karlo06_1141 Posted February 14 Share Posted February 14 (edited) Prije nekih 2 mjeseca sam malo obišao ovu prugu do jednog djela,kao što se može vidjeti nije baš u dobro stanju i sve mi se čini da je pliva odustala od nje. Ako neko zna više o ovom kolosjeku ili ima vise slika ili snimaka bilo bi mi draga da podjeli samnom i ostalima. Također ovom prugom vlak nije prošao godina i nigde se ne može nac koja joj je sudbina. Edited February 14 by STIB ubačeni razmaci među slikama 4 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted February 14 Share Posted February 14 Prugom se još mogu do mjesta istovara dogurati cisterne s melasom, ali se sve prevozi cestom. Dio kolosijeka je uklonjen, manevarke kasirane, tko zna do kada će taj kolosijek uopće postojati. 1 Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domagoj Vu Posted February 14 Share Posted February 14 Sjajan putopis, šteta što se samo još par industrijskih kolosijeka koristi još u Hrvatskoj, s obzirom da je sve prešlo na kamione.... Austrija, Mađarska, Njemačka imaju jako puno industrijskih kolosijeka. Ako se dobro sjećam, ove srebrne cisterne su išle? Ako sam negdje pročitao, mislim da su bile u zakupu uljare Zvijezde? na cisterni se vidi ispod HŽ loga crna ploča na koji su većinom bili natpisi za zakup / najam te podaci o firmama koje su preuzeli. 2 Quote Stari Habis, Zaes i Baatići su zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted February 14 Share Posted February 14 Putopis je interesantan, samo su naslov i sadržaj prepun gramatičkih i pravopisnih pogrešaka. Osim toga, ovaj putopis se nalazi i u pogrešnom podforumu. Kad bi se to ispravilo, bilo bi sve to još i puno bolje. Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIB Posted February 14 Share Posted February 14 Premjestio sam temu na ispravno mjesto i popravio naslov, ubacio razmake među slikama. U tekst neću intervenirati (za sada) Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crna Guja Posted February 14 Share Posted February 14 2 sati, Domagoj Vu said: Ako sam negdje pročitao, mislim da su bile u zakupu uljare Zvijezde? Sa tima je išlo jestivo ulje is Srbije za Resnik za zvijezdu. U Plivu su pod zadnje išle smeđe Zaes cisterne… Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domagoj Vu Posted February 14 Share Posted February 14 1 hour ago, Crna Guja said: ....smeđe Zaes cisterne… ....koje su i one ošle u Bugarsku.... Vidio sam te Gošine bivše mazutare par puta 2014 godine, prve friške izašle u rujnu iz Bjelovara, predpostavljam 2015 zadnji put da su išle u Plivu i od tada trunule kad su izgubile posao. Znam jedna od takvih da je vjerovatno početkom ili polovicom 2000-tih bila prerađena za prehrambene tvari, ostalih par brojeva neznam jel su u isto vrijeme ili 2014 godine došle na red. Quote Stari Habis, Zaes i Baatići su zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crna Guja Posted February 14 Share Posted February 14 2 sati, Domagoj Vu said: Vidio sam te Gošine bivše mazutare par puta 2014 godine, prve friške izašle u rujnu iz Bjelovara, predpostavljam 2015 zadnji put da su išle u Plivu i od tada trunule kad su izgubile posao. Ja znam da su 2015. i 2016. išle u Plivu, sad do kad to neznam… Budem probao potražiti i koju fotografiju iz tih vremena… 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Westin Posted February 15 Share Posted February 15 Čitao sam nedavno planove Plive i ostaje željeznica kao i dovoz i odvoz robe po novom. EU im je nešto dao novca pa bi to trebali realizirati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karlo06_1141 Posted July 9 Author Share Posted July 9 Poštovani, vidio sam ovaj komentar pa dali bi mi htjeli reći štoviše o o tome Što Pliva planira za ovaj industriski kolosjek(ako nije problem da mi napišete sve što znate ili mi pošaljete taj plan Plive). Hvala vam unaprijed! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts