zagi988 Posted May 21, 2014 Posted May 21, 2014 Eh, sad... ovo će uglavnom bit slike uz malo priče, jer slike pokazuju svu tu draž Ličke pruge, po danu - iz dizela!Vozim se u 2044 piše na slici, maximalna brzina također piše... nismo išli preko nje Prelazimo prek "Hendrixa" Josip nas pozdravlja u Remetincu, fino smo proleteli kraj njega s jedno 80-ak km/h i u 8. položaju Ubrzo smo na vMax za klasiku na tom dijelu Remontirani dio pruge je na 50 km/h Kolosijek pobliže U Karlovcu šinje malo popigane, nije to niš Zamjena smo za nagibni vlak pa se naginjemo, ak niš drugo bar u nekim zavojima Još nismo na Ličkoj a već počinju ljepoteOvo je Mrežnica, blizu Zvečaja smo Emanuel nas čeka u Generalskom Stolu, pravili smo se jaki u 8. položaju kraj njega Opuštenija atmosfera ali žica je još iznad Kamenolom u Tounju U Oštarijama se križamo s 520 i nastavak uskoro... Quote Moji željeznički filmići
zagi988 Posted May 21, 2014 Author Posted May 21, 2014 E sad dolazi prava stvar!Odvajamo se lijevo preko Krpela za Ličku prugu! Još malo, još malo, rasputnica Krpel je ovo I eto nas, Josipdol nam je prvi po redu ak se ne varam! Negdje između Josipdola i Vojnovca Stajalište Vojnovac Sad slijedi par fotki između Vojnovca i Plaškog, kojima neznam točnu lokaciju ali dočaravaju ljepotu pruge... bez dodatnih komentara Most preko rijeke Dretulje, na ulazu u kolodvor Plaški Nastavak uskoro, možda sad odma a možda tek sutra... Quote Moji željeznički filmići
zagi988 Posted May 21, 2014 Author Posted May 21, 2014 Idemo dalje, prema kolodvoru Blata i fotkam usput... nemam pojma točne lokacije al nije ni bitno, pogled je bitan Ak se ne varam već smo prošli Blata i penjemo se na Javornik Pomoćnikov pogled Majstor mi je rekel kak se zvalo ovo stajalište al sam pozabil... prosim da me nešće nadopuni će zna. I dalje se pruža lijep pogled na brda A evo i pogleda unazad, da vidimo jel su vagoni još tu jer loxa dere vMax uzbreg bez beda Signal (ak se dobro sjećam ulazni za Rudopolje) se pojavil iz žbunja i pokazal nam da moremo dalje Za danas dosta, bum nastavil kad još vremena uhvatim. Quote Moji željeznički filmići
Stanley Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 Bogami, lijepo si to organizirao i izveo. Ne bi bilo loše da si okinuo i koji tunel, a imao si ih usput nekoliko (od Vojnovca na dalje). Majstor mi je rekel kak se zvalo ovo stajalište al sam pozabil... prosim da me nešće nadopuni će zna. Ako je riječ o stajalištu to može biti samo Plavča Draga, Meni se prije čini da bi mogli biti ostaci blok kućice ex kolodvora Javornik. Quote Serija 05 je zakon!
zagi988 Posted May 22, 2014 Author Posted May 22, 2014 Mislim da je Plavca Draga. Eh, sad se ne sjecam jesam li fotkal tunel, al sam snimal prolaz kroz njih par. Quote Moji željeznički filmići
zagi988 Posted May 22, 2014 Author Posted May 22, 2014 Nastavljamo dalje s fotkama... Gacko polje, lijepo se vidi iz vlaka Izvor rijeke Gacke se isto lijepo vidi Tko kaže da Lička pruga nije dvokolosiječna? Ovo je kolosijek za staru vojarnu, al sam zaboravil di točno... Stara tvornica vapna, Ličko Lešće... Nadalje, prema Studencima Stajalište Studenci Sad malo ravnice, prema Perušiću idemo Nadvožnjak nešto prije Perušića Kolodvor Perušić Nastavak kad bude, najvjerovatnije navečer... Quote Moji željeznički filmići
DB Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 ... Ovo je kolosijek za staru vojarnu, al sam zaboravil di točno... Između stajališta Ramljani i kolodvora Ličko Lešće. Stara tvornica vapna, Ličko Lešće... ... Točnije - Ramljani (gdje se nalazi i kolodvor Ličko Lešće!). Quote
Vedran Zeman Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 Ukoliko misliš na katastarsko stanje, onda je točno da je cijela tvornica i gotovo cijeli kolodvor Ličko Lešće u K.O. Ramljani. Tek jedan mali komadić sa pola glavne zgrade kolodvora je u K.O. Ličko Lešće. No ukoliko gledamo po naseljima sve ovo je u mjestu Ličko Lešće, čak se na Google Street View vidi tabla za kraj naselja parsto metara dalje na zavoju prema Perušiću. Btw, čudim se da nisi ispravil zagia oko krpel - krpelj, ipak se radi o željezničkoj temi. P.S. Zagi, lijep prikaz ove pruge. Quote "Propis je tu. Al' kakva korist od njega?"
DB Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 Ukoliko misliš na katastarsko stanje, onda je točno da je cijela tvornica i gotovo cijeli kolodvor Ličko Lešće u K.O. Ramljani. Tek jedan mali komadić sa pola glavne zgrade kolodvora je u K.O. Ličko Lešće. No ukoliko gledamo po naseljima sve ovo je u mjestu Ličko Lešće, čak se na Google Street View vidi tabla za kraj naselja parsto metara dalje na zavoju prema Perušiću. ... Bem vam vaše K. O. - tak je nekad pisalo na tablama uz cestu! Naselje Ličko Lešće je u Gackoj dolini, no izgleda da je mjesni odbor (il već neka 'politička' struktura) ovog zaselka uz kolodvor odlučil da je otmjenije biti u većem i poznatijem naselju. A da baš na svaki demantij idem provjeravat kaj ima u Street View i/ili Arkodu... hm. Btw, čudim se da nisi ispravil zagia oko krpel - krpelj, ipak se radi o željezničkoj temi. A promaklo mi ... sećam se svojedobnog natezanja, u kojem se spominju obadva naziva, a poanta je i ovde da se željeznički često ne poklapaju s toponimima. Quote
crhav Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 Lijepo i interesantno!! Kad ce se ta "magistrala" jednom elektrificirat?? Velimir Quote
Levente Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 Lijepo i interesantno!! Kad ce se ta "magistrala" jednom elektrificirat?? Velimir Nama najbolje ako nikada, jer Lička pruga bez dizela je k'o pivo bez alkohola: ista boja, isto ime, no ipak osjećaj nije isti. Quote Levente -- pozdrav iz Mađarske
Lika express Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 Niasm vidio kad je ovo snimano -prošle godine u sedmom mijesecu ili........ Quote Mile
zagi988 Posted May 22, 2014 Author Posted May 22, 2014 Hajdmo nastavit dalje... Odlazak iz Perušića pa opet par fotki "negdje" Skoro isti nadvožnjak ko na ulazu Most Lika 1, stari most također Pa dolazimo do kolodvora Gospić Nakon Gospića je most Lika 2, stari most također Zasad stajem na tih par slika jer ostale moram uploadat, budem valjda tokom večeri. Quote Moji željeznički filmići
zagi988 Posted May 22, 2014 Author Posted May 22, 2014 Slike su up, ajmo dalje! Stajalište Ribnik I opet smo usred ničega al je lijepo Oklopnjak Krešimir Kratka crtica s jedne stranice: Na prilazu Medaku, Hrvatski dragovoljci nakon protjerivanja Srpske vojske iz okolice Gospića bili su zaustavljeni. Oklopno vozilo Hrvatske vojske "Krešimir" na ovom mjestu pogođeno je iz tenka. Poginuo je dragovoljac iz Zagreba, Dubravko Šaka. Svidjelo mi se ovo brdo s lijeva, blizu stanice Raduč, prije Lovinca Dalje opet uživancija... Još jedan od copy/paste nadvožnjaka Most preko rukavca jezera Ričice Komadičak jezera Inače jezero se prelazi na ulasku u Otočac Neznam di je ovo, pokušal sam otkrit... Negdje prije Zrmanje Vjetrenjače! Približavamo se Zrmanji! Eto, "kolodvor" Zrmanja! Nastavak začas... Quote Moji željeznički filmići
zagi988 Posted May 22, 2014 Author Posted May 22, 2014 Niasm vidio kad je ovo snimano -prošle godine u sedmom mijesecu ili........ Prošle godine u 8. mjesecu. Quote Moji željeznički filmići
Lika express Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 Jezero Štikada na ulazu u Gračac-Kolodvor Malovan........................ Quote Mile
zagi988 Posted May 22, 2014 Author Posted May 22, 2014 Nastavlja se dalje, ne znam di al je opet i dalje lijepo... Signal iskače iz žbunja, opet! Padokaz, padokaz, padokaz, padokaz itd nakon Plavnog Mislim da se ovo desno vide Ravni Kotari Blizu Knina I eto nas u Kninu! Nastavak kad uploadam i tak to... Quote Moji željeznički filmići
zagi988 Posted May 22, 2014 Author Posted May 22, 2014 Jezero Štikada na ulazu u Gračac-Kolodvor Malovan........................ Hvala na nadopuni, i mislil sam da je Malovan al nekaj mi je čudno bilo... Quote Moji željeznički filmići
zagi988 Posted May 22, 2014 Author Posted May 22, 2014 Idemo još jedan dio danas riješit... Ovo apsolutno nemam pojma di je, fakat se ne sjećam... E al ovo znam di je/kaj je! To je Drniš! Idemo dalje... Opet sam pokušal otkrit na G Maps i sve, al ne znam di je ovo... Mislio sam da je Siverić al nije. Likovni signal, opet negdje... Unešić Izlaz Uskoro nastavak... Quote Moji željeznički filmići
zagi988 Posted May 22, 2014 Author Posted May 22, 2014 Ovo je sad već negdje oko Perkovića, ne znam više... Likovnjak, jelte I sad se već vidi more, znači relativno smo blizu Splita! Malo tunela i bunkera pri spustu u Split Kaštel Neki Ovaj je skoro pred nas... Blizu Solina?? TMD od ne znam kojeg postrojenja tamo I kraj puta! Nema dalje! Samo nazad u kolodvor Split! Ovime završavam svoj slikopis, nadam se da vam se svidio i nadam se da ću ove godine ponovit istu stvar ali uz snimanje cijele vožnje. Ovaj put su samo isječci, video je već postavljen al neka bude opet Cheers! Quote Moji željeznički filmići
Stanley Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 Za slike i ugođaj čista petica, za zbunjole :po guzi: 1. Otkada se Gračac zove Otočac? 2. Previše upitnika i premalo točnih podataka. Idući put si ponesi neki notes i u njemu bilježi lokacije, napravi si neki sistem za podsjetnik. Sjedi, 3! (Još si mlad, biti će od tebe dobar putopisac) Quote Serija 05 je zakon!
zagi988 Posted May 22, 2014 Author Posted May 22, 2014 E Gracac i Otocac mjesam odkad znam za ta mjesta. :S Tesko je biljezit kad okines 250-ak fotki a usput pricas sa SV-om cijelo vrijeme. Tad kad sam se vrnul i radil video sam imal tocne podatke jer sam u odnosu mappera i vremena na fotki znal taman di je kaj fotkano. Quote Moji željeznički filmići
Marioo Posted May 22, 2014 Posted May 22, 2014 Bravo Zagi sam ti odi i ove godine Quote Railpictures http://www.railpictures.net/showphotos.php?userid=46448
josip Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 Zagi Otočac nema svoj kolodvor, najbliži kolodvori Otočcu su Ličko Lešće i Vrhovine. Odlazak iz Perušića pa opet par fotki "negdje" Zavoj prije stajališta Ličko Osik. Skoro isti nadvožnjak ko na ulazu Nalazi se u Boriku (između Ličkog Osika i Gospića). Svidjelo mi se ovo brdo s lijeva, blizu stanice Raduč, prije Lovinca To brdo zove se Zir, u blizini njega postoji i istoimeno odmarališe na autocesti A1. Lijep slikopis, ali nemoj molim te radit ovakve greške, pitaj na fb ako ne znaš, rado bum ti odgovoril. Quote Flickr account
Portos Posted May 23, 2014 Posted May 23, 2014 Čekao si 9 mjeseci da ga objaviš i onda ga davao na rate sa toliko netočnih podataka i nepotrebnih komentara Obzirom da se radi o slikopisu mogao si se suzdržati od takvih tekstova. No slike su OK a šajba kraćeg dijela Jamesa je srećom bila čista i bez mušica pa imaš prolaznu ocjenu Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
Recommended Posts