DB Posted July 29, 2021 Share Posted July 29, 2021 23 sati, 1borna said: ... Jel se zna kak bi trebal izgledat taj lukobran? Planiraju li samo po ovoj plohi na 0 m/nm poslagati ovakve gotove betonske blokove ... i to bi bilo to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted July 29, 2021 Author Share Posted July 29, 2021 Produžetak bi trebao biti jednak kao stari dio, sa vanjske strane velike stijene i visoki zid. Mislim da su te betonske blokove stavili kako bi se vidjela neka prepreka, radove su vjerojatno obustavili radi turističke sezone? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted July 29, 2021 Share Posted July 29, 2021 18 minuta, 1borna said: Produžetak bi trebao biti jednak kao stari dio, sa vanjske strane velike stijene i visoki zid. Mislim da su te betonske blokove stavili kako bi se vidjela neka prepreka, radove su vjerojatno obustavili radi turističke sezone? U svakom slučaju, ima materijala za praćenje dok ne dođe Butković prerezat vrpcu. 😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted July 30, 2021 Author Share Posted July 30, 2021 Poslikao sam kućice u lučkome dijelu, tu ima svakojakih pregradnji i nadogradnji na staro Ovo je jedna od najstarijih vila u Baški koja je srećom očuvana u izvornom obliku Za neke bi se reklo da nisu baš ukras mjesta? Tu i tamo prema brdu ima još jedan red kuća Ima uskih uličica u kojima se 2 punašne osobe ne mogu mimoići? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted July 31, 2021 Author Share Posted July 31, 2021 Nastavak prije jutarnjeg kupanja Kuhinja ispred kuće? Drvce se izborilo za suživot sa kućama I u Baškoj je sve puno elektroromobila, opasni su jer su nečujni pogotovo kad dolaze sa leđa. Mislim da bi i njima trebalo obavezno instalirati zvučnik sa nekakvim zujanjem? Konoba da se osjećate kao doma Tek na slikama se vidi koliko gore ima brojnih crnih žica za razvođenje el.struje, moglo se to napraviti daleko urednije? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted July 31, 2021 Author Share Posted July 31, 2021 Prisjelo mi je današnje kupanje jer je to više naličilo na ispiranje rana (još je na lijevoj podlaktici jedna veća) Našao sam se u krivo vrijeme na krivom mjestu U jednom lijevom zavoju na uskoj cestici prema plaži me preticao jedan sa velikom kamp prikolicom a ususret je dojurio mjesni komunalni kamion pa kamperu nije preostalo nego da skrene u desno do ruba ceste a meni da izletim u grabu pa sam nagrabusio. Mislim da obadvoje nisu vidjeli što mi se desilo jer sam pao ispod razine ceste. Bic je izdržao samo sam se morao dodatno zaprljati namještanjem lanca. Danas ambulanta ne radi pa nisam mogao oduševiti doktoricu koja samnom ima posla svake godine. Pred par godina mi je rekla da je vrijeme da konačno odrastem? Vrijeme je da pobjegnem u sada mirniji Zagreb dok sam još živ.... 1 2 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duh u močvari Posted July 31, 2021 Share Posted July 31, 2021 Auf, još si dobro prošel ak ništ nije slomljeno 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted July 31, 2021 Author Share Posted July 31, 2021 Najvažnije novosti iz Baške Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted August 1, 2021 Author Share Posted August 1, 2021 Preostalo je još nešto slikica (ljepših) Kućni ulaz i prolaz Godinama promatram ovu kuću na istaknutom dijelu Baške i pitam se hoće li se urušiti ili obnoviti? Mislim da bi općina ukoliko nema živućih vlasnika trebala pronaći nasljednike i prisiliti ih na uređenje ili prodaju? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali.paja Posted August 1, 2021 Share Posted August 1, 2021 Pa tko je klimu postavio ako nema nikoga u kući? Još je tu i poštanski kaslić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted August 1, 2021 Author Share Posted August 1, 2021 To stoji ovako već godinama i polako propada, ne sjećam se da sam vidio nekoga u kući? Doduše 2 grilje na prozorima na lijevoj strani izgledaju još dobro, možda je riječ o više vlasnika / nasljednika koji se ne mogu dogovoriti. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted August 4, 2021 Author Share Posted August 4, 2021 Električne kariole koriste u Baškoj već desetljećima Koriste ih za dostavu i odvoz raznih tereta, ranije su služile i za odvoz smeća, mogu vući i više prikolica Ovaj dio šetališta je nekada bio jako uzak, širine svega 2 metra Pred 20-ak godina su je proširili na račun plaže pa je ona donekle upropaštena jer je tu bio samo fini pijesak vani i u moru. Pogled na lijepo uređene terase sa hladovinom Jedno raspelo na ulazu u Bašku 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted August 18, 2021 Author Share Posted August 18, 2021 Danas smo unuk ii ja pješice otišli na masažu Tek je 10 sati a već je sve puno Nađe se mjesta za još jednog, dvoje a ljudi još pristižu Najsmješnije mi je vidjeti kad dolazi velika porodica oboružana sa brojnim dekama, ležaljkama, luftićima, šatorima i suncobranima... Temperatura je ugodnih 24 stupnja a more je sa nekih 26 još toplije Do pred 2 dana je bilo čak i sa 28 c pa ga je malo kiše i jaka bura ohladila Danas je bura u slabljenju no valovi su ostali dovoljno veliki za uživanje Nema bolje masaže za cijelo tijelo od valova Uživaju stari i mladi 1 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted August 19, 2021 Author Share Posted August 19, 2021 Evo i pokretnih slika od jučer Baška je (pre)puna, tko kasni daleko se parkira 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali.paja Posted August 19, 2021 Share Posted August 19, 2021 Na one 2 zadnje slike iz posta u srijedu čini mi se da si se malo oporavio ili mi se to od valova pričinilo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted August 20, 2021 Author Share Posted August 20, 2021 Dobro jutro, nema mene na slikama ali mogu reći da su zadnje ozljede gotovo nestale. Danas malo slikica ulaska u Bašku Ovo je najopasniji ulaz/izlaz prve vile na samom zavoju Svi apartmani su dobro popunjeni Nakon ulaska u Bašku na desno je cesta koja vodi ravno do kupališta Netko je kupio staru vilu sa zemljištem pa sve porušio i krenuo izgradnjom nove Idem natrag prije ulaska u Bašku je zadnja kuća Jurandvora Na lijevo se ide na zaobilaznicu Baške, tu je i novi ulaz u Jurandvor Još pred dvije-tri godine tu je bila samo šikara a nekad davno su bila obradiva polja Ne grade se skromne kućice već pravi mali hoteli koji kroz par ljetnih mjeseci moraju zaraditi za cijelu godinu i još otplaćivati kredite... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted August 21, 2021 Author Share Posted August 21, 2021 Ova kratka cesta me na svome kraju dovela do nečijeg dvorišta, nema prolaza dalje? Krenuo sam onda ranijim odvojkom uzbrdo Ovdje je jedan restoran koji ima i više apartmana Niti ovdje nama prolaza? Jedna vrata na ogradi su bila otvorena pa smo nastavili dalje Prema svemu sudeći namjerno nisu napravili cestu koja bi povezala novi dio Jurandvora sa starim, zbog manjeg prometa možda? Imade još prostora za poneku "kućicu" 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted August 22, 2021 Author Share Posted August 22, 2021 Ako se uzme da je tu do nedavno bila samo zapuštena neobrađivana zemlja, kamenjar i šikara ovo je svakako ljepše Gotovo svaka vila ima svoj bazen I eto nas za čas do starog dijela Jurandvora Barem je on izvan sezone živ sa svojih otprilike 300 stanovnika, poneki još obrađuju malo zemljice za svoje potrebe Domaći paradajz, krompir i grožđe npr su neusporedivo ukusniji od kupovnih u dućanima Netko je uspio kupiti na pol dovršenu kuću napuštenu pred 30 godina Očišćena je šikara oko nje i kao prvo je obnovljen krov 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted August 23, 2021 Author Share Posted August 23, 2021 Središnji dio plaže pred 3 dana u 11 sati, neke nije stid ostaviti svoje deke ovako raširene usred gužve? Na kraju plaže, Zaroku nema prostora da bi nastala gužva Što je dalje od centra to je mirnije Od jutra brojni izletnici idu na šumskim stazama na planinu Bag i dalje Ovdje je dio za kupanje pasa, lijepo je vidjeti da i oni uživaju kao djeca u moru Rano je još, kasnije se skupi šareno društvo More se još malo ohladilo no sa 24 c je još dovoljno toplo 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted August 23, 2021 Share Posted August 23, 2021 🙄 Obnovil si čopor ...? 🐕 A kakva je to naljepnica peseku na glavi? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted August 23, 2021 Author Share Posted August 23, 2021 Prva je moja (druga se ne vidi) a u pratnji su 2 talijanke (ima i treća) koje godinama dolaze u ovo doba na kupanje Kao ukras imaju pričvršćene neke medaljončiće na glavi. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted August 24, 2021 Author Share Posted August 24, 2021 Jučer je od podneva jaako zamokrilo i južno zapuhalo sve do navečer pa sam se držao sigurnosti kuće jer je i sv.Ilija imao posla Da dan ne ostane bez slika stavit ću neke od svoje jurandvorske susjede Početkom kolovoza se održala i dječja ribarska fešta u Baškoj Upriličilo se izvlačenje ribarske mreže iz mora Pronašla se jedna veća riba Izgleda dosta opako 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted August 25, 2021 Author Share Posted August 25, 2021 Preostalo mi je nekoliko rekao bih nemilih slika? Središnji dio plaže oko 11 sati je prepun kupača ali na više mjesta ima ostavljenih ručnika kao rezervacija..... Domaći vlasnici vila na prilazima kupalištu su prisvojili cestu ispred svojih kuća I izvan sezone odmah viču ako se zaustavite na "njihovom" parkiralištu jer upravo očekuju svoje goste (to sam nekoliko puta doživio u proljeće ili jesen Sve te vile imaju manja ili veća dvorišta koja sa pretvorena u vrtove a automobili se parkiraju vani. Gradske vlasti se ne obaziru na to jer i većina općinara ima svoje kuće za najam u Baškoj. 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted August 26, 2021 Author Share Posted August 26, 2021 Kod Tommyja na zaobilaznici iznad Baške se radi na budućoj benzinskoj pumpi, rekao bih konačno jer je to želja mještana i turista već 40-ak godina. Naime najbliža benzinska pumpa je na prilazu grada Krka udaljena 25 kilometara tako da ukupno treba preći 50 tamo i natrag! Po oblacima nisko iznad Velebita vidi se da je jučer bilo burno.... Polovica parkirnih mjesta ispred centra ima oznake da su za invalide no za to malo tko mari, imade takovih koji se stanu i na prolaz ili izvan označenih mjesta iako ispod centra ima velika podzemna garaža? Pred nekih 30 i više godina je napravljeno novo urbano naselje Baške između staroga dijela i zaobilaznice Mahom su to veće zgrade sa nekoliko stanova Svaka zgrada ima zelenila oko sebe kao i mjesta za parkiranje Postoji jedna glavna ulica i nekoliko sporednih Domaći su kupili te stanove povoljnim otplatama i većinu ih pretvorili u apartmana za najam turistima Na onoj ruševnoj zgradi je osvanuo natpis da se prodaje 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted August 27, 2021 Author Share Posted August 27, 2021 Jučer sam popodne otputovao do Zagreba (na kratko srećom) pa sam se na otoku narotirao. Dobri su što se tiče sigurnosti i mogućnosti izlaza sa sporednih cesta ali dosta usporavaju one na glavnoj te kod većeg prometa stvaraju zastoje. Ovaj je malo nakon Malinske u smjeru Krka Tu sam zastao da se malo dopunim benzinom, zadnji puta sam ga točio (za 100 kn) pred 2 mjeseca u Zagrebu (blaženi plin je za vožnju a benzin samo za "potpalu") Odavdje se lijepo vidi Kvarner, pogled prema Istri Iznad Učke je nebo jako natmureno ali je srećom iznad Gorskog kotara je vedro Promet na otoku je i dalje velik u obadva smjera, puna sezona još uvijek traje. Bojao sam se zastoja kod rotora ispod magistrale no nije ga bilo, kolonica je bila za svega 5 minuta čekanja. Na autoputu klasika, do Bosiljeva malo prometa, a nakon njega više i naročito nakon Karlovca. 20-ak km prije Zagreba se ozbiljnije zagužvalo a vidim da je i prema moru puno prometa. U grad sam došao nakon dva i pol sata vožnje (+ par kraćih stajanja) no upao sam u gradsku gužvu i za 5-6 km od novog rotora do kuće u centru mi je trebalo još pola sata i par kila živaca! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts