Dragi forumaši zeljeznice.net, budući da je od 27.11.2019. omogućen upload fotografija na forum, molim vas da koristite isključivo forum za upload fotografija, kako bi izbjegli probleme s nestankom fotografija, koje smo imali u prošlosti. Upute za postavljanje fotografija se nalaze na ovoj poveznici.

 

Jump to content
zeljeznice.net
DB

Nabijanje broja postova?!?

Recommended Posts

U moja 4 posta na temi Tramvajska infrastruktura - razno intervenirao je Tram4 sljedećim upisima:

Postovi spojeni. 4 posta u nizu u tako kratkom vremenskom roku tumače se kao nabijanje broja postova.

 

Ovu poruku uredio(la) je tram4: 24.03.2017. - 01:47

- spajajući dva uzastopna posta u ovaj, te sljedeća dva u ovaj post.

 

Dakle, to je nečuveno!

 

Ne radi se tu o tome da sam sentimentalno, ili na bilo kakav emocionalni način vezan na same postove, nego o načinu na koji je to učinjeno.

 

Kao prvo, ja nisam tip kojemu bi "nabijanje broja postova" bilo i nakraj pameti.

Prije svega, u dotičnim postovima se radi o jednom prilično opširnom odgovoru, te tri sažeta odgovora od nekoliko smislenih rečenica.

Da mi je do navedene djetinjarije, postoji gomila načina da se taj ničim bitan broj poveća (iako je u broju koji se vuče pod mojim avatarom bilo i takvih koji bi se mogli protumačiti na taj način - zabranjenih komentara samo smileyem, ponekad samo onih koji se sastoje od jedne riječi, ponekad samo usputnih komentara ... pa ih je tek nekoliko do sad obrisano, kolko me sjećanje služi). Dakle, nisam sentimentalan ni na taj broj, pa ako će cjenjenom kolegi i moderatoru od toga biti lakše, ovim dopuštam da mi administratori prepolove (administrativno) broj postova (vulgo: vrate kilometražu)

 

Drugo - svaki od dotičnih postova je bio odgovor na po jedan post trojice forumaša.

Iako na jednoj temi, svaki od tih postova je tematski jedinstven i nema ništa zajedničko s ostalima, pa da bi ih bilo poželjno (praktično, radi preglednosti ili čega već) spojiti.

 

Treće - kategorija "nabijanje broja postova" ne postoji u cjelokupnim Pravilima foruma.

Ničim nije definirana, pa niti zabranjena. To je izmišljotina s kojom se susrećem otkad se pojavljujem na forumima (a to je od 2005.). Pravila ovog foruma su manje-više napisana po istoj matrici nekog valjda od najranijih na ovim prostorima, jer su svi slični do u redne brojeve odredbi i zabrana, no dakako nijedna pravila nemaju nikakve odredbe o "nabijanju broja postova".

Dakle, Tram4 se u svom moderiranju latio lova na vještice.

 

Četvrto - osim izmišljanja pravila u hodu, Tram4 je u svom pravedničkom pohodu izvolio tumačiti dokaze (za ionako nedefiniran i nezabranjen način pisanja!) na jedinstven način: insinuacijom. On je dakle zamislio da je moja namjera "nabijanje broja postova" i to je onda krenuo "dokazivati" ni više ni manje - nego štopericom! Sapienti sat!

Jedino je zaboravil da vremena odgovora ostaju zabilježena.

Pregledom ta 4 uzastopna vremena može se jasno vidjeti koliko mi je trebalo vremena za svaki pojedini odgovor u zadnja 3 posta (jer nema nikakvog razloga da bi ih sastavljao u Wordu, pa naknadno pastao na forum). No i da sam i pisao odgovore posebno, pa ih nakeljio u pola minute - je li to isto zabranjeno - ili Tram4 samo "izmišlja" još jedno pravilo?

Kolko znam, vremensko ograničenje u objavljivanju postova i postoji i forum ga obavlja automatski, pa da sam i htio biti brži od zadanog vremena - ne bi mogao!

 

Ne shvaćam čemu je ova nezabilježena akcija trebala poslužiti, jer je totalno iracionalna, no Tram4 je njom izašao izvan Pravila foruma, uobičajenog kolegijalnog ponašanja i prije svega izvan smisla moderiranja. Dodatno ga inkriminira i to da je direktno uključen u samu diskusiju i upravo je moj prvi od ta 4 posta odgovor njemu. U tom slučaju ne samo da se je izdigao iznad pravila, ne samo da je sebi dodijelio ulogu suca, nego je i postupao po onoj: kadija te tuži, kadija ti sudi.

Da (ga) podsjetim: moderirati (lat.), ublažiti, umiriti, svesti na pravu mjeru (Hrvatski leksikon)

 

U nekom sličnom slučaju, vjerojatno je da bih to krenuo rješavati "iza kulisa", no obzirom da se tu ne radi samo o napadu neutemeljenim izmišljotinama na moj integritet, nego i o opasnom presedanu, odlučio sam o tome otvoriti javnu temu.

 

U rješavanju ovoga:

- zahtijevam da se (upravo zbog slučaja presedana) moji postovi vrate u prvobitno stanje,

- predlažem administratorima da ozbiljno propitaju način i metode moderiranja Trama4, te da mu eventualno ukinu moderatorske ovlasti, obzirom da se on nije u stanju nositi sa ograničenjima i suštinom takve zadaće.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wtf, toliko buke... Ne kuzim u cemu je problem, mene osobno isto iritira kad netko odgovara u vise postova jedan za drugim, bili oni povezani ili ne, dok fino postoji opcija multi-citat. Dakle nema potrebe za pisanjem u wordu i copy-pasteanjem...

 

A da ne govorim o tome da su ti zahtjevi smijesni, nhf...

Share this post


Link to post
Share on other sites

... Ne kuzim u cemu je problem ...

 

Pročitaj pažljivo, promisli, protumači ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovo je jedan od onih postova na koje imam samo komentar: LOL...

 

Ovako ja pišem prigovor kad me ZG parking kazni... hah... šalu na stranu...

 

Stvarno je nepregledno (kao što NT2200) kaže ako imaš nekoliko postova za redom - baš zato postoji multiCitat.

 

Osobno mislim da tram4 dosta dobar posao odrađuje, ali ja sam, DB, isto kao i ti samo član foruma.

 

Što se tiče stavke 3 i stavke 4 (koje su zapravo ista tematika) - znamo što znači nabijanje postova neovisno je li to u cilju povećanja ukupnog broja poruka ili u cilju osobnog rekorda ili jednostavno nebriga ili zaboravljivost... OK, postovi su ti spojeni u jedan... Big deal...

 

BTW... Osobno smatram, a siguran sam da će se dosta velik broj članova složiti da su uzastopni postovi unutar vremena dok možeš urediti prvi post - nabijanje postova... I da, stvarno nemaš potrebe za Wordom... Još jednom, postoji mutiCitat...

 

No hard feelings... Ak se ljutiš, odemo na pivo (il' gembać) da to izgladimo... :mrgreen: :pivo


Tramvaji koje sam montirao: 22104, 22116, 22117, 22118

SQL Query: SELECT onlyOne FROM everyOne WHERE loveMe = 'true'; 1 row(s) affected

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jesam, i imam samo upitnike nad glavom. Dakle postovi su i dalje tu, samo su spojeni u 1 (oh ne!).

 

Dakle, ili nisi pročital - ili nisi shvatil.

 

Postovi jesu tu, ali je u njima izvršena intervencija!

Bez pitanja i bez moje dozvole (koju ionako ne bi ni dobio).

 

Dakle, ak nemreš shvatiti pročitano, pokušaj sebe staviti u poziciju da napišeš post - a onda ti neko izvoljeva po njemu delat prerade. To je suština jednog dijela.

 

Suština drugog dijela je insinuacija. To ti je nekaj na razini vrijeđanja.

 

... A ti od muhe napravis slona i napravis izvjestaj kao za sudsku tuzbu. Come on...

 

Ne, "muha" je tvoja, a "slon" je moj,

Fiškalija ti ide jako loše, jer kao prvo uopće ne shvaćaš bit, kao drugo tak nebuš ničim pomogel svom pulenu (osim navijanjem, a to je nekaj kaj tu ne spada).

Ak je to tebi "come on" čemu si se uopće javil?

Ili si samo zainteresiran da prdneš javno da te se čuje (il kak bi rekel Ivan Stojadin "flejmanje")?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam bas siguran da sam shvatio, ali hoces reci da su intervencijom spajanja postova oni preradjeni? Vulgo on je napisao sta mu pase tj. to napisano nije izvorno tvoje? Ili da su preradjeni tako sto su samo spojeni?

Ako je ovo zadnje u pitanju, meni je logicno da je spojio sve u jedan zbog preglednosti - vec spominjana multi quote opcija, e sad sto je u nekim podforumima bilo od jednog clana po 3-4 uzastopna posta to samo govori da tram4 prati taj podforum i radi ono sto misli da je najbolje - da ne kazem posao :D naravno uvazam tvoje misljenje, samo kazem kako meni ,,pase"... Ne kazem da mora tako da bude, nego i meni je tako preglednije i bolje!

Share this post


Link to post
Share on other sites

...

Stvarno je nepregledno (kao što NT2200) kaže ako imaš nekoliko postova za redom - baš zato postoji multiCitat.

...

 

Zahvalan sam ti na informatičkim savjetima, al to ovdje nije slučaj.

Znam kak se koristi multiCitat i koristim ga kad mi je to zgodno. A zgodno je kad se dva ili više postova odnose na istu stvar - kaj u ovim postovima jednostavno nije bil slučaj!!!

A sad objasni sebi, kad već nemreš meni - kak je to kad dva relativno velka posta sastaviš u jedan - preglednije???

Meni logika uvijek i jedino govori obrnuto.

 

...

Osobno mislim da tram4 dosta dobar posao odrađuje, ali ja sam, DB, isto kao i ti samo član foruma.

...

 

Imal je puno pogrešaka i prigovora na moderiranje na početku. Još je to onda i bilo prihvatljivo.

No s vremenom je i dalje griješil, manje u nekim osnovnim stvarima, ali ovo je bez obzira na sve, prevršilo svaku mjeru.

 

...

Što se tiče stavke 3 i stavke 4 (koje su zapravo ista tematika) - znamo što znači nabijanje postova neovisno je li to u cilju povećanja ukupnog broja poruka ili u cilju osobnog rekorda ili jednostavno nebriga ili zaboravljivost...

...

 

Gle, ti si pametan dečko, pa daj se onda zapitaj kakav bi ja to motiv imal pisat postove do polovice ekrana i dapače, puno dulje od toga - da bi nabijal nekakav wannabe iracionalan broj?

Kolko Anton plaća te brojke?

Dobivaju se za njih bonovi kod Todorića?

 

Kakav je to vas spopal rekord? Jel vi ljudi sebe uopće čitate???

 

... OK, postovi su ti spojeni u jedan... Big deal...

...

 

To kaj ti omalovažavaš je bitno.

No, niti ti nisi pažljivo čital ili shvatil. Žalim, pisal sam najkraće i najracionalnije kaj je moguće.

 

...

BTW... Osobno smatram, a siguran sam da će se dosta velik broj članova složiti da su uzastopni postovi unutar vremena dok možeš urediti prvi post - nabijanje postova...

...

 

Dakle, ono kaj je dopušteno i normalno (i dugogodišnjom praksom provjereno), tebi je krivo nasađeno i garantiraš za druge da misle kao i ti?

Kolko onda po vama trojici smije jedan član foruma pisati postova za redom?

Ili uopće ne smije?

Kak to da niko ne sankcionira Ronija, a o Egerkeu da ne govorimo (pri čemu su im vremena objavljivanja između dva srka kave)?

 

Kublach - lupetaš gluposti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam bas siguran da sam shvatio, ali hoces reci da su intervencijom spajanja postova oni preradjeni?

 

 

Da.

 

Vulgo on je napisao sta mu pase tj. to napisano nije izvorno tvoje? ...

 

U ovom slučaju to nije (iako, nisam provjeravao tekst - nism imao volje nakon te plave svinjarije u dnu).

 

...

Ako je ovo zadnje u pitanju, meni je logicno da je spojio sve u jedan zbog preglednosti - vec spominjana multi quote opcija, e sad sto je u nekim podforumima bilo od jednog clana po 3-4 uzastopna posta to samo govori da tram4 prati taj podforum i radi ono sto misli da je najbolje - da ne kazem posao :grin: naravno uvazam tvoje misljenje, samo kazem kako meni ,,pase"... Ne kazem da mora tako da bude, nego i meni je tako preglednije i bolje!

 

Nema tu nikakve logike - nije moderator grafički ili dnevni urednik da prekraja članke, kak bi ih uklopil u dnevno izdanje.

Danas spoj, sutra kraćenje, prekosutra dodavanje svog teksta ...

 

Pravila su pisana za sve i dužni su ih se držati ne samo obični forumaši, nego i moderatori i admini i sam vlasnik (s ogradom da ih on i može kršiti uz rizik da rastjera forum).

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Dakle, ili nisi pročital - ili nisi shvatil.

 

Postovi jesu tu, ali je u njima izvršena intervencija!

Bez pitanja i bez moje dozvole (koju ionako ne bi ni dobio).

 

Dakle, ak nemreš shvatiti pročitano, pokušaj sebe staviti u poziciju da napišeš post - a onda ti neko izvoljeva po njemu delat prerade. To je suština jednog dijela.

 

Suština drugog dijela je insinuacija. To ti je nekaj na razini vrijeđanja.

 

 

Ne, "muha" je tvoja, a "slon" je moj,

Fiškalija ti ide jako loše, jer kao prvo uopće ne shvaćaš bit, kao drugo tak nebuš ničim pomogel svom pulenu (osim navijanjem, a to je nekaj kaj tu ne spada).

Ak je to tebi "come on" čemu si se uopće javil?

Ili si samo zainteresiran da prdneš javno da te se čuje (il kak bi rekel Ivan Stojadin "flejmanje")?

 

Procitao jesam, ali da ne shvacam - tu si u pravu. Mislim, imas se ti pravo uzbudjivati oko cega zelis, to je tvoja stvar. Btw. been there, i moji postovi su bili brisani i preuredjivani, pa sto? Samo sto se ovdje ne radi ni o brisanju, ni o preuredjivanju, vec stavljanju 4 uzastopna posta u 1.

 

Isto tako u prvom dijelu se zalis na insinuaciju, a onda sam insinuiras, slatko.

 

Uglavnom, epic LOL.

Share this post


Link to post
Share on other sites

...

Isto tako u prvom dijelu se zalis na insinuaciju, a onda sam insinuiras, slatko.

...

 

Ja insinuiram?

Jel možeš bit konkretan (il je to samo kad kopiraš statistike SBB-a i ciriškog tramvaja)?

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ja insinuiram?

Jel možeš bit konkretan (il je to samo kad kopiraš statistike SBB-a i ciriškog tramvaja)?

 

''tak nebuš ničim pomogel svom pulenu (osim navijanjem, a to je nekaj kaj tu ne spada)''

 

A u medjuvremenu se pojavila i ova perla:

 

"Danas spoj, sutra kraćenje, prekosutra dodavanje svog teksta"

 

Nijemci tome lijepo kazu - Wasser predigen und Wein trinken

Share this post


Link to post
Share on other sites

S obzirom da nije menjao sam tekst - sto bi po meni bio problem, za razliku od spajanja postova - koje je mozda neko nepisamo pravilo i ja ne vidim kao problem, al ok slazemo se da se ne slazemo ;) Svejedno nije na meni da odlucim, kaznim, presudim itd. vec na Gazdi il nekom adminu, tako da mislim da bi mi svi trebalo nekog od njih da sacekamo da se oglasi...

 

Pozdrav

Share this post


Link to post
Share on other sites

O Bože, ozbiljno? :grin:

 

Postovi su pisani ovako: prvi u 21:33, drugi u 21:42, treći u 22:07 i četvrti u 22:20.

Pošto su poduži postovi praktički si pisao jedan nakon drugog. Ja to po svojoj procijeni kao moderator tumačim kao nabijanje postova. Ako sam pogriješio u tom mišljenju u redu, ali nije protiv pravila nešto misliti i komentirati.

 

Okej, možda si to napravio iz drugog razloga, ali kako god postovi su spojeni u dva radi preglednosti. Niti si dobio upozorenje za to niti išta, to plavo je samo moj komentar.

 

Slažem se, neka svatko procijeni jesam li dobro postupio ili ne i drago mi je da se o ovome priča javno. Opet bih napravio isto da bilo tko tako piše.

DB ispričavam se ako si to doživio tako emotivno, no radi se o običnoj intervenciji spajanja postova, sadržaj nije ni taknut.

 

Isto tako pozivam sve članove (ne samo admine i modove) da prosude o mom moderiranju općenito i jesam li ikad uzeo ulogu suca, trenirao ne nekome strogoću, bio bezobrazan, brisao postove, mijenjao sadržaj itd.

Kako su me postavili tako me mogu maknuti bez problema, dešavalo se već nekoliko puta zašto nebi opet pa evo neka me sude. :wink:

Ja ponavljam, ne mislim da sam pogriješio, a komentar i ako nije pogođen nije protiv pravila, to je samo moje mišljenje. Nisi upozoren niti si dobio kazneni bod niti išta.

I najviše mi je žao ako sam te na taj način uvrijedio. Pogotovo jer si stariji od mene ali na kraju pametni mi nije da tako ikog mogu uvrijediti, pa ni sada mi to nije jasno u čemu je uopće problem?

 

No eto, ako si to doživio kao uvredu i ako se osječaš bilo kako ošetećen ili povrijeđen ja ti se javno ispričavam jer mi to nije (bila) namjera, ali mislim da se iz mojih postova općenito to i vidi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

smiley.gif

 

Ako već prozivaš da se ja javim.

 

Skinuo si dvije slike s mog posta koje su bile objavljene u izvoru citirajući pravila foruma, a onda par postova dalje nakon tvog odgovora na moj protest dešava se isto s drugim članom koji prenosi slike iz prethodnog posta i mirna Bosna a tvoj novi post je dva niže pa nema teorije da to nisi zamijetio u skladu s tvojim pogledom na pravilima.

 

To što sam stavio te dvije slike imalo je itekako vizualne veze s onim o čemu sam pisao i stavljane samo linka do slike udaljuje i gubi kontakt, a tema je duši pogubna i nikad se to ne ponovilo. Moram priznati da me to pogodilo jer ne radim to stalno pa da bi ovo trebalo biti neka vrsta opomene. Pogodilo me toliko da sam na tren pomislio da se jednostavno povučem jer mi ovaj forum ma kako drag nije od života i ako ne može proći nešto što ima smisla onda... a onda sam digao ruke mada je gorčina ostala, a entuzijazam za javljanje splasnuo i splašnjava.

 

Mogu se samo nadati da si nešto naučio iz ovoga i da se to ili slične situacije neće ponavljati. Neka Ti je sa srećom.

Činjenica je isto tako da moderatori reagiraju različito na iste situacije pa bi trebalo sjesti i dogovoriti a da ne bude Quod licet Iovi, non licet bovi i pri tome ne ciljam ama na nikog specifično već generalno.

 

Medo

 

P.S. Lijep pozdrav sa zavoja broj 9/10 na današnjim kvalifikacijama F1 u Melbourne.

.


----

 

The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong.

Share this post


Link to post
Share on other sites

smiley.gif

 

Isprika ali tokom postavljanja nestao mi je link do posta o kojem govorim i tok sam zamijetio tek kad je mogućnost editiranja završila.

 

http://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/15406-stare-slike-iz-zagreba-iii-dio/page-11&do=findComment&comment=564200

 

Ako je moguće molim stavite link u gornji post jer ovako nema smisla da stoji sam za sebe. Ovaj post može biti obrisan nakon toga. Link je prvotno bio postavljen na početku moje prve rečenice u gornjem postu... Hvala.

 

Medo

 

P.S. Izgleda da ganglije s godinama postaju neovisne o volji/želji.


----

 

The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kao čist neutralac koji cijelu priču promatra sa strane, a ujedno i dugogodišnji (od davne 2000., eeeej! :mrgreen: ) forumaš te ex. moderator i admin, pokušavam shvatiti - zašto bi, pod milim bogom, netko pokušavao nabijati postove? Čemu??? Pa nisu to lajkovi na fejsu, pa da ćeš se okolo hvalit time (premda, i hvaljenje lajkovima... hmmmm...) Spajanje postova, iz ovih ili onih razloga, nikad mi nije bilo omiljen vid zabave. Ako je autor namjeravao napisati jedan tekst, onda bi vjerojatno i napisao jedan. Na moderatoru je da pazi na neke druge stvari, ne da bude "post counter"... :wink:

Share this post


Link to post
Share on other sites

smiley.gif

 

Ako već prozivaš da se ja javim.

 

Prozivam da se javi svatko tko ima nešto prigovoriti meni na moje moderiranje jer sam ja uvjeren u ono što radim.

 

Iz pravila foruma:

 

10. Nije preporučljivo quotati (citirati) fotografije, a isto tako nemojte citirati i cijele poruke, već izvucite samo ono bitno. To bitno doprinosi lakšem čitanju foruma.

 

Moderatori i administratori na tramvajima toga se striktno pridržavaju. Ja sam se na tvoj prigovor ispričao jer si napisao da "treniram strogoću", i ja sam jasno napisao da to uopće nije cilj niti smo mi moderatori takvi (možda su neki nekad bili). Je da pun sam kompleksa pa tu se iskaljujem. :roll:

Ali dobro, moguće je i to pa ne kažem, no meni nije jasno da takva neka sitnica može biti okidač za odlazak sa čitavog foruma, stvarno ne shvaćam.

Plavi komentar moderatora ne mora biti opomena, zašto se to tako doživljava ne znam.

 

Svima ali svima brišem img tagove i ne samo ja. Brišem po naputku administratora. Vidim da se referiraš na post od malog.paje koji je istina također citirao sliku i nitko ništa nije napravio. Ja iskreno to do ovog trena nisam primjetio ni sam ne znam kako ali nisam (ili možda jesam ali kako ponekad gledam forum preko moba gdje ga ne mogu uređivati zaboravim). Kako god upravo sam sada postupio prema tom postu od paje jednako kao prema tvom.

Osim toga ja ne moram sve vidjeti jer podforum Tramvaji ima još tri moderatora: STIB, Prakticar i Portos i seabral kao admin ih prati također. E sad zašto nitko od kolega nije reagirao ne znam. Možda ni oni nisu vidjeti.

 

Što se tiče posta DB-a, još se "vijeća" jesam li pogriješio ili ne. Ako moderatori i administratori procijene da jesam vratiti ću postove na staro.

DB kad već pričaš da sam prije griješio, možda u nekim detaljima, ali ništa posebno niti bitno, onda molim da izneseš svoje argumente. Tj. ne trebaš sad ali ubuduće kad već kažeš da netko griješi onda reci gdje, kad i u čemu kao što je sad Medo iznio svoju problematiku i ja sam mu u ovom postu odgovorio o čemu se radi. Imamo i PP, sve se možemo dogovoriti samo ja ne mogu znati da vas toliko muče takve stvari ako ne napišete jasno i glasno, dapače.

Jer za mene su to gluposti i nikad ali nikad nebih pomislio maknuti se s foruma jer mi je netko obrisao citat slika uz obrazloženje i spojio postove. Oke ne nabijaš postove, no to je bio moj komentar za tu situaciju (ne za općenito) koji sam mogao zadržati za sebe ali eto nisam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iz pravila foruma:

 

10. Nije preporučljivo quotati (citirati) fotografije, a isto tako nemojte citirati i cijele poruke, već izvucite samo ono bitno. To bitno doprinosi lakšem čitanju foruma.

 

Moderatori i administratori na tramvajima toga se striktno pridržavaju. Ja sam se na tvoj prigovor ispričao jer si napisao da "treniram strogoću", i ja sam jasno napisao da to uopće nije cilj niti smo mi moderatori takvi (možda su neki nekad bili). Je da pun sam kompleksa pa tu se iskaljujem. :roll:

Ali dobro, moguće je i to pa ne kažem, no meni nije jasno da takva neka sitnica može biti okidač za odlazak sa čitavog foruma, stvarno ne shvaćam.

 

smiley.gif

 

Postoji bitna razlika između – ne smije se i ne preporuča se bar koliko ja razumijem. Prvo je kristalno jasno a drugo ostavlja prostor diskreciji i to je dobro jer postoje različite situacije...

 

Što se kaže – metak je već u cijevi samo treba okinuti... i tako neke stvari mogu postati okidač jer već postoje preduvjeti…

 

Mislim da nema potrebe dalje o ovome. Rekao si svoje i ja rekoh svoje. Imamo različita mišljenja ali život ide dalje.

 

Medo


----

 

The 50-50-90 rule: Anytime you have a 50-50 chance of getting something right, there's a 90% probability you'll get it wrong.

Share this post


Link to post
Share on other sites

smiley.gif

 

Postoji bitna razlika između – ne smije se i ne preporuča se bar koliko ja razumijem. Prvo je kristalno jasno a drugo ostavlja prostor diskreciji i to je dobro jer postoje različite situacije...

Znam ja to. Ali dok sam bio samo "član" nekoliko puta sam upozoravan da ne citiram slike i brisao sam sam sebi img tagove ili su mi brisali moderatori. Kad sam postao moderator još uvijek mi nije ušlo u naviku da brišem to pa sam nekoliko puta upozoren. I baš upozoren, a ne kao ti savjetovan (i tu postoji razlika).

Prema tome ja sam to napravio u čistoj inerciji jer se "to tako radi". I ja mislim doduše da je to u redu jer se jako gubi preglednost kad bi sve slike bile citirane.

To ti pišem jer mi je žao kad čitam da je neki moj postupak nekog pogodio ili da je netko ogorčen radi istog, to ne želim.

 

Ali slažem se, život ide dalje i ja se nadam da ovakve gluposti neće više biti okidači za odlaske s foruma ili takve misli jer cijenim tvoj rad, i javljanja iz daleke Australije su izuzetno zanimljiva i korisna.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Svi smo doživjeli neku spačku i neugodnost admina ili moderatora, govorim o svim internet forumima. Ali nekad se ne mogu oteti dojmu da neki dušebrižni moderatori JEDVA čekaju nešto prčkati i slagati po svojoj volji!? Jer imaju previše vremena ili ih krasi neki osjećaj pretjerane pedancije. Pa pomisle da je forum neka vrsta slagalice u kojoj svi elementi moraju biti savršeno posloženi.

 

Tu je bio neki moderator za foto pitanja,,ja ga se više ne sjećam po nicku. Lik je bio BOLESNIK, haračio uzduž i poprijeko, svađao se sa svima, pronosio svoju samovolju, otjerao ljude sa foruma. I šta....? Ostao je na toj poziciji GODINAMA da nije Anton konačno skužio da ga mora ukloniti. Ili si je sam pucao u nogu pa nestao dođavola?


garlic

Share this post


Link to post
Share on other sites

E, a da mi maknemo uopće moderatore? Izgleda da svako ima svoje mišljenje (što je normalno, 100 ljudi, 100 ćudi) od kojeg ne odstupa i tvdri da je baš on u pravu?!?

 

Ipak, moderatori su ti koji se brinu za funkcionalnost i preglednost foruma i trebalo bi ih poslušati jer su odabrani valjda sa nekim razlogom. Naravno, ne govorim o extremima a ne smatram ni da je tram4 extrem.


Tramvaji koje sam montirao: 22104, 22116, 22117, 22118

SQL Query: SELECT onlyOne FROM everyOne WHERE loveMe = 'true'; 1 row(s) affected

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vjerojatno misliš na Maria, tj. Marioo-a?

Želiš li reći da ja slično moderiram kao on? :shock: Onda gadno ne pratiš moje postove.

 

Evo na? Ti si moderator? A stavio si neku primisao u svoju glavu i insinuiraš da sam "ja tako želio reći". To je već prvi dokaz neke nezrelosti u promišljanju i reakciji.

 

Njega sam nevezano spomenuo aludirajući na to kako je moguće da ljudi na forumu budu GODINAMA u nemilosti nekog psihičkog bolesnika.


garlic

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Evo na? Ti si moderator? A stavio si neku primisao u svoju glavu i insinuiraš da sam "ja tako želio reći". To je već prvi dokaz neke nezrelosti u promišljanju i reakciji.

 

Njega sam nevezano spomenuo aludirajući na to kako je moguće da ljudi na forumu budu GODINAMA u nemilosti nekog psihičkog bolesnika.

 

 

Ha ja tebe pitam jer se rasprava trenutačno vrti oko mojeg moderatorskog rada. Ne znam čemu onda uopće spominjanje takvih ekstrema jer cijeli ovaj slučaj nema veze s tim. I sam kažeš "neki dušobrižnici", da nije rasprava o tome o čemu jest ne bih se prepoznao u tome, ovako je druga stvar.

S tim se jednostavno šalje takva poruka, pa da smo na čisto.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...