Jump to content

Carpe diem: Daruvar 12. listopada 2018.


Stanley

Recommended Posts

Do sad nisam niti kavu popil u Daruvarau, tek su me jednom provezli autom i nekolko puta vlakom, pa kad negde dođem praktički prvi put, obično tražim crkvene tornjeve ili turistički ured. Guglanje unaprijed ponešto pomaže, ali ne dovoljno, tak da sam se oslonil i na tvoj opis ... i uglavnom uspjel tvojim stopama. :palac:

Razišli smo se uglavnom u početku - kolodvor ovaj puta nije bil u fokusu mog interesa (nit profesionalno, a još manje privatno), a dodatak je bil posjeta toplicama:

 

 

flvy93.jpg

 

Ipak bi to bilo ko doći u Rim a ne videti papu.

Bilo je to najbolje potrošenih 25 kuna za 3 sata kupanja. :palac::palac::palac:

 

(unutrašnjost nisam fotkal jer je čak i zabranjeno ... a i nemam običaj nositi mobitel na bazen)

Link to comment
Share on other sites

Obzirom da sam fotić ostavil doma i bil opremljen tek mobitelom, a sve vedute je već ionak registriral Stanley, uhvatil sam još tek poglede iza stola & na stolu:

 

ravno

aens0g.jpg

 

lijevo

hv9l3r.jpg

 

i desno

161yzqu.jpg

 

pa na stolu:

pogfl.jpg

 

2n8dfgx.jpg

 

- terase restorana & kavane "Terasa" :pla - a koja se nalazi u produžetku sjeverno od već dokumentirane "Arcadie".

Link to comment
Share on other sites

il je pak tvoj brand rezerviran samo za solo putopis?

 

Khm!... A koliko sam nagovarao ekipu na zajednički turističko-arheološki posjet određenim destinacijama, koje neću otkriti drugim forumašima da netko ne popali ideje? Da sam znao za tvoju namjeru za put u Daruvar svakako bi se uglazbili, no ježi ga sad.

U planiranju puta i ja sam najprije računao na Zagorca 3003, ali mi je mali vremenski razmak djelovao škakljivo jer sam znao da vinkovački brzi polazi ''iz ložione''. Trčati mi nije padalo na pamet, ja se uvijek rukovodim onom latinskom uzrečicom festina lente - žuri polako.

Lijepo je što si ovako zanimljivo i živopisno dopunio putopis. A što se tiče kupanja, da si mlađi još bih pomislio da si imao kvarni cilj ubacivanja među nerotkinje (nekada je Daruvar bio na glasu po... neću dalje :mrgreen: ).

Serija 05 je zakon!

Link to comment
Share on other sites

Obzirom da sam fotić ostavil doma i bil opremljen tek mobitelom, a sve vedute je već ionak registriral Stanley, uhvatil sam još tek poglede iza stola & na stolu:

 

 

Zadnje dvije vedute više nego dobre. :mrgreen:

Link to comment
Share on other sites

... Da sam znao za tvoju namjeru za put u Daruvar svakako bi se uglazbili, no ježi ga sad.

...

 

A niš, vidim da ubuduće trebam i tebi slati mjesečni plan rada na izmjene i dopune. :mrgreen:

 

... A što se tiče kupanja, da si mlađi još bih pomislio da si imao kvarni cilj ubacivanja među nerotkinje (nekada je Daruvar bio na glasu po... neću dalje :mrgreen: ).

 

Tja, bilo nas je desetak u cijelom bazenu, pri čemu sam se osjećal prilično pomlađen, jer su ostali kupači bili blago rečeno nekretnine ... ajd recimo tvoje generacije i stariji. :mudri

Link to comment
Share on other sites

 

Zadnje dvije vedute više nego dobre. :mrgreen:

 

A je - juha s volovskim okom se rijetko nađe :razz: (btw to je ipak samo obično jajce), a na drugoj je pureći s gorgonzolom. a050.gif

 

Istinabog, nisam baš nekaj naklonjen fotkama s mobitela, tim više kaj sam tek sinoć otkril kak ih prebacit na komp. :sra:

Link to comment
Share on other sites

Znači pravi razlog odlaska forumaša u Daruvar nije željeznica, nego nešto drugo. Kroz devet njeseci možemo očekivat baby boom u Daruvaru! ☺

 

Ja sam ipak išel poslom. Željezničkim. :loko

Slobodno vrijeme sam, naravno, iskoristil za spajanje korisnog s ugodnim. :pla

Link to comment
Share on other sites

Jel ti se možda predstavio prometnik?

 

Nisam ga pitao za ime (riječ je o starijem čovjeku). Ponudio sam mu da ga slikam i pošaljem mu fotografije na mail (što inače radim kod svih svojih posjeta kolodvorima), ali je rekao da nema računalo.

Serija 05 je zakon!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Ovo se nemre propustiti:

 

DARUVARSKI GINKO

ADAM JE NAJSTARIJE STABLO U HRVATSKOJ: Upravo se natječe za europsko stablo godine i treba vaš glas!

daruvarski-ginko.jpg?quality=100&strip=all&w=670&h=400&crop=1

 

Za europsko stablo godine natječe se daruvarski ginko nazvan Adam, drvo raskošne krošnje i debla opsega sedam metara

U Hrvatskoj postoji drvo ginka staro 242 godine koje se natječe za europsko stablo godine. Iako ima još 15 konkurenata, ovaj daruvarski ginko kao najstarije stablo te vrste u Hrvatskoj i drugo najstarije u Europi zasigurno je jedan od favorita Daruvarski ginko.

Daruvarski Adam ima raskošnu krošnju i deblo opsega sedam metara ponosno stoji ispred ulaza u dvorac Janković, a u svojoj sjeni čuva i nešto mlađu družicu Evu. Sada je Adam uvršten u natjecanje za europsko stablo godine, a Daruvarčani se nadaju da će nagradu i dobiti, javlja RTL.

Treba vaš glas

“Htio sam ga vidjeti čim sam vidio njegovu fotografiju. Rekao sam si: Moraš otići i vidjeti ga uživo”, kaže Britanac Rob McBride koji promovira natjecanje za europsko drvo godine te je ostao očaran ovih drvetom. “Mislim da ima dobre šanse. U konkurenciji ima snažnog drveća. Rusko drvo će jako dobro proći, češko drvo također. Ono je isto bilo na spektakularnoj lokaciji u rezervatu”, kaže McBride.

Kako neko drugo drvo ne bi odnijelo pobjedu potrebno je otići na stranicu europsko drvo godine i glasati za daruvarski ginko. Glas morate dati još nekome, ali bez brige, to ne mora biti na štetu hrvatskog kandidata. “Ja sam i prije nego što sam došla u Daruvar glasala da ginko postane europsko drvo godine, i to strateški. Morate izabrati dva drveta, ginko kao prvo i onda potražite zadnje drvo, ono s najmanje glasova da ne konkurira našem ginku, i to sam savjetovala i svim svojim prijateljima”, kazala je Antonija iz Dugog Sela.

U Daruvaru očekuju da bi pobjeda na ovom natjecanju pomogla i tamošnjem turizmu. “Na to i računamo, uz već postojeće strane goste koje imamo kroz godinu, vjerujemo da će to dovesti još veći broj posjetitelja”, kaže direktorica Turističke zajednice Daruvar-Papuk Ivana Plažanin Vuković. Natjecanje za europsko stablo godine traje do 29. veljače, a pobjednik će biti proglašen 17. ožujka u Bruxellesu.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...