.Laurus. Posted February 20, 2015 Posted February 20, 2015 S obzirom da sam imao obavezu doć u srijedu iz Zagreba kući. Tada sam u vlaku razmišljao da odem u petak do Vinkovaca. I tako je i bilo. Mama mi je rekla da će ići i ona smenom - ja se nisam bunio. Pa smo danas ujutro vlakom 741 krenuli prema Slavoniji. Putem sam uspio štošta zanimljivog poslikat jer smo sjeli u (hvala Bogu da je bio na vlaku) Bee biciklistički vagon. Mnogi znaju i zašto. Ja sam očekivao kako ću u Vinkovcima imat priliku srest Ličanke (seriju 2062) koje su na vinkovačkom području i plave U-tz vagone. Ali na žalost od toga nije bilo ništa. jer niti jedne aktivne Ličanke nije bilo niti na kolodvoru, a ni u depou. Od brundavki su jedino bile aktivne dvije 2132. Kad smo došli u Vinkovce oko 15 do 10h. Prvo smo napravili "krug" oko kolodvora. Da vidim gdje je šta i da pofotkam Švede. Onda smo otišli u neki restoran u sklopu kolodvorske zgrade na Pizzu. Pa smo se nakon toga zaputili na umirovljeni teretni kolodvor. Tamo mi je cilj bio 7221 021 + 4221 033 (Šinobus/Hugo). A usput sam i poslikao neke vagone koji su mi "zapeli" za oko. Nakon što smo se vratili otišao sam do depoa i zamolio za ulazak. Gospodin kojeg sam zamolio je bio vrlo ljubazan. I veselo me je pozdravio nakon što sam ja njega, i kad sam ga zamolio za ulazak u depo rekao mi je da nema problema i da slobodno mogu pogledat i poslikat što me zanima. Ja sam mu se zahvalio i ušao dalje u depo. U depou su mi cilj bili Pomoćni vlak i Ličanke 2062 016 i 029. Nakon što sam njih poslikao lagno se bližilo vrijeme dolaska vlaka 414 u Vinkovce i odlazak nas natrag u Kutinu . I ja sam danas proveo jedan lijepi - railfanovski dan. Bajer u jutro 741 dolazi na kolodvor sa 1142 005 i 001 dolaskom u 07:35h redovitim odlaskom u 07:40h. Fotkao sam samo kolodvore u kojima je vlak stajao a to su redom od Kutine do Vinkovaca: 1. Banova Jaruga 2. Novska 3. Okučani 4. Nova Gradiška 5. Nova Kapela - Batrina 6. Strizivojna Vrpolje 7. Slavonski Brod U Novskoj zanimljiva lokomotiva ... to se Đuranom zove? Okučani - Opet ta crvena manevra i RTS-ova... Nova Gradiška i križanje sa MTW-10 U Kapeli Plavac 024 čeka polazak za Pleternicu... (ako se ne varam) Slavonski Brod Strizivojna Vrpolje I dolazak u Vinkovce Za danas toliko. Ostatak sutra... Quote Brzi vlak (744 "Cibalia") iz Vinkovaca, Strizivojne Vrpolja, Slavonskog Broda, Nove Kapele - Batrine, Nove Gradiške, Novske i Banove Jaruge, za Ivanić Grad, Dugo Selo i Zagreb dolazi na treći kolosijek.
.Laurus. Posted February 21, 2015 Author Posted February 21, 2015 Nastavak ... na vinkovačkom kolodvoru... Šved 030 ... nisam zadovoljan fotkom. Sa druge strane Šved 012 Brena 001 odlazi u depo Onda sam otišao do depoa i slikao Šveđane 032 i 035 iz raznih kuteva 2132 327 koja je cijelo vrijeme bila upaljena za našeg boravka u Vinkovcima, a nije se pomakla sa mjesta. Zas-z cisterna Pogled u smjeru zapada Vagoni u depou Pogled u smjeru istoka Nastavak uskoro Quote Brzi vlak (744 "Cibalia") iz Vinkovaca, Strizivojne Vrpolja, Slavonskog Broda, Nove Kapele - Batrine, Nove Gradiške, Novske i Banove Jaruge, za Ivanić Grad, Dugo Selo i Zagreb dolazi na treći kolosijek.
Pfaff Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 Lijepe boje i puno plavog neba (obožavam to). Čekam nastavak Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Toma Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 Fotke su odlicne (a putopis cu komentirati kad budes gotov )! pozdrav toma Quote Three Blind Mice
Stanley Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 Nije loše, nije loše. Možda koji smajlić previše, ali su fotografije prva liga. U Novskoj zanimljiva lokomotiva ... to se Đuranom zove? Nikakav Đuran, to je mađarska lokomotiva GANZ-Mavag. Pretpostavljam da je u vlasništvu firme Swietelsky(?). Quote Serija 05 je zakon!
Domagoj Vu Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 Odlicno! Steta sto se nisam pridruzio sa tobom. Quote Stari Habis, Zaes i Baatići su zakon!
.Laurus. Posted February 21, 2015 Author Posted February 21, 2015 Hvala. Nije loše, nije loše. Možda koji smajlić previše, ali su fotografije prva liga. Nikakav Đuran, to je mađarska lokomotiva GANZ-Mavag. Pretpostavljam da je u vlasništvu firme Swietelsky(?). Hvala. Negdje sam na forumu pročitao da se ta lokomotiva isto zove Đuran jer su je tako renumerirali u 2041 3xx. - - - - - - Nastavak ... Prema teretnom kolodvoru ... (Mali dio od putničkog kolodvora prema teretnom se i koristi.) Zarasli kolosijek za koeg nisam saznao kuda ide Pogled unatrag Pa 180° (putnički odlazi u Zagreb) Drezina došla od teretnog kolodvora (na izlazu iz kolodvora prema zapadu su preslagivali pragove) Eas, Gas, Hrrs, U-tz i Gbs vagoni Nastavak uskoro Odlicno! Steta sto se nisam pridruzio sa tobom. Hvala. Budem ja za mjesec ili dva ponovno u Vinkovce. Pa češ možda tad bit free. Quote Brzi vlak (744 "Cibalia") iz Vinkovaca, Strizivojne Vrpolja, Slavonskog Broda, Nove Kapele - Batrine, Nove Gradiške, Novske i Banove Jaruge, za Ivanić Grad, Dugo Selo i Zagreb dolazi na treći kolosijek.
.Laurus. Posted February 21, 2015 Author Posted February 21, 2015 E sada Šinobusi - 7221 021 & 4221 033 Za početak ću staviti fotke (za koje sam se namučio dok sam ih našao) 7221 021 dok je vozio ... Za veći prikaz kliknuti na fotke, izvor fotki Flickr. Ima li netko fotke 4221 033? Eto ih... Odmaraju... Moja mama je ušla unutra i onda su joj se probudila sječanja na davna vremena kad se je sa Šinobusima vozila kroz Zagorje. "Zajedno dok nas kasacija ne rastavi" Njihove numeracije I interijeri ... Napuštamo ih, a oni nastavljaju počivat u miru. Pretpostavljam da su Šinobus i njegova prikolica (kad?) došli do tamo vlastitim pogonom radi isteka (i čekanja) revizije ili popravka još dok se taj teretni kolodvor koristio i dok je bilo željezničara koji su ga pazili [i mazili]. Ali kako su napustili kolodvor (kad?), tako su se našle budale koje su uništile njih zabavljajući se na taj način. ... Ili su dovučeni / dogurani tamo? Zadnja revizija 7221 021 je bila |REV|BJ|8.96.| , a 4221 033 |REV|BJ|8.97.| oboje su spadali pod depo Vinkovci. Nastavak uskoro ... Quote Brzi vlak (744 "Cibalia") iz Vinkovaca, Strizivojne Vrpolja, Slavonskog Broda, Nove Kapele - Batrine, Nove Gradiške, Novske i Banove Jaruge, za Ivanić Grad, Dugo Selo i Zagreb dolazi na treći kolosijek.
Domagoj Vu Posted February 21, 2015 Posted February 21, 2015 Super. Ovako se sada pogodilo, unaprijed sam bio narucen kod lijecnika taj dan. Cekam nastavak Quote Stari Habis, Zaes i Baatići su zakon!
.Laurus. Posted February 21, 2015 Author Posted February 21, 2015 Povratak natrag ... Za poslikat sve te vagone treba vremena, tako da sam samo poslikao sve U-tz vagone. Pa ih evo "redom"... 40 78 9502 005-2 U-tz 40 78 9502 008-6 U-tz 40 78 9502 009-4 U-tz 40 78 9502 011-0 U-tz 40 78 9502 024-3 U-tz 40 78 9502 026-8 U-tz 40 78 9502 030-0 U-tz 40 78 9502 038-3 U-tz 40 78 9502 055-7 U-tz 40 78 9502 060-7 U-tz 40 78 9502 063-1 U-tz 40 78 9502 083-9 U-tz 40 78 9502 085-4 U-tz Ako nekom trebaju teksture tih vagona, javite mi se na PP. Nastavak uskoro... Quote Brzi vlak (744 "Cibalia") iz Vinkovaca, Strizivojne Vrpolja, Slavonskog Broda, Nove Kapele - Batrine, Nove Gradiške, Novske i Banove Jaruge, za Ivanić Grad, Dugo Selo i Zagreb dolazi na treći kolosijek.
.Laurus. Posted February 21, 2015 Author Posted February 21, 2015 JŽ Es vagon (uništen od granata iz rata?) Natrag do kolodvora ... Šveđan 016 - još friški sa revizije, čeka polazak prema Gunji Šved 012 izlazi iz depoa ... ... ide na pravi kolosijek, pa po putnike i onda prema Županji ... Nastavak uskoro Quote Brzi vlak (744 "Cibalia") iz Vinkovaca, Strizivojne Vrpolja, Slavonskog Broda, Nove Kapele - Batrine, Nove Gradiške, Novske i Banove Jaruge, za Ivanić Grad, Dugo Selo i Zagreb dolazi na treći kolosijek.
.Laurus. Posted February 22, 2015 Author Posted February 22, 2015 Onda sam otišao u depo do Ličanki (2062) 016 i 029 i usput slikao Pomoćni vlak Kad je forumaš 2044 bio u Vinkovcima između Ličanki je bila manevra 2132 063. Sad su jedna do druge. Možda ih pripremaju na put u Gredelj na reviziju. Ali u svakom slučaju mi je zanimljivo da su cijele, ne fali im ništa. Nigdje nisu očerupane. Kao kako znaju očerupat lokse na RK, Varaždinu... U Vinkovcima su dobri. Ispred Ličanki je 2132 063 Pomoćni vlak II. ranga Vinkovci Kad sam izašao iz depoa na kolodvor je došao teretni vlak sa Aseom na čelu. Jedini teretni koji je bio u prolasku dok smo bili u Vinkovcima... :ne zna: Sa 1141 209 na čelu Putnički za Zagreb Nastavak uskoro Quote Brzi vlak (744 "Cibalia") iz Vinkovaca, Strizivojne Vrpolja, Slavonskog Broda, Nove Kapele - Batrine, Nove Gradiške, Novske i Banove Jaruge, za Ivanić Grad, Dugo Selo i Zagreb dolazi na treći kolosijek.
.Laurus. Posted February 22, 2015 Author Posted February 22, 2015 Dolazak vlaka 414 "zemlja se trese" Krenuli smo... U nekom kolodvoru zanimljive drezine, u vlasništvu HŽ-a? Zanimljivo je ovo kako od Nove Kapele pa do Vinkovaca u nekim dvorištima ima Gas vagona bez osovina. Kaj su to kupili od HŽ-a ili uzeli sa teretnog kolodvora? U Kapeli križanje sa Plavcem 022&033 I eto nas u Kutini That's all! Pitanja, prijedlozi, kritike ... da čujem. Quote Brzi vlak (744 "Cibalia") iz Vinkovaca, Strizivojne Vrpolja, Slavonskog Broda, Nove Kapele - Batrine, Nove Gradiške, Novske i Banove Jaruge, za Ivanić Grad, Dugo Selo i Zagreb dolazi na treći kolosijek.
seabral Posted February 22, 2015 Posted February 22, 2015 Potrefilo ti se lijepo vrijeme, počeo si više paziti na fotke, a možda sad imaš i neko bolje fotkalo nego ranije ... u svakom slučaju, lijepo si nam sve to prikazao. Ako već pitaš za prijedlog za poboljšanje, onda ti predlažem da ubuduće ne postavljaš baš svaku fotku koju si snimio. Pogotovo ne one fotke za koje već unaprijed znaš da ti nisu uspjele (mutne, jako nakošene, loše kadrirane). Takve fotke ti kvare ukupan dojam putopisa. A da ih izostaviš, mi to ionako ne bismo mogli skužiti, jer nemamo nikakvog načina znati šta si sve tog dana vidio i fotkao. U svakom slučaju, napredak je jako vidljiv. Očekujemo tvoje nove izlete Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
josip Posted February 22, 2015 Posted February 22, 2015 Sviđa mi se, za razliku od tvojih prijašnjih putopisa ovaj je dosta ozbiljniji i zanimljiviji. Nikakav Đuran, to je mađarska lokomotiva GANZ-Mavag. Pretpostavljam da je u vlasništvu firme Swietelsky(?).[/size] Obje te 641 su u vlasništvu Salcefa. Quote Flickr account
OoXYoO Posted February 22, 2015 Posted February 22, 2015 Fotkao sam samo kolodvore u kojima je vlak stajao a to su redom od Kutine do Vinkovaca: 1. Banova Jaruga 2. Novska 3. Okučani 4. Nova Gradiška 5. Nova Kapela - Batrina 6. Strizivojna Vrpolje 7. Slavonski Brod Mislim da si zamjenio Strizivojna-Vrpolje i Slavonski Brod Quote
.Laurus. Posted February 22, 2015 Author Posted February 22, 2015 Potrefilo ti se lijepo vrijeme, počeo si više paziti na fotke, a možda sad imaš i neko bolje fotkalo nego ranije ... u svakom slučaju, lijepo si nam sve to prikazao. Ako već pitaš za prijedlog za poboljšanje, onda ti predlažem da ubuduće ne postavljaš baš svaku fotku koju si snimio. Pogotovo ne one fotke za koje već unaprijed znaš da ti nisu uspjele (mutne, jako nakošene, loše kadrirane). Takve fotke ti kvare ukupan dojam putopisa. A da ih izostaviš, mi to ionako ne bismo mogli skužiti, jer nemamo nikakvog načina znati šta si sve tog dana vidio i fotkao.U svakom slučaju, napredak je jako vidljiv. Očekujemo tvoje nove izlete Hvala! Fotkam sam Canonom A810. Fotke sam uređivao u Photoshopu. Ovih zadnjih šest - njih sam kao i što se vidi kroz zatvoreni prozor (čitaj: "uništeni" prozor) slikao. Tako da sam stavio samo odabrane i meni zanimljive. A njih mi se i nije dalo ravnat. Novi izleti su u planu, samo treba realizacija. Sviđa mi se, za razliku od tvojih prijašnjih putopisa ovaj je dosta ozbiljniji i zanimljiviji. Obje te 641 su u vlasništvu Salcefa. Hvala! Jel znaš možda jel idu one nekud ili tamo stalno stoje? Mislim da si zamjenio Strizivojna-Vrpolje i Slavonski Brod A dobro ... dešava se. Evo ispravka 1. Banova Jaruga 2. Novska 3. Okučani 4. Nova Gradiška 5. Nova Kapela - Batrina 6. Slavonski Brod 7. Strizivojna Vrpolje *** Eh da! Tko radi taj i griješi. Zaboravio sam stavit fotke serije 51 133 koja je izložena ispred kolodvorske zgrade sa civilne strane. U depou iza 2062 016 je vagon koji ima JŽ numeraciju i HŽ logo... I uz 2132 327 tamo je 2132 326 Quote Brzi vlak (744 "Cibalia") iz Vinkovaca, Strizivojne Vrpolja, Slavonskog Broda, Nove Kapele - Batrine, Nove Gradiške, Novske i Banove Jaruge, za Ivanić Grad, Dugo Selo i Zagreb dolazi na treći kolosijek.
Toni SK Posted February 22, 2015 Posted February 22, 2015 Lijep putopis! Ostali forumaši su ti rekli sve! I da, sljedeći put zovi kad budeš tako negdje išao, da se dogovorimo Quote
niTo Posted February 22, 2015 Posted February 22, 2015 Lijepo odrađen putopis! 5-ica za trud. Pa to nam se i 1141 209 vratila u promet. A evo i tvoje 414-ice u Novoj Gradiški. Petak 20.02.2015. Quote
ICE-3M Posted February 22, 2015 Posted February 22, 2015 Odličan i zanimljiv putopis. One lokomotive su u Okučanima jer je Selcef radio remont pruge Okulani - Novska, a do kada budu tamo, tko zna. Zanimljivi su ti Vinkovci, nekad veliko čvorište, danas to kaj jesu. Jedino me smeta kaj se ti vagoni ne pošalju u CIOS nego tu trule. Kaj se ne bi moglo nekaj zaradit na njima prodajom u staro željezo? S obzirom da si pokazao priličan napredak, nestrpljivo očekujem tvoj sljedeči putopis. Quote
RAIL-LOGISTIK Posted February 22, 2015 Posted February 22, 2015 Jako lijep putopis,puno hvala decki! Quote
STIB Posted February 22, 2015 Posted February 22, 2015 U nekom kolodvoru zanimljive drezine, u vlasništvu HŽ-a? Kakvi su ono zeleni "vagoni" u pozadini? Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
.Laurus. Posted February 22, 2015 Author Posted February 22, 2015 Hvala svima! Kakvi su ono zeleni "vagoni" u pozadini? Mislim da su to ostaci starog mosta. Quote Brzi vlak (744 "Cibalia") iz Vinkovaca, Strizivojne Vrpolja, Slavonskog Broda, Nove Kapele - Batrine, Nove Gradiške, Novske i Banove Jaruge, za Ivanić Grad, Dugo Selo i Zagreb dolazi na treći kolosijek.
STIB Posted February 22, 2015 Posted February 22, 2015 Može biti... Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba
DešBu Posted February 22, 2015 Posted February 22, 2015 Lauruse, jel bilo problema? Žao mi je, drugi put ćemo na ĆePi! Quote Željeznica je bolest ili ljubavOd nje se ne može obranitiKada te jednom privuku željezne tračniceOd njih se više nikad ne možeš oitkinuti
Recommended Posts