Toma Posted March 6, 2021 Posted March 6, 2021 Prije COVIDa sam non-stop išao u Sloveniju, dosta često u Austriju i Italiju, a niti daljih destinacija nije nedostajalo. Nakon izbijanja pandemije sve je stalo... U prvom sam se lockdownu fino odmorio, i pasalo mi je - ali od jeseni mi užasno fale putovanja... Da barem malo situaciju popravim, počeo sam se vozikati po Hrvatskoj. U srijedu, 3. ožujka sam sa sinom otišao u Kravarsko, južnije od mjesta postoji jedno maleno i fora dječje igralište, pa smo proveli neko vrijeme tamo. Crkva Uzvišenja Svetog Križa u Kravarskom je gadno stradala u potresu, i prema informacijama sa neta biti će srušena i replicirana. Vozimo se još nekih 20 kilometara na jug, do Kupe u Pokupskom... Preko se vidi kapela Presvetog trojstva... Spušta se mrak i vraćamo se u Zagreb... Danas je plan nešto ambiciozniji... Idem do Gomirja, vidjeti ima li štogod zanimjivog na Riječkoj pruzi. Manastir Gomirje Ulaz u tunel Kloštar je lijepo osunčan. Šteta što čekam 4000 koji dolazi iz suprotnog smjera 😕 Vozim se do Gomirja, i kratko se zaustavljam na kolodvoru koji se nalazi u kilometru 547,860 Pogled prema Ogulinu Fora detalj... Pogled prema Kleku iz Ljubošine Nastavak slijedi... pozdrav toma 4 3 Quote Three Blind Mice
Toma Posted March 6, 2021 Author Posted March 6, 2021 U Ogulinu je pusto, pa idem prema Oštariju. Nisam nikad bio na bivšem ŽCPR-u kojim je prolazila cesta prema kasarni JNA, pa odlučujem otići tamo. Fino - u dvadesetak minuta prolaze dva vlaka! Cesta prema kasarni je minirana A kućica čuvara ŽCPR-a je zaista bivša. Teretni Pogled prema Oštarijama I prema Ogulinu Razmišljam što dalje... Povratak u Ogulin u krug centrom je jedna od opcija. Crkva Svih svetih. Nikad prije nisam bio na jezeru Sabljaci, pa odlazim i tamo. Lijepo je, no vjetar puše prejako za jednog kontinentalca. Relativno je rano, nemam još previše volje za povratak u Zagreb i jedini logičan izbor za nastavak vožnje je - Lika... Nagibnog sam uhvatio kod Šušnjeva sela. Tada postajem stvarno ambiciozan - otići ću do Ličke Jasenice... U Lapatu fotkam spomenik NOB-u Nastavak slijedi... pozdrav toma 9 2 Quote Three Blind Mice
Toma Posted March 7, 2021 Author Posted March 7, 2021 Prolazim kroz Jezero, i onda se cesta u par zavoja penje prema Blati. Lijepa su Blata - puna vode u ovo doba godine. Idem dalje - do raskršća na kojem se od ceste D42 odvaja cesta za Dabar i Otočac. Njome ću oko 2 kilometra uzbrdo, a onda ću desno na makadam, prema putnom prijelazu Šumarija... Tu namjeravam pričekati R&S-ov vlak! ŽCPR Nakon relativno dugog čekanja evo i vlaka! Kad sam već došao do ovdje, idem i do kolodvora Lička Jesenica do kojeg je nešto više od 3 kilometra. Pogled prema Gospiću. Vodotoranj Za cca sat vremena bi trebao proći nagibni prema Splitu; no kasno je i ide mi se polako prema doma. U prolazu kratko zastajem u PLaškom i fotkam oštećeni spomenik NOB-u. Nagibni fotkam između Josipdola i Vojnovca. Još jedan pogled prema Plaškom, i - gotovo! Idem doma! pozdrav i hvala na čitanju! toma 8 3 Quote Three Blind Mice
Stanley Posted March 8, 2021 Posted March 8, 2021 Zanimljiv i lijep putopis. Toma se konačno vratio na prugu. ''Oštarij'' i ''Blati'' opraštamo. 😉 Quote Serija 05 je zakon!
Recommended Posts