thomcro Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 Sa kapotom sam se dogovorio da odemo do Moravica još jednom obići stare vagone. Planirali smo snimat do 15.45 kad će on otići u školu a ja svojim putem. Gledajući fotografije sa prijašnjih putešestvija po Moravicama skužio sam da bi se moglo snimit moravički kolodvor i sa malo višeg mjesta. Jasno, k'o pravi ekšnist bitna je priprema pa sam tako išal vidjet na Google Earth kako izgleda pristup tom mjestu "na koje sam "bacio oko". Malo me je štrecnulo kad sam vidio koliki je uspon al' odlučio sam da ću se ravnavnat na samom terenu. No, ajmo redom ...Vlak 4603 spremno čekaVući će nas 308-icaIdu i klinci iz pećinske osnovne škole ali samo do Pećina, brifing prije putaKrenuliTru tru i preko prijelazaZa tren smo na ŠkoljićuPogled na Trsat sa druge straneNedavno su sanirali zid ...... a malo dalje su stavljene mreže Quote
thomcro Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 Cvrkutavci su sišli na pećinskom kolodvoruPo DragiUlazimo u ŠkrljevoKrižamo se sa 4000Đuran zapeto čeka da odemoDole u Ponikvama još ima vodeKaže Kapo "Vi'te kao voze dizalice iz Kraljevice!""Gornja" prugaPogled sa stajališta Melnice Quote
thomcro Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 Ulazimo u PlaseNešto rade (vjerovatno na onom stupu)Plaserski "stari" EVP je ispražnjenPrijelaz u PlasamaPogled na Kvarner ... u magli10-tak minuta prije bili smo doleTu je negdje magična granica između Primorja i Gorskog kotaraStajanje u ZlobinuU Driveniku nas je dočekala podbijačicaMeketavci Quote
thomcro Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 Netko će sigurno znat, čemu služe ova dva transformatora? Drivenički "stari" EVP Stajalište Lič (što se vegetacije tiče tu se nije baš nešto puno promjenilo kad sam tuda prošao prije mjesec dana) Jedino što ispod stajališta skupljaju rezane oblice Imat će što raditi Brezici prema Fužinama su jako stradali Fužine ... za neprepoznat! "Pružne građevine" tu imaju bazu Saniran je prostor gdje je bio 5 kolosjek Quote
thomcro Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 Došli smo malo prerano pa smo morali čekat polazno vrijemePut prema "Kolibicama" je isto okljaštrenNi na drugu stranu nije ništa boljeDi si ti majstore sa faršule zalutaoDio starog mosta još je dolePogled natragUlazimo u stajalište VrataNetko i silaziBio sam uvjeren da je i ovdje trafo ali nijePilana u Vratima (nekad je išao kolosjek u tvornicu) Quote
thomcro Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 I ovdje su breze stradaleProlazimo kroz Belo seloTunel Sljeme (do tuda je pokojna "Marijana" rivala teretne)Ulazimo u Lokve (bog Pfaff )PustaraDelniceNi ovdje nema baš neke prevelike živostiBy by ... Quote
thomcro Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 Pfaff-ovo opskrbivalište "Stara" cestaPogled na DelniceTuneli "Resnjak" ...... i "Sušica"Ulazimo u ZalesinuOvo je jedan od zabačenijih kolodvora ... teta prometnica (barbić se iskrcao iz vlaka)Napuštena kuća na izazu iz Zalesine (iskreno mene bi bilo strah raditi u toj vukojebini!)Prema tunelu KupjakNapuštena vahtarna pred ulazom u tunel Quote
thomcro Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 Ulazimo u rupu (btw, bil sam na prozoru cijelo vrijeme i mogu reć da je prilično ledeno nutra!)Izlaz (napokon!) ... i nelagoda napokon popuštaStajalište na kom nit tko ulazi nit tko silaziSkradski "stari" EVPI taj EVP je počepanCrvene "zmije"I u Skradu smo čekali polazno vrijemeOdosmo iz Skrada Quote
thomcro Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 Stajalište Žrnovac ... k'o i u Kupjaku, nit 'ko dole nit 'ko goreUlazimo u Brod MoraviceJoš dole, još dole (čekamo križanje sa 700)Evo ga dolaziIskrcalo ih gdje nepa perona (al', dobro, sve je to mlađarija kojoj nije problem skakat sa vlaka)Ode prije nas Quote
thomcro Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 Prijelaz u Donjoj DobriOni će dalje, mi ostajemo u Moravicama110 na proljetnom suncuNa moravičkom (teretnom djelu) kolodvoru se opako radiDva turnera će uskoro prema RijeciZa boga miloga al' dime!Cisterne (kasnije će i one put Šoića)TMD-om premještaju stare pragove i tračnice na drugu stranu kolodvoraKašika bez kašike Quote
thomcro Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 Ovdje spajaju nove tračnice sa novim pragovimaŠroteki su još tuNekom je prifalilo materijala za kuću pa si je otfikario komad železaDvoosovinska JŽ cisterna za bencinuŠveđaniMislio sam uć u ovaj vagon al nije dalo srce u junakaBivši vagon prvog razredaBivši vagon parnog grijanja Quote
thomcro Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 Još starih vagona ...Blizu izlaza prema VrbovskomPogled na kolodvorBoce sa plinom za grijanje skretnicaIzlaz prema Vrbovskom (u daljini, iza zavoja, vidi se novi sekcioner)Ode podbijačica Quote
thomcro Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 Proljeće je tuToranj za utovar ugljena u parnjače (nekako mi se čini da sve više i više propada)003 došla sa teretnim i odmah je prebacili na drugi vlak (kasnije će je zapregnut sa 110)Dolazi 4001 iz RijekeKapo ode u školu a ja odlučio planinarit po moravičkim brdima. Na rampi se mimoilazim sa TAM-omPogled na kolodvor iz smjera Skrada Quote
thomcro Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 Moravička okretnicaMalo dalje Dobra radi jedan lijep slapićJa ću 'vuda goreSela iznad MoravicaPuf-pant ... puf-pant ... koji me vrag tjerao na ovo, dušu ću pustit do gore!Tu sam ...... al' je dilema, 'vuda ...... il' 'vuda? Prvim putem je lakše al' drugim je bliže. Dosta mi je idem drugim, težim, putem Quote
thomcro Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 Nakon što sam domaćine pital ako mogu snimit kolodvor sa njihove njive vidio sam ovo ...Dolazi 4604Asee su zapregnuteVagonska radionaKolodvor ...Toliko sam se zanio snimanjem da nisam ni skužio da sam okružen meketavcima Quote
thomcro Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 Za doć do gore trebalo mi je 16 munuta uz tri stajanja (mada su mi rekli na kolodvoru da će mi trebat bar pol sata) ali silazak je bio puno brži ... taman da uhvatim Asee na prijelazuOvo će do ŠoićaSamo jedan turner? Al' zato ronda za njih 10 (mislim da ga se čulo kad je iz Ogulina krenuo)Dočekali smo i 4605Tamo gore gdje je bijela kuća, tamo sam otprilike bio (možda malčice desno)Jel to naznaka kemtrejlsa? Će me opet astma čopit? Psmtr i letalima Polako se spušta sutonVisina kolodvoraŠkuro je i pomalo hladnjikavo Quote
thomcro Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 Dolazi 4058Prilika za ga posnimat 'znutraRotondasta ćenifaKapoTeta kondukterka u kontroliPar sličica iz upravljačniceZadnji pogled na naiskopodnogUskoro nam je došao vlak kojim smo se vratili doma. Više nisam snimao jer sam bil mrtav umoran.I to je to, do slijedećeg ... Quote
Stanley Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 Zgodno. Opći povodanj pentranja (i penzića) vlada ovim forumom. Dobro si prošao da te nije kakav ovan lansirao nizbrdo do kolodvora. Quote Serija 05 je zakon!
thomcro Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 .... Dobro si prošao da te nije kakav ovan lansirao nizbrdo do kolodvora. Vidiš nisam uopće o tome razmišljao Quote
dnovakovic Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 Bravo lokfüreru, odličan putopis! U svakom slučaju dostojan poštovanja za nekoga naših godina, pozdrav od kolege penzića... Quote Pozdrav iz Osijeka !
Pfaff Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 Lijepo, lijepo. Vidim da se (ako izuzmemo nedostatak muvinga sa zamjenom lokomotiva) ništa bitno nije promijenilo u Moravicama. A slikica nogica u kadici s toplom vodom? Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
thomcro Posted March 14, 2014 Author Posted March 14, 2014 Bravo lokfüreru, odličan putopis! U svakom slučaju dostojan poštovanja za nekoga naših godina, pozdrav od kolege penzića... Hvala! ... A slikica nogica u kadici s toplom vodom? Nisam se sjetil Quote
Portos Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 Bravo. Vidim prometa ima valja poć ponovno u Gorski Kotar. Nije me dugo bilo. Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d.
seabral Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 Sve je to lijepo i interesantno, a pogotovo stari vagoni za koje nisam uopće znao da su tu. Valjda će još neko vrijeme ostati ...Jedino mi nije jasno šta si ovime htio reći ... je li tu slučajno postavljena ista fotka ili su one samo jako slične, pa trebamo tražiti 5 razlika između gornje i donje "Pružne građevine" tu imaju bazuhttp://i1008.photobucket.com/albums/af205/tomo-ri2/voyage%20002/DSC_5135_zps69b502fd.jpgSaniran je prostor gdje je bio 5 kolosjekhttp://i1008.photobucket.com/albums/af205/tomo-ri2/voyage%20002/DSC_5135_zps69b502fd.jpg Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
Pfaff Posted March 14, 2014 Posted March 14, 2014 ... a pogotovo stari vagoni za koje nisam uopće znao da su tu. Valjda će još neko vrijeme ostati ... Vjerovatno da, ali ih je sve manje i manje. Kad sam onomad (prije nekih 5 godina) šalabazao po kolodvoru, bilo ih je puno više... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
Recommended Posts