kiki273 Posted February 16, 2008 Share Posted February 16, 2008 Prpiadnici 1.RŽB Thomcro,Kico101 i ja smo jučer,u subotu 16.02.2008 odradili jednu zanimljivu ekspediciju u nama dosad nepoznat kraj. Krenuki smo iz Rijeke u 05,00 te preko Senja,Vratnika i Otočca oko 07,05 stigli u Ličko Lešće. Dočekalo nas je ugodnih -5/-6 stupnjeva kao i ovi signali koji nisu u uporabi Nastavljamo dalje prema Perušiću,ali mi nebismo bili mi da ne slikamo što nam se nađe na putu Oko 7,30 dolazimo u Perušić Postaju smo brzo našli Nastavljamo ka Gospiću,gdje smo se okrijepili i evo nas na Postaji Gospić Quote Nemoguce, nek me neko pljusne da se probudim. HZ popravlja zatvorenu prugu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiki273 Posted February 16, 2008 Author Share Posted February 16, 2008 Uz mine.... ....i snijeg na Velebitu.... Dolazimo na postaju Sveti Rok,ovaj Lovinac Taman smo mislili krenuti kad začujemo poznati zvuk Naš vrli Thomcro se odmah uputio k mašini.... ....i uspostavio kontakt s strojovođom Ubrzo stižemo u Gračac..... ......gdje je postaja popločena poput londonske podzemne Quote Nemoguce, nek me neko pljusne da se probudim. HZ popravlja zatvorenu prugu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phalanx Posted February 16, 2008 Share Posted February 16, 2008 Pa ovo čekam cijeli dan Suprise, suprise... (Kinder suprise!) Dečki, niste valjda opet pješačili po pruzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiki273 Posted February 16, 2008 Author Share Posted February 16, 2008 I dok se Thomcro gubio po kolodvoru u potrazi za samo njemu znanim ciljevima uspio je zablatiti nove tenisice i hlače E,ovo se zove sreća;2 nagibna se križaju pred našim očima Dolazimo u Malovan kad tamo vlak na polasku,izletjeli smo iz auta poput nekakvih "Turšin terorists" i počeli škljocati s fotićima kad šef stanice,namrgođeni brkajlija dojuri i kaže nešto u stilu:"Dečki,nemrete ovđe fotografirat"...... No,što je - tu je;fotke su već pale Na postaji Zrmanja.... Nalazimo ovu čudnovatu "Željezničku kašiku" Sljedeća postaja našeg putovanja je Knin Skupne fotke Glumac pozira Quote Nemoguce, nek me neko pljusne da se probudim. HZ popravlja zatvorenu prugu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiki273 Posted February 17, 2008 Author Share Posted February 17, 2008 Nakon Knina stižemo u Kosovo I Drniš Na putu ka Splitu morali smo posjetiti i Čavoglave U Splitu nas je dočekao Maky,koji se pokazao kao izvrstan domaćin ( ne pitajte odkle mu ove oćale;sva sreća da nemamo istu dioptriju! ) Thomcro se šeće rivom Kao što smo i planirali u 17,00 smo krenuli iz Splita ka Rijeci,stali usput tankati gorivo.... Kad tamo,samo što nas bura odpuhala nije.... ....i još nas je tijekom povratka toliko usporila,da su neki zaspali..... ....a neki radili tjelovježbu da ne zaspu! Za kraj još samo ovo: Nismo htjeli pokazati gdje smo bili na pršutu i siru da nebi netko rekao das reklamiramo stanoviti ugostiteljski objekt,a što je naj važnije u cjeloj ovoj priči;tijekom našeg putovanja neprekidno su nas pratile određene devijacije. Toliko od mene. Pozdrav Quote Nemoguce, nek me neko pljusne da se probudim. HZ popravlja zatvorenu prugu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiki273 Posted February 17, 2008 Author Share Posted February 17, 2008 Dečki, niste valjda opet pješačili po pruzi Ne,nismo Quote Nemoguce, nek me neko pljusne da se probudim. HZ popravlja zatvorenu prugu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted February 17, 2008 Share Posted February 17, 2008 Grrr, bili mi na dva metra, a ni javili se nisu.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiki273 Posted February 17, 2008 Author Share Posted February 17, 2008 Grrr, bili mi na dva metra, a ni javili se nisu.... OOOOPPPPPPPPPPPPPPSSSSSSSSSSSSSSS btw Mogao si se ti nama kad mi već nismo tebi Quote Nemoguce, nek me neko pljusne da se probudim. HZ popravlja zatvorenu prugu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Admin Anton Posted February 17, 2008 Admin Share Posted February 17, 2008 He he dobar putopis, lijepo složene fotografije i naracija! I, dobro ste putovanje izabrali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiki273 Posted February 17, 2008 Author Share Posted February 17, 2008 He he dobar putopis, lijepo složene fotografije i naracija! I, dobro ste putovanje izabrali. TNX Quote Nemoguce, nek me neko pljusne da se probudim. HZ popravlja zatvorenu prugu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted February 17, 2008 Share Posted February 17, 2008 Svaka čast, dečki. Ovo se zove poštena ruta. Kad sam čuo da ćete ići tamo, nisam baš vjerovao da ćete potegnuti skroz do Splita. Bravo za ekspediciju, fotke i putopis !!! Naravno, da ste vlakom išli tamo i natrag, dva dana bi vam jedva bila dovoljna za tu istu rutu Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 17, 2008 Share Posted February 17, 2008 Evo i mene u ovaj rani jutarnji sat da se samo oglasim da sam živ, zdrav više-manje . Sorry što nema odmah i fotki ali ... imam skoro 300 fotki i sad sve to treba selektirati i postati na forum. S obzirom da je ekspedišn bio obiman, ovaj report neće biti uobičajen kao oni prije! Zašto? Gdje god smo stali ispucao sam cca. 20-30 fotki tako da ću svako stajalište obraditi u zasebnom postu. Samo malo strpljenja i ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted February 17, 2008 Share Posted February 17, 2008 Lijepo, lijepo. Svaka čast! Nego, zar je kolodvor Lovinac promijenio ime u Sveti Rok? Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted February 17, 2008 Share Posted February 17, 2008 Ovi Riječani nezadrživo nadiru sa svih strana. Koliko vidim dosta ste toga ispreskakali, ostalo je dovoljno toga za mene, Stanleya i ... Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 17, 2008 Share Posted February 17, 2008 Lijepo, lijepo. Svaka čast!Nego, zar je kolodvor Lovinac promijenio ime u Sveti Rok? Sorry, moja nenamjerna greška! Ja sam stalno tupio Sveti Rok, Sveti Rok i tako sam ih naveo u zabludu! Ovi Riječani nezadrživo nadiru sa svih strana. Koliko vidim dosta ste toga ispreskakali, ostalo je dovoljno toga za mene, Stanleya i ... Nemoj biti toliko siguran! Čekaj dok ja šišnem svoje fotke pa onda prosudi jeli što ostalo i za vas . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 17, 2008 Share Posted February 17, 2008 S obzirom da je ovo moj 3000-ti post baš mi se fino poklopilo!!! "Desantna jedinica" 1. RB u sastavu Kontraadmiral kico, Kapetan 1 extra klase kiki i moja malenkost uputila se u ophodnju našom Likom i Dalmacijom. Što smo našli? Našli smo dosta stvari koju su neke čudne, neke iznenađujuće, neke fascinantne ... Uostalom, kako se kaže, slike govor više od 1000 riječi. Nemojte zamjeriti što su neke fotke malo lošije kvalitete! Bilo je jaaako hladno i naravno da su se ruke tresle nekontrolirano!!! Polazak iz Rijeke, naše desnatno prijevozno sredstvo, Renault "Clio". Rana zora, negdje oko Brloga, fotkano iz auta u brzini. Prošli smo Otočac i došli do prvog mjesta desanta! Ličko Lešće. Jutro, hladno, -6. Nama koji i nismo baš navikli na takve temperature i nije bilo baš ugodno. Al i to smo izdržali. Prema Perušiću. Gospodin Prometnik, Kapetan 1 extra klase i Kontraadmiral. Svi u Ličkom Lešću . Zgrada do, neznam čemu bi to služilo! Ali za ovo definitivno znam čemu služi! Kako je naša desantna taktika već iskušana, dok jedan zabavlja stanično osoblje koje izađe van da vidi kakvi se to likovi šeću po stanici, drugi dio fotka sve u 16 . Drezina. Most za ... a neka tvornica je tamo malo dalje. To me nije baš previše zanimalo! Prema Vrhovinama. Prema stanici (još jednom napominjem, bilo je jaaako hladno i ruka mi se zatresla!). Ovo dolje je kico a tamo dalje (ona crna maćica) je kiki u razgovoru sa Prometnikom. Skladište. Iskliznica na izlazu prema Perušiću. Signalna baliza. Izlaz prema Perušiću. Potom smo krenuli dalje. Putem smo ugledali kako pruga ide ispod ceste, brzo stali i ... Padokaz. I sa druge strane. Nastaviće se .... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted February 17, 2008 Share Posted February 17, 2008 Još jednom bravo! Samo naprijed. Zgrada do, neznam čemu bi to služilo! Vodotoranj. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 17, 2008 Share Posted February 17, 2008 Još jednom bravo! Samo naprijed. Zgrada do, neznam čemu bi to služilo! Vodotoranj. Eto i to sam saznao! Perušić I tako smo došli i do Perušića. Sunce je već izašlo ali je bilo hladnoooo, k'o da smo u Lici . U perušiću ima dosta vagona Infrastrukture jer očito nekog vraga rade. Željeznički kiper . Šina iz '37.! Istina, nalazili smo i starije! Foto session u punom jeku! Vagoni Infrastrukture. Čujem da nešto žubori, ma nije potok! Gdje bi potok bio uz peron! A ono crijevo s vodom koja otiče. I k tome sve još pretvoreno u jednu gvalju leda . Jutro u Perušiću, 15 do 8, 16.02.'08. Primjetio sam ove fenjere na nekoliko stanica. Na odlasku smo opazili poznato "lice"! Trabant na jednom parkiralištu. Zoom zoom dalje! Već smo u Gospiću. Tu smo se okrijepili i malo prešetali dok smo jeli. Nismo baš previše jer ipak je to srce Like, nije baš za neko španciranje. Centar. Naletjeli smo i na napušteni mlin. Rijeka Lika u svom jutarnjem izdanju. Predah ratnika! Asocira na nešto? Ne? Rukovanje? Ne ni to? A pa nemogu sad baš u detalje! Nastavit će se ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted February 17, 2008 Share Posted February 17, 2008 Ubrzo stižemo u Gračac Bravo dečki & kolege A baš sam se pitao gdje ste zginuli za vikend. Pa još po toj zimurini. Brrr Sviđa mi se ovaj pločnik - k'o londonska podzemna... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 17, 2008 Share Posted February 17, 2008 Gospić Nakon klope uputili smo se dalje. Skrenuli smo malo prije nego što smo trebali i naletjeli na dva kolosjeka koji idu ... pfff ... a negdje i nigdje . Ovaj ide negdje. A dolazi iz pravca kolodvora. Andrijini križevi upozoravaju! Gospić, u prvi tren sam pomislio skladište ... ... a ono "stanična zgrada"! Opet foto session u toku! Prema Perušiću, i ovdje se radi! Kico, da mi je znat koga ti to vidiš!? Po smajliću mora da je netko zanimljiv! Podbijanje tucanika pod šlipere. Ne kužim zašto su ovi spojevi obojani u plavo. To će znat netko od naših profesionalaca! Ejjj ... pa ovoga znam iz Trainza! Plasser za podbijanje tucanika! Odvojak prema nekakvim skladištima. Novi šliperi. Zgrada preko puta. Zapela mi je za oko zbog oblika i materijala kojim je građena. Kraj! No more! The end . Silos? Pfaff, Pfaff ... nije ono što misliš!!! Ovo je portirnica za ona skladišta koja su na slici gore! Nastavit će se ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiki273 Posted February 17, 2008 Author Share Posted February 17, 2008 Usput zabilježeno: Gospić Zrmanja Knin Krka Split Quote Nemoguce, nek me neko pljusne da se probudim. HZ popravlja zatvorenu prugu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted February 17, 2008 Share Posted February 17, 2008 Ovi Riječani nezadrživo nadiru sa svih strana. Koliko vidim dosta ste toga ispreskakali, ostalo je dovoljno toga za mene, Stanleya i ... Ovo su još vasisdasići Kad jednog dana dođeš na kolodvor u Dalju i zatekneš tri tipa koji su pod marendom došli pofotkati tekture za Trainz onda ćeš znati da je se šlo fuć Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 17, 2008 Share Posted February 17, 2008 Lovinac Odlaskom iz Gospića ušli smo u područje ratnih djelovanja i nije bilo baš uputno izlaziti van ceste! U sjećanje ratniku (nemojte zamjerit što neznam o kome se radi). Velebit u svoj svojoj ljepoti! Velebit sa lovinačkog kolodvora. Lovinac, hladno za umrijeti a k tome je i buretina puhala! U daljini se vidi kako pada snijeg! Nova zgrada. I kad smo odlučili otić čusmo poznati zvuk brundala . Kad ono ne jedna nego dvije! Ajd da ja vidim i kako to prometalo izgleda i iz blizine! Stopetica ... ... i stosedamnaestica. I tad strojovođa iz stopetice promoli glavu van i pita "Slikate, slikate ... lipa je, jel'?", a ja mu odgovorim "Impresivan stroj, nema što! Samo ja sam vam ljubitelj 1061.", a on će meni "A oklen ste ako se smi znat?", a ja njemu "Normalno da se smi znat, iz Rijeke, slikamo za željeznički forum i idemo ka Kninu. Nego recite vi meni jel se vi to tu križate sa čime?" "A da, da. Čekamo nagibnog i još jednog teretnog", "Ok, hvala. Doviđenja!" Ja to prenesem ostatku grupe ali smo odlučili da je ipak prehladno da bi čekali tu križanje pa smo nastavili dalje. Potom smo naišli na zanimljiv most kod Štikade ali je dosta puhalo pa mi je zatreslo ruke a nisam vidio da slika i nije baš uspjela. Nastavit će se ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiki273 Posted February 17, 2008 Author Share Posted February 17, 2008 Grrr, bili mi na dva metra, a ni javili se nisu.... OOOOPPPPPPPPPPPPPPSSSSSSSSSSSSSSS btw Mogao si se ti nama kad mi već nismo tebi No,dobro... Prvobitni plan je bio da idemo do Gospića i eventualno do Knina,a kako smo u Knin došli oko 45 minuta prije plana,nastavili smo do Splita Quote Nemoguce, nek me neko pljusne da se probudim. HZ popravlja zatvorenu prugu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted February 17, 2008 Share Posted February 17, 2008 Jezero kod Štikade nastalo je zagrađivanjem toka riječice koja se zove Ričica, tako da je nastala akumulacija za reverzibilnu HE Obrovac. Mislim da u tom jezeru završava i Otuča, ali nisam siguran. Drugim riječima, ova voda ide gore-dolje kroz one cijevi iznad ceste Gračac - Obrovac. Na nekoliko metara od obale nalazi se (valjda još?) kuća koja je dijelom pripadala punici moga brata, a u kojoj sam boravio u jesen 1977. Jezera tada još nije bilo, samo livade i to prekrasne, naravno i riječica, a most je na nekadašnjem glavnom toku Ričice. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts