Vice Posted February 13, 2008 Share Posted February 13, 2008 Da da da...znam da postajem dosadan više sa svojim putovanjima na istoj relaciji i da sam dosadio i bogu i vragu sa pričom, ali šta mogu Dakle skoknija sam opet bio do Metropole malo. Pa evo, slike, put, Gk, put i svašta 2062 051, kanta od makinje koja je dovela to jutro 825 825 na kolodvoru Moje nagibalo koje me prevezlo do Metropole (7123 009/010) - inače, jučer je ova makinja imala defekt u Oštarijama na 521, kašnjenje 119 min : kul Turner na teretnjaku u Kninu Kanjon Zrmanje (dosada najbolje slike koje su mi ispale s tog dijela ličke pruge) Sinjal , kolko se sjećam ulazni za Zrmanju Turner 118 u zrmanji na teretnjaku Zrmanja, izlazni sinjal Djelovi pruge koje sam slikao dok su bili pod snijegom, pa eto za usporedbu sad. Parnjača 62 084 u Gračacu Moje nagibno prometalo Zanimljiva pepeljara ili šta već Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted February 13, 2008 Author Share Posted February 13, 2008 Gračac, kolodvorska zgrada 521 iz Zga, sa splitskim majstorom Snjega je ostalo još jako malo Lika, riječi su suvišne... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted February 13, 2008 Author Share Posted February 13, 2008 Oštarije I ravnica prema Zagrebu Brzina baš i nije nešto spektakularna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted February 13, 2008 Author Share Posted February 13, 2008 I malo švrljanja po Gk-u Brena 010 Još jedna kod ložione čeka polazak ili kaj već..... Ovaj put 012 003 Pogled prema ložioni, elektre se gomilaju, i jedan mali nagibnjak kod njih I još ih je više Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted February 13, 2008 Author Share Posted February 13, 2008 A bilo je i nešto sitno dizela 2043 002 Zelena zvijer, ipak moram priznat da ima močniji zvuk od ovih par jadnih ličanki šta čujem ode u zadnje vrime oko Splita A i jenbachi su tu zujali gore dole Parnjačica Mađar koji uletava na kolodvor Aeelt Očerupani Bl WlAB i ARl na čekanju boljih dana Zagreb na dlanu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted February 13, 2008 Author Share Posted February 13, 2008 I za kraj, kao šlag na kraju, u povratku kaj sam slikal I za laku noć Eto ga na, i to je sve.... Ima još jedna zgoda sa GK, o nekoj babi s RDV-om, inače pretpostavlja se da je baba špijun neke strane željezničke kompanije, a moguće da je rvrovac u civilu Drstoka bu bolje znal, bio je svjedok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted February 13, 2008 Share Posted February 13, 2008 Da da da...znam da postajem dosadan više sa svojim putovanjima na istoj relaciji i da sam dosadio i bogu i vragu sa pričom Skuliraj se, Vice, sa Ličke pruge nikada dosta fotki. Čestitke na lijepom putopisu. Naročito su mi dobre one fotke kako ti kažeš kanjona, a ja bih rekao izvora, Zrmanje. Rijeka izvire praktično ispod pruge i bilo bi jako zgodno jedanput otići tamo i snimiti. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted February 13, 2008 Author Share Posted February 13, 2008 Skuliraj se, Vice, sa Ličke pruge nikada dosta fotki. Čestitke na lijepom putopisu.Naročito su mi dobre one fotke kako ti kažeš kanjona, a ja bih rekao izvora, Zrmanje. Rijeka izvire praktično ispod pruge i bilo bi jako zgodno jedanput otići tamo i snimiti. A meni je to kanjon Zanimljiva informacija za izvor, nisam to ni znao. A pozivam sve avanturiste i poznavaoce ovog kraja pa da organiziramo jedan mali izlet, izvor Zrmanje, kanjon Čikole i ostale zanimljivosti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted February 13, 2008 Share Posted February 13, 2008 Zanimljiva pepeljara ili šta već http://i27.photobucket.com/albums/c155/pantrotas/P2050580.jpg Roštilj, majstore, roštilj Lijepa reportažica, jedino mene uvijek bace u bedaru ovi naši brdsko-pasivno-planinsko-zaostali krajevi u ova prelazna mokra vremena, al' za to nisi kriv Ti. Osobno mi je najdraža ova slika - volim ovakva mjesta na pruzi, podsjećaju me na dobru kompjutersku igricu PS: I za kraj, kao šlag na kraju, u povratku kaj sam slikal Vidim, imaš jedan govor kad putuješ uzbrdo, a vraćaš se osvježen novim znanjima & iskustvima Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted February 13, 2008 Author Share Posted February 13, 2008 Zanimljiva pepeljara ili šta već http://i27.photobucket.com/albums/c155/pantrotas/P2050580.jpg Roštilj, majstore, roštilj Lijepa reportažica, jedino mene uvijek bace u bedaru ovi naši brdsko-pasivno-planinsko-zaostali krajevi u ova prelazna mokra vremena, al' za to nisi kriv Ti. Osobno mi je najdraža ova slika - volim ovakva mjesta na pruzi, podsjećaju me na dobru kompjutersku igricu http://i27.photobucket.com/albums/c155/pantrotas/P2050597.jpg PS: I za kraj, kao šlag na kraju, u povratku kaj sam slikal Vidim, imaš jedan govor kad putuješ uzbrdo, a vraćaš se osvježen novim znanjima & iskustvima a sivilo, nažalost svaki put me potrefi oblačno vrime kroz Liku, ali meni je to simpa. bolje nego da sunce prži To šta ti kažeš kompjuterska igrica, na tom djelu je već prek 70 godina brzina 20 km/h, a za nagibni 40, na tom djelu je 30 ih godina parnjača izletila u ponor, i od onda brzina se nikad nije dirala. A uvjek iznova dolazim i uvjek se iznova vračam, naravno, s bogatijim iskustvima i znanjima ( ne samo u znanju iz tematike željeznic, već i nešto drugo ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivog Posted February 13, 2008 Share Posted February 13, 2008 Daj Vice, kad me nisu tam doživljavali u jednoj drugoj temi me prosvijetli, kaj je to sastrane? Te cijevi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
predator Posted February 13, 2008 Share Posted February 13, 2008 Zanimljiva pepeljara ili šta već Roštilj, majstore, roštilj Lijepa reportažica, jedino mene uvijek bace u bedaru ovi naši brdsko-pasivno-planinsko-zaostali krajevi u ova prelazna mokra vremena, al' za to nisi kriv Ti. Osobno mi je najdraža ova slika - volim ovakva mjesta na pruzi, podsjećaju me na dobru kompjutersku igricu http://i27.photobucket.com/albums/c155/pantrotas/P2050597.jpg PS: I za kraj, kao šlag na kraju, u povratku kaj sam slikal Vidim, imaš jedan govor kad putuješ uzbrdo, a vraćaš se osvježen novim znanjima & iskustvima Mislim odnosno znam da je Vice bliže odgovoru , to bi bila kanta za smeće u kućnoj izradi. ps. U OVOM KRAJEVIMA SE NE PEČE KOTLOVINA. Pozdrav Quote Ća je pusta Londra kontra Splita grada.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted February 13, 2008 Share Posted February 13, 2008 A meni je to kanjon Zanimljiva informacija za izvor, nisam to ni znao. A pozivam sve avanturiste i poznavaoce ovog kraja pa da organiziramo jedan mali izlet, izvor Zrmanje, kanjon Čikole i ostale zanimljivosti. Hehe, pitaj moje poštarčine iz Zadra što je to pravi kanjon Zrmanje, oni svake godine organiziraju rafting. Zovu i mene, ali me ni litra crnoga na eks ne bi navela da uđem u jedan od onih gumenjaka. Inače, na kartama se ovaj toponim obično naziva ''Zrmanja vrelo''. A što se tiče izleta, ja sam uvijek za. Nešto smo već (u drugoj temi) spominjali pješačko-motoriziranu turu Gračac - Knin. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted February 13, 2008 Share Posted February 13, 2008 Mislim odnosno znam da je Vice bliže odgovoru , to bi bila kanta za smeće u kućnoj izradi.ps. U OVOM KRAJEVIMA SE NE PEČE KOTLOVINA. Pozdrav Manemanemane! To je roštilj - imao sam takvoga. Lijepo bubanj od pokojne vešmašine nasadiš na neku cjevuljagu (naravno, stakleni poklopac si skinuo - izvrsna zdjela za slatau, a možeš u njoj i peći kakav nabujak ), unutra naložiš vatricu i lijepo na vrh staviš gradele. Puno je rupa pa lijepo gori... Iako, naravno, može biti i kanta za smeće. Hehe! Re: ps: Naravno da ne, ali se kotlovina u cjedilu i ne bi dala kuhati Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ferata Posted February 13, 2008 Share Posted February 13, 2008 A meni je to kanjon Zanimljiva informacija za izvor, nisam to ni znao. A pozivam sve avanturiste i poznavaoce ovog kraja pa da organiziramo jedan mali izlet, izvor Zrmanje, kanjon Čikole i ostale zanimljivosti. Hehe, pitaj moje poštarčine iz Zadra što je to pravi kanjon Zrmanje, oni svake godine organiziraju rafting. Zovu i mene, ali me ni litra crnoga na eks ne bi navela da uđem u jedan od onih gumenjaka. Inače, na kartama se ovaj toponim obično naziva ''Zrmanja vrelo''. A što se tiče izleta, ja sam uvijek za. Nešto smo već (u drugoj temi) spominjali pješačko-motoriziranu turu Gračac - Knin. Ako ćemo o zemljopisu, onda svaka čast, jer je riječ o lokalitetu Zrmanja Vrelo, koliko god čistuncima smetala riječ vrelo. Po meni je to jedan od bisera sjeverne Dalmacije, ali planinari kažu da do samog izvora nije lako doći. Svaka čast za fotke, nisam odavno putovao prema metropoli , što zbog poslovnih obveza, a što zbog nagibnjaka koji me ne privlači kao nekadašnji Marjan express. Ko može platit stajanje u svakom ozbiljnijem kolodvoru i nezaboravni pejzaž. Ipak, sljedeći put idem vlakom u ZG pa kud puklo! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted February 13, 2008 Author Share Posted February 13, 2008 Daj Vice, kad me nisu tam doživljavali u jednoj drugoj temi me prosvijetli, kaj je to sastrane? Te cijevi? Optika za buduću telekomandu. A ima i veze sa kablovima za RDV odašiljače mislim. Nek ti predator točnije objasni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted February 13, 2008 Author Share Posted February 13, 2008 Manemanemane! To je roštilj - imao sam takvoga. Lijepo bubanj od pokojne vešmašine nasadiš na neku cjevuljagu (naravno, stakleni poklopac si skinuo - izvrsna zdjela za slatau, a možeš u njoj i peći kakav nabujak ), unutra naložiš vatricu i lijepo na vrh staviš gradele. Puno je rupa pa lijepo gori... Iako, naravno, može biti i kanta za smeće. Hehe! Hm...sad znam šta ću sa tri stare mašine onda Tri ražnja znači, tri zdjele za salatu i tri roštilja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
2041024 Posted February 13, 2008 Share Posted February 13, 2008 Nemoj se ti ništa ustručavati kad god budeš u prilici fotić u ruke i opleti fotke s te pruge su fantazija!!!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted February 13, 2008 Share Posted February 13, 2008 Hm...sad znam šta ću sa tri stare mašine onda Tri ražnja znači, tri zdjele za salatu i tri roštilja Ne samo to - poslije se frendovima hvališ da jedu salatu iz potpisane, dizajnerske zdjele (Zanussi, Candi, Philco... Ja imam čak i jednu Rex) Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivog Posted February 13, 2008 Share Posted February 13, 2008 Optika za buduću telekomandu.A ima i veze sa kablovima za RDV odašiljače mislim. Nek ti predator točnije objasni. E, fala, fala... Sumnjal sam na tak nekakve stvari.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted February 13, 2008 Share Posted February 13, 2008 Koliko znam, u vrijeme gradnje ličke pruge građen je i vodovod uz prugu potreban za napajanje lokomotiva. Jel' so te negdje posebno vidi i zna li se nešto više o tome? Sorry, ja opet glavinjam prema prapovjesti Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted February 13, 2008 Author Share Posted February 13, 2008 Koliko znam, u vrijeme gradnje ličke pruge građen je i vodovod uz prugu potreban za napajanje lokomotiva. Jel' so te negdje posebno vidi i zna li se nešto više o tome? Sorry, ja opet glavinjam prema prapovjesti Moguće je, pa još na dosta kolodvora se vide ostaci vodonapojnika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
predator Posted February 13, 2008 Share Posted February 13, 2008 Evo jedan od napojnika za parnjače a imaih još Jesi li mislio na ovu slavinu za vodu. Pozdrav Quote Ća je pusta Londra kontra Splita grada.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted February 14, 2008 Share Posted February 14, 2008 Koliko znam, u vrijeme gradnje ličke pruge građen je i vodovod uz prugu potreban za napajanje lokomotiva. Jel' so te negdje posebno vidi i zna li se nešto više o tome?Sorry, ja opet glavinjam prema prapovjesti Meni je u krajičku mozga ostala uputa kako doći do Gornje (ili Donje?) Cerovačke pećine: od stajališta Cerovac prema... pa onda trasom željezničkog vodovoda. Mislim da je to pisalo u časopisu ''Priroda'' početkom šezdesetih. Ili mi se pričinjava? To može razriješiti jedino ekspedicija. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted February 14, 2008 Author Share Posted February 14, 2008 To može razriješiti jedino ekspedicija. I kad ćemo ljudovi u ekspediciju Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts