STIB Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 Istina je da su na ovom forumu putopisi uglavnom (bogato) ilustrirani (i ja sam tu dosta pridonio ), ali slike zaista nisu uvjet da nešto bude putopis. Za razliku od nas, na slovenskom forumu postoji podforum "Fotopisi" koji je po sadržaju sličan, ali tamo su slike obavezne! http://www.vlaki.info/forum/viewforum.php?f=17 Iako mislim da niti tamo nitko neće zamjeriti ako izvještaj s nekog puta ili najava nekog događaja ili boravka negdje nema baš ni jednu sliku. Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 Istina je da su na ovom forumu putopisi uglavnom (bogato) ilustrirani (i ja sam tu dosta pridonio ), ali slike zaista nisu uvjet da nešto bude putopis. Potpisujem sve što si rekao (uključivo i citat u drugoj zagradi ). Slike ponekad govore više od riječi, ali to nije i ne može biti pravilo. Stoga sam slobodan čestitati Vici na lijepom i zanimljivom putopisu. A u svezi i glede negodovanja i primjedbi naše mlade dame, osobno ne bih tome pridavao naročitu pozornost. Svatko ima pravo predočiti svoje mišljenje. Jedino bi bilo uputno, a to je dobronamjerni savjet, da se izbjegava omalovažavanje, provociranje i vrijeđanje drugih forumaša, uključivo i dijeljenje lekcija ljudima koji neusporedivo bolje poznaju temu o kojoj pričamo. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted August 23, 2007 Author Share Posted August 23, 2007 Hvala na čestitkama A šta se tiče slika, rekao sam da ću ih stavit kroz par dana. A inače slažem se sa konstantacijama kolega forumaša o značenju putopisa. Putopis je ovakav kakav je, slike bi ga još utpotpunile i čitaoce stvarno uživile u dojam putovanja. Zato se strpite Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiho Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 Jučer sam radio u K.Starom,dnevnu smjenu,znači ti si bio sa strojovođom u upravljačnici na 1521.Vidio sam vas,pozdrav! Quote TIHO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted August 23, 2007 Author Share Posted August 23, 2007 Aha, moja malenkost Pozdrav Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ines Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 kad ces staviti slike? Quote mrzim: kad mi netko nesto zabranjuje (mos mislit) Link to comment Share on other sites More sharing options...
2062 036 Posted August 23, 2007 Share Posted August 23, 2007 - Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
predator Posted August 24, 2007 Share Posted August 24, 2007 Evo mene tu sam konačno kući ali neznam gdje mi je završio kabel za skinuti slike sa aparata a niti sam bio kući , usput imam neke slike iz Moraravica sa Riječke pruge ,tu sam jučer završio pa sa poslika malo stanicu i sve u kolodvoru pa ću Vici i to prosljediti da malo pogledate,ako ne nađem kabel zvat ću Vicu i li Zorana da to skinu i stave na stranicu.Vice je sve slika osim kamiona kojeg smo izbjegli samo zbog dobrih kočnica nagibnog i zbog tog što još nismo postigli propisanu brzinu . Imam ja pun komp. slika sa ličke pruge samo ih trba malo selektirati , a ja baš i nemam puno vremena . Pozdrav Quote Ća je pusta Londra kontra Splita grada.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted August 27, 2007 Author Share Posted August 27, 2007 Evo i slika Posla mi ih je predator danas, hvala Slikavala je moja malenkost, s njegovom aparatom. Pošto mi je ovo jedan od prvih foto uradaka, ne zamjerite na lošijoj kvaliteti Dakle, na GK je ujutro padala kiša,malo jače, pa malo slabije, rekli bi mi ode na refule Do Oštarija smo putovali sklupčani sa IC 500 ''Rijeka'' Negdje iza Hrvatskog leskovca smo se mimoišli sa 824 iz Splita. Vukla ga je 1141 025 Karlovac,okretnica,neznam da li je u funkciji, mislim da ne Pogled na Mrežnicu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted August 27, 2007 Author Share Posted August 27, 2007 Oštarije-pogled s lijeva Oštarije -pogled s desna Rijeka nastavlja preko Ogulina... Početak triangla u Oštarijama,livo prema Josipdolu,desno prema Ogulinu Ulazni signal u Josipdol-slobodno Ulazimo u Josipdol Josipdol, slikano kroz staklo na upravljačnici, jasno se vidi napuknuće stakla i folija s kojom je to ''zakrpano'', očit primjer kvalitete održavanja swingera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted August 27, 2007 Author Share Posted August 27, 2007 Ovuda bi trebao malo kemijski prošvrljat Teretnjak sa dvi turnerice negdje ispred Gospića Kraj vlaka Gračac, iako je bia dan, iako jako oblačan, slika djeluje ko da je sumrak Ulazak 1520 za Zagreb u kolodvor Gračac Teretnjak u Gračacu Kiša koja je počela u Gračacu pljuštala je ko luda do Malovana Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted August 27, 2007 Author Share Posted August 27, 2007 Kolodvor Zrmanja Pogled prema unskoj pruzi pri ulasku u Knin Šved 023 na kninskom kolodvoru čeka polazak za Zadar Izlazimo iz Knina Ulaz/izlaz u depo Knin Ulaz u depo iz smjera Splita Ulazimo u Perković,tamo se križamo sa 522 iz Splita i putničkim Perković-Split A naš se tamo i jedan maškarani šved I teretni, sa 2062 042 ne čelu Zanimljiv je datum GP-a na ovoj loksi, 28.05.98, na dan mog rođendana I za kraj, malo upravljačnice 7123 008, pogled na zaslon MMS-a i na servisni zaslon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ines Posted August 28, 2007 Share Posted August 28, 2007 super fotke!!! jooooj, kad vidim kak se lijepo ovak vidi pruga iz kabine nagibnog tak mi dodje da se legnem na prugu i cekam da dodje nagibni. Quote mrzim: kad mi netko nesto zabranjuje (mos mislit) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted August 28, 2007 Author Share Posted August 28, 2007 Motivi su ok, jedinio je kvaliteta fotki loša A ines, nemaš nekog gušta gledat nagibni s štreke ka štreku iz nagibnog Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karavela Posted September 4, 2007 Share Posted September 4, 2007 Vice, desni zaslon nije servisni već je to zaslon voznog reda. Imaš krivu informaciju. Lijevi zaslon (MMS) je i radni i servisni. Quote Samo osmi položaj!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
egérke Posted September 5, 2007 Share Posted September 5, 2007 I ona rijeka nije Mrežnica, nego Kupa... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted September 5, 2007 Author Share Posted September 5, 2007 Fala na ispravcima. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marko28 Posted September 5, 2007 Share Posted September 5, 2007 Fora fotke i reportaža! http://i27.photobucket.com/albums/c155/pantrotas/40.jpg Jel se može igrati solitaire? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted September 5, 2007 Author Share Posted September 5, 2007 Ako se u splitskom tunelu pokupi koja pantagana i moglo bi se Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Phalanx Posted September 18, 2007 Share Posted September 18, 2007 Sad sam tek stigao pročitati ovaj krasan putopis, i moram priznati da sam se UGODNO iznenadio kad sam skužio da na početku nema fotki uz njega. Ovakvih (tekstualnih), «uz prozor», putopisa nam stvarno fali na Forumu jer su se više-manje ionako pretvorili u (inače fenomenalne, ali…) foto-putopise. Iako slika govori (valjda) tisuću riječi, ipak ne može dočarati atmosferu kao što je se može opisati riječima… Hvala i čestitke! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted September 20, 2007 Author Share Posted September 20, 2007 Hvala za pohvale. Danas sam također za Zagreb putova, nažalost bez fotića Vozija sam se opet u upravljačnici nagibnoga. Čini mi se da je lička pruga nekako lipša iz smjera Splita prema Zagrebu,nego obratno. Bilo je tu križanja sa nagibnim iz Zg-a, par teretnih i dva-tri putnička, pretpostavljam prema Rijeci i moravicama. Naravno, zamjetija san masu nelogičnosti u hžu, al to je samo mali dio kolko toga ima Povratak neće bit baš vesel, putovanje busom, Zg-St zbog remonta pruge kod Duge Rese i Gospića,tak da mi se povratak već unaprid gadi Zahvaljujem mladom zagrebačkom strojovođi s kojim sam se vozija,i ako ovo čita pozdravljam ga ovim putem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted September 21, 2007 Author Share Posted September 21, 2007 I da, zaboravija sam napomenit, opet sam svjedočija kako vozači kamiona prelaze prek prijelaza ne obazirući se na svjetlosnu i zvučnu signalizaciju. Prijelaz je kod Hrvatskog Leskovca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ines Posted September 24, 2007 Share Posted September 24, 2007 Motivi su ok, jedinio je kvaliteta fotki loša A ines, nemaš nekog gušta gledat nagibni s štreke ka štreku iz nagibnog kak to mislis? s streke tj.sa streke?? nisam skuzila. Quote mrzim: kad mi netko nesto zabranjuje (mos mislit) Link to comment Share on other sites More sharing options...
VICTOR Posted September 24, 2007 Share Posted September 24, 2007 kak to mislis? s streke tj.sa streke?? nisam skuzila. Autocorrect na djelu Quote Samo je jedan lučni zagrebački željeznički most: ZELENI MOST (ili Most "Sava")!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted September 25, 2007 Author Share Posted September 25, 2007 Motivi su ok, jedinio je kvaliteta fotki loša A ines, nemaš nekog gušta gledat nagibni s štreke ka štreku iz nagibnog kak to mislis? s streke tj.sa streke?? nisam skuzila. Vlak s pruge, ka prugu iz vlaka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts