hyperion Posted December 2, 2012 Share Posted December 2, 2012 Na linku ima fotografija koje prikazuju poslijedice nesreće http://www.vecernji.hr/vijesti/uciteljica-je-ostala-bez-sake-no-zahvaljuje-bogu-sto-su-ucenici-zivi-clanak-152842 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
riceburner Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 jeza me prosla citajuci ovaj topic, dio o nesreci u pojatnom, ja sam bio putnik u cetvrtom autobusu, dogadaj koji me obiljezio za cijeli zivot Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drstoka Posted December 25, 2012 Share Posted December 25, 2012 Vrijeme do dolaska vlaka za povratak kući kratio sam osvrtom na detalje koje sam do tada propustio. Ovo je vozni red stajališta Pojatno: Bilo bi baš krasno kada bi na svim VR-ima bile ovako razdvojene kategorije vlaka kako bih lakše mogao eliminirati kategoriju "MOT". Inače, hvala na prikazu prošlih vremena i nekadašnje kolodvorske uloge ovog službenog mjesta. Quote #1 truth hurts #2 It's hard not to hate.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 Odlučio sam uputiti se niz prugu u smjeru Novih Dvora... ...Najdalja točka do koje sam stigao u smjeru Novih Dvora. Učinilo mi se da na pruzi u daljini vidim neku mrlju: A ja sam otišao i malo dalje. Tvoj štitni signal Uzbrdo i nizbrdo je 1°% Tu sam Sada sam tu Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 Pokraj pruge je mjesto današnjeg izvanrednog događaja Kontejner služi možda manevarskom osoblju Carga? Pruga prema tvornici Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 Skretnica je elektrificirana Štitni signal Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 Hektometarski stupić Štitni signal iz pravca N.dvora Još jedan Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Portos Posted June 19, 2013 Share Posted June 19, 2013 Izvlačnjak Ovdje završava Kako ono...prsobran Ja nisam išao dalje od ovog mjesta. Nadam se da se ne ljutiš što sam ti nadopunio "Pušću-Bistru"? Quote Dinamika vozila i Okretna postolja KONČAR – Električna vozila d.d. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted June 30, 2013 Author Share Posted June 30, 2013 Od znamenitih ljudi iz ovog kraja budi spomenut samo legendarni gospodin Mato iz Pušće Gospodin Mato je danas proslavio 77. rođendan i to u društvu nekolicine prijatelja railfanova, pa budi ovdje pribilježeno. Pruge ovaj put nema, stoga nema ni potrebe otvarati novu temu. A možda vas današnji dojmovi potaknu da se brže & efikasnije dogovorite oko tradicionalnog forumaško-railfanovskog roštilja Budinšćina + Whatever. Portos, Silver, Damir i ja kupili smo Mati zajednički poklon: Da vidimo što su mi to uvalili: Vrlo praktična stvar, koju ćemo već danas napuniti odgovarajućim sadržajem: Moj prijatelj Štef iz Golubovca rekao bi ''nema veze kaj je, glavno da ne pušta'', ali je ipak najveći gušt iz čokanjčića: Majstor vatroqrac je prionuo poslu: Silver i Damir gule krumpir: I mi ćemo s tobom: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted June 30, 2013 Author Share Posted June 30, 2013 Viđe s'tuacije: Zna se tko je najveći railfan među pečenjarima i najbolji pečenjar među railfanovima: Raspoloženje je na visini: Dok meso cvrči Mato je poveo Silvera i mene u obilazak vrta i voćnjaka: Nisam ni ja za Bogom kamenje bacal: Mato je na kući istaknuo zastavu u čast ulaska Hrvatske u EU: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted June 30, 2013 Author Share Posted June 30, 2013 Đole bi rekao ''odjedared astal šaren'': Daj potoči i dečkima: Puh-puh: Pridružila nam se i Matina susjeda, gospođa Štefica: I za kraj još jednom: Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
1borna Posted May 1, 2014 Share Posted May 1, 2014 Zaboravili ste staviti slike još jedne znamenitosti u Pojatnom (barem meni radi imena nešto znači)... (i ja se zadnjih mjeseci često smucam ovim lijepim krajem) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
IvekMiha22 Posted September 26, 2020 Share Posted September 26, 2020 Lijep pozdrav i moje poštovanje! Zanima me koja je lokomotiva ''sudjelovala'' u teškoj nesreći u Pojatnom godine 1989.? Ja mislim ali nisam siguran da je bila mala Karavela, to jest dizel lokomotiva serije 645 ( u ono vrijeme Jugoslavije ) a današnja 2044? Hvala! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 26, 2020 Author Share Posted September 26, 2020 50 minuta, IvekMiha22 said: Zanima me koja je lokomotiva ''sudjelovala'' u teškoj nesreći u Pojatnom godine 1989.? Ja mislim ali nisam siguran da je bila mala Karavela, to jest dizel lokomotiva serije 645 ( u ono vrijeme Jugoslavije ) a današnja 2044? Hvala! Da, bila je serija 645 ili ''Mala Karavela''. Broj lokomotive ne znam. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
IvekMiha22 Posted September 26, 2020 Share Posted September 26, 2020 Lijep pozdrav i moje poštovanje! Zanima me koja je lokomotiva ''sudjelovala'' u teškoj nesreći u Pojatnom godine 1989.? Ja mislim ali nisam siguran da je bila mala Karavela, to jest dizel lokomotiva serije 645 ( u ono vrijeme Jugoslavije ) a današnja 2044? Hvala! OK! Hvala vam na odgovoru! Inače pratim ovaj forum dulje vrijeme i nadam se da će opstati! Pozdrav svim forumašima iz Zaprešića! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorianb Posted November 14, 2020 Share Posted November 14, 2020 Da li je spomenuti vlak bio putnicki ili teretni, te ako se zna da li je vozio u smjeru Zagreba ili Varazdina? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeus Posted November 14, 2020 Share Posted November 14, 2020 On 26. 09. 2020. at 14:06, IvekMiha22 said: Zanima me koja je lokomotiva ''sudjelovala'' u teškoj nesreći u Pojatnom godine 1989.? Ja mislim ali nisam siguran da je bila mala Karavela, to jest dizel lokomotiva serije 645 ( u ono vrijeme Jugoslavije ) a današnja 2044? Hvala! Vlak je bio putnički (ubrzani). Imao je broj 3320, a kretao je malo poslije 8 sati na relaciji Zagreb GK - Varaždin. Taj dan ga je vukla Mala karavela 645 024 ili današnja 2044 014, a bio je sastavljen od 4 ili 5 pullmana. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kupljenec Posted September 22, 2021 Share Posted September 22, 2021 Danas je 32 godine od ove strašne tragedije😢😥 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorianb Posted February 5, 2022 Share Posted February 5, 2022 Ispricavam se jer smo vec negdje diskutirali o ovome, ali ne mogu naci gdje. U mom jestu postoji "common missunderstanding" da se ova nesreca desila u St. Toplicama umjesto Pojatnom,kako smo apsolvirali. Mozda je to zato jer su djeca trebala svratiti u St. Toplice na izlet na koji su isli tog jutra 1989. No cini mi se da je kolega Stanley rekao da je negdje u novinama naisao na fotografiju sudara Djurana s Baat-icima i autobusa u Stubickim Toplicama? Mozda se radilo o nekoj drugoj nesreci, jer mislim da bi ipak bila prevelika koincidencija da se radilo o autobusu s djecom i da bi djeca poginula, kako se prisjecaju moji mjestani. Osim toga, cudi me da je uopce moguca velika nesreca u St. Toplicama, obzirom da je tamo ZCPR neposredno kod stajalista na kojem se zaustavljaju svi vlakovi za preijvoz putnika. Prakticki ako vlak ide iz smjera Gornje Stubice, rekao bih da je nesreca cak nemoguca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted February 5, 2022 Share Posted February 5, 2022 1 hour ago, dorianb said: Ispricavam se jer smo vec negdje diskutirali o ovome, ali ne mogu naci gdje. U mom jestu postoji "common missunderstanding" da se ova nesreca desila u St. Toplicama umjesto Pojatnom,kako smo apsolvirali. Mozda je to zato jer su djeca trebala svratiti u St. Toplice na izlet na koji su isli tog jutra 1989. No cini mi se da je kolega Stanley rekao da je negdje u novinama naisao na fotografiju sudara Djurana s Baat-icima i autobusa u Stubickim Toplicama? Mozda se radilo o nekoj drugoj nesreci, jer mislim da bi ipak bila prevelika koincidencija da se radilo o autobusu s djecom i da bi djeca poginula, kako se prisjecaju moji mjestani. Osim toga, cudi me da je uopce moguca velika nesreca u St. Toplicama, obzirom da je tamo ZCPR neposredno kod stajalista na kojem se zaustavljaju svi vlakovi za preijvoz putnika. Prakticki ako vlak ide iz smjera Gornje Stubice, rekao bih da je nesreca cak nemoguca. To su bile dvije nesreće. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorianb Posted February 5, 2022 Share Posted February 5, 2022 1 hour ago, DB said: To su bile dvije nesreće. I obe su sadrzavale djecu kao zrtve? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted February 5, 2022 Share Posted February 5, 2022 5 sati, dorianb said: I obe su sadrzavale djecu kao zrtve? Ne sjećam se za Stubičke toplice. Nastradali su pretežno ljudi koji su išli na posel. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
garlic Posted February 5, 2022 Share Posted February 5, 2022 Nešto okvirno mogu reći koliko se sjećam. Nesreća u Pojatnom...bio je to autobus koji je vozio samo djecu na neki izlet, ekskurziju. A dogodila se kasnije ujutro oko 10 sati? Čitao sam svjedočanstvo jednog patologa sa Šalate. Kad su počela stizati mrtva dječija tijela znao je što će se uskoro dogoditi. Dolazili su roditelji na indentifikaciju i redom su ih onesviještene iznosili i morali ukazivati pomoć. Bilo je puno tuge, boli i plača, cijela država bila je zavijena u crno.....tadašnji Večernji list puno je izvještavao o toj nesreći. Zbog Pojatnog proglašen dan žalosti u Hrvatskoj - Dvanaest malih dječjih tijela prekrivenih bijelim plahtama leži na livadi pokraj željezničkog prijelaza u Pojatnu. Prizor od kojeg zastaje dah i ledi se krv u žilama. Desetak metara dalje razbacana sjedala uništenog autobusa, školske torbe i dječja odjeća naslagana u tužne hrpe. Stotinjak metara dalje na pruzi magla skriva vlak”, pisala je 1989. reporterka Večernjeg lista Mladenka Šarić. Zbog tragedije koja je 1989. godine u samo nekoliko minuta odnijela dvanaest dječjih života 25. rujna proglašen je danom žalosti te je, nakon gotovo 10 godina inzistiranja lokalnog stanovništva, na mjestu nesreće postavljena brklja. A nesreća u Stubičkim toplicama se dogodila jako rano ujutro kad su prvi radnici išli na posao i tu nije bilo djece. Na tom prijelazu tada je vladala gusta magla. Tada se vlak kretao iz Zaboka prema Gornjoj Stubici. Mislim da je vukao đuran. 1 Quote garlic Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorianb Posted February 5, 2022 Share Posted February 5, 2022 35 minuta, garlic said: A dogodila se kasnije ujutro oko 10 sati? 8:36 ujutro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts