zeljko256 Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 (edited) Dakle, kak se ovaj mjesec na posao vozim u režimu Car pooling-a, kak se to na našem lijepom hrvatstkom sad veli, nemam baš prilike voziti se vlakom. Osim, naravno, kad treba zapičiti u Istru. Uglavnom , danas se dogodilo da je kolegica morala ostati duže na poslu i ja moram doma vlakom. Ja ko ja, odmah krenem smišljat kombinacije i sine mi luda ideja. Odmah ja na forum i nađem ovo Iako nemam sa sobom fotić, moral bude poslužiti i mobitel. Tu smo, dakle.. Pogledam detaljnije prigradski vozni red i vidim da 8069 ide sa Kustošije u 16:27. Odoh ja na stajalište i putem smišljam plan kamo. A kaj ću, idem do kraja, do Dugog Sela. Nikad nisam vlakom putovao istočnije od Maksimira pa evo duple prilike, em novi vlak, em idem dalje na istok. Vozimo se... 80 na sat. Uskoro na cilju Vlak se do glavnog poprilično nakcao putnicima i ta gužva nije jenjavala do Sesveta. Dugo Selo, iskrcaj. Kašnjenje u dolasku uzrokoje ubrzano manevriranje mene oko vlaka po peronu i vjerojatno podsmjehivanja nekolicine promatrača iz vlaka. Zagi, kopiram te Nešto malo unutrašnjosti, fotkano na povratku. U Zaprešiču se iskrcavam, 6112 101 ode za Savski Marof. Idem si kupiti kartu za doma, kad ono... blagajna radi do 17:10. A niš, malo naslikavam obavijesti po čekaonici. Vrlo poučno štivo. Nemoj slučajno da mi dođeš u čekaonicu sa bilo kojim od navedenih "artikala" i ne, nesmiješ se spominati, nesmiješ si sendvič pojesti i dopeljat si đukca sa sobom. Naravno niti pištolj "nije baš zgodno imati" Odoh ja van kad dolazi 3017 iz Zagorja na čelu sa, u posljednje vrijeme, dosta rijetkim gostom 2 043 002 U 18:22 dolazi 3014 i odoh ja doma. Kako ni jedno putovanje ne prolazi bez suvenira, evo i ovaj put nešto. Karta za doma je samo do Zlatar Bistrice jer mi je tamo ujutro ostal auto. KRAJ. Edited September 28, 2011 by zeljko256 Quote Od Konjščine do Sibira... Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIB Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 Zašto na karti za relaciju Kustošija - Dugo Selo piše: HŽ PP Karlovac? Quote _______________________ Pozdrav iz Zagreba Link to comment Share on other sites More sharing options...
zagi988 Posted September 28, 2011 Share Posted September 28, 2011 nice kratkopis copycat hehe mogo si mi se javit da bus tak iso pa bi se ja zaletio do Zapresic kolodovora Quote Moji željeznički filmići Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeljko256 Posted September 29, 2011 Author Share Posted September 29, 2011 (edited) Zašto na karti za relaciju Kustošija - Dugo Selo piše: HŽ PP Karlovac? To sam i ja htio pitati, ako netko zna. Karta je kupljena u vlaku neposredno prije Dugog Sela... Edited September 29, 2011 by zeljko256 Quote Od Konjščine do Sibira... Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 Tvoj putopis je lijepi primjer da ne čini samo dobar foto-aparat dobrog fotografa Nego, u povratku si kupio dvije karte: Kustošija-Zaprešić i Zaprešić-Z.Bistrica. Kaj ne bi bilo ekonomičnije da si to odmah spojio u jednu kartu ? Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeljko256 Posted September 29, 2011 Author Share Posted September 29, 2011 Tvoj putopis je lijepi primjer da ne čini samo dobar foto-aparat dobrog fotografa Nego, u povratku si kupio dvije karte: Kustošija-Zaprešić i Zaprešić-Z.Bistrica. Kaj ne bi bilo ekonomičnije da si to odmah spojio u jednu kartu ? Hvala na komentaru. Hm, neznam kak je ekonomičnije, a nisam bio siguran dal bi mi kondukter na vlaku 8074 prodao kartu do Zlatar Bistrice, vjerojatno i bi. Upravo sam izračunao ugrubo preko izračuna cijene na Hž-ovim stranicama, na taj bi način uštedio oko 3 kn Quote Od Konjščine do Sibira... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brunoh Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 Zašto na karti za relaciju Kustošija - Dugo Selo piše: HŽ PP Karlovac? Taj vlak vjerojatno prati karlovačko osoblje.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPILE008 Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 Taj vlak vjerojatno prati karlovačko osoblje.. Zato što su kondukteri iz Ogulina dok dođu u Zg. iz Ogulina imaju par gradskih vlakova za Dugo Selo koji oni daju pa se onda vračaju navećer mislim sa onim u 18.45h što ide za Ogulin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brunoh Posted September 29, 2011 Share Posted September 29, 2011 Onda mene zanima zašto Ogulinci imaju otisnuto na karti Karlovac, a ne Ogulin? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SPILE008 Posted September 30, 2011 Share Posted September 30, 2011 Onda mene zanima zašto Ogulinci imaju otisnuto na karti Karlovac, a ne Ogulin? Zato što spadaju pod P.P Karlovac. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brunoh Posted September 30, 2011 Share Posted September 30, 2011 OT Evo kako izgledaju karte od Ogulinaca. A ako su oni u međuvremenu spopali pod Karlovac, onda je to druga priča.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts