thomcro Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Lijep pozdrav forumašima iz snijegom pokrivena Gorskog kotara. Prvih nekoliko fotografija bit će objavljeno večeras kad se vratimo u Rijeku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 16, 2016 Author Share Posted February 16, 2016 Evo smo (dvojica iz Ri-ekipe, Kapo i ja) doma (K 357 je ravno sa kolodvora otišal na trening) i vrijeme je za neke osnovne podatke o samome ekšnu. Kako nas svako malo pukne da odemo nekamo Kapo je predložil slijedeći itinerar: vlakom do Skrada pa nakon dva sata (otprilike) vraćamo se i silazimo u Zalesini pa opet nakon par sati odlazimo za Fužine i tamo ostajemo par sati i napokon dolazimo u Rijeku oko 18.30 (sveukupno smo se Kapo i ja vozili sa 4 vlaka a K 357 sa tri). Iz toga se i razvila ideja o naslovu teme - SiZiF - Skrad i Zalesina i Fužine . Već iz ovoga što sam napisal vidi se da Ri-ekipu čine Kapo, K 357 i moja malenkost. Prvotni plan je bil da idemo sva trojica zajedno ali K 357 zbog škole nije mogal ujutro sa nama nego nam se priključil tek popodne u Zalesini. Glavna nit vodilja samog ekšna nam je bila ... snijeg!!! ... idemo na snijeg, btw to nam je tradicija da svake godine (kad god uzmognemo) odemo na sniježni ekšn i ovo je negdje, mislim, osmi sniježni ekšn koji smo zajedno odradili. Nažalost, svake godine to se pomiče iza Nove godine jer do Nove nema snijega pa sad ispada da iskoristimo svaku priliku koja nam se pruži No da više ne mudrujem, fotografija ima tako, osrednja količina koje sad treba prebrat, obradit i transferirat na fotobujol i od svega toga sastavit smislenu priču. Pravi putopis će krenut od sutra. Za sad samo tek tri sa kolodvora gdje smo boravili ... Skrad Zalesina Fužine ***** Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupljenec Posted February 16, 2016 Share Posted February 16, 2016 Stvarno je prekrasna ova zimska idila Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 16, 2016 Author Share Posted February 16, 2016 Hvala Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 17, 2016 Author Share Posted February 17, 2016 OK, rokenrol, stavit ću dio što sam nakucal ... Jutro na rečkom kolodvoruvlak 4600 iz Ogulina mrvu kasnikarta je u žepudolazi i 4600 ... hm-m, neće tu baš bit nešto pretjerano fotkanja iz vagonaŠkrljevo, izgledaju k'o nove bačve od GATX-apsmtr i onome koji je zmislil te vagone bez da se prozori mogu otvorit, ovi žuti će odma za namakolodvorska zgradatu je onaj opičeni đukac što laje na svaki vlak koji prolazinekako sam uspio uhvatiti ostatke stare trase kojom se prije ulazilo u Škrljevo iz smjera Mejena dnu u Ponikvama ima vode Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 17, 2016 Author Share Posted February 17, 2016 Pred Mejompozdrav sa Meje milom i dragom nam adminu pogled na Kvarner ... el se to nešta svetli nasred Kvarnera ? Da nisu marzovci ?nekva barka (valjda lignje love )nad Učku su se nadvili črni oblaci i zasjela kapa, nebude to dobro"gornja" prugapogled sa Melnicakrižanje u PlasamaZlobin ... ...prve naznake snijega sa druge strane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 17, 2016 Author Share Posted February 17, 2016 Stajanje u Drivenikukrižanje sa 004napuštena zgrada stajališta LičMiškovićevo leno u Fužinama (poznavateljima nogometa nemoram objašnjavat tko je Miško)nikako se nemogu naviknut na taj prizor bez borova u FužinamaFuž'ne, tu ćemo se vratit popodne (kad smo išli "gore" bilo je malo vjetra i prohladno)zgrada ex-mlina se još držii ovde je bilo sve prepuno borova a sad je vjetrometinasa druge strane pruge, prema Drvenjači, još stoji dio starog mostaali sa druge strane više ga nema Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 17, 2016 Author Share Posted February 17, 2016 Burobran u Vratimastajalište Vrata (ovdje kao da više nitko ne stanuje {tu je živio jedan pružni radnik sa familijom})pilana Vratanegdašnji ulaz pruge u krug pilanepribližavamo se Lokvama i borići su više pobrašnjenilokvarski iizvlačnjakbila i polovoica kontejnerskog teretnjaka (ne sjećam se da smo negde videli i drugi dio)Lokve ... svaki put kad tu stanemo sa vlakom sve se nadam da će iza nekog ugla iskočit Pfaffnažalost, ni ovog puta nije bilo******Mali intermeco (da još napišem dio) ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 17, 2016 Author Share Posted February 17, 2016 Natavljamo i dalje u revijalnom tonu ... Lokvarski EVPjasno, bez transformatoradolazimo u Delnice, ovdje je već ozbiljnije snijega ali i hladnijebilo je i nešto putnika ... čakpičimo ka Zalesinigrane borova dobro vise pod težinom snijegaZalesina, tu ćemo se vratiti za par satistajanje usred ničega, stajalište Kupjak, nit tko dole nit tko gorepripremamo se, uskoro silazimopada nekakva susnježica Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 17, 2016 Author Share Posted February 17, 2016 Došli smo u Skrad i tu nas je dočekala nekakva kišica med koju se uvukla i pokoja pa'ulja snijega, vlak kojim smo došli iz Rijekečeka ... čekamaglaaa maglaa svud oko nasa njega se čeka, brzi iz Zagrebavozi poznati strojovođa (al' mislim da nas nije skužil da smo u Skradu)putnički ode daljemi smo se otputili ka starom EVP-u, stupi, žnore, signal ... svašta nešta na izlazu prema Zalesinievo nešto i za ona dva ljubitelja potoka sa foruma (Stanley-a i celicanu), žubor potočićaima i čujno-slikovni zapis malo dalje još jedan potočić traži svoj put Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 17, 2016 Author Share Posted February 17, 2016 Ovaj je veselijipogled unatrag odakle smo došlieto nas pred starim EVP-om, desno se vidi kolosjek koji ulazu unutraovo više ne palia nu ovo kako žnore vise sa krovanutra se nije moglo pa sam ovo snimil kroz prozor na vratimasa druge strane zgrade (prema pruzi), prostor gdje su bili transformatorimalo dalje je nekakav prostor nepoznate namjene ali sad su unutra djelovi KM i izolatorisa prednje strane zgrade (tamo kamo sam snimil ono upozorenje) zaostali trafomalo iznad EVP-a je "bijela" šuma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 17, 2016 Author Share Posted February 17, 2016 Parsto metri dalje je ŽCPnije zaleđeno al' mi je bila fora snimitipruga prema Zalesini ...... i kolodvoru SkradEVP iz smjera ŽCP-aovo mi izgleda k'o da su konektori od grijača iz pećnice (a jbg, kuharska furka )kad se ovako gleda vidi se da to baš i nije malenouto se sa ŽCP-a čuje ... dleng dleng dleng ... i eto za nama one drezine od Infrehrpa držača za šliperezgrada skradskog bloka prema Zalesini******Intermeco zbog pomankanja daljnjeg slikopisa ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupljenec Posted February 17, 2016 Share Posted February 17, 2016 Joj kaj vele za vikend bu snijega? ☺ ovu zimsku ljepotu bi trebalo pogledati uživo Poslano sa moje Xperie Z3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 17, 2016 Author Share Posted February 17, 2016 Joj kaj vele za vikend bu snijega? Skrad za vikend bi trebalo bit između +5 i +8 preko dana i ako bog-da-sreće možda se ovaj snijeg od jučer još održi. Imaš tu na forumu nekoliko linkova i teme gdje se more pratit vremenska prognoza ***** Ajmo mi dalje sa slikopisom Utovarna rampa (iskreno nije mi jasno što će to tu) iskliznica je tu verovatno zbog EVP-a skradske skretnice su motorizirane nije vaga (kako bi se na prvi tren pomislilo) već vjerovatno ima kakve veze sa utovarom ili manipulacijom kakvim šinskim bagerom drezina stoji na kolodvoru iz malo šireg kuta da uhvatim i civilnu stranu odlaze prema Zalesini (nismo ni kužili da je tad pruga bila zavorena i da će nam prvi vlak za natrag dosta kasniti) odjednom se navukla maglurština temperatura i nije bila baš nešto pretjerano niska (kako će bit kasnije u Zalesini a pogotovo u Fužinama) kad smo se okrijepili (i ja gucnul malo ku'ane rak'je da krv malo poteče) otišli smo snimiti drugi kraj kolodvora, skradska ćenifa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 17, 2016 Author Share Posted February 17, 2016 Blizu izlaznih skretnica prema Brod Moravicama, ni tu nema znakova životapogled unatrag, magla kao da je mrkić još gušćazgrada preko puta bloka, e tu je bilo vidljivih znakova života a i lajavac se trudil izderat glasniceblok je bil zalokotan pa sam ovo snimil naslepo kroz (razbijeni) prozoriskliznica na prvom kolosjekumalo zimske idilemali lajavac došal videt ko mu se mota po ataru (ni se štel oglasit ni doć bliže, samo je gledal sa sigurne udaljenosti)uskoro se vratila drezina i s njom su otišli na drugu stranu kolodvora i vraćaju se po prvom kolosjeku da istovare neki materijalmuvi tu su stali i nahrupili istovarivat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 17, 2016 Author Share Posted February 17, 2016 Jedna za uspomenu i dugo sjećanje, lički međed usred Gorskog kotara još je malo pojačala magla a i snijeg je počel padato fala bogu ...... dolazi 4000 pa ćemo do Zalesineušli smo u betejca al sjeli bi tu baš da je za silu ali odosmo u zadnji vagonopet stajalište Kupjak, nit mačeta nit kučeta a bogme nit ljudievo nas i u Zalesini ... juhu, prvi put sam ovdje (bil sam tu kad je runul bond u tunel ali sa autom) vlakomode 4000 (sa kašnjenjem od pol ure) za Rijekupar riječi sa prometnikom (da zna da smo na kolodvoru i da ćemo snimat {k'o da ima vani 300 ljudi pa nas neće videt} a i da vidimo oće li što naić da nas ne iznenadi), neke stvari je teško razumijeti, kome služi ova ćenifa!?idemo prema izlazu iz kolodvora (prema Skradu) i onoj kući katnici što je tamo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 17, 2016 Author Share Posted February 17, 2016 Da se osvrnem, da kak'i međed neide zanama, da nebi morali letit potem snijegu na signalima na oba kolosjeka nema iznenađenjaonaj ozgor troši taj štaub cukar nemilice al' sviđa i se način na koji ga troši signalni portalevo nas pred kućom i Kapo pita oćemo uć nutra ili ne ... ajmo da vidimodošli smo tu do tih stepenica u prizemlju ali gore ni u prostorije sa strane (u prizemlju) nismo se usudili jer je sve bilo urušenokuća izvana (kasnije nam je prometnik pričal da je tu živjelo oko 15 obitelji ali i da su se do 2002. svi raselili {što ima i logike, tko bi živil u toj vukojebini})ulaz u Zalesinu iz smjera Skradaulazna skretnica Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 17, 2016 Author Share Posted February 17, 2016 Od Pfaffova prijatelja zalesinski prijateljstari drveni natpis kolodvora (ovo je sad već jako rijetko za nać i videt)unutrašnjost kućice je skroz devastirananebi se čovijek ni ugrijati mogalima i ovde veseli potoćić ajmo mi natragkolodvor je poseban ovako u zavojuotišli smo vidjet čehga ima sa one druge, "civilne", strene ... ovde k'o da nema lajavcaspremište za drva (drv' je i to prilično)ovako gledajuć ... ma tu nema nikoga ( i kasnije kad sam pital prometnika ako ima koga gore na katu rekal je da nema, on je sam u toj zgradurini)******Pauzaaaa ... Vašem izvestitelju nestalo pisana materijala ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 17, 2016 Author Share Posted February 17, 2016 ... ajmo dalje pa to privest kraju ... Kad sm o došli ostavili smo dio stavri kod prometnika i kad smo se vratili preselili smo svoje stvari u malu čekaonicu (s vanjske strane do prometnog ureda) i tamo ima nekoliko garderobnih ormarića i na njima su ove inv. oznakezatišje (pada nešto sitno ali skoro da je stalo)a kad je počelo padatako bolje pogledate videt ćete barbića u sredini fotografije kako hoda između kolosjeka a koji stanuje u onoj kući na izlazu iz kolodvora prema Delnicamasnežni gnomek muvi gnomeka čuva kolodvor na stoluu traženju sačekuše, uskoro će putnički iz Rijeke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 17, 2016 Author Share Posted February 17, 2016 ZamagliloK 357 dolazi sa putničkim iz Rijekemuvi vlak odlazi za Ogulintemperatura je aman-taman za dobar snijegi za dobar selfi (snimil ga je K 357)počelo se lovit i po tračnicamajoš je malo zamaglilo i snijeg je prešal u treću brzinu (počne se čovjek pitat što je meni sve ovo trebalo)ali čak ni to što je snijeg počel gušće i jače padat i što je još mrvicu zahladilo nije nas spriječilo da odemo poslikat drugi kraj kolodvora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 17, 2016 Author Share Posted February 17, 2016 Improvizirani bikmješano, ima i novih i starih šliperau svemu tome jedva se i nazire taj slijepi kolosjekpostoji tu i, logično, iskliznicapotočić (ali jako je teško odgonetnut kamo ta voda otiče)čim smo krenuli sa kolodvora oglasil se lajavacizmeđu dva kolosjekaizlaz prema Delnicamasignali ponavljači u smjeru prema Skraduna kolodvor se vraćamo po prćenoj stazi uz sam rub ponora Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 17, 2016 Author Share Posted February 17, 2016 Pruga je skoro metar iznad staze, pogled prema Delnicamapadokaz pred kolodvormjako je gusta magla i jako snijeg padaumjetnička instalacija uh-h, sad je baš počelo gadno padat i zahladilo jedolazi putnički za Zagrebprimjetil je Kapo da još nismo snimili niti jedan teretrn i vlak, putnička asea 390desetak minuta kasnije iz magle dolazi 4604 kojim ćemo do Fužinasvetli na sve strane da se vidi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 17, 2016 Author Share Posted February 17, 2016 Uh, jedva dočekah malo toploće, školani koji idu u školu u Moravice silaze iz vlaka u Delnicamamagličasti lokvarski kolodvor (zamaglil mi se filter na objektivu od nagle promjene temperature )evo i Pfaffova prijateljaralice čiste po autocesti (nadali smo se da ćemo videt i željezničku rolbu ali njoj je minimum 30 centimetri snega za izać)dolazimo u Fužine (tu puše i to prilično)ode 4604 za Rijekueh Fužine ... e tu smo tek naje*ali jer vidljivo je da nema puno snijega ali puše jaka bura (koja ga, btw, odnosi) a sam snijeg je tvrd i dosta jako udara u kožu lica i nije ni malo ugodno ali ni to nas nije spriječilo da odemo snimiti kolodvor, najprije prema Ličuizlazni signali su bijeli od snijegaizlaz prema Ličubura i snijeg ... to nikako nije dobra kombinacija Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 17, 2016 Author Share Posted February 17, 2016 Ajmo mi natragovdje je 26.10.2011. iskošil onaj veliki Uaaigadno pada i gadno je ledenonakon što smo se utoplili i okrijepili u čekaonici idemo na drugu stranu snimiti kolodvornije ništa popustilo, čak dapače, pojačal je vjetardolazi putnički iz Rijekena filmu zagonetno kretanje stopáajmo daljeprimjećuje se da nešto fali ovde kod mlina Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted February 17, 2016 Author Share Posted February 17, 2016 I vagoni Infre su nestalina izlazu prema mostudo mosta je bilo prerizčno jer je jako jako puhalokod bloka pa prema kolodvorudok smo se vratili sa "civilne "strane sve je zabijelilo (desno, ubrdo je cesta za Vulkanovo odmaralište {svojedobno sam na sanjkama juril po onom zavoju })plan ekšnamacino se grije u čekaonicii kad smo mislili da nećemo više snimit niti jedan teretni (jer za desetak minuta treba doć 4606 koji će nas odvest u Rijeku) dolazi zaprega sa Easimačekaju križanje sa 4606putnički se čuje kako bruji negdje iza mosta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts