thomcro Posted August 7, 2015 Author Share Posted August 7, 2015 Naumili smo poć do Zoo-a (što se u konačnici pokazalo promašenim naumom jer nismo mogli nać parking {doduše, nismo se ni trudili preveć nać ga} gdje bi ostavili blauera) pa smo se samo provezli po Maksimirskoj amo-tamo. To ćemo odraditi nekom drugom prilikom kad se malo bolje pripremimo.ajmo za tom "plavom glistom"prolazimo okretište kod Dinamovog stadiona"plava glista" za Dubravudruga ispred nasatakuju k'o žuti mravi sa svih stranaprimetil sam da ovaj 2221 ima na zadnjem displeju tram a ne broj (očito to nešto znači što ja u tom trenutku nisam mogal dokučiti)super mario ... kad prođe mi ćemo levo i okrenut se natragal' prije mora još tramvaj proćđizus, pa tu je prometnije nego na kolodvoru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted August 7, 2015 Author Share Posted August 7, 2015 Vozimo se natrag, opet pored stadionaidemo za Vukomerec je par dana pričala kako bi pojela kumpiriće z mayonezom tako smo se otputili do Mekdauela kod Emecete, vrijeme se popravlja, oblaci se razilaze i moglo bi još i sunca bitnije nešto al' daj šta dašsjedili smo vani jer više nije bilo neugodnotu smo bili dan prijeplan za slijedeći dan je bil da odemo za Jasenovac ali kako su radili na raskršću Ulice Siniše Glavaševića i Slavonske avenije išal sam videt ako se more skrenut levo ili ćemo morat na neko drugo raskršćepruga za koju neznam ni odakle dolazi ni kud vodi ali zato ima manevarske signale van funkcijeeto me na južnom traku Slavonske avenije Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted August 7, 2015 Author Share Posted August 7, 2015 Barbići pituraju crte po cestinažalost, rekli su mi da prije nedjelje niš od prometa (mada mislim da je cesta puštena u promete tijekom subote dok smo mi bili u Jasenovcu)malo smo svratili (da ubijemo vrijeme) i u Emecetu (naša rečka je puno manja) i ono što me iznenadilo je pješačka staza koja ukrug povezuje katove (al' ima i lift za one umornih nogu)u međuvremenu dok smo klatili po trgovačkom centru nebo se rasčistilo što je dobar znak da će subota bit sunčanaNastavlja se ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted August 7, 2015 Share Posted August 7, 2015 ... pruga za koju neznam ni odakle dolazi ni kud vodi ali zato ima manevarske signale van funkcije ... Industrijski kolosjek "Gredelj", iz kolodvora Resnik. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted August 7, 2015 Author Share Posted August 7, 2015 Industrijski kolosjek "Gredelj", iz kolodvora Resnik. Thx 4 info! Se taj kolosjek ikad koristil (jer sudeć po tračnicama tuda dugo nije niš prošlo)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted August 7, 2015 Share Posted August 7, 2015 Thx 4 info! Se taj kolosjek ikad koristil (jer sudeć po tračnicama tuda dugo nije niš prošlo)? Ha, ak vagone i lokomotive ne dostavljaju i izvlače helikopterima, onda idu tim kolosjekom ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted August 7, 2015 Share Posted August 7, 2015 Thx 4 info! Se taj kolosjek ikad koristil (jer sudeć po tračnicama tuda dugo nije niš prošlo)? Prije 8 godina sam prošetao ovim kolosijekom od Resnika do Žitnjaka: http://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/6285-izmedhu-resnika-i-zitnjaka-puno-fotki Tad još nije bilo niti shopping centra, ni ove nove ceste preko tog kolosijeka, a ni ovih fensi signala. Ali kao što se može vidjeti, travurine je bilo već i tada ... Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crna Guja Posted August 7, 2015 Share Posted August 7, 2015 Industrijski kolosjek "Gredelj", iz kolodvora Resnik. Kolosijek za Zvijezdu, ide iz Resnika u uljaru. Tu se ulje koje dođe cisternama iz Srbije pakira u zvijezdine boce. Kolosijek se koristi, zvijezda ima svoju manevru... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Toma Posted August 7, 2015 Share Posted August 7, 2015 Šubićeve! Za lakšu orijentaciju - na slici je dolje lijevo raskrižje Branimirova-Držićeva-Šubićeva, a sasvim desno je Heinzelova: Hm... Hvala Thomcrou na putopisu, ali Stanley... Subiceva zavrsava cca 200 metara sjevernije, onda slijedi trg Petra Kresimra IV (bivsi Lenjinov). Raskrizje Branimirova - Drziceva je nize. Inace, prema istoku se tamo odvaja jedna jedva primjetna mala ulica (koja zapravo zatvara trg sa sjeveroistoka) - Ulica neznane junakinje. Ovaj nazive je postao presucivan od 1991. nadalje, u vjeri da je rijec o nekoj NOB junakinji. Ali ne - rijec je o vjerojatno jedinoj zeni koja u opsadi Sigeta prilikom proboja 8. rujna 1556. pozdrav toma Quote Three Blind Mice Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted August 7, 2015 Share Posted August 7, 2015 Subiceva zavrsava cca 200 metara sjevernije, onda slijedi trg Petra Kresimra IV (bivsi Lenjinov). Raskrizje Branimirova - Drziceva je nize. Inace, prema istoku se tamo odvaja jedna jedva primjetna mala ulica (koja zapravo zatvara trg sa sjeveroistoka) - Ulica neznane junakinje. Ovaj nazive je postao presucivan od 1991. nadalje, u vjeri da je rijec o nekoj NOB junakinji. Ali ne - rijec je o vjerojatno jedinoj zeni koja u opsadi Sigeta prilikom proboja 8. rujna 1556. Imaš pravo, riječ je o Krešimirovom trgu. Njega sam potpuno smetnuo s uma. Što se tiče ulice Neznane junakinje, to je onaj ficlek s dvije zgrade koji stoji koso na rubu Krešimirovog trga, a dalje desno (usporedno s Branimirovom) je ulica koja se zove Širolina: Iz ulice Neznane junakinje ide pješački put (automobili ne mogu proći) u Lepušićevu ulicu, usporednu s trgom na istočnoj strani, gdje se na broju 6 nalazi moj faks… … gdje sam svojedobno, kako se vidi… Ivan Lepušić (1855.-1906.) je bio hrvatski književnik. Svevišnjem hvala, imena takvih se ne mijenjaju s promjenama režima i ideologija. Nažalost nisam našao ni jednu njegovu sliku, stoga samo ovo: A thomcrou blaga izvinjotina zbog skretanja Off Topic. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted August 7, 2015 Author Share Posted August 7, 2015 Prije 8 godina sam prošetao ovim kolosijekom od Resnika do Žitnjaka: ... ... Subiceva zavrsava cca 200 metara sjevernije ... Imaš pravo, riječ je o ... Hvala za svaku pomoć i korekcije ***** ... thomcrou blaga izvinjotina zbog skretanja Off Topic. Nebi ja to baš tako strogo formulirao već više kao korekcije i opaske na moja pisanja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted August 7, 2015 Author Share Posted August 7, 2015 01.08.a.d., šesti dio, idemo na izletSubota je, dan od izleta! Idemo za Jasenovac, točnije za Košutaricu. Nismo ušli na Slavonsku aveniju kod City centra East nego malo dalje. Vrijeme je bilo relativno ugodno s tendencijom rasta temperature. Krenuli smo oko 9 ujutro da budemo u Košutarici oko 10.30 - 10.45 pa ćemo u povratku do Križa pa da budemo natrag u Zagrebu oko 15 sati. No, i pomno planirani put ponekad zbog nepredviđenih situacija padne.Nebu dobro jer već na istoku obilaznice oko Zagreba se vidi da ima gužve prema morunevolje su počele pred naplatnim kućicama, odjednom se stvorila kolona i polako smo se pomicali bez stajanja a uzrok je bio ovonaplatne kućice smo glatko prošli ali kad smo se približili Ivaniću opet smo zastali, ajd da bar klackalicu snimima onda nastade zastoj, kolona duga duga ...pojedinci su se pravili bedasti pa su završili tako kako su završilibivša djedovina (lijepo je ispala fotka jer smo išli sporije od kišne gliste) u Širincunekakva kontrolna bušotina u dolnjem Križukriška crkva (sat vremena se već vozikamo od Zagreba!!!)na odmorištu Križ čeka se red za ispust balastnih voda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted August 7, 2015 Author Share Posted August 7, 2015 Uuuu eto razloga kilometarski duge kolonekako smo kasnije čuli na vijestima, navodno da su i neki ljudi ozljeđeni (na sreću nije bilo poginulih!)jedan TAM-ić je o'šo na ahiretkad smo prošli nesreću kolona se vrlo brzo razvodnila i za čas smo bili kod Kutinesilazimo sa autoputa u Novskoj i prelazimo preko njega na cesti za Jasenovacželjeznički most preko StrugaŽCP iz smjera Novske pred jasenovačkim kolodvoromskrećemo levo i idemo za Košutaricu, odavde se lepo vidi spomeniku daljini ona željeznička kompozicija koju sam fotografiral prošle godineuhvatil sam kod groblja u Košutarici ovaj obnovljeni Tomos-ov APN (kaže barbić da vozi k'o tenk) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted August 7, 2015 Author Share Posted August 7, 2015 E sad san uspio snimiti ono što prošle godine nisam ... potpis rečke Armade na ramperskoj kućicisa ŽCP-a prema Novskoj ...... i Jasenovcupolje gdje je nekad bil logoru povratku uspio sam uhvatiti samo ovaj teretnjaku Križu smo sišli jer smo bili pozvani na jedan rođendan, pred ŽCP-omprema Novoselcukriška crkvaputnički za metropolu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted August 7, 2015 Author Share Posted August 7, 2015 Pred Zagrebom malo nas je zbunila teta iz navigatora i umjesto da se držimo desne strane mi odosmo na obilaznicu i onda smo morali preko Domovinskog mosta (što se dan kasnije pokazalo kao dobar odabir mada slučajan)ima Save al' nema patkepretpostavljam da bi ovo trebal bit kolodvor Resnikokretište na Savišćunapokon smo došli u Vukomereceto i busa za Kvatrićnakon što smo se kratko osvježili supruga i ja smo otišli do bolnice i u povratku smo napravili (početničku) grešku, subota popodne, opet odlučujemo malo noge protegnut (kao da nam nije bilo dosta đir do Jasenovca ) i umjesto da skrenemo desno i po Vlaškoj odemo do centra i tamo negde ostavimo blauera mi odemo ... dole do Branimirove, popodne ni pasa vani Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted August 7, 2015 Author Share Posted August 7, 2015 Blauera opet ostavljamo u Branimirovoj i pješke idemo prema željezničkom kolodvoru ali ovaj put po zelenom nasipu (ovde sam opazil nešto za što smo pretpostavili da bi di mogal bit nekakav parking)mimo nas prolazi bus za ajerdromulazni signalibikonjana nasipu iznad raskršća Branimirove i Šubićevekad smo prešli na drugu stranu ... kolika to mora bit slučajnost da od svih zagrebačkih forumaša ... nalitimo na Pfaffomira (doduše oni su nama svirili ...), brzinski mah mah i odosmo nas dvoje na pica-kat ali sad uza zid ... svašta viri sa vrha zidakako su već pripreme za mimohod u tijeku "plave gliste" samo jure amo tamo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted August 7, 2015 Author Share Posted August 7, 2015 Bilo je nekih tramvaja koji su skretali iz Draškovićeve koji nisu imali broj linije nego ili ikonu tramvaja ili je pisalo nešto na displejuu prizemlju te zgrade smo kupovali pica-katoveljevičarpo Ulici kneza Mislava ni pasaigra vode u jednoj od fontana na Trgu Hrvatskih velikanaza južne krajevedošlo je vrijeme da se malo smirimo i da se vratimo ... sumrak nad Zagrebomovaj put smo blauera pustili malo bliže (pješačkom) da bar malo skratimo hodanjeTežak i naporan dan, konstantno vruće, stalno u muvingu i krevet je bio velika misao.Nastavlja se ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted August 7, 2015 Share Posted August 7, 2015 ... pretpostavljam da bi ovo trebal bit kolodvor Resnik. ... To je Žitnjak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted August 7, 2015 Author Share Posted August 7, 2015 To je Žitnjak. očito sam krivo pretpostavil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZlayoZg Posted August 7, 2015 Share Posted August 7, 2015 Vrtis se po "Emmezeti","Megicu" i Cityju koji su 5 min od mene,a ne bi se javio za kavu.. :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted August 7, 2015 Share Posted August 7, 2015 očito sam krivo pretpostavil Ko i ja za "Gredelj". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted August 7, 2015 Author Share Posted August 7, 2015 Vrtis se po "Emmezeti","Megicu" i Cityju koji su 5 min od mene,a ne bi se javio za kavu.. :/ Trebalo se sjetit toga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted August 7, 2015 Author Share Posted August 7, 2015 02.08.a.d., sedmi dio, home sweet homeJoš u subotu nisam razmišljao o tome ali čim sam u nedjelju oči otvorio u mislima sam bio već u Rijeci i sve je bilo tome podređeno! Vraćamo se domu našem! Kako je već bila na snazi privremena regulacija prometa odlučili smo da nam je najsigurnije poć po Heinzlovoj/Radničkoj i na zaobilaznicu. Ali prije samog povratka valjalo je još puno stvari obaviti.Ujutro smo i ja otišli do placa po još par stvari koje ćemo nositi u Rijeku (a kojih doma nemamo priliku kupiti {uglavnom se radilo o hrani})bio je plan da potrpamo stvari i da odmah nakon bolnice odemo doma ali smo se predomislili, još jedan prolazak preko avetinjski praznog Kvatrićanakon bolnice vraćamo se u Vukomerec ali prije toga idemo u Branimirovu do Petrola natočit da blauer ima što pit do Rijekeokretište na Borongajunakon što smo se oprostili sa ujakom krenusmo doma, prema Karlovcu vrijeme ne izgleda baš najboljeidemo preko Domovinskog mostapreko Saveonaj kamijon u daljini nas je praktički izveo van iz Zagreba (slijedili smo ga od Slavonske avenije)išli smo za njime skoro pa do Lučkog (nebo jako grdo izgleda i prema Gorici sjevaju munje svako malo)"gore" se vježba za utorak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted August 7, 2015 Author Share Posted August 7, 2015 Nebo je sve tamnije i tu i tamo se vidi kako neki oblak izlijeva svoju mokrinupred Lučkim nas hvataju prve kapi kišelilo je ko iz kablaoko Jastrebarskog više nije padalou Karlovcu sunce sjaskoro cijelim putem je bilo ovako, malo tmurno i samo što ne pljusne ...... pa povremeni proboji suncanebo iznad petljanca kod Bosiljevaoblačni pasićs ovim sardinkom smo se nadjebavali pa skoro do Delnica Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
thomcro Posted August 7, 2015 Author Share Posted August 7, 2015 Čim smo prošli tunel Tuhobić k'o da smo došli u drugi kraj, toplo, vruće ali i sam pogled na grobničke Alpe može razveselitsunce je već vrlo nisko pa baca zlato pred nasdolazimo na naplatne na Kikovicipreko puta Inine pumpe niče novo odmorišteevo nas na Orehovici pred tunelom Trsatsumrak na RijekomUčka ... sad znam da smo doma, još samo par zavojatu dole ispod ovih nedoberasišli smo na čvoru Škurinje i sad ćemo desno ka centrukuuući smo ... nakon sedam dana Zagreba******I tu bi sad stao i završil ovaj putopis. Dojam nakon prespavanih nekoliko noći? Pa da smo si dali malo više truda moglo bi neke stvari i bolje odraditi ali s obzirom na okolnosti zbog kojih smo i došli u Zagreb mislim da je ovo bio maximum koji se mogao izvuć iz datih situacija.Skoro sam zaboravil, vratili smo se mi u utorak opet ali to je bilo zbilja brzinski da i nije bilo baš nečeg zanimljivog što bi vrijedilo objaviti. Idemo opet 18.08.a.d. ali i to će bit sa vrlo kratkim zadržavanjem tako da je upitno hoće li bit vremena za ikakvo snimanje.Do nekog slijedećeg ... P.S. Isprika svima što sam pomješal neke toponime i nazive ulica jer mi je ovo bio jedan od dužih boravaka u Zagrebu i samo sam gledal što više snimiti a nazive sam vadil sa interneta. Hvala DB-u, Tomi, sebralu i Stanley-u na korekcijama. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts