Domagoj Vu Posted December 9, 2017 Share Posted December 9, 2017 Pozdrav svima! Dakle, za ove blagdane ce biti puno planova, ici cu iduci utorak u Zagreb kod doktorice a 26-toga u Bec. Planovi su poceli od Subote dogovarati sa obitelji kako cu napraviti plan za hvatanje vlakova. Danas sam bio u Jankovcima i Osijeku no slike jos nisu pripremljenje. Za pocetak subotnji mali railfanning prije sjedanja u kaficu za planove. Najprije najnovija obojana ASEA {odnosno Hrvartica} 1141 202 sa teretnim vlakom iz Srbije za Dobovu u prolazu ZCP 052 u Gortanovoj ulici.... Cim sam se okrenuo rampa se opet preklopila i naletila je ASEA Train Hungarie/Hrvatske sa plinskim cisternama {mislim da su iz Soica} Malo fotki iz Hang Loose kafica. Ovo je Cadillac de Ville predpostavljam? Dolazio je teretni vlak iz Brckog no prije vlaka neg je dosao odlucio sam se provozati VW Bubom iz 1960-tih jedan krug. Od kafica nema nekih 180 metara pa sam nakon bube odlucio cekati vlak. Odjednom se upali Cin cin cin cin i taman dok se rampa krenula lagano spustit, ovaj lik je hladno sa Yugom zaobisao sivog Hyundaja koji je cekao da se rampa spusti. ....i nakon 15 sekundi nakon Yuga evo i zena u Golf trojci odluci zaobici rampe Srecom vlak je bio spor da bi udario prekrsitelja! EDIT:Ispricavam se na velikoj fotografiji, prvi put koristim Imgur pa nisam znao.... Nastavak sutra ili preksutra. Quote Stari Habis vagoni su zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domagoj Vu Posted December 10, 2017 Author Share Posted December 10, 2017 Nastavak.... U četvrtak se obilježavalo 70 godina postojanja gradske knjižnjice Vukovar pa dok smo išli zaustavio nas je teretni vlak iz Vukovara za Kutinu. Idemo sa dalje v0jnom Mercedes - Benz G klasom https://i.imgur.com/s Knjižnjica. Svijetleći sobovi. Quote Stari Habis vagoni su zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domagoj Vu Posted December 10, 2017 Author Share Posted December 10, 2017 Došla na klizanje i moja prijateljica Mirela iz škole: No blic je korišten a nisam ni objektiv obrisao! Klizanje Čestit Božić i Sretna Nova godina Petak sam išao na jednu malu vožnjicu sa VW Golfom jedinocom, prije odlaska u Vukovar stali smo na pumpi kod podvožnjaka sa prugom za Šid. Subota (JUCER) je padao snijeg pa rekoh žasto ne probam otići uhvatiti jedan vlak po snijegu, pronašao sam teretni. Sada će DešBu se javiti što se smucam na njegovom području. Bilo je hladno I evo ga, signalizacija se upalila kad je lokomotiva već prelazila polovinu kolodvora. Lokomotiva je skoro stala na signal i nastavila dallje. Quote Stari Habis vagoni su zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domagoj Vu Posted December 10, 2017 Author Share Posted December 10, 2017 Vlak je poprilično dugačak i miksiran, takvi sastavi se sada rijetko viđaju. Ovaj zatvoreni austrijanac izgleda ko čokolada. Po mom mišljenju imaju bolju boju nego nas Hbills i Hbis. U ovom su vagonu prevozili spužve prošli tjedan, valjda voze Spužva boba skockanog? U daljini se nazire teretnjak kako ode za Sloveniju. Nakon vlaka i punjenja baterije na fotiću kući otišao sam za Osijek, najprije stari tramvaj, to će tramvajljubci znati više reći jel se ja ne razumijem o tramvajima. Eno ga kamion od Coca Cole, tamo sam sa sestrom išao se slikati. Na ovo klizalište nisam išao... Quote Stari Habis vagoni su zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domagoj Vu Posted December 10, 2017 Author Share Posted December 10, 2017 Božićni tramvaj Tablica Coca Colinog kamiona su stalno padale. Quote Stari Habis vagoni su zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domagoj Vu Posted December 10, 2017 Author Share Posted December 10, 2017 Quote Stari Habis vagoni su zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domagoj Vu Posted December 10, 2017 Author Share Posted December 10, 2017 Zatvoreni prozori na štandovima. Djed mraz mi pokušava pobjeći sa kadra ionako su stakla zamagljena. Gužva se smiruje polako... A neki su još otvoreni, zasada... Pješački most mijena različite boje. Odlazimo iz Osijeka. I u kamionu sam dobio Colu te rukavice, barem meni neće biti problem više tipkati brojeve vlakova u hladnom Uranjeni pokloni. Ja jako slabo slikam, pa se ispričavam na kvaliteti unaprijed, trenutno se navikavam sa slikanjem! U Zagrebu i Beču bit će bolje fotografije. Toliko za sada! Idući utorak idem u Zagreb pa ću slikati advent tamo te vlakove a onda nastavak putopisa! Quote Stari Habis vagoni su zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domagoj Vu Posted December 15, 2017 Author Share Posted December 15, 2017 Moja doktorica je 'nazalošt' dobila gripu tako da je Zagreb otkazan. Quote Stari Habis vagoni su zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAIL-LOGISTIK Posted December 28, 2017 Share Posted December 28, 2017 Jako lijepe slike. Ocekujemo slike iz Beca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domagoj Vu Posted December 31, 2017 Author Share Posted December 31, 2017 Jako lijepe slike. Ocekujemo slike iz Beca. Hvala, sutra prije Beca stajem u Parndorfu Naravno bit ce i slika iz Beca Quote Stari Habis vagoni su zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domagoj Vu Posted January 6, 2018 Author Share Posted January 6, 2018 Nastavljamo sa putopisom. 1.1.2017 Kreceom iz Vukovara na autocestu za Bec, no ja sam odlucio stati malo u Parndorfu malo probati sacekati koji teretni vlak no nisam imao srece no zato jesam na putu negdje u Madarskoj uhvatio jedan, Ove ceske Ermewine cisterne mi se ni malo ne svidaju, al su ove VTG-ove po mom misljenu mnogo bolje. Na nekim dijelovima madarske je bio i snijeg ostao. Orao na brdu: Stigli smo u Parndorf. U kolodvoru su bili parkirani neki plato vagoni. Kolodvorska zgrada. U uredu je bila mlada zena prometnica. Bilo je nekoliko putnickih vlakova al sam snimio samo dva tako da snimke vlakova ce biti u videu uradku kad se vratim u Vukovar. Putnicke vlakova ne slikam jel se neznam u njih, no ja volim samo teretne. Nakon stanice sam krenuo nazad na autocestu s obitelji no poklopila nas je rampa. Dok sam cekao vlak, na travi sam opazio ovu bacenu sinju pored prijelaza. Vlak je bio OBBov Railjet. Nastavak slijedi. Quote Stari Habis vagoni su zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domagoj Vu Posted January 6, 2018 Author Share Posted January 6, 2018 Detalji sinje: Napamet znam gdje se nalaze kolosijeci u OMV rafineriji. Zagkks cisterne od VTG-a, Aretza i GATX-a ...i ulazimo u Bec, napokon! Jos cisterni no moj aparat se malo sporo fokusira pa mi fotke ne uspiju cesto. 2.1.2018 Idemo u najstariji ZOO vrt u svijetu. Nisam sve zivotinje. Najprije panda. Ova cijeli dan sjedi gore i nije sisla dok se ZOO nije zatvorio. Niti nece glavu da okrene, ocigledno joj dosadilo gledati u fotoaparate Vodeni tunel, slika je bila nemoguca za slikati. Pod vodenim svijetom: Nastavak sljedi. Quote Stari Habis vagoni su zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domagoj Vu Posted January 6, 2018 Author Share Posted January 6, 2018 Ja kao zmija: Zirafa: Pingvini: Pogled kroz vodu kroz staklo: Ova dva tuljana su se tukla i jedan od njih ga je gurnuo u vodu: Nastavak slijedi. Quote Stari Habis vagoni su zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domagoj Vu Posted January 6, 2018 Author Share Posted January 6, 2018 Na mom Nikonu S33 se poklopac sa baterijom nece dobro zatvoriti (vidiljivo na slici) Tuljani Jedan je odlucio proci pored mene. Isto neka ptica ali sam zaboravio koja je. Kako sam kroz ZOO jeo cips ova koza je gurnula glavu no nisam joj dao jer je hranjivanje zivotinja zabranjeno. Piton, dakle onaj prolaz kroz neku kucu koji izgleda kao da ides kroz Dzunglu. Bizoni: Opet smo svratili do pingvina Nastavak sljedi Quote Stari Habis vagoni su zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domagoj Vu Posted January 6, 2018 Author Share Posted January 6, 2018 Slonovi. Pogled na Schönbrunnovu palacu. ...i na Bec. Sova. Austrijska zastava: Znao kako se zovu i sad zaboravio kako se zovu ove zivotinje,,,, Zebre Toliko za sada. Nastavak sutra ili preksutra, bit ce i vlakova isto. Pozdrav iz Beca Quote Stari Habis vagoni su zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Laurus. Posted January 6, 2018 Share Posted January 6, 2018 ... Znao kako se zovu i sad zaboravio kako se zovu ove zivotinje,,,, https://i.imgur.com/AaqP8k5l.jpg Nosorog. Quote Brzi vlak (744 "Cibalia") iz Vinkovaca, Strizivojne Vrpolja, Slavonskog Broda, Nove Kapele - Batrine, Nove Gradiške, Novske i Banove Jaruge, za Ivanić Grad, Dugo Selo i Zagreb dolazi na treći kolosijek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domagoj Vu Posted January 7, 2018 Author Share Posted January 7, 2018 Hvala Laurus. Nakon nosoroga vukovi.... Ljenivac. Izlazimo iz ZOOloskog vrta Jako puno ljudi ovdje ima. I ukrcavamo se u bus.za nazad. 3.1.2018 Idem ovoga puta sa rodakom u Wien Oberlaa probati cekati VW Audijev vlak iz Ignolstada sa autodijelovima za Gyor, Dolazim na U Bahn stanicu gdje ce me U Bahn odvesti do podzemne zeljeznicke stanice Neulaa. Vlak ce doci za tri minute. Stigli smo do Oberlee. Imam samo nekih 200-tinjak metara do pruznog prijelaza gdje cu ga cekati. Nastavak sljedi. Quote Stari Habis vagoni su zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domagoj Vu Posted January 7, 2018 Author Share Posted January 7, 2018 ZCPR Favoritenstraße Jedino je prosao OBB 1116 (Taurus) strojno no ni strojne lokomotive ne slikam. Dok se ne ukaze koji teretnjak idem ja prosetati prema Meidlingu jer sam ugledao pjesacki most u daljini. Sljedimo stazu. Kolosijek za Porsche Wien se ne koristi. Zanimljivo da su ostaci pruga ostali zajedno sa stupoivma sa andrijim krizem. Bilo je nekoliko dijelatnika pa sam brzinski opalio fotku kroz resetke, Odbojnik je prije srebrnoga auta. Jako smo blizu mosta i evo nas samo sto nismo dosli ali.... je ulaz bio privatno vlasnistvo i nismo mogli uci tako da nista od mosta. Vracamo se na ZCPR. Kad smo dosli do prijelaza konacno jedan teretnjak sa cisternama prosao no nazalost nije Audijev. Ova VTGova plinska je britanskog profila i moze na trajekte u Veliku Britaniju. Trideset minuta kasnije opet jedan sa cisternama. Vjetar je bio hladan, sa malo kise koja je malo napadala no mene to nije smetalo. I pred sami odlazak u stan dva zelena Vectrona vuku tezak vlak sa zitaricama. Audijev vlak nije uhvacen, nazalost. Pokusat ga opet uhvatiti. Nastavak sljedi. Quote Stari Habis vagoni su zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domagoj Vu Posted January 7, 2018 Author Share Posted January 7, 2018 4.1 idem ovoga puta u Simmering uz Dunav odnosno zeljeznicka stanica Wien Praterkai. Ponovni ukrcaj u U Bahn. Izlazimo iz U Bahna u Donaumarina i cekamo bus koji ce nas odvesti tamo. Ovim putem cemo ici. Dosli gore na tu stanicu na mostu i odmah cim smo stigli gore odjednom je proletio prvi teretnjak iz Stadlua. A nakon njega dvije strojne lokomotive Captraina; Pogled na donje kolosijeke. Pogled prema Ranzirnom kolodvoru Klederingu i glavnom kolodvoru (Hauptbahnof). Pogled prema Stadlau i dalje prema Slovackoj i Ceskoj. Sa doljnjeg kolosijeka se pojavio teretni vlak sa cisternama kemikalijama. Vijerovatno za OMV rafineriju u Becu. Putnickih je bilo stalno dolazilo uvijek nakon nekih 15 do 30 minuta dolaska vlakova. Quote Stari Habis vagoni su zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domagoj Vu Posted January 7, 2018 Author Share Posted January 7, 2018 Ovaj teretni brod je upalio motore no i dalje je ostao na svom mjestu. Nista ne dolazi. Prosla neka oldtimerska lokomotiva. Puno vrana je letilo iznad mosta. Iz Klederinga dosao je ovaj kratak teretni vlak. Imao je jedan bivsi Audi VW Habbins vagon no... nije me obradovalo, nimalo. Ulazi na treci kolosijek. Misija zavrsena za sada. Vracam se u stan. 5.1. Idemo razglevati Bec ukicen lampicama. Quote Stari Habis vagoni su zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domagoj Vu Posted January 7, 2018 Author Share Posted January 7, 2018 Quote Stari Habis vagoni su zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domagoj Vu Posted January 7, 2018 Author Share Posted January 7, 2018 Stari most VW T3 Transporter - ovaj kombi me jako dobro podsjeca na Scooby Doo-ov Mystery Machine iz crtanog filma. Najvislji bor na svijetu`? Prater Quote Stari Habis vagoni su zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domagoj Vu Posted January 7, 2018 Author Share Posted January 7, 2018 I dalje Prater... Zanimljiva zgrada. A LEDice na automobilima me gadno osljepljuju isto i kad se vozim ali kad sam pokusao slikati ove ulicne lampice osljepili su me i nisam bio koncetriran slikati to. LEDice po mom misljenu bi trebalo zabraniti i vratiti standardna bijela svijetla. A kako to da se europljani ne zale? Quote Stari Habis vagoni su zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domagoj Vu Posted January 7, 2018 Author Share Posted January 7, 2018 Opet ona zanimljiva zgrada Tesla Model S: Prvog sam vidio u Oberli na ZCPRu Imperial Hotel Toliko za veceras. Sutra idem opet u Praterkai malo hvatati teretne vlakove. Pozdrav iz Beca Quote Stari Habis vagoni su zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domagoj Vu Posted January 8, 2018 Author Share Posted January 8, 2018 Tehnicki muzej / Tehniches Museum Wien jucer. Makete od benzinskih pumpi... Vatrogasn odjelo ako se ne varam Crpka od OMV-a (izgovorom na njemacki OMV - OEMFA) Maketa benzinske pumpe sa oldtimerima.... Nastavak sljedi Quote Stari Habis vagoni su zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts