thomcro Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 Mada je za vikend bil planiran jedan drugi ekšn iznenada je došla nemoralna ponuda koju nisam mogal odbiti i taj prvi ekšn je prolongiran za sredinu ovog tjedna. U četvrtak me zove sestra da ako ću sa njom za Čakovec jer nećakinja ide na državno streličarsko prvenstvo. Tko bi bil lud to propustiti. Brzo je složen plan ekšna i evo priče u nastavcima ... Srebrna strela (sestra me pokupila kod Bile) rano jutro nakon naplatnih na Grobniku iza Tuhobića nas je dočekala magla ranojutarnje sunce na mostu iznad Bajera Lučice, tu je manje magle do naplatnih na A4 više nisam snimal, ovo je prvi put da idem po ovoj AC (išal sam nekoliko puta za Čakovec po "straoj" cesti) jutro lijepo sunčano, baš gušt za vožnju zagorski bregi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted March 21, 2016 Author Share Posted March 21, 2016 Zanimlljivo kako na A4 pišu imena tunela na portalima (na A1/A6 toga nema već su table sa nazivima sa strane tunela) mada zvuči izazovno niš od skretanja nismo daleko od Čakovca jako lijepo uklopljeni tuneli u krajolik u povratku, u povratku, ne sad u Varaždinu preko pruge za Koprivnicu abstieg desno pa naokolo naplata pre Čakovcem putem ka Čakovcu mimoilazimo se sa lokalnim drvodilerom Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted March 21, 2016 Author Share Posted March 21, 2016 Dolazimo pred ŽCP kulko rotora ima u Čakovcu dobro mi se nije zavrtilo u glavi i tamo ćemo kasnije kako smo se kretali pomoću navigatora otišli smo u smjeru kamo nismo trebali (dva slova razlike u nazivu ulice i eto nevolje), prelazimo preko pruge za Središće nakon što smo ispravili naziv destinacije vraćamo se natrag (nije nikakva šteta jer smo vidjeli nešto što inače nebi vidjeli) evo nas u pravoj ulici ... a majko mila kakav je ovo drvocid? razlog dolaska u Čakovec je ovo ... Državno prvenstvo u streličarstvu red državne himne red međimurskih popularnih napjeva vrlo ozbiljni natjecatelji ova dva malca su mi zapela za oko jer još ni u školu neidu ali se zato natječu ko pravi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted March 21, 2016 Author Share Posted March 21, 2016 Meta za juniore (za starije natjecatelje je manja, 1/4 ove velike) krenula su probna ispucavanja cura sa naoćalama, druga odozdola, kod broja 6, je iz Rijeke i pobrala je zlato u svojoj klasi mete sa druge strane kako je sve prešlo u nadmetanje više nije tu bilo baš nešto zanimljivo tako da mi je sestra predložila da ja odem do čakoveškog kolodvora i kad budem gotov da se vratim, dvorana gdje je bilo natjecanje moram proć pored čakoveškog K-Ivice pa nemogu vjerovat, tako blizu a tako daleko, pa neće mi valjda pobjeć trk brzo da ga uhvatim na prijelazu odzuji u smjeru Kotoribe (kasnije sam saznal da je to ustvari posebni, Zeko/Tin Express) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted March 21, 2016 Author Share Posted March 21, 2016 Krećem u obilazak čakovečkog kolodvora, od izlaza prema Kotoribi na na drugu stranu prema Varaždinu, kod prijelaza je staro robno skladište sa jedne i druge strane kolodvora su lijepi cigleni blokovi pogled na kolodvor us mjeu Varaždina nekad je bilo ovdje, uz cestu, puno više vagona za kasaciju a sad su samo dva Gas-a ovaj Eas je samo malo dalje odguran ima nešto vagona preko puta kolodvorske zgrade lijepa kolodvorska zgrada (nekako imam dojam da je osim par prostorija sve drugo parzno) unatrag odakle sam došal (smjer prema Kotoribi) tri različita bojanja tri različita vlasnika parking za bacikle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted March 21, 2016 Author Share Posted March 21, 2016 Nakon vrlo ugodnog razgovora sa jednim od dva prometnika (čovjeku nije baš bilo jasno odkud ja iz Rijeke u Čakovcu i još k tome snimam kolodvor ) snimih i blok koji je još uvijek u aktivnom stanju odoh ja dalje, ulaz u "Radionicu Željezničkih Vozila" još jedan pogled odakle sam došal vodotoranj, njega ću detaljnije sa druge strane u povratku ulaz u RŽV blok na drugoj strani kolodvora (prema Varaždinu) slovenska bačva u najmu spremište ali ne više za drezinu vanpružna željeznička kašika zamjenske tračnice Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted March 21, 2016 Author Share Posted March 21, 2016 Dvorište RŽV-a osovine i kotači tu kao da se nešto dela mislel sam si uzet jedan tirafon (za memorabiljsku kolekciju) ali imam toga već puno i preveć drezina ... u mirovanju pravo za Sloveniju a lijevo odvojak za Varaždin oprema za mjerenje profila vraćam se natrag po drugoj strani ako kome zatrebaju betonski djelovi za klupu zna gdje će ih nać drvom obloženo spremište Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted March 21, 2016 Author Share Posted March 21, 2016 Sve cvate sve buja, osjeti se proljeće blok sa druge strane izlaz prema Varaždinu radiona RŽV-a sređena zgrada Nadzorništva pruge vodotoranj zanimljiva stara lampa šteta, previsoko je i nije za neke egzibicije stepenice za u vodotoranj preko puta je TSH Čakovec (Tvornica stočne hrane) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted March 21, 2016 Author Share Posted March 21, 2016 Još jedna sređena zgrada koja je očito vezana za RŽV (jer je unutar ograde) dugo dugo nisam vidio HGŽ-ove Uacns-ove kolodvorska zgrada iz drugog smjera SŽ bačva ... ... u najmu naletio sam i na ostatke vodonapojnika vraća se Tin natrag u Čakovec očekival sam da će na drugi kolosjekali otišli su na prvi *****Sorry, intermeco ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted March 21, 2016 Author Share Posted March 21, 2016 Muvi dolaska baš fino uklizava u kolodvorjoš jedno skretanjekočenje i zaustavljanje ... nebi li to trebal bit Zeko Express?ma nije ni važno, važno je da sam ulovil plavcacika i graja na peronufotografiranje za uspomenuza par minjuta kao da tu nije bilo velike cikenakon što sam se pozdravil sa prometnicima odoh i ja natrag na natjecanje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted March 21, 2016 Author Share Posted March 21, 2016 uskoro plavac veselo zabrunda i ode put Varaždina u povratku sam skužil da tu ima i nekakav kanal ali više mi se to nije dalo istraživat (bit će to nit vodilja za neki drugi ekšn) iskliznica ka šturcu odoh preko (a plavac zavrće ka Varaždinu) onaj usamljeni Eas ovo čudo sam prijetil, Pinex-ov forwarder pogled na kolodvor preko ceste Gas-ovi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted March 21, 2016 Author Share Posted March 21, 2016 Nije mi jasno ... ako se kasirala većina vagona zašto su ostala ova dva vrlo zanimljiivo robno skladište, ispod oplate se vidi da je ciglenop a obloženo je drvom ulazna ploča iz smjera Kotoribe izlazni signal prema Kotoribi rogonja (bez rogova) ... metalni pješački prijelaz lijevi kolosjek za Mursko Središće (i Lendavu) a desni za Kotoribu (i Mađarsku) mehana preko puta prijelaza (ali mislim da ne dela) vratim se do dvorane gdje je natjecanje, preko puta je nogometno igralište (ustvari, kasnije kad smo se vraćali iz M. Središća vidjeh da je tu prilično velik sportski kompleks) naš mali uljez med aboriđinima Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted March 21, 2016 Author Share Posted March 21, 2016 Natjecanje je gotovo, upravo je završila zadnja serija, pišu se i kontroliraju zapisani bodovi lukovi (pojedini prijerci dosežu i prko 1000€!!!) sve je to sklopivo-rasklopivo dok se čeka čeka proglašenje malo fotkanja za uspomene (oni u bijelim majicama sa druge strane dvorane su riječani) dok su natjecatelji dobili klopu (i većina jela vani na suncu) organizatori su pripremili pobjednički tron podjela medalja ona dva klinca s početka priče sve su oduševili Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted March 21, 2016 Author Share Posted March 21, 2016 Riječki team je otišal kombijem za Rijeku a nas troje smo otišli svojim putem. Kad smo već bili u Međimurju otišli smo do Murskog Središća jer me odavna puca snimit kolodvor, cesta za Središće da, kao i Labin ... (ovdje ima plan rudniká oko M. Središća) je možda bila med njima koja poznata faca neznam eno dole u daljini Murskog Središća Selnica, ciganska mala, sve Oršoš do Oršoša u Murskom Središću centar, lijevo je autobusni kolodvor (bar je nekad bil), pravo je granični prijelaz (na mostu preko Mure) a desno je ulica ka kolodvoru skrenuli smo desno, vrlo blizu je ŽCP kod ŽCP-a opet desno pa uz prugu do kolodvora nažalost bez devijacija niišta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted March 21, 2016 Author Share Posted March 21, 2016 Evo ga, ono što godinama priželjkujem snimiti, kolodvor Mursko Središće ... sa civilne strane prema Lendavi (u daljini se tek nazire zeleni željeznički most) mrkić bliže smjer prema Čakovcu (prevrnul sam net ali nisam našal tko je vlasnik pogona sa druge strane žice) odloženih par skretnica iskreno, očekival sam puno veći objekat od ovoga kako mi je rekal prometnik u Čakovcu, dnevno ide tri para vlakova za Lendavu i da nema toga prugu bi sigurno zatvorili preko puta je vaga PZ Čakovec, RJ M. Središće istovarna ramapa i malo dalje utovarni silos za ugljen kad so prolazili opazih da je unutra zaostao jedan Es vagon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted March 21, 2016 Author Share Posted March 21, 2016 OK, to je to, odlazimo po makadamu iz M. Središća uz prugu prolazimo kroz Čakovec ka Varaždinu prek' Drave sad slijedi onaj užitkovni dio (nije za one slabih živaca ), odlučili smo nešto pojest u Gradu baroka i služeć se navigatorom došli do restorana "Zlatne ruke". Ali, gle nesreće, taj restoran već dugo ne dela ali se našal jedan mladi dečko koji nas je uputil da odemo do "Vergleca". I tako krenusmo na noge ... trg pun ljudi na suncu zanimljiv vodonapojnik ta-raaaa ... evo ga! uaš reporter brrr ... već ovaj borbeni komplet obećava da će bit ludo i nezaboravno, seka i ja krenusmo u boj domaćom vilijamovkom slijedeće je bilo "Tanjur Verglec" (meso iz banjice, goveđi jezik s hrenom, kuglica zaseke,sir s vrhnjem), nećakinja je jela toplu goveđu juhu sa domaćim rezancima tad dolazi ovo ... "Kotlet s trsja" (svinjski kotleti u umaku od kukuruznog brašna, grožđa i crnog vina – domaća tjestenina) i grah salata sa bučinim uljićem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted March 21, 2016 Author Share Posted March 21, 2016 Nećakinja je uživala u ... palačinke "Verglec" (plačaćinke sa orasima i medom prelivene čokoladom) da bi užitak bil potpun sestra i ja smo sve podlevali domaćim Sauvignon-om ... jasno, čistim jer šteta je to upropastit ikakvim vodama zbilja je mjesto za gastro doživljaj nakon što smo otišli opet đir po staroj jezgri Varaždina do "srebrne strele" lijepo je ovako po ulicama bez automobila zamjetil sam poklopce od kanalizacije (dobro da to garagani nisu skontali jer taj mesing ima dobru cijenu) evo nas opet ispred Gradske vijećnice ali iz drugog smjera "Silberpfeile" nas čeka di smo ga parkirali Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted March 21, 2016 Author Share Posted March 21, 2016 Natrag smo samo pričali o onim kotletima i suvinjonu i brzo smo došli do Zagreba gdje je nebo crvenilo svi puti vode ka jugu svijetla novog aerodroma ovako kad se približimo ... ... blizu Lučkog ... kao da smo već doma pada mrak ... umor uzima svoj danak, nemam više snage držat aparat i dosta je. *****Došli smo oko 20.30 u rijeku svo troje umorni ali, onako, slatko umorni, prepuni dojova. I to je to , nema više Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted March 21, 2016 Author Share Posted March 21, 2016 E da, imam ja i mrvu memorabilije sa ovog ekšna ... nećakinja je , nažđalost, bila šesta na natjecanju (ali ovo joj je odličan rezultat s obzirom da joj je ovo prvo državno natjecanje) i ovo je njezina meta koju sam dobil magnet za friđ za moju *****E sad je ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 Svaka čast na lijepoj priči i lijepim slikama. Ovo me podsjetilo na moje nekadašnje brojne posjete Međimurju, a u Čakovcu sam bio puno puta službenim poslom. Između ostalog vozio sam se vlakom na prugama Varaždin - Ćakovec - Kotoriba (Murakerstur - Budimpešta) i Čakovec - Mursko Središće. Drugi put kad navratiš u te lijepe krajeve obavezno prođi Međimurskom vinskom cestom, to je putovanje kroz bregoviti dio Međimurja. U jednom podrumu nedaleko Štrigove kupio sam čitavu kašetu butelja zelenog silvanca - devet jezika govori, a deseti šapuće. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted March 21, 2016 Author Share Posted March 21, 2016 .... Drugi put kad navratiš u te lijepe krajeve obavezno prođi Međimurskom vinskom cestom, to je putovanje kroz bregoviti dio Međimurja. U jednom podrumu nedaleko Štrigove kupio sam čitavu kašetu butelja zelenog silvanca - devet jezika govori, a deseti šapuće. Prošal sam to '93. ... a majke ti mile kakvi smo se pok. tast i ja vratili u Središće ... ubit me htjela ali bilo je opako dobro. Tastu došla sestra s mužem iz Kanade i mi ti završili u Sloveniji u Jeruzalemu ... pa natrag po toj vinskoj cesti. Majko mila što sam se tad naprobal finih vina. Uf-fff ... valjalo bi to ponovit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tramvajac 92 Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 Dobar ti je putopis. Međimurci rotore zovu Tokiji, a Varaždinci se baš nebi složili da su u Čakovcu domaći. Autobusnog kolodvora u Murskom Središčču više nema, kolko znam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted March 21, 2016 Author Share Posted March 21, 2016 Dobar ti je putopis. Hvala ... Autobusnog kolodvora u Murskom Središču više nema, kolko znam Nekako sam i ja bil tog uvjerenja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupljenec Posted March 21, 2016 Share Posted March 21, 2016 Fino iskorišten vikend i dobra reportaža, a i dobro se jelo 😉jelo mi fino izgleda,je bilo fino? ☺ A i polo nabija kilometre ☺ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted March 21, 2016 Author Share Posted March 21, 2016 ... jelo mi fino izgleda,je bilo fino? ... Za (mogu svakome preporučit restoran, fina papica, izuzetno ljubazno osoblje!) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts