zeljko256 Posted September 18, 2011 Share Posted September 18, 2011 (edited) Petak 16.09.2011. Prije svega: http://www.youtube.com/watch?v=Fc8sUrzjHv4&feature=related Razlog mojeg putovanja u Istru je gostovanje mojih prijatelja Vokalnog sastava Arete iz Konjščine na smotri zborova u Rovinju. Imao sam ja osiguran prijevoz busom sa njima, ali ovo mi je prilika da se provozam riječkom i istarskom prugom Kolege na poslu su ovaj moj pothvat komentirali skoro pa unisono - "...ti nisi normalan..." Nakon što sam došao s posla, nabrzinu se spremam natrag za Zg jer 995 polazi u 18:50 iz Konjščine. Konjščina, Vlak 995. Sastav 2 044 008 + 1 x BL + 3 x BEET Ukrcavam se na vlak i nakon skoro tri tjedna putovanja autom na posao, gužva na Slavonskoj i Savskoj mi nekak ne nedostaje. Moje prvo noćno putovanje prema Zagrebu - dosad je to uvijek bilo iz Zagreba prema Zagorju, ali evo i to se dogodilo. Oko Bedekovčine vagon je pun srednjoškolaca koji su vidno veseli jer idu van. Buka, galama, prepiranje, ali i smijanje, ali tu Mp3 player priskače u pomoć. Ulazak u Zabok Poslije Zaboka u vagonu - mir i tišina. WESTGATE Zaprešić Stižem u Zg, a 995 nastavlja dalje prema Koprivnici. Malo noćne atmosfere sa Zg Gl.K. Ovaj će za München za koju minutu Odoh si ja kupit kartu za sutra i za Vrapče, jer me sestrična ugostila. B700 kreće u 6:35 pa sami izračunajte kad bih morao ustati da stignem na njega. Stižem u Vrapče. On odlazi dalje. - kraj prvog dana i prve etape, nastavak slijedi - Edited September 18, 2011 by zeljko256 Quote Od Konjščine do Sibira... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeljko256 Posted September 18, 2011 Author Share Posted September 18, 2011 (edited) Rano jutro, nije baš pola šest, nego šest. Sestrična me dovezla na kolodvor i tražim di je vlak 700 za Rijeku. Tu ću se smjestiti, prvi vagon, drugi odjeljak, tak da u Moravicama mogu istrčat van i snimiti Žutku dok preuzima situaciju u svoje kotače. 1 141 388 će biti na čelu do Moravica, a tu je i gos'n kondukter. Iza Asee su ÖBB-ovi vagoni. Za Ljubljanu i München mislim. Jednom sam putovao do Austrije tim vlakom. Onda su još vozili Hž vagoni. Đems u prolazu koji je dovukao 3003 iz Zagorja. U honiku vagona. Zagreb se budi. Maglovito jutro prati me do Karlovca. Pred ulazak u Karlovac. I tu smo. Malo nostalgije. Karlovac - Centar Gledaj me, pa tamo sam na zgradi - ova reklama nije plaćena :/ I evo križanja u Oštarijama (mislim da su Oštarije, vrijeme fotke odgovara voznom redu) Oštarije - ajd' ti Zagreb kreni. Ovaj put nejdem u Dalmaciju. Ogulin - nekoliko usputnih. 9 103 241 Turner 104 za Marija. Šved 7 122 031 Popriličan broj putnika - neka skupina klinaca se ukrcava. Ajd'vozi dalje. Za kolege planinare. Malo šetkaranja po vlaku i proba sjedala prvog razreda. Vrbovsko - ranije spomenuta skuipina klinaca se iskrcava. Moravice Jedan autoportret u prozoru kolodvorske zgrade. Stiže žutka. Nema za Asee vožnje dalje. Asea u inerciji ide natrag prema 25 kV Spremni za natavak puta prema Rijeci. Krenusmo. Još dvije žutke. Spavaju Do Rijeke je u žici 3 kV DC. Ako slučajno netko nezna. Treba mi struje. Prolazno vrijeme, zasad dobro. U konačnici je kašnjenje bilo 17 minuta. Kadi su ta vrata, kroz ka san pasa... U Fužinama opet magla. Ček malo. Dolje idemo ? Izgleda. Pruga ovdje ima već popriličan pad. Napokon vidim čuvenu riječku prugu. Kod Škrljeva. Moram pokazati i malo cestovne infrastrukture. Radovi... Još nekoliko usputnih. Prometnica u kolodvoru Sušak Pećine. Na kraju druge etape. Sada slijedi ukrcaj na bus do Lupoglava i nastavak puta istarskom prugom. -kraj druge etape, nastavak slijedi - Edited September 18, 2011 by zeljko256 Quote Od Konjščine do Sibira... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeljko256 Posted September 18, 2011 Author Share Posted September 18, 2011 Ukrcaj na bus za Lupoglav. Kondukter iz vlaka provjerava karte. Tunel Učka. Ovo je taj "vlak" iz Rijeke za Lupoglav. Kako ima još 15 minuta do dolaska vlaka iz Buzeta, malo trčaram okolo po kolodvoru. Ostali putnici mi se vjerojatno smiju... gledaj mulca kak skače okolo po toj vručini Prema Puli. Prema Buzetu. Tko kaže da nema struje. Dva Šveđana spavaju na kolodvoru. Kao i Ličanka. Stiže 4707 iz Buzeta za Pulu. Ukrcaj. Putnika nema nešto naročito, možda dvadesetak. Putnički prostor je klimatiziran što mi se jako sviđa. Šveđani kojima sam putovao prije desetak godina - po ljeti je bilo vruće, po zimi je bilo vruće. Lijepo je bilo prisjetiti se Šveđana. Usput rečeno, mislim da je ukupni doživljaj putovanja bolji nego u Macosi. Možda sam subjektivan zbog prvog putovanja istarskom prugom i razogovora sa strojovođom o toj temi, ali evo, tak stvari stoje. Nekoliko usputnih fotki istarskog krajolika. Sjeverni i središnji dio Istre malo podsjeća na Zagojre Zagorje do Meksika !!! Mislim da je ovo najljepša željeznička stanica koju sam dosad vidio. Stigoh u Pulu. Za ljubitelje pare. Pula. Evo nešto, fotkano je već milijardu puta, ali evo dvije fotke. -kraj treće etape, nastavak slijedi - Quote Od Konjščine do Sibira... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeljko256 Posted September 18, 2011 Author Share Posted September 18, 2011 Evo konačno i završna etapa ovog putopisa. Pula - Rovinj Autobus koji prometuje na liniji Pula - Rovinj - Poreč - Umag Autobus sa kožnim sjedalima, tako nešto dosas još nisam vidio. Autobusni kolodvor Pula iz busa. Jedna usputna iz busa. Iz busa je puno teže fotkati nego iz vlaka pa je ovo zato jedina fotka iz busa. Dolazak u Rovinj. Malo skitnje po gradu. Nakon koncerta u crkvi sv. Eufemije, uslijedilo je feštanje u lokalnom restoranu.... Vokalni sastav Arete (Konjščina) i komorni zbor Rubino (Rovinj) nakon zajedničkog nastupa. Povratak kući uslijedio je autobusom u ranim jutarnjim satima. -KRAJ- Quote Od Konjščine do Sibira... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeljko256 Posted September 18, 2011 Author Share Posted September 18, 2011 Naravno, suveniri. Quote Od Konjščine do Sibira... Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted September 18, 2011 Share Posted September 18, 2011 Meni su tvoje fotke praznik za oči ... a ovdje u ovom putopisu fakat ima štofa za praznovanje ! Jako, jako lijepo, hvala ti ! Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivog Posted September 18, 2011 Share Posted September 18, 2011 Lijepo, lijepo, vidim da ipak nisi trebao tražiti autobusni kolodvor u Rijeci.. Daj mi reci jesi uspoređivao kolko te došla karta od Zagreba do Rovinja tom kombinacijom vlak+bus il da si išao samo busom iz Zg.. Jer ja kad sam išao iz Poreča, kombinacija vlak+bus je ispala jeftinije.. EDIT: odmah nakon postanja sam vidio da si stavio karte.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeljko256 Posted September 18, 2011 Author Share Posted September 18, 2011 Hvala vam na komnetarima. Nisam istraživao razlike u cijeni. Naime kak sam napomenuo, imao sam organizirani prijevoz, ali su oni išli relativno rano, direktno za Rovinj, a meni je ovo bila idealna prilika za istražiti ove pruge. Quote Od Konjščine do Sibira... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivog Posted September 18, 2011 Share Posted September 18, 2011 Nisam istraživao razlike u cijeni. Naime kak sam napomenuo, imao sam organizirani prijevoz, ali su oni išli relativno rano, direktno za Rovinj, a meni je ovo bila idealna prilika za istražiti ove pruge. Eto, baš sam bacio oko i kaže cijene su od 152-202kn Znači, cijene su tu negdje.. Znam da nebi bio "lud" da ideš za njima s busom, onda si mogao s kolegama odmah.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted September 18, 2011 Share Posted September 18, 2011 Lijep putopis (zgodno je vidjeti kako to drugi rade) i prekrasne fotke. Meni osobno su najljepše one noćne/jutarnje. Hvala Eto, baš sam bacio oko i kaže cijene su od 152-202kn Znači, cijene su tu negdje.. Prava bus opcija je iskrcati se u Kanfanaru. Ima bus ravno s kolodvora Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marioo Posted September 18, 2011 Share Posted September 18, 2011 Prvo bi se zahvalil na ovom Turner 104 za Marija. http://imageshack.us/photo/my-images/560/img4120a.jpg/] Hvala Super putopis i odlicne fotke (jutarnje su posebne ) Quote Railpictures http://www.railpictures.net/showphotos.php?userid=46448 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Brunoh Posted September 18, 2011 Share Posted September 18, 2011 E, kakve su ono crte pod prometnicom na Sušaku? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ICE-3M Posted September 18, 2011 Share Posted September 18, 2011 Odličan putopis Uvijek mi je lijepo za vidjet riječku prugu. E, kakve su ono crte pod prometnicom na Sušaku? To su ti vjerojatno tragovi nesreče na tom kolodvoru od prije skoro dvije godine. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted September 19, 2011 Share Posted September 19, 2011 Pridružujem se čestitkama na lijepom putopisu s glavom i repom, te prekrasnim fotografijama. Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAIL-LOGISTIK Posted September 19, 2011 Share Posted September 19, 2011 Super! Kolodvori u Istri su stvarno posebno lijepi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeljko256 Posted September 19, 2011 Author Share Posted September 19, 2011 Super! Kolodvori u Istri su stvarno posebno lijepi. He he, upravo sam to sad namjeravao napisati. Istarske su stanice stvarno posebno lijepe, imaju onu neku toplinu... Quote Od Konjščine do Sibira... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeljko256 Posted September 19, 2011 Author Share Posted September 19, 2011 Evo još jedne fotke koja mi je promakla pa ju stavljam naknadno. Quote Od Konjščine do Sibira... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeus Posted September 19, 2011 Share Posted September 19, 2011 Čestitke na lijepom putopisu i vrhunskim fotkama. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyperion Posted September 19, 2011 Share Posted September 19, 2011 Super. Hočeš stavit fotke na Panoramio? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeljko256 Posted September 19, 2011 Author Share Posted September 19, 2011 Super. Hočeš stavit fotke na Panoramio? hm... pa mogao bih. Quote Od Konjščine do Sibira... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sittingbull Posted September 19, 2011 Share Posted September 19, 2011 A Kanfanar? Kaj Šved ne staje u Kanfanaru i onda busom do Rovinja. Bar sam tako išao ko student. Ili sam nekaj !!! Quote howgh Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeljko256 Posted September 19, 2011 Author Share Posted September 19, 2011 Moguće, ali za ovu moju opciju sam bio siguran pa nisam htio istraživati, a i htio sam još jednom do Pule. Možda sljedeći put izvedem neku drugu rutu. Sve u svemu, hvala na čitanju putopisa. Quote Od Konjščine do Sibira... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts