Toma Posted March 31, 2021 Posted March 31, 2021 Vrlo rijetko idem dalje od Siska, pa sam jedan dan odlučio iskoristiti za odlazak prema Sunji i dalje prema Dubici. Otprilike sat i dvadest mi treba do Blinjskog kuta... Pogled prema Sunji I pogled prema Sisku U Sunji se radi na zamjeni kolosiječne rešetke 3. i 4. kolosijeka. Ispred kolodvora u Sunji se nalazi spomenik NOB-u... ... a nešto sjevernije, na trgu kralja Tomislava spomenik 1000. obljetnici Hrvatskog kraljevstva Crkva sv. Marije i Magdalene Kod Graduse Posavske, sjeverozapadno od Sunje na Savi je skela. Nastavak slijedi... pozdrav toma 8 2 Quote Three Blind Mice
Toma Posted March 31, 2021 Author Posted March 31, 2021 Šaš se nalazi u kilometarskom položaju 329.4, 32.2 km zapadno od Novske, i 35.1 km istočno od Siska. Idem dalje; cesta je dobra, prometa ima vrlo malo... Najavljeno je da će brzi iz Vinkovaca ići pomoćnim prijevoznim putem, pa razmišljam gdje da ga čekam. Nažalost, oko pruge ima puno grmlja, i nema baš OK pozicija za fotkanje (ili ih ja nisam našao). Odlučujem da ću brzi pričekati u Dubici. Civilna strana kolodvorske zgrade Vaga Natpis na vagi... František Wiesner (1832 - 1880) je bio industrijalac u Češkom gradu Chrudim koji se obogatio na proizvodnji šečera i kasnije opreme za šečerane, a njegov je sin (isto František) je proširio proizvodnju na razne grane strojarstva. Ne bih se čudio da je ova vaga ugrađena s otvaranjem pruge Sunja – Nova Gradiška 1888. godine! Pogled prema Novskoj Dolazi brzi! I nestaje u daljini...! Lokacija mi se ne sviđa za fotkanje najavljenog teretnjaka, pa odlazim prema Višnjici... Dolazi ENNA! To je sve! Hvala na čitanju; i pozdrav toma 8 2 Quote Three Blind Mice
Recommended Posts