Portos Posted July 19, 2022 Share Posted July 19, 2022 Sada je biciklistička staza jasno označena kao biciklistička, dakle na njoj ne bi trebalo biti pješaka, mama s kolicima, rolera ničega osim bicikala. Vidjet ćemo... Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted July 19, 2022 Share Posted July 19, 2022 54 minuta, Stanley said: ... Vidim, u trendu si sa LGBT zajedničarima. 😋 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted July 19, 2022 Author Share Posted July 19, 2022 2 sati, DB said: Vidim, u trendu si sa LGBT zajedničarima. 😋 Zajedničko nam je samo to da volimo dugine boje. Nažalost nisam smislio način kako premjestiti Sunce na prikladnije mjesto. 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted August 30, 2022 Author Share Posted August 30, 2022 Jučer sam bio u Zračnoj luci Zagreb da dočekam kćer na letu iz Kölna, a u putovanju mi je društvo pravila 16-godišnja unuka Dina: Iz ovog kratkog putovanja samo tri sličice sa Glavnog kolodvora u Zagrebu. Na prvoj je nedavno otkriveni spomenik žrtvama fašističkog terora. Zanimljivo je da nema nikakve ploče na kojoj bi pisalo što je ovo: Zato su ga grafiteri već oskvrnuli: I za kraj nešto od željeznice. Najprije HŽ 1142-012 na Glavnom: A na Zapadnom se vidi kako je HŽ Infra ekološki osviještena: 4 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorianb Posted August 30, 2022 Share Posted August 30, 2022 Dobro je da to neće još dugo, tj. još malo i zapadni ide u rekonstrukciju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 8, 2022 Author Share Posted September 8, 2022 Brdovec i Savski Marof, 8. rujna 2022. Dušmani su eksplozivom razbili jedini bankomat u Šenkovcu, nekad bio na benzinskoj crpki i počivao u miru, pa sam morao do najbližeg u Brdovcu. Dupli Som na 8025: Stajalište Brdovec još uvijek djeluje uredno: Ovi sveprisutni mamlazi se ne računaju: Brdovčani masovno koriste kombinirani prijevoz: Za ekološki osviještene: 2 2 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 8, 2022 Author Share Posted September 8, 2022 Imao sam do vlaka za povratak više od sat vremena pa sam se odlučio na pješački pohod do kolodvora Savski Marof. Putem sam zabilježio nekoliko impresija, a ovo je župni ured u Brdovcu (radionica tj. crkva je preko pruge u Javorju): Pola Chevroleta: Nekadašnja vojna skladišta u propadno-raspadnom stanju: Stari motiv - dvorac Januševec: Idem cestom kojom je nekada vozio zamjenski vlakobus: Tko to tamo kukucka? Još jedan Somulj-aga: Ode on na 8031 za Dugo Selo, a uskoro stiže i moj Som na 8022 za povratak. 3 2 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali.paja Posted September 16, 2022 Share Posted September 16, 2022 Koliko znam crkva u Brdovcu kod groblja nije u funkciji od potresa. Z neke ljude sprovodne mise se održavaju u Zaprešiću. Nedeljne mise su čini mi se u Laduču? U nekadašnjem vojnom skladištu vidi se utovarno/istovarna rampa. Tu se dostavljalo vagonima nekakvo gorivo/Mazivo ili nešto slično? U dvorcu je smješten HDA (Hrvatski državni arhiv). Tamo je i dio koli se odnosi na željeznicu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
riceburner Posted September 16, 2022 Share Posted September 16, 2022 3 minutes ago, mali.paja said: Koliko znam crkva u Brdovcu kod groblja nije u funkciji od potresa. krivo mislis, radi normalno, jos su stavili van razglas pa maltretiraju okolno stanovnistvo... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali.paja Posted September 16, 2022 Share Posted September 16, 2022 2 minuta, riceburner said: krivo mislis, radi normalno, jos su stavili van razglas pa maltretiraju okolno stanovnistvo... Nedugo je bila misa u Zaprešiću za ovog dečka koji je umro na trenigu kod specijalne policije. Malo sam se interesirao pa su mi rekli da je on iz Brdovca a da je misa u Zaprešiću radi oštećene crkve. Na moje pitanje za mise nedeljom i blagdanima mi je rečeno da su u Laduču. Hvala na ispravci. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
riceburner Posted September 16, 2022 Share Posted September 16, 2022 33 minutes ago, mali.paja said: Nedugo je bila misa u Zaprešiću za ovog dečka koji je umro na trenigu kod specijalne policije. Malo sam se interesirao pa su mi rekli da je on iz Brdovca a da je misa u Zaprešiću radi oštećene crkve. Na moje pitanje za mise nedeljom i blagdanima mi je rečeno da su u Laduču. Hvala na ispravci. prosli petak je uredno bila svadba, ovu nedjelju sam vjerojatno doma pa cu imat frisku informaciju iz prve ruke... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 17, 2022 Author Share Posted September 17, 2022 Prema obavijesti Župe Brdovec objavljenoj na internetu prije 5 (pet) dana u župnoj crkvi se uredno obavljaju svete mise, krštenja, vjenčanja i drugi vjerski obredi. Župna crkva svetog Vida Mučenika ne nalazi se u Brdovcu nego preko pruge, u Javorju: Jednog od idućih dana, kada prestane ovaj biblijski potop, iskušati ću novu biciklističku stazu do Brdovca pa ću zaviriti u crkvu i izvijestiti o rezultatu očevida. 1 2 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 22, 2022 Author Share Posted September 22, 2022 On 17. 09. 2022. at 9:01, Stanley said: Jednog od idućih dana, kada prestane ovaj biblijski potop, iskušati ću novu biciklističku stazu do Brdovca pa ću zaviriti u crkvu i izvijestiti o rezultatu očevida. Javorje 22. rujna 2022. Jutros sam opet pohodio bankomat u Brdovcu. Nisam doduše išao biciklom nego vlakom, ali sam obavio najavljeni očevid na licu mjesta i podnosim izvještaj. Nakon obavljene mužnje bankomata vratio sam se na željezničko stajalište Brdovec kako bi uhvatio poneki željeznički motiv, po mogućnosti vlak. I ulov je bio obilan - tri brza (jednog nisam uspio snimiti u Sutli), dva putnička i jedan teretni u Savskom Marofu kojeg sam samo ispratio pogledom. Tome treba dodati i dva Soma kojima sam putovao. Neloše za nešto više od sat vremena. EC212 Mimara. Morao sam se odmaknuti od pruge jer je prohujao sa 100 km/h: Pogled prema kolodvoru Savski Marof. Vidi se devijacija južnog kolosijeka radi ograde na stajalištu: Krenimo zacrtanom trasom: Župna crkva svetog Vida Mučenika: I.N.R.I: Sudeći po skelama radi se na sanaciji štete od potresa: Možda je mali.paja ipak bio u pravu: Još nekoliko fotografija crkve iz različitih kuteva: 2 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 22, 2022 Author Share Posted September 22, 2022 Zvonareva kuća: Evo me natrag na stajalištu Brdovec. Putnici već čekaju: Dočekali su Soma-dupljaka na vlaku 8021: Altokumulusi i HŽ Infra: 3 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 22, 2022 Author Share Posted September 22, 2022 Iz smjera Zaprešića juri EC158 Croatia: Upućeni znaju čemu služi ovaj zdenac: Opet dupli Som, ovaj put na vlaku 8023: Stiže i moj 8014 za povratak območju državne meje: Stražnja garnitura je potpuno prazna (ne računajući potpisanog): Nije točno. Najskuplja vožnja je kada si dovoljno glup da kupiš povratnu kartu on-line, a u oba smjera kondoru ni traga: I odosmo svaki svojim putem: 4 2 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted September 22, 2022 Share Posted September 22, 2022 53 minuta, Stanley said: ... Upućeni znaju čemu služi ovaj zdenac: ... Drenažni šaht. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
riceburner Posted September 22, 2022 Share Posted September 22, 2022 On 16. 09. 2022. at 13:57, mali.paja said: Hvala na ispravci. kako je kolega već napisao i ja ću samo potvrdit da se mise održavaju, razglas je i dalje pod normalno... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 24, 2022 Author Share Posted September 24, 2022 Biciklom od Sutle do Laduča, 24. rujna 2022. Danas sam po prvi put isprobao novu biciklističku stazu koju je uz južnu stranu željezničke pruge izgradila Općina Brdovec. Staza se proteže od stajališta Sutla do Brdovca, ili preciznije od Ključa Brdovečkog do Javorja. Nisam je odvozio cijelu nego samo do stajališta Laduč, onako za zagrijavanje, a respektirao sam i prognozu vremena koja je najavila moguću kišu. Početak staze u Ključu Brdovečkom. Opremljen je svjetski, svaka čast: Silnice i sastavnice: Da se zna: Opet sam imao sreću s vlakovima: 2 2 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 24, 2022 Author Share Posted September 24, 2022 Taj je protutnjao s odokativno 90-100 km/h: Staza dijeli svoj početak s cestom za tvornicu parketa: Dalje je samo za vozila na dva kotača: Tukaj je pa Slovenija: Prvo usputno odmorište... ... je kod ŽCPR Drenje: Križanje s cestom Laduč - Drenje: 1 2 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 24, 2022 Author Share Posted September 24, 2022 Pametni znaju čemu služi ova naredba: Uz cestu je veliko ograđeno područje: Ovdje piše o čemu je riječ: Idemo dalje: Na ovoj dionici je između staze i pruge visoko raslinje i duboka graba: Stajalište Laduč: 4 2 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 24, 2022 Author Share Posted September 24, 2022 Predsignal kolodvora Savski Marof: Objekt Bic-Infrastrukture: Ispod je neki zamuljani potok: Danas imam sreće s teretnjacima. Hvala majstoru što me se sjetio i zatrubio: I ovdje je odmorište, za promjenu u ugodnoj hladovini (kada sija sunce): Isprobao sam klupu. Pogodna je za fakire. Da sam znao što će se događati u dalekoj budućnosti sačuvao bih Dinamov podgužnjak za sjedenje na Istočnoj maksimirskoj tribini. A bacio sam ga poslije jedne utakmice sredinom osamdesetih godina. Preciznije, ubacio sam ga u jedan prazan Eas na nekom industrijskom kolosijeku (ništa bez željeznice): Toliko za danas. Idući put produžujem do Javorja. 5 4 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali.paja Posted September 24, 2022 Share Posted September 24, 2022 Rekao bih da si zaboravio dodati "i" još kod predsignal? 3 su! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted October 9, 2022 Author Share Posted October 9, 2022 Brdovec 9. listopada 2022. Nakon jutrošnje mužnje bankomata u Brdovcu imao sam vremena prošetati okolicom. Za početak željezničko stajalište sa južne strane: Ovo se zove ulica Jure Novoselca u Javorju. Ja vidim samo cestu koja vodi u polja: Pogled na Javorje sa sjeveroistoka: Malo ćemo prošetati uz prugu prema zapadu: Početak ili završetak, ovisi otkuda idete: Dodaci osobnoj iskaznici: Ovo mu dođe kao nulti kilometar: 1 3 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted October 9, 2022 Author Share Posted October 9, 2022 I ovdje je odmorište: Između staze i pruge je žičana ograda... ... a mjestimično je ima i sa druge strane: Predsignal ulaznog signala kolodvora Savski Marof: Još jedan pogled na ključni topografski orijentir: Informacija je za pohvalu: Uvijek se pitam zašto ovdje nema vode: Pružni signal u smjeru Zaprešića: 3 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted October 9, 2022 Author Share Posted October 9, 2022 Raspadnuti stari dub: Padokaz (vulgo usponkaz): Bic-Infra: Svaka ograda ima neku rupu... ... a ovuda sam se malo popeo na prugu: Zgodna kilometraža: Vratio sam se na stajalište u pravom trenutku: 5 2 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts