vele da kad natjeraš čovjeka da logički zakljući da najbolje naući... http://img149.imageshack.us/my.php?image=img6101ds2.jpg pogledaj sliku i reci jel mogla biti elektra ma ja sam iz nekog cudnog razloga mislio da ga niste dosli gurat vec da ste dosli sa prednje strane ali opet, jos uviijek ostaje prvi dio pitanja: jel djuro cesto ostaje zaglavljen gore? Quote Hej haj, bas nas briga, vozamo se na taljiga! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErrAseR Posted July 30, 2008 Author Share Posted July 30, 2008 ko kaže da je đuro bio zaglavljen? nije on niti pokušao krenuti dok ja nisam došao... inaće to vuku dva đurana a jednog očito nije bilo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunkelheit Posted July 30, 2008 Share Posted July 30, 2008 sjajno! ne moram ništa drugo dodat... Quote ...and I'd let that lonesome whistle blow my blues away..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruxrux Posted July 30, 2008 Share Posted July 30, 2008 Hvala na slikama, bas mi je gust to gledati. Nemam nis za prigovorit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VICTOR Posted July 30, 2008 Share Posted July 30, 2008 mobitelirajte, molim vas, malo bliže pruzi... jači je signal He..al često je linija (pruga) zauzeta Bravissimo.. .tjoj...pun si elana...možda se kamera nađe, npr., na Sunja-Novska. Naravno, kad to bude moguće (za bar 3 godine ) Dereš pošteno ti tog SX- a Quote Samo je jedan lučni zagrebački željeznički most: ZELENI MOST (ili Most "Sava")!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErrAseR Posted August 3, 2008 Author Share Posted August 3, 2008 sjećate se ovog vagona ? rasprava se vodila na : http://zeljeznice.net/forum/viewtopic.php?p=72409#72409 evo, saga se nastavlja... kolega iz gredelja izvlači ih na svjetlo dana željeznice južnog istoka?! vidi se da ovi u gredelju nemaju di ispuhati svoju lokomotivicu pa dođu k nama na kolodvor, kako to da za njih ne važi naredba da na glavnom kolodvoru smiju raditi samo manevre podserije 300 ? kompozicija se polako izvlači... i lokomotiva sjeda na vagone... zanimljivo mi je vidjet ovu probu vagona, jedna od rijetkih koja je okrenuta prema zapadu, dosad su uvijek išle na istok... Bteem... to je pravi vagon za zagorje zelene... iako je Bt, Ben nebi jambral u njemu, sumnjam da bi se žalil na klimatizirani vagonček di je to, u crnoj gori ili preko puta ? kvaka? brava je tu, a di je kvaka? u čemu je kvaka? TŽV, parlavora itrikante... ode, za Karlovac.... nakon 3h stigoše oni nazad i već ih james bond posprema u gredelj... a u jednom trenutku je na zapadnoj strani kolodvora bilo čak 4 manevre... toliko manevri na glavnom dovelo je do toga da je prometnik odlučio pozvat posebnu jedinicu za posebne namjene, jer nije više znao jel moguće da ima u kolodvoru ukupno 6 manevri (4 na zapadu + 2 na istoku) drugi specijalni odred se odmarao... gredelj radi do 3 sata, ali danas imaju dobre prekovremene, iako kasnije nisam slikao ali radili su decki do 18:30 vadili su posebne popravke iz gredelja u stanicu, ovdje će biti spavači vagon i disko vagon zvani "Picigin" kolega nije baš oduševljen, ipak je petak, a on mora delat do 18h... podijeli svoj?!! helo svoje nedam, a tuđe rado... ma, kekoza... ma kakva koza to je 308... od vručine sam prošviko, da se rashladim potego sam kolko sam mogao, propuh me malo ohladio tetka čita roman... al vidim počelo je biti napeto... vjerovali ili ne, ali ovaj vagon se pokvario... skinut je sa 211 i vratit će ga odakle je i došao... malo sam probo ovako slikat kad spazim makozu u gredelju... to je 103... i za kraj... što je na slici ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruxrux Posted August 4, 2008 Share Posted August 4, 2008 di je to, u crnoj gori ili preko puta ? He, he, isti odgovor ko na ono tvoje pitanje jel se veli Irak ili Iran, ha, ha toliko manevri na glavnom dovelo je do toga da je prometnik odlučio pozvat posebnu jedinicu za posebne namjene, jer nije više znao jel moguće da ima u kolodvoru ukupno 6 manevri (4 na zapadu + 2 na istoku) Meni se cini ko da on da prostis kenja odozgo. od vručine sam prošviko, da se rashladim potego sam kolko sam mogao, propuh me malo ohladio Kog ce ti vrapca dva mobitela? i za kraj... što je na slici ? E stvarno Brrisac, jesi naso temu.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErrAseR Posted August 4, 2008 Author Share Posted August 4, 2008 Kog ce ti vrapca dva mobitela? privatni i službeni .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErrAseR Posted August 4, 2008 Author Share Posted August 4, 2008 i za kraj... što je na slici ? E stvarno Brrisac, jesi naso temu.... a di sam trebo staviti? u infrastrukturu? možda te boja na nešto podsjeća, ali stvar je potpuno druge kemijske strukture, potpuno anorganske... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ruxrux Posted August 4, 2008 Share Posted August 4, 2008 O pardon, ja sam bio siguran da je to organskog podrijetla... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ErrAseR Posted August 4, 2008 Author Share Posted August 4, 2008 nije čak ni te boje... zbog zalaska sunca ima ovu boju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts