.Laurus. Posted May 17, 2014 Posted May 17, 2014 17.5.2014 Jutros kad sam gledao kretanje Đurana 104, našao sam kako je otišao na RK i onda sam pregledao za ostale 2041. Pa sam našao kako je 110 došao nočas oko 3h u Kutinu. I onda me je mučilo ić, ili ne ič na kolodvor. Ali ipak sam otišao. A na kolodvoru je bilo ovo; 98 78 9103 211-0 Od Đurana ni Đ... :ne zna: Pogledao sam u smjeru Petrokemije i vidio sam ga tam ... Pa sam se i zaputio do Petrokemije. Ispod nadvožnjaka (Nisam ništa fotkao dok nisam došao bliže) I pobliže... I onda natrag prema kolodvoru... (pa doma) Pogled u smjeru svih kolosjeka na Petrokemiji Ups! Krivi pogled. Ovako valja... 180° Kraj kolodvora sam prošao "odozgora" sa civilne strane A onda sam uz prugu išao do Radićeve ulice pa lagano doma... P.s. "Neki" čovjek me je vidio tamo da sam došao i imao fotić, ali nije reagirao. ... Dok se malo vrijeme smiri opet ću otić tamo. Quote Brzi vlak (744 "Cibalia") iz Vinkovaca, Strizivojne Vrpolja, Slavonskog Broda, Nove Kapele - Batrine, Nove Gradiške, Novske i Banove Jaruge, za Ivanić Grad, Dugo Selo i Zagreb dolazi na treći kolosijek.
.Laurus. Posted April 30, 2016 Author Posted April 30, 2016 Da malo dignem temu iz mrtvila. Nije do Petrokemije, ali sa kolodvora je; 29.4.2016. Konačno je došao u moj kraj 2041 102, nakon dužeg stajanja na RK; S obzirom da je stajao od 2014.te na RK, ne znam točno koji mjesec, ali mislim negdje od ljeta 2014., po vanjskom izgledu je sasvim dobar. I vlak 2019 sa Mađarem 015...; ... Koji je imao križanje sa 2020 i Aseom 306 na čelu; Quote Brzi vlak (744 "Cibalia") iz Vinkovaca, Strizivojne Vrpolja, Slavonskog Broda, Nove Kapele - Batrine, Nove Gradiške, Novske i Banove Jaruge, za Ivanić Grad, Dugo Selo i Zagreb dolazi na treći kolosijek.
.Laurus. Posted May 1, 2016 Author Posted May 1, 2016 19.3.2016. Na kutinskom kolodvoru i oko njega su mijenjali kontaktni vod, pruga je bila zatvorena do 16h, treba strojeve i sklonit sa pruge, kako bi vlakovi mogli nesmetano ići... Neke drezine su ostale na kutinskom kolodvoru, ali i neke su išle zapregnute do Novske; 9103 903 ide po drugom kolosijeku sve do izlaza iz kolodvora, pa onda na prvi; 9103 902, sa vagončićem ide na treći kolosijek, kako bi 9103 211 došla po njega ; 9116 206&9103 211 idu na četvrtki kolosijek; 9103 902, odlazi sa trećeg kolosijeka, pa ide na drugi (koji je jedini zasad slobodni), pa na prvi; 9103 211 ide sa četvrtog na treći kolosijek; 1/2:Nastavlja se Quote Brzi vlak (744 "Cibalia") iz Vinkovaca, Strizivojne Vrpolja, Slavonskog Broda, Nove Kapele - Batrine, Nove Gradiške, Novske i Banove Jaruge, za Ivanić Grad, Dugo Selo i Zagreb dolazi na treći kolosijek.
.Laurus. Posted May 1, 2016 Author Posted May 1, 2016 9103 211 se spojila na vagončić; A dolazi i 9116 206 kako bi u zaprezi mogli ići u Novsku; Sve je bilo u redu, u zaprezi su krenuli prema Novskoj; 9103 902&903 su ostali na prvom peronu kutinskog kolodvora; 2/2 Quote Brzi vlak (744 "Cibalia") iz Vinkovaca, Strizivojne Vrpolja, Slavonskog Broda, Nove Kapele - Batrine, Nove Gradiške, Novske i Banove Jaruge, za Ivanić Grad, Dugo Selo i Zagreb dolazi na treći kolosijek.
SPILE008 Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 Vidim sad i infrastruktura ima svoj logo na svojim vozilima. znači da će HŽ logo brzo otići u povijest ako i Cargo uvede svoj znak. Quote
Vedran Zeman Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 HŽ Infrastruktura nema novi logo, na zadnjoj fotki su drezine Pružnih građevina. Quote "Propis je tu. Al' kakva korist od njega?"
SPILE008 Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 HŽ Infrastruktura nema novi logo, na zadnjoj fotki su drezine Pružnih građevina. Ma i mislio sam na Pružne građevine! Kada gledaš to ti je skoro sve isto. Quote
marioZG Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 Ma i mislio sam na Pružne građevine! Kada gledaš to ti je skoro sve isto. ETP je i dalje pod kapom Infre, dok PG uvijek mogu biti prodane jer su papirnato odvojene, tak da nije baš isto. Quote
.Laurus. Posted May 14, 2016 Author Posted May 14, 2016 Tri godine unatrag... Tad su Ličanke često znale vozit kroz moj kraj i više ih je bilo u prometu, ponekad su i Turneri znali naletit, ali nisam imao sreće da ih uhvatim fotićem, par puta sam ih samo ispratio pogledom. Kutina, 7.2013. Ličanka 017, tada još bila friška sa revizije, jednog jutra sa E vagonima na putu za Šid; Tad se i ETMV koristio; 1141&2062 strojno iz Zagreba do Kutine; 6112 001 je rijetko išao kroz moj kraj, a tog dana išao je na nekakvu probu do Okučana i natrag; 1/2 Quote Brzi vlak (744 "Cibalia") iz Vinkovaca, Strizivojne Vrpolja, Slavonskog Broda, Nove Kapele - Batrine, Nove Gradiške, Novske i Banove Jaruge, za Ivanić Grad, Dugo Selo i Zagreb dolazi na treći kolosijek.
.Laurus. Posted May 14, 2016 Author Posted May 14, 2016 Lokomotive HŽ PP-a su tad još imale i poznati natpis "HŽ VUČA VLAKOVA" koji je podsjednik na neka bolja vremena na našoj željeznici; 1.2014., još uvijek je natpis "HŽ VUČA VLAKOVA" prevladavao na loksama; Ličanka 049 iz Zagreba sa praznim H vagonima za kutinsku Petrokemiju; 2/2 Quote Brzi vlak (744 "Cibalia") iz Vinkovaca, Strizivojne Vrpolja, Slavonskog Broda, Nove Kapele - Batrine, Nove Gradiške, Novske i Banove Jaruge, za Ivanić Grad, Dugo Selo i Zagreb dolazi na treći kolosijek.
.Laurus. Posted May 27, 2016 Author Posted May 27, 2016 28.11.2015. Kako i sam naslov kaže: "Od kutinskog kolodvora do Petrokemije i natrag"... Pogled na kolodvor sa Bajera;Regionalni 005 na vlaku 743; Hmmm ... kojom prugom krenuti? ... Možda skroz desno; 1/3 - Nastavlja se Quote Brzi vlak (744 "Cibalia") iz Vinkovaca, Strizivojne Vrpolja, Slavonskog Broda, Nove Kapele - Batrine, Nove Gradiške, Novske i Banove Jaruge, za Ivanić Grad, Dugo Selo i Zagreb dolazi na treći kolosijek.
.Laurus. Posted May 27, 2016 Author Posted May 27, 2016 Relikt željezničke prošlosti, ovaj dio se više ne koristi; Bik pamti i bolje dane; Prema kolodvoru; Pragovi su već ostarili, ali nije ni čudo obzirom iz koje su godine; U ograđenom je jooš jedan kolosijek, također se ne koristi; Napuštene šine; Ulaz u ograđeni dio (pruga se ovdje ne vidi jer je u travi); 2/3 - Nastavlja se Quote Brzi vlak (744 "Cibalia") iz Vinkovaca, Strizivojne Vrpolja, Slavonskog Broda, Nove Kapele - Batrine, Nove Gradiške, Novske i Banove Jaruge, za Ivanić Grad, Dugo Selo i Zagreb dolazi na treći kolosijek.
.Laurus. Posted May 27, 2016 Author Posted May 27, 2016 Pogled prema kolodvoru; Ima tu još zapuštenih kolosijeka; Izlazni signali prema istoku; Sunce na zalasku; 3/3 Quote Brzi vlak (744 "Cibalia") iz Vinkovaca, Strizivojne Vrpolja, Slavonskog Broda, Nove Kapele - Batrine, Nove Gradiške, Novske i Banove Jaruge, za Ivanić Grad, Dugo Selo i Zagreb dolazi na treći kolosijek.
2044 Posted May 29, 2016 Posted May 29, 2016 Kad ćeš detaljno fotkati teretni kolodvor? Quote Pozdrav iz Valpova!
seabral Posted May 30, 2016 Posted May 30, 2016 Jako lijepe fotke ovih relikta prošlosti, Laurus, začinjeno s prekrasnim zalazom sunca ! Za nekoga tko voli željezničku arheologiju poput mene je ovo pravi gušt gledati Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
Recommended Posts