tony_ri Posted January 12, 2021 Share Posted January 12, 2021 Istočni dio Riječkog čvora mi je više-manje na ruku pa sam po kolodvorima i stajalištima često kada sam u Hrvatskoj, zapadni baš i ne pa sam odlučio posjetiti službena, a i neka bivša službena mjesta zapadno od Rijeke na M502 Rijeka – Šapjane – DG Kolodvor Šapjane Moped 010 odbacuje 1141-301 nazad pod 25kV I odlazi na vlak 482 Kolodvor Šapjane iz smjera Rijeka prema Sloveniji Teretni dio kolodvora gdje se krcaju trupci, danas je toga puno manje nego ranije, ali zato se može vidjeti mnogo šlepera sa trupcima na cestama prema granici 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony_ri Posted January 12, 2021 Author Share Posted January 12, 2021 482 odlazi prema Sloveniji Pogled na kolodvor iz smjera Slovenije I iz smjera Rijeke , lijevo se vidi usjek prem Ex. Vojnom skladištu goriva i maziva, ali o tome detaljnije kasnije Pruga prema Rijeci Pogled prema planinama 5 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony_ri Posted January 12, 2021 Author Share Posted January 12, 2021 Vodotoranj zaslužuje svoj post, slike iz više kutova kao svjedok vremena prije nego vremenske (ne)prilike, vegetacija a moguće i ljudska ruka naprave svoje nastavak slijedi... 8 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony_ri Posted January 12, 2021 Author Share Posted January 12, 2021 Bivše vojno skladište goriva i maziva, a danas vatrogasni (trening) centar i poligon Šapjane čija je jedna od specifičnosti da ima i kolosijeke pa se svojevremeno najavljivalo i vježbanje raznih scenarija na željezničkim vozilima, za sada koliko znam to nije ostvareno Pitanje za upućene, dali je ovo ujedno i vojarna u kojoj je bila bojna „Matija Vlačić“ kasnije dio 1. Hrvatskog Gardijskog Zdruga ili postoji još koji vojni objekt u Šapjanama? Pruga je u dubokom usjeku Pa izlazi na komad relativno ravnog terena i razdvaja na 2 kolosijeka Dalje je pruga demontirana i vide se tragovi radova, ali njihovu svrhu neznam 2 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony_ri Posted January 12, 2021 Author Share Posted January 12, 2021 Otkopani tankovi goriva I zasada netaknuti Dupla ograda oko cijelog kompleksa je još više-manje kompletna, ili barem tako izgleda s visine, isto vrijedi i za stražarske tornjeve Trening centar Nastavak slijedi 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony_ri Posted January 12, 2021 Author Share Posted January 12, 2021 Ex Stajalište Brgud Natpis još stoji Pogled prema Šapjanama I prema Rijeci Preko ceste je lokacija famozne buduće radne/industrijske zone Miklavija koja se spominje u većini planova razvoja luke Rijeka, u zonu bi po planovima trebala ući i pruga no cijeli taj plan je još na dugačkom štapu Stajalište Permani Pogled prema Šapjanama I prema Rijeci 3 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
033 Posted January 12, 2021 Share Posted January 12, 2021 1984. sam tu kod zastavnika Čede služio bivšoj državi. Bilo nam je otprilike kao da smo zaboravljeni od ostatka vojske. Na neki način zanimljivo iskustvo. U krugu je bila mala manevra, ne sjećam se serije. Tu i tamo bi došao koji Gas s bačvama na istovar. Dole po pruzi je bilo vlakova ko u priči. A i mi smo intenzivno koristili besplatni željeznički prijevoz za redovite izlaske u Rijeku. Ponekad u povratku i u kabini žutke na teretnom, kad bi zakasnili na zadnji putnički. Bila je to prava railfanovska epizoda. 4 2 1 Quote mismotunavek Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony_ri Posted January 12, 2021 Author Share Posted January 12, 2021 Kolodvor Jurdani iz smjera Rijeka prema Šapjanama i Sloveniji Pogled unazad prema Rijeci 5 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony_ri Posted January 12, 2021 Author Share Posted January 12, 2021 Pruga prema Šapjanama Pruga prema Rijeci Kolodvorska zgrada i zgrada koja po arhitekturi definitivno djeluje željeznička, ali je pretvorena u stambenu 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony_ri Posted January 12, 2021 Author Share Posted January 12, 2021 Stajalište Jušići Pogled prema Šapjanama I prema Rijeci Stajalište Rukavac Pogled prema Šapjanama I prema Rijeci Portal tunela Rukavac 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony_ri Posted January 12, 2021 Author Share Posted January 12, 2021 Kolodvor Opatija-Matulji iz smjera Rijeka prema Šapjanama i Sloveniji Pogled unazad prema Rijeci Pruga prema Šapjanama Pruga prema Rijeci 3 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony_ri Posted January 12, 2021 Author Share Posted January 12, 2021 Kolodvorska zgrada Skladište Garaža za Drezinu EVP Matulji i u pozadini nova zgrada HOPS-a 4 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony_ri Posted January 12, 2021 Author Share Posted January 12, 2021 Stajalište Krnjevo Pogled prema Matuljima Pogled prema Rijeci i na gradilište trgovačkog centra s gornje strane pruge Ispod pruge je brodogradilište 3. Maj Kolodvor Rijeka – poznati teren i to bi bilo to od mene za ovaj put 10 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted January 13, 2021 Share Posted January 13, 2021 Ako se ne varam ovo je prvi putopis iz ptičje perspektive. Vrlo zanimljivo i poučno, naročito za nas koji nismo nikada putovali tom prugom. 👍 2 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali.paja Posted January 16, 2021 Share Posted January 16, 2021 Zar je još tamo stari pokretni EVP? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony_ri Posted January 17, 2021 Author Share Posted January 17, 2021 Da, ali koliko znam nije spojen 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali.paja Posted January 17, 2021 Share Posted January 17, 2021 9 sati, tony_ri said: Da, ali koliko znam nije spojen Nemože ili bolje reći i ne smije se spojiti jer je on za istosmjernu struju dok je pruga elektrificirana izmjeničnom. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tony_ri Posted January 18, 2021 Author Share Posted January 18, 2021 On 17. 01. 2021. at 14:31, mali.paja said: Nemože ili bolje reći i ne smije se spojiti jer je on za istosmjernu struju dok je pruga elektrificirana izmjeničnom. kada sam rekao spojen, mislio sam na dolaznu stranu, tj mrežu HOPS-a , za kontaktnu mrežu je jasno kao dan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Renato Posted January 19, 2021 Share Posted January 19, 2021 Kolosijek u vojarni je završavao na tom mjestu a ovo izgledaju kao radovi na njegovom produženju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts