Dragi forumaši zeljeznice.net, budući da je od 27.11.2019. omogućen upload fotografija na forum, molim vas da koristite isključivo forum za upload fotografija, kako bi izbjegli probleme s nestankom fotografija, koje smo imali u prošlosti. Upute za postavljanje fotografija se nalaze na ovoj poveznici.

 

Jump to content
zeljeznice.net
Sign in to follow this  
Anton

Upute kako postaviti fotografije na forum

Recommended Posts

Postavljanje fotografija na forum je izuzetno jednostavno.

 

U navedenom dijelu poruke možete kliknuti na "choose files..." i izabrati fotografije koje želite postaviti na server:

image.png.fe2523a7f93001b1708b5d7df968dfdd.png

Nakon toga fotografije će se pojaviti ispod navedenog izbornika odnosno ispod tijela same poruke, u obliku malih sličica. Svaku fotografiju možete obrisati odmah, ako vidite da ste ju greškom postavili za upload.

 

Nakon što izaberete npr. 10 fotografija koje će vam se nalaziti ispod tijela poruke, slijedi vam dio oko načina unosa. Ako npr. želite objaviti samo fotografije ispod jednog komentara na početku poruke, onda ćete kliknuti "Submit Topic" ili "Submit Reply", te će vam forum automatski postaviti sve fotografije u niz u tijelo poruke.

 

No, ako npr. pišete putopis, onda ćete napraviti sljedeće. Nakon upisanog paragrafa teksta, odete u novi redak i dok držite tipku "Shift" na tipkovnici, kliknite na fotografiju koja vam se nalazi ispod tijela poruke u sekciji "Uploaded Images" i koju želite staviti u taj redak. Fotografija će se postaviti točno u taj redak.

 

image.png.83999e2ba9673142776cddd918b2062a.png

 

Ako preferirate upisati prvo cijeli tekst, a ne ići paragraf po paragraf, nema prevelike razlike i radite na isti način kao ranije opisano.

 

Količina uploada fotografija na forum je neograničena, jedino ograničenje po poruci je 50 MB, no to je ograničenje iz razloga da se jedna poruka ne zatrpava s previše fotografija, forumska pravila svakako nalažu 10 fotografija po poruci.

 

Fotografije se spremaju na server u rezoluciji od 1200 piksela po većoj stranici, prosječne veličine oko 500 kB, što je daleko manja kompresija i rezolucija od društvenih mreža kao što su npr. Facebook, Twitter, Instagram.

 

Dakle, bez obzira bila vaša fotografija 2000 piksela, 4000 piksela ili 6000 piksela po široj stranici, forum će ju za vas automatski smanjiti na 1200 piksela. Ovo vam omogućuje vrlo jednostavan upload, bez previše briga oko navedenog. Isto se odnosi i na veličinu, nebitno je li vaša fotografija 2 MB, 4 MB, 10 MB, forum će ju smanjiti sukladno zadanim parametrima.

 

Sve navedeno vrijedi i za mobilnu verziju foruma, gdje fotografije ubacujete na isti način, a unutar samog teksta to radite tako da nakon npr. napisanog teksta i odlaska u novi redak samo dotaknete fotografiju koja se nalazi u sekciji "Uploaded Images" te se ista odmah postavi u tijelo poruke.

 

Za sve nejasnoće oko postavljanja fotografija, pitanja možete postaviti na ovoj temi:
 

 

  • Thanks 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...