KAPO Posted September 27, 2015 Share Posted September 27, 2015 Nakon ranog buđenja i gledanja VN Japana, odlučio sam napraviti jedan izlet "preko Učke". Ideja (koja se ostvarila ) je bila da prođem kroz tri tunela na Raškoj pruzi (Vranje 1, 2 i Dolenja Vas). Prva stanica je bila voda Josipa 2. . Napunio sam bocu sa izvorskom vodom. Spuštanje prema kolodvoru Učka. Od brda ugljena ostalo je ovo! Dovoljno da napunim jednu vrećicu za doma . Kolodvor Učka. Koza i mladi brek . Osigurani ŽCP. Krećem prema prvom tunelu. Lučki loko-traktor (ili kako se taj stroj već zove ). Taj stroj je bio zadužen za vožnju ljudi i materijala na set filma Winnetou. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAPO Posted September 27, 2015 Author Share Posted September 27, 2015 Lagano prema kanjonu Vranje. Nazire se vodonapojnik. C.P.R.R.C. . Kolodvor Roswell. Kolodvor je nezaposjednut ! Tunel Vranje 1. U tunelu se skriva bager sa vagončićem. Novi bik od drva. Kratka uskotračna željeznica po kojoj se vozio eksploziv. Vagonet koji je bio zakopan u pijesku potpuno je demoliran. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAPO Posted September 27, 2015 Author Share Posted September 27, 2015 Kratka uskotračna pruga je zarasla. Unutrašnjost tunela Vranje 1. Lijevo je trebala ići pruga za Matulje, a desno je pruga za Rašu. Iza betonskog bloka. Evo me vani. Filmski set još nije rastavljen. Imitacija drvenog mosta. Pogled je prekrasan! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAPO Posted September 27, 2015 Author Share Posted September 27, 2015 Portal tunela Vranje 2. Kao i u tunelu Vranje 1: Prema Vranjskoj dragi je širina za jedan kolosjek... ... a malo poslije toga je širina tunela za dva kolosjeka (odvojak za Matulje). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAPO Posted September 27, 2015 Author Share Posted September 27, 2015 Usred tunela, iznenađenje! Svježe nasipani šljunak koji je prekrio tračnice i umjetni zid! Zid je vjerno napravljen od nekakvog platna. U donjem lijevom kutu nazire se prolaz u ostatak tunela. Konstrukcija zida. Izlazim iz tunela Vranje 2. Vranje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAPO Posted September 27, 2015 Author Share Posted September 27, 2015 Vraćam se prema autu. Još jednom kolodvor Roswell. Sljedeća postaja je Dolenja vas i istoimeni tunel. Stara rampa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAPO Posted September 27, 2015 Author Share Posted September 27, 2015 Tunel Dolenja vas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAPO Posted September 27, 2015 Author Share Posted September 27, 2015 I za kraj nekoliko fotografija sa Vojaka (1396 m). I to je to! Puno pozdrava! Kapo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali.paja Posted September 27, 2015 Share Posted September 27, 2015 Kako to da su sve to ostavili poslije snimanja bez nadzora? Da li su bačve prave? Kola koja vuku konji? Evo prijedloga za mjesto roštilja! Super ti je ova reportaža. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAPO Posted September 27, 2015 Author Share Posted September 27, 2015 Kako to da su sve to ostavili poslije snimanja bez nadzora? Da li su bačve prave? Kola koja vuku konji? Evo prijedloga za mjesto roštilja! Super ti je ova reportaža. Hvala na komentaru ! Bačve i kola izgledaju pravo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted September 27, 2015 Share Posted September 27, 2015 Odlično. Kada si položio B kategoriju? Kako to da si išao u solo ekšn? Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted September 27, 2015 Share Posted September 27, 2015 na one daske. Eh, da sam malo bliže pa portapak na krov... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted September 27, 2015 Share Posted September 27, 2015 Kako to da su sve to ostavili poslije snimanja bez nadzora? Da li su bačve prave? ... Bačve su prave, ali ispražnjene - i to je razlog da je sve bez nadzora. ... Evo prijedloga za mjesto roštilja!... Hm - ak je u Parku prirode, nisam siguran jel se smije ... a dizel-ovisnicima je ona druga pruga predaleko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KAPO Posted September 27, 2015 Author Share Posted September 27, 2015 Odlično. Kada si položio B kategoriju? Kako to da si išao u solo ekšn? Tnx! B kategoriju položio sam u siječnju 2014.g. Na ekšn sam išao neplanirano. na one daske. Eh, da sam malo bliže pa portapak na krov... Bojim se da će te daske završiti u nekoj graji kad ih skinu sa "mosta" i tunela . Hm - ak je u Parku prirode, nisam siguran jel se smije U Parku prirode Učka je zabranjeno paljenje vatre tako da ništa od roštilja . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 28, 2015 Share Posted September 28, 2015 Pridružujem se čestitkama za lijep putopis, a slike su prva liga. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupljenec Posted March 5, 2016 Share Posted March 5, 2016 Zanimljiv set ☺ko zna kak je danas to sigurno je sve isto netaknuto ☺ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts