Stanley Posted April 22, 2017 Share Posted April 22, 2017 Danas je moja penzićka malenkost ponovo protresla kosti i mišiće po pruzi, a odredište je bio kolodvor Podsused Tvornica. Već sam ga jednom posjetio, ima tome gotovo sedam godina, i objavio PUTOPIS gdje je slike u međuvremenu pojeo i probavio Imageshack. Podsused Tvornica je međukolodvor na magistralnoj pruzi M101 državna granica - Savski Marof - Zagreb Glavni kolodvor, na kilometarskom položaju 434+010. Od susjednog kolodvora Zaprešić u smjeru državne granice udaljen je 5,6 km, a od Zapadnog kolodvora u smjeru Zagreb Glavnog kolodvora 7,5 km. Prema Izvješću o mreži za 2017. godinu dopuštena brzina vlakova kroz kolodvor je 60 km/h, a najveća dopuštena duljina u smjeru Zagreb Glavnog kolodvora (1. I 2. kolosijek) 587 m i u smjeru Zaprešića (3. I 4. kolosijek) 680 m. Ulaz u kolodvor iz smjera istoka: Možda je netko već protumačio čemu služi ova kućica: Jedna od skretnica na istočnoj strani: Danas mi se posrećilo s prometom na pruzi: Vlak je bio opako dugačak i prevozio je isključivo kontejnere: Iskliznica na kolosijeku za industrijsku zonu Jankomir: I za ovaj pošarani kontejner molim stručno tumačenje (što je unutra): Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted April 22, 2017 Author Share Posted April 22, 2017 Ovdje se odvaja industrijski kolosijek za Jankomir: Ispred mene je podvožnjak ulice Velimira Škorpika: Na podvožnjaku: Trag Samoborčeka: Valja baciti oko i na sjevernu stranu: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted April 22, 2017 Author Share Posted April 22, 2017 Ovo je jedan od 6 vagona tvrtke Zagrebtrans za prijevoz teških tereta - Uaai maksimalne nosivosti 110 tona: Skupina vagona Eas-z. U početku sam mislio da čekaju kasaciju, no željezničari su mi rekli da ih tvrtka CIOS koristi za prijevoz: Utovarno-istovarna rampa: Ova neman je najveći vagon tvrtke Zagrebtrans - ima 32 osovine i nosivost 450 tona: Nekoliko detalja divovskog vagona: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted April 22, 2017 Author Share Posted April 22, 2017 Vagon za prateće osoblje: Mjesto za pretovar sipkog tereta: Jesi mi ispala malo mutna, ali kad si već tu...: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted April 22, 2017 Author Share Posted April 22, 2017 Stigao sam do zgrade kolodvora i javio se prometniku, a to je gospodin Dražen: Dva detalja iz prometnog ureda: Fata je Fata, al' dvaput je dvaput: Zgrada kolodvora sa službene strane... ... i sa civilne strane: Jedan Eas-z: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted April 22, 2017 Author Share Posted April 22, 2017 U kolodvoru su i Fals-z. Ni oni nisu za otpis već ih koristi obližnja tvrtka za prijevoz pijeska: Promet starim željezom je, izgleda, unosan biznis: Za ove metalne ploče ne znam što su, ali mi se čini kao neki oklop - oni otvori podsjećaju na puškarnice: Još malo željeznarije: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted April 22, 2017 Author Share Posted April 22, 2017 Izlaz iz kolodvora prema zapadu: Blok kućica se i danas koristi (prema potrebi): Još jedan dugački teretnjak: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted April 22, 2017 Author Share Posted April 22, 2017 Novi pragovi čekaju ugradnju: Izlazni signali: Prešao sam na drugu stranu kolodvora da izbliza pogledam ovaj vagon: I napokon evo i njega. A on je Đuran, za kojeg mi je prometnik rekao da stiže sa Zapadnog kako bi obavio manevarski rad: Iza leđa sam čuo ''klap!'' i primijetio da se otvorila iskliznica. Konačno će biti malo akcije: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted April 22, 2017 Author Share Posted April 22, 2017 I evo ga u kolodvoru s jednim vagonom Kgs. Oduvijek sam volio promatrati manevarski rad u kolodvoru, a na to sam se navukao u Ivaniću. U vrijeme mog djetinjstva to su obavljale parnjače - najprije serija JŽ 20 i JŽ 26, pa JŽ 37 i na kraju JŽ 33. A sada ću malo gledati Đurana, moju omiljenu dizel lokomotivu: Dok čekam da se Đuran vrati jedna slika zgrade kolodvora iz drugog kuta: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted April 22, 2017 Author Share Posted April 22, 2017 Đuran je pokupio Eas-z vagone i zatim otkvačio Kgs, pa ga vratio na manipulativni kolosijek: Eas-z idu na industrijski kolosijek u Jankomiru: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted April 22, 2017 Author Share Posted April 22, 2017 Ode on... Mislio sam da je to naš zadnji susret danas, ali sam se prevario: Došlo je vrijeme za povratak kući. Na Samoborskoj cesti sam čekao autobus koji će me odvesti do moje Malešnice, a za oko mi je zapeo ovaj plakat na ZET-ovom stajalištu. U slučaju potresa nije prioritet ubiti Bandića već je dobro znati kako postupati, između ostalog znati i gdje je zona okupljanja za šatorsko naselje: Moja šatorska zona je broj 31: Kako je do dolaska autobusa ostalo još pola sata (linija 119 subotom vozi vrlo rijetko) odlučio sam odšetati do idućeg stajališta i usput prešao industrijski kolosijek za Jankomir... ... pa sam shvatio da propuštam lijep prizor - prolazak teretne garniture s Đuranom. Ipak sam uspio nešto uhvatiti iz daljine: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted April 22, 2017 Share Posted April 22, 2017 ... Za ove metalne ploče ne znam što su, ali mi se čini kao neki oklop - oni otvori podsjećaju na puškarnice: ... Ha - čim se vidi stražnja strana, stvar postaje jasna: to je betonska oplata (ne od njega, nego za njega), vulgo - šalungi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Duh u močvari Posted April 22, 2017 Share Posted April 22, 2017 A kroz rupe se provuče sajla da se ih može manipulirati dizalicom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zagi988 Posted April 22, 2017 Share Posted April 22, 2017 Da si ostal cca vuru ili tako nešto duže, svjedočio bi i Končarevom zelenom traktoru kak izvlači THM ASEA-u na kolodvor. Quote Moji željeznički filmići Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali.paja Posted April 26, 2017 Share Posted April 26, 2017 Prometnik Dražen iz Velike Vesi! Tata željeznički umirovljenik. Radi na radnom mjestu pregledača vagona. Radio sa njim u ČR TK, kasnije i u Dobovi. Stric sada ako se ne varam tehnolog u Varaždinu. Prije toga radio kao prometnik. Prvo radno mjesto Zaprešić, kratko Zapadni (možda 2-3 mjeseca i manje), Zabok i Turčin (Varaždinske Toplice). Ne bih znao da li je u Varaždinu radio? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 Ovaj putopis je lijepi primjer kako gotovo ni iz čega može nastati zanimljiva priča. Jedan sasvim običan dan na sasvim običnom kolodvoru ... ali iskusni railfan s puno objavljenih članaka za sobom jako dobro zna na pravi način ispričati ono što je bitno Sorry, Stanley, da tek sad komentiram ovu priču ... malo-pomalo nadoknađujem svoje zaostatke od zadnjih par tjedana Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domagoj Vu Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 Super putopis! Samo mala ispravka, ovaj osmoosovinski vagon zakačen za Eanoss-z vagone je Uaai-z a ovaj najduži je Uaai. Ea(o)s vagoni su iz Osijeka te voze staro željezo za Podsused tvornicu, u petak sam vidio negdje prije 9 sati dugački teretnjak sa 8 Eaos vagona za Podsused iz Osijeka na izlazu iz Vinkovaca prema Slavonskom Brodu. Kolika je dužina premo odbojnika Uaai vagon sa 32 osovine? Quote Stari Habis vagoni su zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted June 1, 2017 Author Share Posted June 1, 2017 Igrom slučaja danas ponovo isti prizor na istom mjestu kao u travnju - Đuran gura garnituru Fals-z preko Samoborske ceste: A tamo sam se našao nakon što smo stari railfanovski drugar i ja, nakon dugo vremena, opet zajedno popili piće: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted June 1, 2017 Share Posted June 1, 2017 ...A tamo sam se našao nakon što smo stari railfanovski drugar i ja, nakon dugo vremena, opet zajedno popili piće: http://i.imgur.com/oI23L6c.jpg Wooow Portos ko staro vino, što stariji to bolje izgleda! Btw ova brada i brčine Ti jako dobro stoje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted June 20, 2018 Author Share Posted June 20, 2018 Danas sam bio nekim poslom u Gajnicama pa sam malo svratio do pruge i dodajem skromni zapis. Pothodnik u Gajnicama je svježe oličen... ... ali neće dugo biti u ovom stanju jer će ga u roku odmah dohvatiti: Jedina slika vlaka danas i slikovita poruka autobusnom lobiju u HŽ PP: Jedna zanimljiva usputnica: Zaintrigirao me industrijski kolosijek u Jankomiru, ali nisam išao daleko: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted June 20, 2018 Author Share Posted June 20, 2018 Nastavak sa prethodne stranice ŽCPR: Plodovi i željeznica: Skretalo: Oklopna vozila MRAP, donacija US Army, još čekaju na remont. Prije nego me netko cinka za vojnu špijunažu neka pregleda Jutarnji list i internetske portale: Povratak na X. koridor: Od koridora Samoborčeka ostalo je samo ovo: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted June 20, 2018 Author Share Posted June 20, 2018 Kolodvor Podsused Tvornica je pust: Samo uobičajeni teretni vagoni u mirovanju: Preostaje jedino obići ovu neman: Besposlen railfan i Podsused krsti: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupljenec Posted September 3, 2018 Share Posted September 3, 2018 Neznam kam bi del ovu sliku jer neznam kak se zove ovaj cug, pa bum tu del kad je kod cementare danas ovo ulovljeno dok sam vozil staro železo na otpad. I baš kad sam išel doma došel je tam onaj vlak od Zagreb transa sa nekim trafićem al ga nisam stignul poslikati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.Laurus. Posted September 3, 2018 Share Posted September 3, 2018 Neznam kam bi del ovu sliku jer neznam kak se zove ovaj cug ..... https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180903/8538d2235a8206ded17dc404dfb24e6b.jpg Brzi vlak "Sava" 210, na relaciji Vinkovci - Villach (Austrija). Quote Brzi vlak (744 "Cibalia") iz Vinkovaca, Strizivojne Vrpolja, Slavonskog Broda, Nove Kapele - Batrine, Nove Gradiške, Novske i Banove Jaruge, za Ivanić Grad, Dugo Selo i Zagreb dolazi na treći kolosijek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali.paja Posted September 3, 2018 Share Posted September 3, 2018 Neznam kam bi del ovu sliku jer neznam kak se zove ovaj cug, pa bum tu del kad je kod cementare danas ovo ulovljeno dok sam vozil staro železo na otpad. I baš kad sam išel doma došel je tam onaj vlak od Zagreb transa sa nekim trafićem al ga nisam stignul poslikati. Ja tebe moram malo više voditi sa sobom da nešto naučiš. To je vlak kojim smo se vratili zadnji put iz Ljubljane. Vlak ide do Villacha i odmah se vraća u Dobovu. Ovo si poslikao malo prije 13 sati. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts