up4014 Posted February 9, 2022 Share Posted February 9, 2022 Dana 9. veljače 2022. godine nakon završenih privatnih obveza uspio sam odvojiti nakon dvadesetak godina mirovine i nekoliko trenutaka za "svoju dušu". Pogled na zgradu sa blagajnom čekaonicom te kancelarijama šefa i pomoćnika šefa kolodvora Pogled sa novo izgrađenog 3. perona prema Rijeci "HŽ Cargo" garnitura sa kontejnerima na petom kolosijeku čeka polazak prema Oštarijama Skretničko područje, cestovni prijelaz te prema nekadašnjoj terminologiji "signalni znak opoziv lagane vožnje". Prvi kolosijek HŽPP lokomotiva serije 1141, drugi kolosijek Lokomotiva HŽPP serije 1141 i vagoni vlaka 4604 Ogulin-Rijeka. Idemo sada prema drugoj strani kolodvora..... 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
up4014 Posted February 9, 2022 Author Share Posted February 9, 2022 Ogulin drugi dio 9. veljače 2022. godine HŽPP 1141-384 na vlaku 4604 Ogulin-Rijeka HŽPP 1141-311 čeka svoj turnus Vlak 4201 Ogulin - Zagreb Glavni kolodvor HŽ Cargo serija 1141 na petom kolosijeku Izvorni početak "Ličke pruge" desni kolosijek 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
up4014 Posted March 9, 2022 Author Share Posted March 9, 2022 Kolodvor Ogulin dana 5. ožujka nakon prolaska vlaka 4000 između 10,30 i 11 sati Prazne putničke garniture na 8. kolosjeku Umjesto "Mađara danas je na "prvom" HŽPP 6112-003 Pogled iz upravljačnice prema Oštarijama Čini se kao jučer no 2015. je bila pred samo sedam godina Prema izgledu ovo je HŽPP 1141-384 također na 8. kolosijeku Harnitura Eas vagona na 7. kolosijeku, na čelu HŽ 1141-303 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
up4014 Posted March 9, 2022 Author Share Posted March 9, 2022 Slijedi malo akcije...... zvuk je bio moćan, a ljubiteljima "zelene energije" nažalost preostaje uzimanje Apaurina do daljnjega. Situacija je takva kakve jest, a postoji i pravo na nostalgiju i sjećanje na vrijeme kad su ovi strojevi bili "zadnji krik" tehnike. Polazak vlaka "jako dimi" prema Lici 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPILE008 Posted March 10, 2022 Share Posted March 10, 2022 Samo ono nije Asea 1141 384, nevidi se dobro koja je jer je mutna slika kada se približi slika ali 384 nije, mislim da je 1141 385. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garfield Posted March 10, 2022 Share Posted March 10, 2022 @SPILE008 Nije ni 385 jer Asea na slici ima reklamu za Connecting Europe Express, a nju imaju 389 i 390. Dakle neka od te dvije. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
up4014 Posted March 10, 2022 Author Share Posted March 10, 2022 Slažem se bolje vidite i mlađi ste, a ja sam ionako izašao iz ritma pa se poneki put izgubim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Danchibald Posted March 10, 2022 Share Posted March 10, 2022 Postoji li kakav plan kada će mijenjati ovu staru kontaktnu mrežu? Negdje mi zvoni da je netko rekao da će se mijenjati... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPILE008 Posted March 10, 2022 Share Posted March 10, 2022 2 sati, Garfield said: @SPILE008 Nije ni 385 jer Asea na slici ima reklamu za Connecting Europe Express, a nju imaju 389 i 390. Dakle neka od te dvije. Je u pravu si sada i ja vidim da ima naljepnicu znaći 1141 389/390. 1141 384 je revizija rađena u TSŽV pa ima dupla svjetla, i dupli reflektor sa led svjetlom ispod glavnog reflektora gdje se je prije nalazila sirena! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
up4014 Posted June 6, 2022 Author Share Posted June 6, 2022 Prije prvog vikenda u lipnju ljetno pojačanje je spremno. autor:zvonko Šuster izvor:FB 6 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
up4014 Posted August 4, 2022 Author Share Posted August 4, 2022 Danas je RegioJet vlak broj 1221/1220 na relaciji Ogulin-Split-Ogulin prometovao sa zamjenskim autobusima zbog nemogućnosti obrta garniture u Splitu. Dana 4. kolovoza 2022. u 20:00 na povratku iz bolnice imao sam 5 minuta vremena Pravac Rijeka, sve prazno do 6. kolosijeka Pravac Zagreb, EMV HŽ PP 6112-107 na prvom kolosijeku Na nekom od portala il FB grupa netko je uputio "apel" mjerodavnima u grupaciji HŽ.a, kako bi bilo potrebno u kolodvoru Ogulin imati mogućnost popiti vodu i kako ovi putnici iz Češke žedni čekaju vlak, koji bi trebao kretati poslije 22 sata, a od dolaska autobusa pa do dolaska na peron dijela garniture predviđenog za prijevoz putnika iz Dalmacije više od sat vremena ne mogu naći slavinu za vodu i utažiti svoju žeđ. Osobno sam se išao uvjeriti u ove tvrdnje. Putnici na prvom peronu Sjede i čekaju vlak. Na drugoj odnosno gradskoj strani kolodvorske zgrade i dalje posluje kafić sada je sa većom i pokrivenom terasom i više sjedećih mjesta i pun je žednih Čeha WC radi, kafić radi, gazda kafića zadovoljan, putnici nisu ostavljeni žedni u pustinji 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Posted August 4, 2022 Share Posted August 4, 2022 A, zar ne radi slavina na rijeckoj strani zgrade? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
up4014 Posted August 5, 2022 Author Share Posted August 5, 2022 Bio sam zbilja par minuta i moj je komentar bio na činjenice kako su Češki turisti žedni i lutaju kolodvorom u potrazi za vodom kako bi ugasili žeđ i mislim kako se na fotografijama vidi kako na kolodvoru postoji ugostiteljska ponuda i nitko nije napustio kolodvor žedan.. Osim toga u našoj je državi čaša pitke vode još uvijek besplatna u ugostiteljskim objektima i hvala bogu još imamo zdravu pitku vodu. U bolnici sam bio oko 3 sata kako bih obavio zadnji pregled, prije nego što slijedeći mjesec krenem "Darkovim stopama" i počnem si uređivati vid pa nisam niti provjeravao ovu slavinu, jer mi se žurilo kući. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin Posted August 5, 2022 Share Posted August 5, 2022 Ma, ima......cijelih mojih 50 i kusur godina je tamo......jedino ako nije uklonjena u najskorije vrijeme....... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
up4014 Posted September 18, 2022 Author Share Posted September 18, 2022 Nakon 26 sati boravka u Općoj bolnici Ogulin danas ujutro konačno lijepi dan i u 10 sati sam sav sretan stigao sa VP lijevog oka do kolodvora i uspio uhvatiti vlak 4000 Zagreb-Rijeka na polasku prema Ogulinskom Hreljinu. Mene je pak prema onom drugom Hreljinu vratila šogorica, koja je u grad pod Klekom doputovala vlakom 4603 iz Plasa. Tako sada Darko vodi rezultatom 2:1! Vlak 4000 na trećem kolosijeku, a Končar 6112-015 ispred prometnog ureda. HŽPP 6111-006 odlazi iz kolodvora Ogulin. Prema preporuki doktora par dan bit ću daleko od foruma. Pozdrav svim forumašima!! 4 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
up4014 Posted November 13, 2022 Author Share Posted November 13, 2022 Zbirka lokomotiva i boja u kolodvoru Ogulin: objavljeno danas 13-11.2022. Facebook. Autor:Zvonko Šuster 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyperion Posted November 14, 2022 Share Posted November 14, 2022 Nema nijedne slike unutrašnjosti kolodvora? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
up4014 Posted January 10, 2023 Author Share Posted January 10, 2023 Danas 10. siječnja oko 10:15 minuta, nešto manje od pola sata nakon odpusta iz bolnice u Ogulinu. Sad imam novu leću i u desnom oku. Unaprijed se ispričavam zbog kvalitete fotografija zbog zdravstvenih okolnosti. Dionica Ogulin-Moravice je opet zatvorena zbog radova, vlak 4000 prekida vožnju u Ogulinu i autobusi prometuju do Moravica, a svatko normalan želi kući čim prije kad ga odpuste iz bolnice i zbo toga danas samo 4 brzinske fotografije. HŽPP 6112-013 na prvom peronu. Pogled prema ex ložionici Ogulin. Izlazna lira prema kolodvoru Ogulinski Hreljin. HŽ Cargo 2 ASEA na petom kolosijeku. 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted January 12, 2023 Share Posted January 12, 2023 Izgleda da imamo ovdje uljeze koje treba odstraniti? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
up4014 Posted January 22, 2023 Author Share Posted January 22, 2023 U zadnjih 11. mjeseci u Ogulinu imam kretanje kao "tramvajski konj". Zavrsni dio relacije uvijek bolnica-kolodvor. Nekoliko fotografija dana 21. sijecnja 2023. Namjera mi je bila malo svrljati po lozionici. No vozeci se onom cestom punom parkiranih vozila, kontejnera i prizemnih zgrada, spazih vlak i dok sam se parkirao i spremi se snimati vlak je vec krenuo. Povratak na prvi peron zgrada kolodvora i jedan "Koncar" na prvom kolosijeku kao i obicno. VLak 4606 vec je na drugom kolosijeku iako mu je do polaska preostalo vise od 5 sati. Jos jedan pogled na CPR uz zadnju skretnicu. Vlaka 4000 iz Zagreba jos nema pa sam se odlucio pocekati ga u Ogulinskom Hreljinu, ali od toga plana nista jer nas je vlak vlak pretekako na onom ravnom dijelu na kojemu su jedna do druge rijeka Dobra, cesta za Vrbovsko i pruga za Rijeku. Ali mi smo se sreli jos dvaput. 5 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted January 22, 2023 Share Posted January 22, 2023 Vidim da su peroni u stanici lijepo očišićeni (pometeni) što je za pohvalu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Scout69 Posted January 22, 2023 Share Posted January 22, 2023 1 hour ago, 1borna said: Vidim da su peroni u stanici lijepo očišićeni (pometeni) što je za pohvalu! Pohvalno. Za ovaj snježić puhalica za lišće puno je bolja opcija od sirkove ili brezove metle. Ali mislim da naša željeznica još nije dostigla taj stupanj razvoja 😟 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
up4014 Posted September 19 Author Share Posted September 19 Dana 17. rujna 2024. godine nakon odlaska vlaka "Suisse Train Bleu" prema Zadru. Kondukterka koja je od Rijeke pratila ovaj poseban vlak više puta me je upozoravala kako za Rijeku od Ogulina prometuje zamjenski autobus do kolodvora Moravice i neka požurim jer će mi autobus, kojim putnici iz vlaka 4000 proslijeđuju putovanje iz Ogulina, svaki čas krenuti pa bih mogao ostati nepotrebno još 3 sata bez prijevoza kući. U dobroj namjeri no nije znala kako sam već prije planirao posjetiti starog prijatelja supruga kolegice iz nekadašnje ŽPA u Rijeci. Nekad davno bio je pomočnik šefa u kolodvoru Bakar, rođeni Ogulinac i živi u prvoj kući do autobusnog kolodvora prema Oštarijama niti 50 udaljenoj od želj. kolodvora. Tako sam ostao u kolodvoru još neko vrijeme tražeći pogodne motive. Odjednom su se na drugom kolosijeku pojavila 2 Herculesa Rail&Sea. I nakon 10-ak minuta izgubili se predpostavljam u pravcu Gospića. Na prvom stoji HŽPP 6112-108 no i on se uskoro izgubio i završio na 8. kolosijeku. Ovaj "Mađar" ostaje sam na 1. kolosijeku. Sada mogu otići u posjet starom prijatelju pa ću se vratiti oko 13:15 sati. 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts