Trebor Posted November 14, 2020 Posted November 14, 2020 Volim kič i volim kobasice,a s obzirom da je Advent svake godine bio sve posječeniji,ne bi se reklo da ga i drugi izbjegavaju zbog toga. I ja se nadam da ako ne već sljedeće godine, onda barem 2022.da se vrati kao što je bio prethodnih godina. Bez obzira tko bio na vlasti. Ipak je Advent donosio značajnu sumu u gradsku blagajnu,tako da ne bi trebalo sumnjati u njegovo održavanje. Poslano sa mog ONEPLUS A5010 koristeći Tapatalk 1 2
NT 2200 Posted November 14, 2020 Posted November 14, 2020 @Stojadin TMK101 osim sto su proizvedene od zivih bica koja su bila drzana u ekstremno upitnim okolnostima, nista. @Trebor, apsolutno legit - tko voli nek' izvoli. uopce ne dovodim u pitanje omiljenost adventa, samo je on meni, u ovakvim razmjerima kao u zagrebu, blago receno kic, a grubo receno teska seljacija. 1 1 Moj Youtube-kanal: https://www.youtube.com/channel/UCc6H33xv39Idty0Ah9-2OSg
1borna Posted November 14, 2020 Author Posted November 14, 2020 Bilo je na Adventu u Zagrebu svake godine sve raznovrsnijih delicija, klobase su završile u manjini! 4
Dark Lord Posted November 14, 2020 Posted November 14, 2020 9 sati, NT 2200 said: hvala coroni da je postedila zagreb kica i smrada kuhanog alkohola i masnih kobasicurina, barem ove godine. To je ipak samo tvoje misljenje. Meni je advent u Zagrebu uvjek najbolji dio godine, i uvjek sam u njemu uzivao. Jedino mi je smetalo pomankanje snjega. 3 2
1borna Posted November 15, 2020 Author Posted November 15, 2020 Nastavak filmića od ranije, iskreno rečeno bojao sam se dugoprstića jer je bila gužva pa se nisam mogao mirno posvetiti snimanju! Ovaj je već sam po sebi dovoljno okićen Ulazak prema maketi Backo mini expresa 2 2
NT 2200 Posted November 16, 2020 Posted November 16, 2020 On 14. 11. 2020. at 20:58, Dark Lord said: To je ipak samo tvoje misljenje. Meni je advent u Zagrebu uvjek najbolji dio godine, i uvjek sam u njemu uzivao. Jedino mi je smetalo pomankanje snjega. naravno, kao sto rekoh - tko voli nek' izvoli! evo od mene jos jedna fotka adventskog zagreba iz 2007 godine 2 1 Moj Youtube-kanal: https://www.youtube.com/channel/UCc6H33xv39Idty0Ah9-2OSg
NT 2200 Posted November 19, 2020 Posted November 19, 2020 08.2009 katedrala 1 Moj Youtube-kanal: https://www.youtube.com/channel/UCc6H33xv39Idty0Ah9-2OSg
1borna Posted November 20, 2020 Author Posted November 20, 2020 Još malo slika starijih Advenata Jednog jutra su zagradili ovaj slijepi dio Martićeve te otjerali taksiste i sve parkirane automobile Postavljene su smiješne kućice i bal je mogao početi, prve večeri je na ovoj pozornici bio javni gromoglasan koncert suvremenog Jazza, funka i koječega sve do ponoći! To je izazvalo lavinu protesta svih stanara okolnih zgrada, naročito umirovljenika iz obližnjeg doma pa je slijedećih dana stišana glazba i kraće je trajala. Pomalo je bilo smješno gledati ljude pod dojmom virtualne stvarnosti, nesvjesnih svoje okoline Tada su ove 2 zgrade na Jelačić placu bile već duže vremena "obučene" u interesantne paravane radi radova Uglovnica je početkom 2017 bila gotova no lijeva zgrada je i dan danas skrivena? Pojavile su se rikše Vozač se još koliko-toliko ugrije vožnjom no putnicima je zacijelo hladno 3
1borna Posted November 21, 2020 Author Posted November 21, 2020 Kako je izgledao Zagreb kroz fotografije Vladimira Horvata, zbirka se čuva u fototeci Uprave za zaštitu kulturne baštine Ministarstva kulture. Trg bana Jelačića 1929. Zagreb – Dolac – Tržnica pri dovršetku izgradnje, već sa ženama koje trže, 1929. Frankopanska – Malo kazalište, 1930. Glavni gradski kanal – presvođivanje uz stari, otvoreni, 1930. Kvaternikov trg – Radovi na postavljanju novih kanalizacijskih cijevi, 1930. Ksaverska cesta – Čišćenje brane potoka Medveščaka, 1930. Heinzelova ulica – Popravljanje ceste, 1930. Zvonimirova ulica, 1930 Draškovićeva – Trg burze – Postavljanje tramvajske pruge pred burzom, 1930. Trg burze – asfaltiranje pred burzom, 1930 2 3
1borna Posted November 21, 2020 Author Posted November 21, 2020 Rockefellerove stube i zdanje Higijenskog zavoda – Rockefellerov institut s bakteriološkom stanicom, 1930. Mesnička ulica – Taracanje, 1930. Starčevićev trg – Glavni kolodvor, popravak pročelja, 1930. Savska cesta – Gradnja prvog novog podvožnjaka, detalj konstrukcije, 1930. Trg bana Jelačića – Hotel Milinov u izgradnji, 1930. Trg bana Jelačića – Rušenje Kaptolske ljekarne kraj Gradske štedionice, 1930. Rooseveltov trg – Novinarski dom u izgradnji, 1930. Selska cesta – Invalidski stanovi, 1930. 2 4
1borna Posted November 22, 2020 Author Posted November 22, 2020 Ilica - Ugao kod Gajeve ulice - Zakladna bolnica s kapelicom, sjeverno pročelje Ilica - Ugao kod Gajeve ulice, Zakladna bolnica s apsidom kapelice (dvorište) Ilica - Ugao s Gajevom ulicom, Zakladna bolnica, pogled na cijeli kompleks bloka prema Ilici (početak rušenja) Sve slike su iz 1931 Ulica baruna Jelačića (danas Marinkovićeva) Ilica 2 2
trambus Posted November 22, 2020 Posted November 22, 2020 s FB grupe: Krštenje zrakoplova i prvi let nad Zagrebom, Borongaj 1928. - a gdje je fizička distanca između ljudi i još od aviona, pa zar se ne boje tog letećeg čudovišta 🤣 Na Plesu 1962. - ova i prošla fotka pokazuju koliko se svijet promijenio u zadnjih 100-ak godina Savsko kupalište 60-ih - ni tu nije bilo distance ... 2 1 1 Maranatha !
1borna Posted November 22, 2020 Author Posted November 22, 2020 Trg bana Jelačića - Gradska štedionica u gradnji Medveščak - Prije prekrivanja kanala Medveščak - Izgradnja kanala Medveščak - Prekrivanje kanala Medveščak - Početak kod Ribnjaka (nedavno sam slikao i komentirao tu zgradu u Zagreb danas) Laščina - Radovi na rezervoaru kraj isusovačkog novicijata na Rebru Dolac - Gradnja nove tržnice, uz Bartolićevu palaču 1929 Dolac - Izgradnja nove tržnice, sjeverozapadni ugao Mirogoj - Bolleova kupola na kapelici 1931 Mirogoj - Bolleova kapela koja povezuje arkade, pogled s groblja 2 3
1borna Posted November 23, 2020 Author Posted November 23, 2020 Mirogoj - Glavna aleja s križem, pogled prema istočnoj strani Strossmayerovo šetalište - Uspinjača, gornje stajalište 1930 Petrinjska ulica - Veža kuće br. 29 Petrinjska ulica - Ugao s Boškovićevom ulicom Laščina - Gradski vodovod, nadsvođivanje Ksaverska cesta - Početak, prostor za budući park kod "Zvijezde" Savska cesta (Vatrogasci) Zvonimirova ulica - Panorama Zvonimirova ulica - Sajmeni dan s vozovima sijena 1 2
m12brk Posted November 23, 2020 Posted November 23, 2020 2 sati, 1borna said: Petrinjska ulica - Ugao s Boškovićevom ulicom Petrinjska-Đorđićeva. To je kuća koju stalno prikazuju u svim medijima urušena nakon potresa. 1 3 1
1borna Posted November 23, 2020 Author Posted November 23, 2020 Gledano iz današnjice zapanjuje me količina radova u tada još malom Zagrebu, u svega nekoliko godina se grad udvostručio! 1
1borna Posted November 24, 2020 Author Posted November 24, 2020 Zvonimirova ulica 1930 Račkoga ulica Maksimirska i Bukovačka ulica - Mitnica Ksaverska cesta - Mitnica Savska cesta - Mitnica Trg žrtava fašizma - U izgradnji, još bez umjetničkog paviljona, zgrade Akademije i gimnazije u Križanićevoj ulici Trg žrtava fašizma - U izgradnji Križanićeva ulica - Gradnja realne gimnazije Vlaška ulica 1929 1 3
mgalic2 Posted November 24, 2020 Posted November 24, 2020 Sve bolje od boljega. Zanimljive su ove panorame za koje bi se reklo da su zapravo dvije fotografije.
1borna Posted November 24, 2020 Author Posted November 24, 2020 Vjerojatno jesu dvije fotografije dok za slijedeću nisam siguran? Naslov je Švabin brijeg 1930 (današnja Šalata) Na jednom drugom mjestu sam pronašao sliku razglednice toga brijega Imade i jedan zgodan filimić 2 1
Janko Posted November 24, 2020 Posted November 24, 2020 56 minuta, 1borna said: Naslov je Švabin brijeg 1930 (današnja Šalata) Na jednom drugom mjestu sam pronašao sliku razglednice toga brijega Ovo na razglednici je ugao Dvorničićeve i Vinkovićeve ulice... 1 1
1borna Posted November 25, 2020 Author Posted November 25, 2020 1930 je u Savskoj počinjala neka automobilska utrka? Vidi se gostiona Halambek, zasigurno od djeda našeg Željka Kraševa ulica 1929 Martićeva ulica - Zagrebačko gospojinsko društvo (proslava 75. god. 27. X. 1930.) Kamaufova ulica (kraj Arka) Kamaufova ulica - Potez prema rodilištu Zagreb - Vlaška ulica - Tvornica Arko (od 1941. g. radio-stanica) Vončinina ulica Tu su se često vozile utrke) Rockefellerove stube i zdanje Higijenskog zavoda - Rockefellerov institut s bakteriološkom stanicom Rockefellerove stube u fazi izgradnje Jurišićeva ulica - Zgrada Glavne pošte (s tornjevima) 1 2
STIB Posted November 25, 2020 Posted November 25, 2020 1930 je u Savskoj počinjala neka automobilska utrka?Ovo je Črnomerec! 1 1 _______________________ Pozdrav iz Zagreba
1borna Posted November 26, 2020 Author Posted November 26, 2020 Točno, lijepo mi ispod slike piše Črnomerec a ja napisah Savska? Masarykova ulica - Stara ulica uz "Jugoštampu" 1930 /I tada je bilo dućana sa robom po 7 kuna/ Preradovićev trg - Prodaja božićnih drvaca Klaićeva ulica - Tvornica duhana Trg maršala Tita - Zdanje "Jugoštampe" i "Novosti" /Kasnije je tu započeo Vjesnik, sjećam se kad sam išao djedu na posao/ Trg maršala Tita - Hrvatsko narodno kazalište, popravak sjeverne strane zapadnog pročelja Samoborska cesta /ne navodi godinu, stari kolodvor koji je kasnije ponešto izmijenjen/ Novija slika sa neta Klaićeva ulica Klaićeva ulica - Ciglana - opći pogled na barake prema Klaićevoj ulici Starčevićev trg - Hotel Esplanade 1
Recommended Posts