Portos Posted September 8, 2013 Share Posted September 8, 2013 Tradicionalno okupljanje forumaša na roštilju ove godine bilo je nešto kasnije nego inače, ali još uvijek po lijepom vremenu. U 9h sam u Harmici pokupio Hyperiona, potom smo otišli po meso kod Vugrinca, zatim po Zagija te na kolodvor Zaprešić po Maria, Josipa i TMK2252 koji je zakasnio na jutarnji vlak za Budinšćinu. U Medomobilu na stražnjim sjedalima bilo je tijesno, Zagi je u svakom lijevom zavoju bio spljošten, ali svejedno smo oko 10.30h stigli do Podruta na sačekušu Gredeljevca koji je vozio kao vlak 3011. Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted September 8, 2013 Author Share Posted September 8, 2013 U odlasku Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted September 8, 2013 Author Share Posted September 8, 2013 Polazak iz stajališta Podrute Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted September 8, 2013 Author Share Posted September 8, 2013 Potom dočekujemo i duplu Glukozu na 3004 Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted September 8, 2013 Author Share Posted September 8, 2013 Neki su svoje automobile ostavili na parkiralištu kolodvora Budinšćina, neki bliže jezeru koje je odmah pokraj pruge. Slijedi paljenje vatre te priprema roštilja. Najprije Čevapi Željka256 potom Zeusove pljeskavice. Potom Pfaffove kobase i Čevapi pristigli iz Splita Pa Pfaffova rebrica Koja su dopala i mene, u komadu Francuza (ne vlaka) kojega je čak iz Brežica na biciklu dovezao Hyperion. Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted September 8, 2013 Author Share Posted September 8, 2013 Potom smo morali malo pojačati žar za što smosakupili suhe grane po okolici. Te nastavili sa Splitskim roštiljskim kobasama i Šiš Čevapima by mesnica Vugrinec Zaprešić Jer bilo je još gladnih Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted September 8, 2013 Author Share Posted September 8, 2013 Za luk je bio zadužen Josip koji je to odrađivao profesionalno. Jer trebalo je zasladiti se sa Šišom. Uglavnom najviše ih je pojeo Ferito ipak su Mađari skloni ljutim stvarima (jedešpeče, sereš peče). Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted September 8, 2013 Author Share Posted September 8, 2013 Prvi su nas napustili Vedi i Ferito, potom je nenadano pristigao Ante VŽ sa 3017, kojim su nas nakon križanja sa 790 napustili Marioo, Zagi, Josip i Dinko KA Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted September 8, 2013 Author Share Posted September 8, 2013 Za kraj još 3010 Pfaff, SBB-CFF-FFS, Hyperion i ja krenuli smo iz Budinšćine oko 19.20h. U Zaprešiću sam na 6112-101 ostavio SBB-CFF-FFS, u Harmici pola sata kasnije i Hyperiona. Pfaff se javio da je sretno stigao u Sunger oko 22.30h, odmah potom javio se i Hyperion. I tako je završio još jedan roštilj... Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted September 8, 2013 Author Share Posted September 8, 2013 R E K A P I T U L A C I J A (NEKAD BILA EXCELL TABLICA ) Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeus Posted September 8, 2013 Share Posted September 8, 2013 Prvi su nas napustili Vedi i Ferito To nije točno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drstoka Posted September 8, 2013 Share Posted September 8, 2013 Opa, još smo samo dvojica koji smo bili na svima. Quote #1 truth hurts #2 It's hard not to hate.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted September 8, 2013 Share Posted September 8, 2013 Moje viđenje zbivanja... Iliti kako sam nakon jednogodišnje pauze opet bijo sudijonikom tradicijonalnog željeznicoljubačkog roštilja u Budinšćini! Prošle sam godine, kako rekoh, izočio. Moja mi je mala Amerikanka svojim boravkom poremetila mir & monotoniju svakodnevice (izgleda da svi imamo povremeno takve manifestacije – bar oni s unučicama). No, ove godine sam čvrsto odlučio sudjelovati. A i Ameri su se davno vratili u zavičaj pripremati invaziju na Siriju. Buduć je lokacija rostiglia u Budinšćini, a to je točno 180 km od mog planinskog brloga, krenuo sam u cik-cak zore tj. u 6:10. Magla se vukla po udolinama i bilo je mrzlo Putem sam zastao u Bedekovčini jer sam već dva dana vozao u autu nekakav paketić kojeg sam morao otposlati pa mi se pošta u tom ubavom zagorskom gradiću (tek sam kasnije saznao da se tu proizvode ona glupava sjedala za 'rvacke željezničke vagone) našla kao naručena Stigao sam 13 i pol sekundi nakon vlaka kojim je prva tura sudionika doputovala iz smjera metropole. Odredište je bila legendarna biblioteka "Cug" gdje smo se sjeli nešto pročitati i upoznati se Očigledno starim – primijetio sam da sam napravio bitno manje fotki nego inače pa ćete tako ostati zakinuti za dio informacija. Ali tome nema pomoći. Jadino se tješim da valjda nisam jako dosadan... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted September 8, 2013 Share Posted September 8, 2013 Ferroequinološki roštilj ima i svoj radni dio. To podrazumijeva pentranje na neko zagorsko brdo odakle se može snimiti zavoj kroz kojeg prolazi vlak kojeg vuče u plavo obojena brundava smrdljivka. Ostatak programa je zabava... Zeus (koji se negdje kod Konjščine zaglavio u prometu jer se neka motociklistička budalet'na blagoizvoljela spi..diti na kolniku) je javio da k nama prugom dolazi nekakav duuugački hodočasnički vlak. To svakako treba snimiti, a Ivog zna pravo brdo. Do kojeg naravno, treba pješačiti... BTW, hvala Zeusu na brizi za moju malenkost - dok smo još sjedili u biblioteci, nazvao je misleći da još nisam stigao pa mi je htio objasniti kako da obiđem zastoj... Evo, koliko sam već prehodao! (Ja sam, narafski, zadnji u koloni) Mlađi & agilniji su se već sprtili na brdo Ja imam dosta dobar zoom na fotiću Kako već iz Ramljana imam prepoznatljiv stil slikanja plavih lokomotiva kroz žbunje, zadovoljio sam se i ovom prigodom istim scenarijem Sretno smo se vratili Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted September 8, 2013 Share Posted September 8, 2013 E, nije gotovo – ima još jedan zavoj. I još jedan vlak. Niskopodni regionalac (vulgo: som). To se ne smije propustiti... BTW, sad nam se već pridružio i Zeus. On ima veeeliki službeni auto pa sam mu blagonaklono prepustio čast da me odveze do čeke. Na suprotnom brijegu uslikao sam par zanimljivih primjera tradicionalne aboridžanske arhitekture Evo zavoja. Počinje kod ŽCPRsaR Što je, je – ima ga Zeus je krenuo uzbrdo na čelu kolone entuzijasta Kroz čičke do ..., velim ja Dotle se već nakupio i ostatak ekipe. Ja sam dotle pronašao neku hrpu građevinske šute i proglasio ju taman dovoljno visokim brdom za svoje alpinističke dosege Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted September 8, 2013 Share Posted September 8, 2013 SBB-CFF-FFS, novo lice u paklu roštilja i čovjek koji je za ovu prigodu potegao čak iz Splita (i uz to doteglio impozantnu hrpu željezničkih artefakata) ima zanimljivu majicu. Nadam se da to nije izraz nikakvog protesta... Eto i regionalca u zavoju Onda smo se spustili svako sa svog brda i preselili se na ŽCPRsaR jer navodno stiže dupla Makosa (ovdje to neki zovu glukoza), a to je tako rijedak prizor da ga svakako treba zabilježiti Nešto zanimljivo na pragovima? Ma, neee! Eto ga Pozdrav majstoru Za to vrijeme sam pomoćnim fotićem snimio zbivanja u cestovnom prometu... Evo kako startaju oni koji na rampi ostvare pole position Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted September 8, 2013 Share Posted September 8, 2013 I onda smo se napokon smjestili na lokaciju koju je organizator smatrao primjerenom za zadovoljenje fizičkih potreba sudionika. Portos je u Medomobilu dovezao cijelo domaćinstvo pa se tu našao i zavidan broj sjedalica koje su poslužile i ostalim sudionicima (ja sam imao vlastitu) Ova boca dokazuje da nam se pridružio i Ferito! Mala digresija: pitao sam ga zašto tako dobro izgleda i zašto ga nema na 4umu? Ispada da se oženio (dobro, nije baš, ali skoro). Iz toga sam izveo zaključak da imamo dosta 4umaša koji su u posljednje vrijeme izveli taj drastični zahvat u životu, a nakon toga se prestali pojavljivati... Glavni organizator potpaljuje... Rashladni kapaciteti su bili pozamašni Portos komunicira, Ivog blaguje (za one koji još nisu shvatili – ja sam iskoristio seniorski status (jedini takav) pa sam nekako uspio natjerati ostale da se smjeste oko moje pozicije. To mi je osiguralo miran boravak u mojoj stolici (osim povremenih olakšavajućih okolnosti), a sve moje fotke su u nastavku pomalo iz 'žablje perspektive') SBB-CFF-FFS je dovukao cijelog Hasslera. Samo sam čekao da počne činiti tok-tok-tok-toktoktok... Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted September 8, 2013 Share Posted September 8, 2013 Klope je bilo toliko da je Portos morao raspaliti novi požar Nikola-Zabok je kao jedan od mlađih & agilnijih dobio zadatak snimiti milenijsku fotku. Čak su me natjerali da odem do Pfaffmobila po stativ jer nije imao svojeg Sjedili smo uz rub ribnjaka, a u smiraj dana imao sam prigodu snimiti jedinstven prizor bonace na ribnjaku onome koji je, umjesto da bude s nama, otišao na otok! U neko doba nam se pridružio Ante-Vž pa se rasplamsala vrlo zanimljiva raspra o realnosti i prihodnosti željezničkog prometa Za cijelo vrijeme našeg boravka članovi lokalnog ribičkog udruženja (8 grla ukupno) bavili su se hortikulturnim zahvatima na rubu ribnjaka. Običnim rječnikom – čistili su šikaru! Jedan od njih, mlađahni grmalj dimenzija mongolskog hrvača krenuo je svako toliko prema nama sa sikirom u ruci. Srećom se pokazao miroljubiv. Kasnije se pojavio i pas čuvar vidjeti što činimo, a Ivog je pripomogao u poziranju. Hvala i domaćinima na gostoprimstvu. Putovanje natrag nije bilo posebno zanimljivo (osim kraće pipi-pauze na odmorištu Desinec u smjeru juga gdje sam se našao usred jedne od najprljavijih ćenifa na autoputu). Pfaffmobil je lijepo odradio sve što sam od njega očekivao pa sad ima pravo na odmor Hvala organizatoru i sudionicima na jednom jako lijepom druženju! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
josip Posted September 8, 2013 Share Posted September 8, 2013 Evo i mog skromnog doprinosa. Marioo i ja došli smo prigradskim do Zaprešića a dalje smo nastavili medomobilom do Budinščine, kako je Portos već rekao malo je bilo tijesno, no to će vam najbolje opisati zagi. Prvo smo sačekali Gredeljevca u Podrutama. Dupla Narkoza... Pardon Makoza. 3C poziraju. Počelo se dimiti... Dok su neki jeli, drugi su fotkali (doduše sa zalogajem u ustima) 20 minuta kasnije Šveđ se vraća strojno prema VŽ-u i ponovno staje u Budinšćinu zbog križanja s pomoćnim vlakom koji je na putu prema RK. Pomoćni vlak. Malo bliže. Žac fotka Šveđa. Kasnije smo 3C + ja otišlo fotkati Gredeljevca malo dalje od samog kolodvora. Pred ulaznim signalom u kolodvor. Quote Flickr account Link to comment Share on other sites More sharing options...
josip Posted September 8, 2013 Share Posted September 8, 2013 Vrijeme je za poći u metropolu, nakon nabavljenih voznih karata, vremena do vlaka je bilo još nekih desetak minuta, no majstor očito dobro pozna zagorske brege i uranio je 7 min. U tom vlaku je i naš forumaš Ante-VŽ. Evo ga još bliže. Forumaši i 3017. Mario je odma zakrmil (očito mu paše miris dizela ), a mi smo nstavili s fotkanjem i pričom. Naravno, nemre to proći bez vlaka u zavoju. Jedno od križanja, 2044 001 strojno za VŽ. Za kraj jedan mađar uhvaćen dok smo stajali na ulaznom za GK. Toliko od mene! Quote Flickr account Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivog Posted September 8, 2013 Share Posted September 8, 2013 Mario je odma zakrmil (očito mu paše miris dizela ), a mi smo nstavili s fotkanjem i pričom. Naravno, nemre to proći bez vlaka u zavoju. Pa taj spava na svakom željezničkom ekšnu.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikola-Zabok Posted September 8, 2013 Share Posted September 8, 2013 Milenijska fotografija s ovogodišnjeg roštilja Quote HŽ VUČA VLAKOVA sedam-jedan-dva-jedan - Plavac je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DešBu Posted September 8, 2013 Share Posted September 8, 2013 nick onog forumaša u žutoj majici sa čudnovatim smajlićem?? Quote Željeznica je bolest ili ljubavOd nje se ne može obranitiKada te jednom privuku željezne tračniceOd njih se više nikad ne možeš oitkinuti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted September 8, 2013 Share Posted September 8, 2013 To! Fala! (Zar nismo krasni?!?) nick onog forumaša u žutoj majici sa čudnovatim smajlićem?? drstoka - organizator eventa glavom, bradicom i smajlićem! Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
DešBu Posted September 8, 2013 Share Posted September 8, 2013 To! Fala! (Zar nismo krasni?!?) drstoka - organizator eventa glavom, bradicom i smajlićem! ohoho... školski kolega iz generacije 2011/2012 ekipica, zavidim vam Quote Željeznica je bolest ili ljubavOd nje se ne može obranitiKada te jednom privuku željezne tračniceOd njih se više nikad ne možeš oitkinuti Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts