1borna Posted August 6, 2020 Author Share Posted August 6, 2020 Pred malo više od 12 mjeseci je u Zagrebu i Samoboru održana svjetska spačekijada. Nešto od tih simpa autića je bilo parkirano i u mojoj blizini Većina ih je imala ruksake na stražnjici Malo luksuza u unutrašnjosti Napravljeno je more raznih dodataka za uljepšavanje Uspomene sa krstarenja Europom Imade zgodnih natpisa Imitacija zahrđalih haubi Pretpostavljam da za vrijeme duže vožnje ipak stavi neki jastuk na drvenu klupu? Ekspedicija traje dugo ali se zbog lagane vožnje vidi puno više negoli kod jurnjave 3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted August 8, 2020 Author Share Posted August 8, 2020 Malo nakon spačekijade imali smo i međunarodni susret vespi u rujnu prošle godine U ovom kombiju lijevo jesu "moja djeca" iz radio Sljemena Kroz skoro 40 godina radio sam sa stotinama mladih koji su obično započinjali novinarski posao na Sljemenu a kasnije bi prelazili u "ozbiljnije" redakcije No vraćam se na vespe, bilo ih je zaista na izbor Nastojao sam snimiti ih sve što je bilo teško Još su stalno pristizale nove a negdje su mi smetali ljudi Bilo ih je iz cijele Hrvatske i drugih zemalja nekadašnje Juge kao i cijeloga svijeta Sad ću vas nekoliko dana daviti vespama? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted August 9, 2020 Author Share Posted August 9, 2020 Prije negoli duhom otiđem voziti u Silverstone evo nove porcije vespi Bilo ih je od najstarijih do najnovijih Neke su bile modificirane Boja je bilo svakakvih Puno ih je imalo razne gepeke na sebi Ova bez prednjeg blatobrana je pomalo smiješna? Ove su se posložile po bijeloj boji Čemu imitacija ruzine? Hmm forum mi kaže da je bilo dosta slika za danas! 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted August 11, 2020 Author Share Posted August 11, 2020 Ova je nova ali napravljena u retro stilu Može vspa imati i prikolicu! Ova je pobudila veliko zanimanje Sve je oblo Može i šareno Malo odostraga Naprid bili! 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgalic2 Posted August 11, 2020 Share Posted August 11, 2020 Tko bi rekao da i Vespa ima dodatnu prikolicu. 😁 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted August 11, 2020 Author Share Posted August 11, 2020 Bilo ih je i sa teretnim prikolicama koje su se prikopčale odostraga no to su bile razne improvizacije (barem kod nas nekada). Početkom 60-ih je moj stric kupio jednu polovnu vespu koju je najprije rastavio do zadnjeg vijka jer je bila neispravna. Ja sam bio sav sretan kad mi je dao krpice i rekao da sve dobro obrišem prije spremanja. Tada je čekao da nađe nekog povjerljivog putnika za Italiju da mu donese ležajeve, karike i neki zupčanik koliko se sjećam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medo Posted August 12, 2020 Share Posted August 12, 2020 Vespa je bila san ali sam se sedamdesetih morao zadovoljiti s Rogovim Pony expressom. Tek kad sam došao ovdje kupio sam vespu pa nakon toga Piaggo. Slika je s weba Medo ---- The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgalic2 Posted August 12, 2020 Share Posted August 12, 2020 A joj Medo, kako me vrati u prošlost... Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted August 12, 2020 Share Posted August 12, 2020 5 hours ago, Medo said: Vespa je bila san ali sam se sedamdesetih morao zadovoljiti s Rogovim Pony expressom. Tek kad sam došao ovdje kupio sam vespu pa nakon toga Piaggo. https://www.zeljeznice.net/forum/uploads/monthly_2020_08/Pony.jpg.9bcffec2fb757919e708bad3f15cf467.jpg Medo 1 hour ago, mgalic2 said: A joj Medo, kako me vrati u prošlost... ... ajoj Medo ... jesam se toga naganj'o ... al' je bil i zaj*eban baš zbog tih svojih malih kotača Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medo Posted August 12, 2020 Share Posted August 12, 2020 5 hours ago, mgalic2 said: A joj Medo, kako me vrati u prošlost... 3 hours ago, thomcro said: ... ajoj Medo ... jesam se toga naganj'o ... al' je bil i zaj*eban baš zbog tih svojih malih kotača Sve je super dok se još možete toga i sjetiti… Medo 1 ---- The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted August 12, 2020 Author Share Posted August 12, 2020 Lijepo je vidjeti ljude iz cijeloga svijeta sa jednim zajedničkim interesom Ovaj motocikl je zalutao? Za danas je dovoljno vespi, bit će ih za još jednu seansu... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted August 14, 2020 Author Share Posted August 14, 2020 Kako sam obilazio okolo i slikao stalno je došla poneka nova Bilo je i dodatne zabave za prisutne Još jedna slika javljanja radio Sljemena u živo sa trga Odlazeći sa trga spazio sam ovog ljepotana koji je shvatio da ne spada tamo Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted August 14, 2020 Author Share Posted August 14, 2020 Zagreb upravo sada Opet se otvorilo nebo, srećom to će ipak trajati kraće pa neće biti poplavljenih? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dark Lord Posted August 14, 2020 Share Posted August 14, 2020 Upravo nevjerojatno kak nas vrag i bog vole ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted August 15, 2020 Author Share Posted August 15, 2020 Ove slike su kratka zapažanja sa današnje šetnje do Gundulićeve... Ovoj zgradi su otukli oštećenu žbuku i sada će tako ružna stajati do imendana? Na više mjesta imade zabata sa rupama, zar se čeka zima da se to zatvori? Ima nekoliko zgrada koje izgledaju kao da će svaki čas nešto otpasti sa njih Mislim da bi jači vjetar mogao ovu improvizaciju baciti na ulicu gdje znade biti dosta prolaznika Glavna pošta i dalje izgleda kao dan nakon potresa i kao da se ne radi ništa, čak je i pločnik ispred nje pun oštećenja To sve je u najužem centru grada, zar turisti moraju sve to vidjeti kao da je od jučer? Obnovljen je dio sa tramvajskom prugom na Jelačić placu no nije mi jasno zašto je sredina između kolosjeka ispupčena? Pusta je Ilica i Gundulićeva u 10 sati... Jeste da je blagdan ali nema ni turista kao nekoć...nađe se tu i tamo poneki Naiđoh na jednog uličnog svirca sa neobičnim instrumentom 1 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyperion Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 On 26.5.2020. at 13:57, 1borna said: Umjesto slika evo i filmića unutrašnjosti, u nastavku gotovo prazna Ilica, trg i Dolac Kako si uspio snimit unutrašnjost? Kod nas je snimanje zabranjeno. Čime snimaš? Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted September 3, 2020 Author Share Posted September 3, 2020 Jednostavno sam ušao u praznu Namu i počeo snimati! Prodavačice su vjerojatno mislile da sam turist, nitko se nije bunio. Sve snimam / slikam sa Nikonom coolpix 500 kojeg imam skoro 10 godina. Dobar je i jedina mana mu je sporo izoštravanje kod snimanja videa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojadin TMK101 Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 Da na Trgu je zaista zanimljiva ta Nama. One pločice s onim ukrasima po zidovima,ona kasa i staklena maketa,razne slike po zidovima... Baš je nekako posebna ta zgrada. Često kupujem u Nami i dobro sam upoznao sve njene odaje. I malo ot,ali samo da napomenem da na jako velikom asortimanu žarulja skoro sve su od TEŽ-a. Tako da je lijepo da se prodaju domaće,a ne ono česko smeće koje crkne za mjesec dana. Evo baš mi je danas jedna češka žarulja zablicnula ko munja i krepala i zeznula prek štekera osigurač.Češku im "žiarowku" i to još piše "specialna" ma specijalna da ti zahebe osigurač 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
nbucic Posted September 3, 2020 Share Posted September 3, 2020 Da na Trgu je zaista zanimljiva ta Nama. One pločice s onim ukrasima po zidovima,ona kasa i staklena maketa,razne slike po zidovima... Baš je nekako posebna ta zgrada. Često kupujem u Nami i dobro sam upoznao sve njene odaje. I malo ot,ali samo da napomenem da na jako velikom asortimanu žarulja skoro sve su od TEŽ-a. Tako da je lijepo da se prodaju domaće,a ne ono česko smeće koje crkne za mjesec dana. Evo baš mi je danas jedna češka žarulja zablicnula ko munja i krepala i zeznula prek štekera osigurač.Češku im "žiarowku" i to još piše "specialna" ma specijalna da ti zahebe osigurač Tež žarulje se proizvode vani po nekoj specifikaciji koju su iz tež-a zatražili. Isto kao i Češka, pretpostavljam.Sent from my GM1913 using Tapatalk https://nikola.bucic.me/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojadin TMK101 Posted September 4, 2020 Share Posted September 4, 2020 Znači to je onda sve kinesko vjerojatno A ja sam se baš ponadao da br to nije iz 'čajne' Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted September 4, 2020 Author Share Posted September 4, 2020 Znadete zašto su nekad žarulje trajale duže? Napon mreže je često bio niži od deklariranoga, pogotovo u rubnim područjima grada sa malo trafo stanica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyperion Posted September 4, 2020 Share Posted September 4, 2020 12 hours ago, Stojadin TMK101 said: Češku im "žiarowku" To bi bilo na poljskom. Nego da li se Name u Ljubljani, Zagrebu i Kumrovcu još negdje nalaze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garfield Posted September 4, 2020 Share Posted September 4, 2020 @hyperion U Zagrebu Nama osim u Ilici ima i na Kvatriću. Ostale su samo te dvije, a nekad ih je bilo više, npr. na Vrbanima koja je još prije 15-ak godina zatvorena, pa je zatim tamo bio Konzum i još par manjih dućana, a sad je tamo hotel i kockarnica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Medo Posted September 9, 2020 Share Posted September 9, 2020 On 04. 09. 2020. at 20:28, Garfield said: Ostale su samo te dvije, a nekad ih je bilo više, npr. na Vrbanima Nemoj da padne u zaborav među ostalim i bivša Nama na Trešnjevačkom placu… Medo 2 2 ---- The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong. Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted September 23, 2020 Author Share Posted September 23, 2020 Pojavili su se prvi ulični štandovi sa kuhanim ili pečenim kukuruzom pa fino zamiriši Novi hotel u Praškoj raste polako ali sigurno U dvorištu zgrada na početku Vlaške nema napretka već pola godine! Nekoliko tih stanova je već jako dugo u derutnom stanju što se vidi po prozorima. Isto važi i za stražnju stranu zgrade u Draškovićevoj, važnije je da se ima klima od trulih prozora? Barem su ostatci starog drveta potpuno uklonjeni. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts