Dragi forumaši zeljeznice.net, budući da je od 27.11.2019. omogućen upload fotografija na forum, molim vas da koristite isključivo forum za upload fotografija, kako bi izbjegli probleme s nestankom fotografija, koje smo imali u prošlosti. Upute za postavljanje fotografija se nalaze na ovoj poveznici.

 

Jump to content
zeljeznice.net
Sign in to follow this  
Vladimir S.

Nizozemske željeznice

Recommended Posts

1981. sam bio u Holandiji. Posjetio sam Zandvoort - ljetovalište i tada slavnu trkaću stazu (F1). Zapamtio sam da je vlak za povratak u Amsterdam kretao iz Zandvoorta u sat:03 i u sat:33. I zamislite - još uvjek ide po istom voznom redu!

Holandija je u ono vrijeme bila poznata po tome što tamo vlakovi voze ko (ondašnji) tramvaji kod nas. Ovdje nisu prikazani teretni vlakovi. Preko dana je vrlo živ putnički promet, koji praktički nestaje poslije pola noći. Tada kreće teretni promet. Na pruge izlaze teretni vlakovi koji voze ono što se ne prevozi brodovima i kanalima. Tako se putnički i teretni promet međusobno ne ometaju.

 

Zandvoort - isključi Distortion, uključi Labels i to je točkica lijevo od Haarlema. Sasvim konačna stanica - dalje je Sjeverno more...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nizozemci su vrh. Bio sam mnoštvo puta u Nizozemskoj i mislim da je ama baš sve u taktnom voznom redu. Savršenstvo.

 

Jednom je teretno vozilo podletjelo pod vlak i zakašnjenja s preusmjeravanjima su bila neminovna. Bilo je već kasno i nisam znao hoću li stići na odredište pa sam se počeo raspitivati po vlaku što se događa. Vjerojatno sam naletio na neraspoloženog Nizozemca. Pupljuvao je sve uzduž i porijeko. Nisam mu htio objašnjavati da se smiri i da meni ne smeta jer sam i Hrvatske gdje su sranja normalna. Meni to remećenje voznog reda nije zasmetalo. Uz mnoštvo mojih vožnji u Nizozemskoj, samo tada i nikad više nije bilo anomalija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...