thomcro Posted December 28, 2007 Share Posted December 28, 2007 Krenuh na put na sastanak sa ICN-om. Po opisima kako to čudo tehnike izgleda i kako negativno utiče na stračnji dio osoba koje ge koriste ušao sam sa dozom skepse prema njemu. No, u konačnici se sve pokazalo kao nepotreban strah jer prometalo je solidno odigralo svoju ulogu. No evo i slika. Moje prijevozno sredstvo. Pogled na Kvarner. Obožavam ovaj nasip gdje je 1061 iskočila. Oko Liča. Fužine. U Delnicama sam uhvatio nosač KM pod injem. U Moravicama je bilo i poziranja. Unutrašnjost. Ulazimo u 'gulin. Taads-ovi na 'gulinskom kolodvoru. Sliku svoju ljubim (oko Oštarija). Mladi naraštaj je bio oduševljen u upravljačnici. Karlovac, ulazak ... ... i usnuli kolodvor pod snijegom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 28, 2007 Author Share Posted December 28, 2007 Kako to izgleda kad jurilica da gas. Sava. Ulazak u Zagreb. Dočekao me Portos ... i odmah skužio da se preko nešto značajno dešava. Nisam baš spremno reagirao ... ... ali imam dvije fotke. Na putu do Autobusnog kolodvora naletjeli smo, kako reče Portos, na stare relikvije. Jedna sim jedna tam. Pa smo, nakon što sam kupio kartu za bus, skrenuli do Gredelja ... ... i do HŽM-a. Došli smo malo ranije do "Cuga" i nakon nekog vremena počelo se okupljati forumsko društvo. Oko 19.30 Phalanx i ja odlazimo na GK i tu je nastalo nešto zimsnih, noćnih fotki. Nekoliko na Autobusnom kolodvoru. Neki čudni tragovi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 28, 2007 Author Share Posted December 28, 2007 Moje prometalo za povratak. Opet Karlovac ali ovaj put Autobusni kolodvor. Par sličica sa puta doma. I U Rijeci na Žabici. I doma sam!!! 23.44 a u 23.58 stavljam ključ u bravu i javlja mi se Barney SMS-om kamo sam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ela Posted December 28, 2007 Share Posted December 28, 2007 Pozdrav! Reportaža kao i po običaju za 10! I kakvi su utisci sa sastanka i gdje još slika? Quote Pozdrav iz MOSTARA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 28, 2007 Share Posted December 28, 2007 Bravo, majstore! Vidi se što je predani forumaš. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 28, 2007 Author Share Posted December 28, 2007 Pozdrav!Reportaža kao i po običaju za 10! Hvala! I kakvi su utisci sa sastanka i gdje još slika? Misliš mojih? Pa ima oko 50 što slika što filmova. A druge su raštrkane po drugim temama i podforumima. A utisci ... još se oporavljam od puta! Sav sam danas spor i ništa mi se neda. Ali vrijedilo je svake minute puta do Zagreba, u Zagrebu i puta na povratku u Rijeku! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
niki Posted December 28, 2007 Share Posted December 28, 2007 Super putopis. Koliko je ono lokomotiva bilo povezano? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phalanx Posted December 28, 2007 Share Posted December 28, 2007 Tvoje se prometalo bar nije pokvarilo u Draganićima Šalim se, zaista lijepe fotke... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 28, 2007 Author Share Posted December 28, 2007 Super putopis. Koliko je ono lokomotiva bilo povezano? Dizel koji je sve povlačio/gurao + 4 1141 i još jedna 1141 (1141 001) koju zakvačili za ove četiri, sveukupno 6! Nije mi sve stalo u objektiv a i tek sam stigao u hladni Zagreb pa su mi se ruke tresle od hladnoće i bilo je teško nešto smisleno snimiti u tim trenucima. A i adrenalin me počeo drmati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VICTOR Posted December 28, 2007 Share Posted December 28, 2007 Čestitam na putopisu, sjajno i zanimljivo Quote Samo je jedan lučni zagrebački željeznički most: ZELENI MOST (ili Most "Sava")!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted December 29, 2007 Share Posted December 29, 2007 Tomo, mogu li ja nadopuniti tvoj post sa svojim slikama s puta od sta-do zga, pošto sam i ja također putovo na sastanak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 29, 2007 Author Share Posted December 29, 2007 Tomo, mogu li ja nadopuniti tvoj post sa svojim slikama s puta od sta-do zga, pošto sam i ja također putovo na sastanak A probaj ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiki273 Posted December 29, 2007 Share Posted December 29, 2007 Čini mi se da je netko slikao sam sebe,lool Quote Nemoguce, nek me neko pljusne da se probudim. HZ popravlja zatvorenu prugu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vedran Zeman Posted December 30, 2007 Share Posted December 30, 2007 Ljepše zvuči, fotić slikao svog gazdu. Quote Ako nam Turci grade prugu, da li pruga gradi nas? Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 30, 2007 Author Share Posted December 30, 2007 Čini mi se da je netko slikao sam sebe,lool Nisam 'tio tlačit konduktera da me slika . Ljepše zvuči, fotić slikao svog gazdu. Uz malu pomoć gazdine ručice . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted December 30, 2007 Share Posted December 30, 2007 A probaj ! a oču Prije svega hvala strojovođi s kojim sam proveo ugodno putovanje u makinji, ako ovo čita, pozdravljam ga Usput je s nama putovao i jedan umirovljeni strojovođa, pa je put prošao uz ugodnu čakulu o željeznici. Za početak Makinja 7123 013 Pogled u depo Split Izlazak sunca poviše Splita Izlazimo iz Perkovića Ulazak, mislim da je u Žitnić. I u Knin Viadukt Čupković Ulazak u Zrmanju Početak snježne idile nešto prije Malovana Tragovi u snjegu Ulazak u Malovan Brdašce Crnopac Ulaz u tunel podno tog brdašca Okolica Gračaca u snijegu. Zavoj prije ulaska u Gračac, gdje se po meni najviše osjeti naginjanje swingera Još malo snijega Gračac Makinja u Gračacu, dok smo čekali križanje sa 521 koji je kasnio 10-ak minuta Inače zanimljiv je način kako se putnici u Gračacu obavještavaju da dolazi vlak, prometnik se dere ''vlak broj 521 iz Zagreba za split dolazi na prvi peron drugi kolosjek''. I 521 konačno je došao Malo ličke pruge Ulazak u Gospić i izlazak. Do nas je teretnjak sa zapregom,zaprežni turner je vozija moj prijatelj Meštar, skužaj ako smo vas probudili sa sirenom Još malo Like I došli smo pod struju I čunka koja je vozila nagibni (šala mala ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 30, 2007 Author Share Posted December 30, 2007 Dobre su ti slike!!! Odlično odrađeno. Imaš nastavak od Oštarija do Metropole? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted December 30, 2007 Share Posted December 30, 2007 Dobre su ti slike!!! Odlično odrađeno. Imaš nastavak od Oštarija do Metropole? Taman mi su se na tom dijelu baterije potrošile Bit če u povrratku, tad ću imat full pune baterije i 1GB memorije Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted December 30, 2007 Share Posted December 30, 2007 Lijepi ti je putopis, Vice. Svaka čast. Ne zamjeri na malim ispravkicama/dopunama: - onaj vijadukt ne zove se Pribudić, već Čupković, a nalazi se između kolodvora Plavno i stajališta Prljevo (Pribudić je desetak km dalje prema Gračacu i tamo je granica između Dalmacije i Like); - brdašce koje spominješ dio je brdsko-planinskog masiva koji se zove Crnopac, a Crnopac je krajnji južni ogranak Velebita; - da te moj pokojni ćaća čuje kako si njegovu Liku smjestio u Gorski Kotar, al bi te naprašio po turu (Lika je sve do Josipdola) U svakom slučaju čestitam na dolasku u Zagreb i druženju s nama, a meni je drago da sam te i osobno upoznao. Keep On Running! Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted December 30, 2007 Share Posted December 30, 2007 Lijepi ti je putopis, Vice. Svaka čast.Ne zamjeri na malim ispravkicama/dopunama: - onaj vijadukt ne zove se Pribudić, već Čupković, a nalazi se između kolodvora Plavno i stajališta Prljevo (Pribudić je desetak km dalje prema Gračacu i tamo je granica između Dalmacije i Like); - brdašce koje spominješ dio je brdsko-planinskog masiva koji se zove Crnopac, a Crnopac je krajnji južni ogranak Velebita; - da te moj pokojni ćaća čuje kako si njegovu Liku smjestio u Gorski Kotar, al bi te naprašio po turu (Lika je sve do Josipdola) U svakom slučaju čestitam na dolasku u Zagreb i druženju s nama, a meni je drago da sam te i osobno upoznao. Keep On Running! Fala na ispravkama Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bubimir_1 Posted December 30, 2007 Share Posted December 30, 2007 Ti već skoro valjda znaš svaki zavoj kolko se često vozikaš u upravljačnici Quote Jedino me zora, ko najvjernija žena, svako jutro čeka raširenih ruku... Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted December 30, 2007 Share Posted December 30, 2007 Odlično, Vice, tebi je ovaj dolazak u Zagreb bio pun pogodak: vožnja u upravljačnici, sastanak s forumašima, ... Hvala ti za ove odlične i interesantne fotke !!! Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted December 30, 2007 Author Share Posted December 30, 2007 Taman mi su se na tom dijelu baterije potrošile ... Moraš manje koristiti zoom, ne imati stalno upaljen fotič i manje držati stalno spreman "okidač". Ali najbolje rješenje je da imaš rezervnih baterija nekoliko pari. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pula-Terminal Posted December 30, 2007 Share Posted December 30, 2007 Bravo, vidi se da savladavaš čari fotografiranja. Nego, sa ove pasarele bi se mogle napraviti predivne fotke depoa, pretpostavljam: http://img247.imageshack.us/img247/4158/pc270003xb1.jpg Quote TEK otvoreno! - http://ships.forumj.biz/index.htm http://commons.wikimedia.org/wiki/User:Orlovic/Railway <- moje slike Link to comment Share on other sites More sharing options...
VICTOR Posted December 30, 2007 Share Posted December 30, 2007 Taman mi su se na tom dijelu baterije potrošile ... Moraš manje koristiti zoom, ne imati stalno upaljen fotič i manje držati stalno spreman "okidač". Ali najbolje rješenje je da imaš rezervnih baterija nekoliko pari. Ja bih dodao da i isključivanje zvuka može malkice prištediti baterije Inače,Vice, sjajno si nadopunio Thomcrov putopis. Quote Samo je jedan lučni zagrebački željeznički most: ZELENI MOST (ili Most "Sava")!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts