Brunoh Posted October 2, 2011 Share Posted October 2, 2011 Krajem mjeseca rujna sa jednim našim forumašem odlučio sam otići na jednodnevan izlet u Dalmaciju. Prijepodne je bilo rezervirano za posel, za željeznicu, dok je drugi dio dana bio rezerviran za rujansko osvježenje i kupanje u moru.. Brzi 825 je postavljen na vrijeme, ali kasni u polazu 5 minuta zbog Croatie iz Beča Vrhovine - vlak je prijevremena pa čeka redovit polazak. Nisu više noćni za Split kaj su nekad bil.. Svitanje u Perkoviću Spust poslije Labina Kaštel Stari, jutarnji prigradski 5521 vozi klasika U Solinu šved 001 nekaj ronda, izgleda da je u kvaru Iza Splita Predgrađa ulazimo u "metro" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brunoh Posted October 2, 2011 Author Share Posted October 2, 2011 825 u Splitu Ovo ruglo mi zaista nejde u glavu!! Da tako jedan važan kolodvor, u takvom turističkom mjestu nema tko da počisti ovo.. Katastrofa. Baš sam bio ljut kad sam vidio ovu zmazanoću Ovo mogu pretrpit Naša loksa radi manevru Vlak 5502 za Perković je spreman za polazak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brunoh Posted October 2, 2011 Author Share Posted October 2, 2011 Tunel blizu Solina Šved 001 i dalje čudno ronda u depou Jutarnja fjaka Znao sam da je najveći pad na našim prugama na rječkoj pruzi od 28 promila dok ovo nisam vidio.. 32 promila na 695 metara.. Ulazimo u Kaštel Stari Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brunoh Posted October 2, 2011 Author Share Posted October 2, 2011 Na usponu prema Labinu Rudine Sadine Prgomet - bez zamjerke, ali malo sam ostao zbunjen i ljut kad sam vidio ovako uređena stajališta, tj. perone.. No comment Stajalište Preslo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brunoh Posted October 2, 2011 Author Share Posted October 2, 2011 Stajalište Brdašce.. .. u kojem se nekad odvajao kolosijek Baš me zanima kaj ga je nagnulo Stajalište Bakovići Kolodvor Primorski Dolac i obližnje stajalište Donji Dolac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted October 2, 2011 Share Posted October 2, 2011 Stajalište Brdašce.. .. u kojem se nekad odvajao kolosijek ... Baš me zanima kaj ga je nagnulo ... Taj kolosjek je bija izvlačnjak, a navodno po pričama ga je nagnila i izbila odbjegla lokomotiva, neki spominje parnjaču, neko dizelku, neznam točno. U svakom slučaju bik je izbila lokomotiva A tunel kraj Solina, iz prethodnog posta, bliži je Splitu, tunel Brda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lika express Posted October 3, 2011 Share Posted October 3, 2011 +jedno pitanje-na više slika vidi se koda postavljaju nekakve kablove a kod tunela SOlin vidi se i nova kanalice povr stare-kaj se dela. ..možda optički kabl i nastavak na novim SIT uređajima. ...Tko zna : : : Quote Mile Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brunoh Posted October 4, 2011 Author Share Posted October 4, 2011 Loksica ide okolo, pa će vlak natrag, put Splita Vlak za Split, i vlak za Knin koji je upravo krenuo Perković z boka Autor će se sigurno prepoznati, a i bolje pamtljivi mogu znati lokaciju.. A mi se spuštamo prema Šibeniku Dolazimo u Primorsko Vrpolje (nekada kolodvor, do kada - neznam) Šibenik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brunoh Posted October 4, 2011 Author Share Posted October 4, 2011 Nešto čuči u Šibenik Luci Na Mandalini je uvijek prometno. Pitam se čemu tako velika zgrada?! Od Madnaline do Ražina vozimo se usporedno sa prugom za Š Luku Sigurno je bila kvalitetna berba ove godine Nažalost - nemamo nikakvih slika na forumu sa turnerom. Ima ova pruga dobrih lokacija! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brunoh Posted October 4, 2011 Author Share Posted October 4, 2011 Vlak iz Splita za Unešić, vlak za Šibenik i teretnjak za Solin Okretnica Samo za ljubitelje Dolazi teretni iz Ražina za Solin Loksica ide okolo Ovaj u sastavu ima i ciglu iz Cerja Vlak iz Unešića dolazi točno na vrijeme Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted October 4, 2011 Share Posted October 4, 2011 Pitam se čemu tako velika zgrada?! ... Sigurno je bila kvalitetna berba ove godine Hm, Mandalina je svojevremeno bila jedna od najprometnijih stajališta (neznam da li je ikad bila kolodvor ??) šta se protoka putnika tiče. Sičan se priča pokojne babe, kad god je spominjala putovanja nekakava, uvik je spominjala tu Mandalinu i vlakove (prugu, kako ih je ona zvala). Uvik je govorila da je tu puno svita ukrcavalo-iskrcavalo se. Stanica je blizu mora, i ljudi iz zagore su često koristili vlak kako bi došli do mora. A ovogodišnja berba..hm, ovi moji šibenčani i primoštenci se svi nešto žale da nije bog zna šta rodilo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brunoh Posted October 5, 2011 Author Share Posted October 5, 2011 Mi nazad krećemo prema Splitu. Izlaz iz Perkovića Primorski Dolac - pogled na prugu u brdima gdje ćemo biti točno za 8 minuta Uspon prema Bakovićima Prvi školarci se ukrcavaju Pogled na Primorski Dolac Stajalište Brdašce Spust prema Labinu U Rudinama su neki radovi.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brunoh Posted October 5, 2011 Author Share Posted October 5, 2011 Stajalište na Kaštel Gomilici. Mogao bi neko uzet srp i malo pokositi "buduće drveće" Stalni pad Kolodvor Kaštel Sućurac "Solinski" pad Iza Solina pruga se spušta do mora, pa se ponovo penje U Split Predgrađu deponira se cigla iz Cerja, a kamo dalje ide - neznam.. Kolodvorska zgrada Garnitura za 824 lijepo se sunča Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brunoh Posted October 5, 2011 Author Share Posted October 5, 2011 Šved 001 je popravljen Svoj put dalje nastavljamo trajektićem Imamo i vjerne pratitelje Pogled na Supetar sa trajekta I na Split od kud smo došli Nakon kupanja, vrijeme je bilo za povratak kući. Noćna vožnja trajektom bila je prava uživancija. Produženo ljeto je privuklo još dosta stranih turista.. Putnička blagajna u Splitu izgleda svemirski. Like E, za ovo bi mogao daviti nekoga.. Već dvije godine nema ovog vlaka, ali glavno da tu piše Prag :po guzi: Naš 824 ima dvije lokomotive. 2062 116 je vozna do Knina i 2062 119 je neradna koju vučemo skroz do Ogulina. Od Knina na čelo je sjela 2062 010. To je to.. Nadam se da vam se svidjelo moje navažanje po Dalmaciji.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZlayoZg Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Odlična ruta sa puno vlakića i lijepih fotki.Super! P.S. Mislim da Marioo nakon ovi fotki dizela bude zadovoljio apetit na jedno vrijeme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeus Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Naravno da nam se svidjelo. Baš si super prikazao uspone i padove. Hvala ti na fotkama i uloženom trudu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brunoh Posted October 5, 2011 Author Share Posted October 5, 2011 Hvala ti na fotkama i uloženom trudu. Hehe, i nije neki trud. Spojeno je ugodno s korisnim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ICE-3M Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Odličan putopis Ovaj displej u Splitu je stvarno vrhunac. Ne samo da vlak za Prag ne vozi več dvije godine, nego 824 nema vagone za Osijek i Vinkovce, nego ih ima 1822 koji več neko vrijeme ne vozi. Ovdje je stvarno HŽ nadmašio sam sebe :po guzi: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted October 5, 2011 Share Posted October 5, 2011 Odličan putopis Ovaj displej u Splitu je stvarno vrhunac. Ne samo da vlak za Prag ne vozi več dvije godine, nego 824 nema vagone za Osijek i Vinkovce, nego ih ima 1822 koji več neko vrijeme ne vozi. Ovdje je stvarno HŽ nadmašio sam sebe :po guzi: A displej ne radi od onda kako triba, a dok onaj na drugom kolosjeku ne radi opće :po guzi: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marioo Posted October 6, 2011 Share Posted October 6, 2011 Odlicno Brunoh Da nema kontinentalaca nebi Turnera na forumu bilo Quote Railpictures http://www.railpictures.net/showphotos.php?userid=46448 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brunoh Posted October 7, 2011 Author Share Posted October 7, 2011 Vice, kad su zamijenili one stare crvene brojeve perona? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vice Posted October 11, 2011 Share Posted October 11, 2011 Vice, kad su zamijenili one stare crvene brojeve perona? Uh, neznam točno kad, no prije 5 godina kad sam počeo češće putovat vlakom, oni su bili postavljeni, a koliko prije toga stoje, neznam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mali.ivica87 Posted October 17, 2011 Share Posted October 17, 2011 Super !!! Da sam barem i ja bio tamo Quote i ja bum jednom željezničar ak Bog da.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brunoh Posted November 13, 2011 Author Share Posted November 13, 2011 Super !!! Da sam barem i ja bio tamo Evo Ivice, sad možeš malo i zvučno uživati http://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/3441-brunoh-filmovi/page__st__240 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts