Stanley Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 Ovaj prilog mi se činio malo prevelikim da ga stavim u modelarski kutak, a kako sam prevalio dosta kilometara do odredišta i natrag pri čemu sam koristio četiri tramvaja (dva 2100, jedan Čeh i jedan pekinezer), a ima i sadržaja koji se ne odnosi na modelarstvo, pretpostavljam da može proći pod putopis. U vrijeme pripreme za izložbu KŽMZ - Kluba željezničkih modelara Zagreb na velesajamskoj priredbi Zagreb Auto Show prijavio sam se za dva prijepodnevna dežurstva, a prvo me zapalo u srijedu 6. travnja. U ekipi su uz mene bili Rudolf i Juraj, dok su u svom pomalo ekskluzivom kutu bili Backo i Domagoj. Izložba KŽMZ je postavljena u paviljonu 11c (Kineski paviljon). Zadaća nâs dežurnih je - kao obično - da pazimo na izloške, interveniramo u slučaju ''zastoja prometa'' na prugama, provjeravamo jesu li posjetitelji na pristojnoj distanci od maketa i odgovaramo na pitanja znatiželjnika, a usput gledamo ispod oka ne bi li se, nedajbože, neki od modela kakvom nestašku zalijepio za prste. Ali za to nema bojazni - oko svih izložaka su rastegnuti lanci koji označavaju granicu pristupa. Prvog dana cjelodnevne izložbe (10.00-21.00 h), u srijedu 6. travnja, imali smo dobar posjet - samo prije podne nekoliko stotina znatiželjnika. Prevladavala je odrasla populacija što je razumljivo s obzirom na karakter velesajamske priredbe, ali je bilo i djece predškolske i školske dobi. Mnogi posjetitelji su se zainteresirali za naš hobi i raspitivali se o tehničkim detaljima, cijenama modela i mogućnostima nabave. Stoga početak izložbe možemo smatrati uspješnim. Iz svog prvog dežurstva prenosim nešto zapisa u rječi i slici. Ne može biti od štete, a možda netko od forumaša i pohodi našu izložbu. Zagreb Auto Show se otvara u 10 sati, ali se već oko 9.30 okupilo mnoštvo posjetitelja: Mi smo u paviljonu 11c: Za početak predstavljam moje kompanjone. Ovo je Rudi: Jura: Backo: Domagoj: Quote Serija 05 je zakon!
Stanley Posted April 7, 2016 Author Posted April 7, 2016 Najviše zanimanja posjetitelja pobudila je velika LGB maketa u mjerilu 1:22,5: Imamo i jedan dubrovački tramvaj: Slijedi prikaz drugih maketa, većinom u mjerilu H0 (1:87), a ima i jedna N (1:160): Quote Serija 05 je zakon!
Stanley Posted April 7, 2016 Author Posted April 7, 2016 Ima i modela u izložbenim vitrinama: Quote Serija 05 je zakon!
Stanley Posted April 7, 2016 Author Posted April 7, 2016 Kako je ovo Auto Show valja prikazati i naše ''cimere'', koji su zaposjeli jedan kut dvorane: Ima tu i letjelica prilično opake namjene: Valjalo je baciti oko i na tutače u mjerilu 1:1, iako me - moram priznati - Auto Show nije baš zanimao. Ali su me blago impresionirali ovi modeli: Fićek je vozilo mog djetinjstva. Otac je kupio svoj prvi auto (ako je Fićo auto) 1964. godine, a bio je isti model kao onaj krajnji desno. Tu su se vrata još otvarala unatrag: Quote Serija 05 je zakon!
Stanley Posted April 7, 2016 Author Posted April 7, 2016 I ovaj Hanomag je otprilike iz istog vremena: U susjednoj dvorani su isključivo muzejski primjerci, a ovo je Opel Olympia: Jedan stari mercedes: FIAT Kampanjola: I u ovakvima sam se vozio: Jedan Spaček: A ovo ide na travu, sijeno i zob: Quote Serija 05 je zakon!
Stanley Posted April 7, 2016 Author Posted April 7, 2016 Od novih modela samo kratki pogled: Gleda se lijevo, vi muški pokvarenjaci: Na stubama paviljona je jedna prilično nagnuta Dijana: Vratimo se mi našim modelima 1:87 i uživajmo malo u vožnji: Quote Serija 05 je zakon!
Stanley Posted April 7, 2016 Author Posted April 7, 2016 Spomenuo sam da je izložba KŽMZ pobudila veliko zanimanje posjetitelja Zagreb Auto Showa, pa evo potvrde bez suvišnih komentara: Neki su došli kod Domagoja na malo poduke: Quote Serija 05 je zakon!
Stanley Posted April 7, 2016 Author Posted April 7, 2016 Tata, kada ću ja imati ovakvu maketu?: I za kraj pozdrav svima od EuroCity vlaka Mimara: Quote Serija 05 je zakon!
Pfaff Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 Lijep prikaz. Osim onog "Audia", ima li još kakih novotarija? A ovo ide na travu, sijeno i zob: http://i.imgur.com/uN17lpw.jpg Ovo si maznuo kad smo onomad bili u Velikom Taboru? Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
thomcro Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 Jel ima šta izloženih kamiona 1:1 ... ili su samo automobili? Quote
Stanley Posted April 7, 2016 Author Posted April 7, 2016 Jel ima šta izloženih kamiona 1:1 ... ili su samo automobili? Iskreno, pojma nemam jer me dužnost držala u unutrašnjosti paviljona 11c. Od Auto Showa nisam vidio gotovo ništa. Koliko sam čuo ima i kamiona i autobusa, no ja ih nisam vidio ni tražio. Valjda će se javiti netko s odgovorom na tvoje pitanje (tko ima slika neka ih slobodno trpa u ovu temu ako želi). Quote Serija 05 je zakon!
thomcro Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 Thx za info kakva god da je. Ustvari pitam da vidim bi otišal to videt ili da ostanem doma Quote
željko halambek Posted April 7, 2016 Posted April 7, 2016 Koliko sam čuo ima i kamiona i autobusa, no ja ih nisam vidio ni tražio. Valjda će se javiti netko s odgovorom na tvoje pitanje (tko ima slika neka ih slobodno trpa u ovu temu ako želi). Posebno je meni bio interesantan domaći proizvođač Crobus koji je izložio dva autobusa Zora (obična i VIP), dva minibusa, nekoliko kamijona sa razlicitim nadogradnjama. Quote
mali.paja Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 Jel ima šta izloženih kamiona 1:1 ... Ima na istočnoj strani. Quote
thomcro Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 Ima na istočnoj strani. Hvala za info, sad valja tražit sponzora za put do metropole Quote
Pfaff Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 Pitanje: Onaj sportski eroplan koji se zapleo u dalekovod još nisu skinuli? Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Stanley Posted April 8, 2016 Author Posted April 8, 2016 Jel ima šta izloženih kamiona 1:1 ... ili su samo automobili? Prije nego nađeš sponzora evo nekoliko današnjih slika. Nisam se dugo zadržao u ovom dijelu sajma jer je padala kiša, pa sam snimio samo dio izloženog da ti otvori apetit. Pitao si za kamione, pa najprije nešto od njih: Ovo bi bilo podesno za planinare i željezničke arheologe: Quote Serija 05 je zakon!
Stanley Posted April 8, 2016 Author Posted April 8, 2016 Od ove mrcine valja bježati što dalje: I za kraj nešto od autobusa: Quote Serija 05 je zakon!
DB Posted April 8, 2016 Posted April 8, 2016 Čudno, oko tih najvećih i najskupljih makina nema onih u štiklama i minicama ...? Quote
seabral Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 Fićek je vozilo mog djetinjstva. Otac je kupio svoj prvi auto (ako je Fićo auto) 1964. godine, a bio je isti model kao onaj krajnji desno. Tu su se vrata još otvarala unatrag: http://i.imgur.com/VXM5weg.jpg Ova tri fićeka su zakon. Moji teta i tetak su 1965. godine isto kupili jednoga takvoga s otvaranjem vratiju prema natrag i s tri para ukrasnih lajsni naprijed. Drukčijih tada nije ni bilo. Sjećam se još njegove registracije: ZG-358-35. Dugo su ga i posvuda vozili, čak i nakon što su kupili i drugi auto. Na kraju su mi ga obećali pokloniti nakon što položim vozački ispit. Nažalost, taj fićek se doslovno raspao od starosti nekoliko mjeseci prije nego što sam dobio vozačku dozvolu. Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
thomcro Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 Pitao si za kamione, pa najprije nešto od njih: ... ... puno hvala za fotke (i onima koji misle na mene ali nisam, nažalost, u mogućnosti doć u Zagreb, sorry {prepoznat će se na koga mislim!}) Quote
Toni SK Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 thomcro, baš šteta kaj ne možeš. Preporučio bi svima koji mogu da obavezno odu! Ja sam jučer bio i nisam se nimalo pokajao! Quote
thomcro Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 thomcro, baš šteta kaj ne možeš. ... A jbg, protiv prirode i godina proizvodnje nemožeš Quote
ZlayoZg Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 Odlican izvjestaj,Stanley. Ja sam mislio otici danas ujutro,ali ko' za vraga sasila me 39 temperatura.. Quote
thomcro Posted April 9, 2016 Posted April 9, 2016 ... ko' za vraga sasila me 39 temperatura.. Dumaća medecina je najbolja za to ... il' se oblokat ku'ane rak'je il' leć sa ženom pa nek na nju pređe tempe'tura Quote
Recommended Posts