Stanley Posted May 31, 2020 Author Share Posted May 31, 2020 (Nastavak sa prethodne stranice) Signalna oznaka ''Početak zaustavnog puta ispred željezničko-cestovnog prijelaza''. Prema Signalnom pravilniku oznaka se ugrađuje u slučaju da je ŽCPR neispravan: Još jedan pogled unatrag: Kontaktna mreža na susjednom i prijateljskom X. koridoru: Signalna oznaka ''Približavanje stajalištu''. Netko od strojovođa svojedobno mi je rekao da se oznaka ugrađuje na 1 km ispred stajališta. Kako udaljenost između službenih mjesta Harmica i Sutla iznosi 992 m lokacija oznake djelovala je zbunjujuće pa sam opet posegnuo za Signalnim pravilnikom i riješio dvojbu - oznaka se ugrađuje na udaljenosti zaustavnog puta ispred signalne oznake mjesta zaustavljanja neovisno o (kilo)metraži: Treći pogled unatrag: Stajalište Sutla je sve bliže: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted May 31, 2020 Author Share Posted May 31, 2020 Most preko onog potoka gdje žabe izvode Beethovena: Divlji prijelaz preko pruge, a vidi se i staza kroz travu. Pretpostavljam da ovu prečicu koriste navijači NK Sutla jer je stadion odmah uz prugu: Kud svi Turci tu i ćoravi Mujo, pa sam i osobno iskoristio ovu pogodnost. Na X. koridoru ionako nema traga vlakovima: I za kraj ŽCPR u Ključu Brdovečkom. Ništa ne treperi niti zvoni, pa ja odoh doma: 2 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted June 18, 2020 Author Share Posted June 18, 2020 Sim pak tam, 18. lipnja 2020. Najprije pojašnjenje što znači ''sim pak tam''? Dosjetku sam posudio iz prilično davne prošlosti. Supruga jednog mog prijatelja radila je u Generalturistu i između ostalog prodavala prijevozne karte. Pa je na nekoj našoj fešti ispričala malu anegdotu. Došla joj na šalter neka baba, a pričica je tekla ovako: - Dobar dan, izvolite. - Čujte, ja bi trebala jednu kartu za vlak do Venecije. - U jednom smjeru ili povratnu? - Ovaj... Ja bi se vrnula. - Dakle povratnu? - Je, sim pak tam! Moj današnji ''sim pak tam'' bio je samo polusatna vožnja biciklom do i oko pruge, pa prenosim nekoliko foto zabilješki. Najprije komadići HŽ Infre: Igra oblaka iznad Slovenije: Nije moja al' je kuruza i to dobro držeča: Slutio sam da će se nešto kotrljati prugom: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted June 18, 2020 Author Share Posted June 18, 2020 Tko se nije skrio magarac je bio: Kompozicija s kuruzom, šumarkom, oblacima i malo žicovoda: Dolazi zločesti oblak pa je vrijeme za evakuaciju: Termin ''zločesti oblak'' izmislila je moja unuka kada je bila mala, a deda je po narudžbi crtao: 😁😁😁 2 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali.paja Posted June 18, 2020 Share Posted June 18, 2020 Sim pa tam? Bilo je to u drugoj polvici osamdesetih. Luka Čupković bio je Predsjednik RO ŽP Zgb (Radna organizacije željezničkog prijevoza Zagreb). Ujtro je obavezno bio na peronu i ispraćao vlak Marijan za Split. Iza toga je išao u PO (područna operativa) Zagreb. interesirao se da li je bilo od jučer kakvih zastoja i problema. Jedan strojni dispečer izvali: Niš posebno. vozili smo malo sim, malo tam. Luka: Daj ti to meni napiši pismeno što je bilo sim a što tam. Poslije ga šef operative zahebava. Jel' on tebe to pitao ili mene? Sad moraš o svemu pisati a ništa se nije dogpdilo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted June 30, 2020 Author Share Posted June 30, 2020 Prije nekoliko dana - vjerojatno u vožnji biciklom - natukao sam si musculus gluteus maximus (u slobodnom prijevodu guzica) na lijevoj strani, u zoni završetka karlične kosti. Nezgodno jer boli, a svaka vožnja biciklom je robija. Sada je nešto bolje, ali još uvijek boli pa sam se danas ograničio tek na polusatni posjet ŽCPR-u Sutla u nadi da će naići kakav teretnjak. I naišao je, ali sam ga primijetio izdaleka kada je već prolazio pokraj brklje. I stavi mu soli na rep. Nije mi se dalo dulje čekati na suncu drugi vlak. Da ne ostanemo sasvim bez zapisa evo nekoliko sličica. Najprije medicina - karlična kost ili Os coxae, Os innominatum: Prometalo: Pogledi uz/niz prugu: I za kraj detalj HŽ Infre: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgalic2 Posted June 30, 2020 Share Posted June 30, 2020 Brz oporavak i što više izvješća iz malenih mjesta srca moga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted June 30, 2020 Share Posted June 30, 2020 5 hours ago, Stanley said: Prometalo: Je li još uvijek ovo tvoje prometalo kreće iz najbrže brzine, tj. tamo gdje je najteže okretati pedale ? Ili si to u međuvremenu uspio srediti ? Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted July 1, 2020 Author Share Posted July 1, 2020 9 sati, seabral said: Je li još uvijek ovo tvoje prometalo kreće iz najbrže brzine Stanje nepromijenjeno. Za sređivanje je zadužena vlasnica, tj. moja kćer. A ka' će ne znamo. 😁 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted July 2, 2020 Author Share Posted July 2, 2020 Jučer sam na kratko skoknuo do Zaprešića u šoping. Na željezničkom stajalištu Sutla upala mi je u oči ova predizborna propaganda. Nije važno o kojoj stranci je riječ, bitno je da su konjine plakatom zaklonile vozni red: Usput, u vlaku sam bio svjedokom da kod HŽ-a nema šale s mjerama protiv korona virusa. Na stajalištu Sutla sreo sam čovjeka otprilike moje dobi pa smo malo porazgovarali. Teško je govorio i djelovao mi je kao da je preživio moždani udar. Bio je začuđen mojim pitanjem ima li masku, prvi put čuje da bez toga ne može u vlak (putovao je u Zagreb). Pokazao sam mu plakat gdje se objavljuje obaveza nošenja maske u vlaku i upozorio ga da ulazi na vlastiti rizik. Ipak je ušao, a kondukter ga je bez milosti izbacio iz vlaka u Brdovcu. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted July 2, 2020 Share Posted July 2, 2020 On 30. 06. 2020. at 20:47, seabral said: Je li još uvijek ovo tvoje prometalo kreće iz najbrže brzine, tj. tamo gdje je najteže okretati pedale ? Ili si to u međuvremenu uspio srediti ? On 01. 07. 2020. at 6:07, Stanley said: Stanje nepromijenjeno. Za sređivanje je zadužena vlasnica, tj. moja kćer. A ka' će ne znamo. 😁 Stavi hladiti 🍺 danas bu ti došao majstor dijagnosticirati kvar Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted July 2, 2020 Author Share Posted July 2, 2020 Joj, nemoj danas. Budemo se dogovorili za neku drugu priliku. 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted July 10, 2020 Author Share Posted July 10, 2020 Sutla 9. srpnja 2020.: 2 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted July 12, 2020 Author Share Posted July 12, 2020 Savski Marof, 12. srpnja 2020. S obzirom da je lijevi dio završetka leđnog nastavka izliječen danas sam ponovo uzjahao svog (zapravo kćerinog) dorata i po ugodnom vremenu uputio se do kolodvora Savski Marof. Zgodan cvjetni aranžman na raskrižju u Laduču: Panorama s kuruzom i slovenskim planinama: Na ŽCPR Drenje stigao sam taman na vrijeme da snimim brzaka s Brenom u odlasku prema Dobovi: Još jedan vlak u odlasku - ode Som iz kolodvora Savski Marof u smjeru Harmice: Danas mi je izgleda suđeno snimati vlakove zguza - u daljini teretnjak u smjeru Zaprešića: Dok čekam Soma da se vrati nekoliko impresija iz kolodvora Savski Marof. Najprije HŽ Infra i kumulusi: Zatim koloplet skretnica: 2 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted July 12, 2020 Author Share Posted July 12, 2020 Nešto se vidi u daljini: Reagira i signalizacija na ŽCPR: Sad se bolje vidi: Bliže: Još bliže: Najbliže: I za kraj jedan teretnjak u daljini: 1 2 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted July 12, 2020 Share Posted July 12, 2020 3 hours ago, Stanley said: Zgodan cvjetni aranžman na raskrižju u Laduču: A da si možda privremeno posudiš ovaj bicikl ? Možda bi te taj cvjetni bicikl bolje služio nego ovaj tvoj s kojim moraš i kretati i zaustavljati se u 18. brzini ? 2 Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
mgalic2 Posted July 12, 2020 Share Posted July 12, 2020 1 hour ago, seabral said: A da si možda privremeno posudiš ovaj bicikl ? Možda bi te taj cvjetni bicikl bolje služio nego ovaj tvoj s kojim moraš i kretati i zaustavljati se u 18. brzini ? Di će nać žute gume? 😁 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stojadin TMK101 Posted July 13, 2020 Share Posted July 13, 2020 On 12. 07. 2020. at 19:06, seabral said: A da si možda privremeno posudiš ovaj bicikl ? Možda bi te taj cvjetni bicikl bolje služio nego ovaj tvoj s kojim moraš i kretati i zaustavljati se u 18. brzini ? Kaj nije u 15.? Inače često vozim bicikl i jedva krenem iz 7. (najveća na mom bajku) i mogu si misliti kako je Stanleyu s 15 ili 18. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted July 14, 2020 Author Share Posted July 14, 2020 Nemam pojma u kojoj brzini je zapela ta konjusina, a i kćer-vlasnica je bubnula nešto odokativno. Jedini bicikl na koji sam navikao je obični kramp s jednom brzinom, jednom kočnicom i dodatnim kočenjem na ''torpedo''. Odmah bi ga zamijenio za ovo čudo. Možda znalci nešto dešifriraju iz ovoga: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
m12brk Posted July 14, 2020 Share Posted July 14, 2020 17ta od 18. I nije tako strašno 😂 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted July 14, 2020 Share Posted July 14, 2020 1 sat, Stanley said: Nemam pojma u kojoj brzini je zapela ta konjusina, a i kćer-vlasnica je bubnula nešto odokativno. Jedini bicikl na koji sam navikao je obični kramp s jednom brzinom, jednom kočnicom i dodatnim kočenjem na ''torpedo''. Odmah bi ga zamijenio za ovo čudo. Možda znalci nešto dešifriraju iz ovoga: U vrlo visokom prijenosnom omjeru. Treba to riješiti. Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted July 16, 2020 Author Share Posted July 16, 2020 Ne bih htio biti miš ni kad Čarli spava: 1 1 2 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted August 9, 2020 Author Share Posted August 9, 2020 Jučer je bio Svjetski dan mačaka pa i ovaj post posvećujem našem Čarliju. Mali luft-inspektor je došao pronjuškati što ima zanimljivog u kuhinji, kupaoni i dedinoj sobi: 1 2 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted August 15, 2020 Author Share Posted August 15, 2020 ŽCPR Drenje, 15. kolovoza 2020. Danas sam se iz čiste dosade uputio biciklom do ŽCPR Drenje. Iznad oblaka me promatrala i štitila Gospa. Nekako sam slutio da ću ovaj put imati ulov i nisam se prevario. Dok sam bio na tristotinjak metara od prijelaza začula se zvonjava i cestovni signal je počeo žmirkati u crvenoj boji. Pojačao sam pedaliranje i stigao na vrijeme da uhvatim teretnjaka iz Dobove: Za to vrijeme se moj dorat odmarao uz cestu: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted August 15, 2020 Author Share Posted August 15, 2020 Teretnjak je stao na ulaznom signalu kolodvora Savski Marof: Ova flora na stupu asocira na pruge HŽ Infrastrukture: Ruke uvis: Kuruza dobro izgleda: Onaj teretnjak nikako da se pomakne: Amerikanci bi ovo nazvali Mosquito's paradise: Već dulje vrijeme kod kuće vodim kemijski rat protiv napasti latinskog imena Cullex pipiens: Ovdje me oblijetao samo jedan jer komarci ne vole sunce: 1 1 Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts