cokla Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 (edited) Nažalost, nije nam uspjelo naći se s Coklom koji se u to vrijeme nalazio negdje u Podčetrtku. Da se netko sjetio na broj @coklinog telefona, koji mu se nalazi u "utrobi" vlastitog mu GSM - a .... to nikako. Rado bi @cokla napustio "mamice u kupačim kostimima". Ali - skupa je kava u EU. Sve pohvale za putopis. Edited April 2, 2012 by cokla Quote "Najboljši način, da si zapomniš rojstni dan svoje žene je, da ga enkrat pozabiš." ( E. Joseph Cossman)
Stanley Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Rozgu smo namjerno zaobišli, jer nisam bio siguran kako doći do tog stajališta s glavne ceste. Kad sam lani prugom došetao do Rozge, nisam tamo uočio nijednu smislenu cestu ili put, pa nisam sad htio riskirati i lutati naokolo Da Rozga ne bude sasvim zaobiđena evo što je napisao i snimio egérke na izletu KLJŽ 18. travnja 2009. godine (do stajališta smo inače došli kombijem, a i ti si bio s nama ): Do Rozge je bilo poprilično klimavo, cesta je malo bolji poljski put, ali je stajalište uređeno: Quote Serija 05 je zakon!
hyperion Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Da Rozga ne bude sasvim zaobiđena evo što je napisao i snimio egérke na izletu KLJŽ 18. travnja 2009. godine (do stajališta smo inače došli kombijem, a i ti si bio s nama ): Da li postoji putopis s tog izleta? Quote
Stanley Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Da li postoji putopis s tog izleta? Seveda http://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/7437-izlet-kljz-dhurmanec-stranje-kumrovec-harmica/ Quote Serija 05 je zakon!
seabral Posted April 2, 2012 Author Posted April 2, 2012 Da se netko sjetio na broj @coklinog telefona, koji mu se nalazi u "utrobi" vlastitog mu GSM - a .... to nikako. Rado bi @cokla napustio "mamice u kupačim kostimima". Ali - skupa je kava u EU. Eh, sad i ti meni bacaš soli na rane, kao ja Stanleyu s fotkama s ove pruge ... Ali dovest ćeš ti opet neki vikendaški vlak u toplice, a ni hyperion ni ja još nismo gotovi s cipelcugima po kumrovečkoj pruzi ... Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
hyperion Posted April 2, 2012 Posted April 2, 2012 Ali dovest ćeš ti opet neki vikendaški vlak u toplice, a ni hyperion ni ja još nismo gotovi s cipelcugima po kumrovečkoj pruzi ... Samo čemo morat provjerit, kad cokla vozi do Sutle. OZNA sve dozna. Quote
Ćiro_bos Posted April 7, 2012 Posted April 7, 2012 Mnogo lijep putopis! Jedna od lijepih stvari, a mnogo je tužnih, viđenih, je to da su sve tračnice "na broju"? Ovdje kod mene, a i u drugim nekim državama, po pravilu se sve metalno čak i u upotrebi skida vrlo brzo i na očigled ljudi koji su zaduženi da to spriječe.... a tek kada to niko i ne gleda? pozdrav... Quote Posavina exspres
seabral Posted April 8, 2012 Author Posted April 8, 2012 Mnogo lijep putopis! Jedna od lijepih stvari, a mnogo je tužnih, viđenih, je to da su sve tračnice "na broju"? Ovdje kod mene, a i u drugim nekim državama, po pravilu se sve metalno čak i u upotrebi skida vrlo brzo i na očigled ljudi koji su zaduženi da to spriječe.... a tek kada to niko i ne gleda? pozdrav... Hvala ti, Ćiro ! Da, ovdje tračnice ne nedostaju i nadam se da tako i ostati. Znam da je utopijski poželjeti i nešto više od toga, pa sam se sad morao ići ugristi za jezik Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
hyperion Posted April 8, 2012 Posted April 8, 2012 Znam da je utopijski poželjeti i nešto više od toga, pa sam se sad ipak morao ići ugristi za jezik Kad HR uđe u EU, tada če postojati mogučnost, da ta utopija postane stvarnost Quote
hyperion Posted September 27, 2012 Posted September 27, 2012 Ako vas zanima kako to izgleda tamo, na Google zemljovidu postoji ulični pogled (Street view). http://maps.google.si/maps?hl=sl&ll=46.075888,15.66277&spn=0.00582,0.009645&t=m&z=17&layer=c&cbll=46.075914,15.662901&panoid=TN1Qop-IXLpT0HShftGCCg&cbp=12,279.31,,1,3.35 A kako stvari stoje, izgleda da če i Slovenija dobiti ulični pogled. Quote
hyperion Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 I u inozemstvu ima zanimanja za napuštene pruge Quote
hyperion Posted January 21, 2013 Posted January 21, 2013 Pa kad neće oni koristiti tu prugu, onda moram ja ... bar dok se pruga još imalo vidi od trave i raslinja Što kažeš na ovo? Quote
hyperion Posted March 31, 2013 Posted March 31, 2013 Prošlo je godinu dana, otkako sam upoznao našeg admina seabrala te prvi i zasad jedini put posjetio napuštenu prugu između stajališta Imeno te Harmica, a uz to bio još na aktivnim stajalištima Imeno, Podčetrtek, Atomske toplice hotel, Podčetrtek toplice, Sodna vas, Pristava i kolodvoru Stranje. Oni koji ste otada razmišljali o cipelcugu ovuda, da li ste plan ostvarili? Quote
hyperion Posted August 19, 2013 Posted August 19, 2013 Vlado, kad si već oživio putopise, u ovom sam pravio društvo seabralu Quote
hyperion Posted October 15, 2015 Posted October 15, 2015 Razmišljali smo kad su zapravo ukinuti ovi okrugli STOP znakovi i kad su se počeli koristiti osmerokuti. U svakom slučaju, nakon što je bio postavljen ovaj znak Evo prijatelju, našao sam podatak u priručniku Pravilnik o pometnim znakovima... iz 1975. godine koji kaže: Okrugli STOP znakovi su morali biti zamijenjeni s osmerokuti najkasnije do 1. svibnja 1981. Quote
seabral Posted October 15, 2015 Author Posted October 15, 2015 Evo prijatelju, našao sam podatak u priručniku Pravilnik o pometnim znakovima... iz 1975. godine koji kaže: Okrugli STOP znakovi su morali biti zamijenjeni s osmerokuti najkasnije do 1. svibnja 1981. Dobro si se ti još i sjetio da smo razgovarali o tim znakovima. Ipak je već prošlo čitavih tri i pol godine od našeg druženja na kumrovečkoj pruzi. A od uvođenja osmerokutnih znakova još i puno, puno više Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
Pfaff Posted October 15, 2015 Posted October 15, 2015 Dobro si se ti još i sjetio da smo razgovarali o tim znakovima. Ipak je već prošlo čitavih tri i pol godine od našeg druženja na kumrovečkoj pruzi. A od uvođenja osmerokutnih znakova još i puno, puno više Mladost ima svoje prednosti (i mane) Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo
DB Posted October 16, 2015 Posted October 16, 2015 Dobro si se ti još i sjetio da smo razgovarali o tim znakovima. Ipak je već prošlo čitavih tri i pol godine od našeg druženja na kumrovečkoj pruzi. A od uvođenja osmerokutnih znakova još i puno, puno više U međuvremenu su se najmanje dva put menjale i odredbe o Andrijinom križu ... Quote
hyperion Posted March 31, 2017 Posted March 31, 2017 Kolega seabral, prošlo je 5 godina od landranja ovuda. Quote
seabral Posted March 31, 2017 Author Posted March 31, 2017 Kolega seabral, prošlo je 5 godina od landranja ovuda. Nevjerojatno ! Fakat vrijeme jako brzo prolazi. A sjećam se svega kao da je bilo jučer. Od našeg upoznavanja u Brežicama, pa do landranja po nekadašnjoj pruzi, uz višestruka prelaženja granice i objašnjavanja s policajcima i carinicima, pa do telefonskog poziva moje majke radi koja je baš tog jutra slomila ključnu kost i radi kojeg smo morali prijevremeno prekinuti naše landranje. Bilo je to jako lijepo iskustvo ... a nažalost, kumrovečka pruga nije ni mrvicu bliže revitalizaciji nego tada. Dapače, čak suprotno od toga Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin
hyperion Posted April 5, 2022 Posted April 5, 2022 I eto, pride nekoliko dana je prošlo okruglih 10 godina. 😀 Quote
mali.paja Posted April 5, 2022 Posted April 5, 2022 7 sati, hyperion said: I eto, pride nekoliko dana je prošlo okruglih 10 godina. 😀 Gdje si ti čovječe? Što se ne javljaš? Quote
hyperion Posted August 9, 2022 Posted August 9, 2022 Više pratim forum malezeljeznice. Brez brige, nisam zaboravio na ovaj. 1 Quote
Recommended Posts