osjecanin91 Posted April 20, 2020 Share Posted April 20, 2020 Nedavno sam otkrio da ima nekakav poduži kolosijek u blizini luke Tranzit (vidi se iz Vinogradske ulice) i dugo me već interesira gdje, što, kako i zašto 🙂 Saznao sam da pored luke da ima pecaroša koji pecaju pa do tih mjesta dijelom pješače po pruzi pa sam odlučio obići taj dio. Pa krenimo redom: prva slika je prikaz 2 kolosijeka u smjeru zapada koja su vidljiva iz Vinogradske ulice i iz koje sam došao do njih (ulaz u tvornički dio za automobile). p.s. bit će više postova jer ne mogu sve slike postaviti u jedan post što zbog ograničenja u jednom postu, što zbog ograničenja na upload 50mb (nisam još skužio kako nastaviti objavljivati u drugim postovima) treća slika je prikaz u smjeru istoka odakle je i željeznički ulaz na ove kolosijeke. Kad sam došao do kraja ograde od Luke Tranzit, krenuo sam prema Dravi gdje sam naišao na još jedan kolosijek, prva slika je u smjeru istoka, druga u smjeru zapada. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
osjecanin91 Posted April 20, 2020 Author Share Posted April 20, 2020 Prošao sam i taj kolosijek i nastavio dalje prema Dravi i naišao na još jedan kolosijek uz samu Dravu, pa evo par slika kako to izgleda: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
osjecanin91 Posted April 20, 2020 Author Share Posted April 20, 2020 Potom sam se odlučio prošetati po zadnje viđenom kolosijeku u smjeru zapada da vidim gdje vodi, pa 'ajmo Odmah iza zavoja dolazim do jednog starog cestovnog prijelaza i nazire se spajanje s drugim kolosijekom: Pogled prema istoku s istog mjesta: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
osjecanin91 Posted April 20, 2020 Author Share Posted April 20, 2020 Skretnica izbliza: s obzirom na viđeno, rekao bih da se još uvijek koristi redovito potom se vidi da se u laganom zavoju spaja na početna 2 kolosijeka. Dalje nisam išao, možda drugi puta. Vratio sam se istim putem do Drave i krenuo prema Luci, prvo pogled prema istoku pa potom prema zapadu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
osjecanin91 Posted April 20, 2020 Author Share Posted April 20, 2020 Na prvoj možete vidjeti koliko je pruga blizu Drave Tu se vidi da je dijelom zaraslo iako se kolosijek, rekao bih, koristi. Dolazimo do dijela gdje gdje je puno "čišća" pruga, pored je "brdo" pijeska. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
osjecanin91 Posted April 20, 2020 Author Share Posted April 20, 2020 Dalje od ovog mjesta nisam išao, nisam se usudio da me ne bi neki pas zaskočio Vidi se nekoliko vagona spremno za utovar Tu se može vidjeti da ima nekoliko cijevi koje prolaze ispod pruge, ovo je jedna od njih i povratak nazad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
osjecanin91 Posted April 20, 2020 Author Share Posted April 20, 2020 I zadnja objava za ovo malo istraživanje... Žao mi je što nisam naletio na "akciju", vjerujem da je ima radnim danom samo ne mogu tada doći jer radim, možda ima ekipe koja bi mogla. Povratak kroz ogradu s moje početne točke obilaska se vide vagoni na utovaru pogled prema željezničkom ulazu na ove kolosijeke (u daljini se vidi i žcpr na Vukovarskoj) 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted April 21, 2020 Share Posted April 21, 2020 Interesantna reportaža, hvala ti ! Jedino mislim da je objavljena u pogrešnom podforumu. U podforumu Fotografija postoji ograničenje od jednog posta dnevno. A i tematski mi ovo više paše u podforum Infrastruktura ili u Putopise. 1 Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
osjecanin91 Posted April 21, 2020 Author Share Posted April 21, 2020 Eh, i mislio sam možda u putopis stavit i onda ipak ovdje stavio. Ako netko može, slobodno neka prebaci tamo, putopis - Luka Tranzit Osijek 19.4.2020. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted April 21, 2020 Share Posted April 21, 2020 OK, prebačeno je u Putopise. 1 Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted April 22, 2020 Share Posted April 22, 2020 Super putopis. Pretpostavljam da ovi lučki kolosijeci imaju vezu na kolodvor Nemetin(?). Ispravite me ako griješim. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted April 22, 2020 Share Posted April 22, 2020 1 minute ago, Stanley said: ... Pretpostavljam da ovi lučki kolosijeci imaju vezu na kolodvor Nemetin(?). ... Da. 2 minutes ago, Stanley said: ... Ispravite me ako griješim. Ne. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Admin Anton Posted April 22, 2020 Admin Share Posted April 22, 2020 @osjecanin91, ajme, svaka fotografija ima sentiment filmskog kadra. Vidim koja će mi biti lokacija za snimanje novog filma. Prekrasno. Zapravo, baš mi se sviđa što nema ničega, daje posebnu draž. Ova fotografija možda najbolje opisuje ovo o čemu pričam. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
osjecanin91 Posted April 22, 2020 Author Share Posted April 22, 2020 Drago mi je da vam se sviđa i da ste dobili neke nove ideje kao @Anton 🙂 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
osjecanin91 Posted May 12, 2020 Author Share Posted May 12, 2020 Nedjeljna šetnja po istoj lokaciji, ovaj puta sam malo više istraživao kako doći do toka Drave Pogled s nasipa prema Luci: Zoom: Pogled s kolosijeka uz Dravu na drugi kolosijek gdje se vidi par vagona spremna za ukrcaj raznog otpadnog materijala Stara zgrada između 2 kolosijeka (ne znam čemu služi, ne izgleda kao da se koristi) I jedna treska s okretišta ZP 4 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
osjecanin91 Posted May 18, 2020 Author Share Posted May 18, 2020 Vidim da je danas bilo akcije ali nazalost nisam mogao dalje odavdje... 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnovakovic Posted May 23, 2020 Share Posted May 23, 2020 Dobro da je ovo prebačeno u putopise jer bi mi vjerovatno promaklo a tema je više nego zanimljiva. Prvo pohvaljujem moga vrijednog i aktivnog sugrađanina osječanin91 na odličnim fotografijama. Inače luka u Nemetinu je slobodna carinska zona i čini mi se da tamo baš i nije dozvoljeno šetati a on je hrabro krenuo u nepoznato. Vidim da su fotografije napravljene za niskog vodostaja, a nizak vodostaj čini velike probleme ovoj luci. Inače ova riječna luka bazenskog tipa nastala je jednostavno pregrađivanje rukavca Drave koji se mora stalno čistiti i produbljivati od nanosa pijeska. Nadam se da mi osječanin91 neće zamjeriti štu ću staviti ove dvije fotografije snimljene iz zraka koje pokazuju kako to izgleda. Inače luka je to u izgradnji i tu još ima mnogo posla posebno kada se konačno zatvori luka Tranzit u Donjem gradu 2 Quote Pozdrav iz Osijeka ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
osjecanin91 Posted May 23, 2020 Author Share Posted May 23, 2020 Hvala dnovakovic! Super su slike iz zraka, to me je jako zanimalo. Mislim da ti nece raditi probleme ako tamo ides jer ima nekoliko ribiča koji tamo svakodnevno idu. Doduše, prije par dana kada sam slikao sa šećeranskog mosta, radnik s vagona mi je mahnuo kao da je zabranjeno fotografiranje pa sve ovisi na koga ćeš naletiti. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnovakovic Posted May 23, 2020 Share Posted May 23, 2020 Nemam ja DRON i naravno nisu to moje slike, to sam pokupio po internetu a možda se jednom i zaputim tamo mojim biciklom... 1 Quote Pozdrav iz Osijeka ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted May 24, 2020 Share Posted May 24, 2020 20 sati, osjecanin91 said: Doduše, prije par dana kada sam slikao sa šećeranskog mosta, radnik s vagona mi je mahnuo kao da je zabranjeno fotografiranje pa sve ovisi na koga ćeš naletiti. Most je u krugu šećerane ili je u javnom prostoru? Ako nije u tvorničkom krugu nitko ti ne može zabraniti fotografiranje. Nije ovo Sjeverna Koreja, iako se još nađe ponetko s previše očuvanim pamćenjem na ONO i DSZ. Sjećam se naših povremenih peripetija s likovima na kolodvoru u Somboru i oko njega otprije nekoliko godina. Netko od željezničara nam je pokušao zabraniti slikanje, pri čemu je pokazao prstom na izblijedjeli i jedva vidljiv znak zabrane fotografiranja. Rekli smo mu da onaj iz satelita vidi što njegova supruga kuha za ručak i da ne pravi dramu iz ničega, a ako hoće neka zove policiju. I nastavili smo snimati. 1 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
osjecanin91 Posted May 24, 2020 Author Share Posted May 24, 2020 @dnovakovic nema veze sto nisu tvoje, super su dosle te slike ovoj galeriji 🙂 @Stanley taj dio ne pripada šećerani, most nije privatan i slažem se s tobom 😀 idući puta ću primjeniti tvoju metodu😀 Evo još par od zadnji puta, neželjezničkih: 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
osjecanin91 Posted May 25, 2020 Author Share Posted May 25, 2020 Uspio sam naići u vrijeme manevre ali nisam išao prema Dravi jer je taman bio pljusak pa bi bio blatnjav😂 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ante_os Posted May 25, 2020 Share Posted May 25, 2020 Tek sada vidim ovu temu, nisam ranije upratio. Mogu reći svaka čast za reportažu, zanimljivo je vidjeti neke stare neke nove dijelove pruge i kuda iste vode. Osobno nisam nikad bio u tom području luke Osijek, tako da odlično 👌 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dnovakovic Posted May 28, 2020 Share Posted May 28, 2020 Nekoliko starijijh fotografija iz luke u Osijeku (Nemetin) pokupljenih po internetu...... 2 2 Quote Pozdrav iz Osijeka ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali.paja Posted May 29, 2020 Share Posted May 29, 2020 Kolika je dubina Drave na tom mjestu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts