zeljko256 Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 Dakle došao je i taj dan. Već se neko vrijeme spremam posjetiti Split. Ovaj put kombinacija godišnjeg, (ne)planiranja i avanturizma dovela je i do ovog putopisa. Za početak malo željezničkih, ipak je ovo takvo mjesto Prvi put vozio sam se u nagibnom. Svaki dan putujem na posao vlakom, stoga sam se odlučio za kupnju karte prvog razreda (i to je bilo prvi put). Na putu mi društvo prave dva Britanca koji već tri mjeseca putuju Europom i to uglavnom vlakovima. Hrvatska i Split su im zadnja stanica na putu. Split je meni tek druga. Rano jutro, pola 5, buđenje. Brat ide na posao u Zagreb i odbacuje me do Žitnjaka. Od tamo Zet-ovim busom do Kvatrića, pa tramvajem do Glavnog. Sat i pol prije polaska vlaka je valjda dosta vremena da se kupi karta za nagibalo bez rezervacije. Pretpostavka je bila dobra. Ukrcavanje. Vibracije dizela podsjećaju na Macosu, ali ipak je to nešto profinjeniji zvuk Sjedala prvog razreda... fino je to u usporedbi sa "busnim" sjedalima drugog razreda. I da, glazba ne radi. 1. kanal - ništa 2. kanal-ništa, 3.kanal-ništa 4. kanal-ništa. Onda ništa, mogu onda slušati i svoju glazbu sa Mp3 playera, dok me ne počne "ometati" gospođa kondukterka, donoseći mi kavu, vodu, sendvič.... Da ne duljim, evo i malo dokumetarnog materijala 1. Negdje u Lici 2.Kaštela i Split 3.Inače imam teoriju o (ne)sreći broja 7 na HŽ-u, ali ova me beba dovezla u Split 4.Baš taj... 5. Pogled prema predgrađu 6. 7.U tunelu usred mraka... 8. Zasada toliko. Sutra slijedi serija neželjezničkih turističkih fotografija iz Splita, a zatim sa Hvara... Quote Od Konjščine do Sibira... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeus Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 Vrlo obećavajuće. Fotke su fenomenalne. Jedva čekam nastavak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeljko256 Posted August 5, 2011 Author Share Posted August 5, 2011 Ajde, ipak još jedna s kolodvora Ajmo mi fino na Rivu Pa malo u podrum Dioklecijanove palače hm.... To ti je biciklin... Staro proptiv novoga Jaaaaj nemoj, nemoj mene... Dobro, na koliko jezika vam treba reći da ste u Hrvatskoj U Splitu se mogu vidjeti raznorazne prirodne ljepote Quote Od Konjščine do Sibira... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeljko256 Posted August 5, 2011 Author Share Posted August 5, 2011 (edited) Nakon Splita, odoh ja na Hvar. Trajekt kreće u 5. Dok dođem tamo, za dva sata, valjda ću naći neki smještaj. Ionak su ljudi koji siđu s trajekta "vruća roba" za raznorazne ROOM, ZIMMER, CAMERE lovce... U trajektnoj luci me dočekuje kolega iz Splita, priopćava mi vijest da se kod njega u kući upravo oslobodio jedan krevet i da mogu kod njega prespavati. Ekipa od četiri Dalmatinke, Slavonke, jednog Amerikanca i dva Zagorca, kak to odbiti... Jedan zalazak u Vrboskoj Škure, iliti šalaporke osvjetljene zalaskom Skale, iliti štenge.. Napuštajući Hvar Cerada na trajektu Tin Ujević I ponovo Split Poljička cesta, Split. Noć u gradu je pred nama Edited August 5, 2011 by zeljko256 Quote Od Konjščine do Sibira... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 Prelijepo. Hvala. U Vrboskoj sam ljetovao 10 godina pa si mi probudio uspomene na čemu sam Ti dodatno zahvalan Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeljko256 Posted August 5, 2011 Author Share Posted August 5, 2011 (edited) Nakon "ranog" povratka iz grada, buđenje ne može biti prije 9 ili 10 Ekipa, spomenuta maloprije, čoporativno napušta Split. Amerikanac prema Dubrovniku, Dalmatinke prema Zadru, a zagorec prema Zagorju. E sad, koji oblik prijevoza izabrati. Gradskimj busom do željezničkog/autobusnog kolodvora. Frendica i ja dogovorimo se da idemo vlakom do Zagreba. Ispred nas jedan Britanac, sad ćemo biti na redu i kupiti te dragocjene komade papira u prepunoj čekaonici. Kad ono, primopredaja blagajne... moj-ne me bat-j. Ok, čekamo.... Britanac ipred nas:" One ticket to Zagreb, please.... " Prepustim frendici red na blagajni, kupi kartu i gospođa na blagajni :" To je zadnja karta za nagibni !" J.... ti, kaj ćemo sad ? Trk na autobusni i vidjet ima li kaj. "Molim Vas jednu do Zagreba, u 14:30." "Ovaj u jedan i po' još nije stigo, hoćete za njega ? " "Daj, koji prvi dođe." Krećem sa sat i pol zakašnjenja i stižem u Zagreb za točno 5 sati. Jedna usputna, kroz prozor busa. Skinem se ja s busa na autobusnom u Zg i trk na Glavni dočekat nagibni kojim dolazi prijateljica. Baterija na mobitelu mi iscurira, a trebao sam otkazati pomoćni smještaj koji sam dogovorio u Zg, u slučaju ozbiljnijeg kašnjenja i propuštanja veze za Zagorje. Stiže ICN 522, sa 25 minuta kašnjenja. Pošaljem Sms i trk na blagajnu kupit kartu za doma. 3018 za Zagorje samo što nije krenuo. Zaboravio sam prije napomenuti, 521 kojim sam doputovao u Split je došao točno u minutu. Ukrcavam se na Macosu 028 i vozim se doma. Vrijeme dolaska doma oko 23. Evo za kraj, moji suveniri. Ne volim one "prave". Ovi su mi ipak draži Bilo je ovo jedno lijepo iskustvo i dobar provod u Dalmaciji. Split je prekrasan, Hvar je čaroban, Dalmacija je moja nova ljubav KRAJ !! Edited August 5, 2011 by zeljko256 Quote Od Konjščine do Sibira... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ICE-3M Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 Jako dobro, svaka čast fotografije su ti odlične, a i putopis, ali ipak imam jednu zamjerku, bil si u Splitu, a nema niti jedne slike trajekta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marioo Posted August 5, 2011 Share Posted August 5, 2011 ali ipak imam jednu zamjerku, bil si u Splitu, a nema niti jedne slike trajekta. J...li te trajekti gdje su dizeli??? ajde jednog turnera. Uglavnom jako lijepe fotke Quote Railpictures http://www.railpictures.net/showphotos.php?userid=46448 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeljko256 Posted August 5, 2011 Author Share Posted August 5, 2011 Za ICE-3M-a, ,malo gužve u luci i Tin Ujević Quote Od Konjščine do Sibira... Link to comment Share on other sites More sharing options...
seabral Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 Fantastične fotke, hvala ti !!! Fakat se vidi koliko si se nauživao mora .... predlažem da pod hitno trebaš opet otići tamo (znam da ćeš se složiti sa mnom ) BTW, koliko duboko si se ušetao u splitski tunel ? Quote --> Schaffner sei, des war amoi wos; so wird's nie wieder sei, des ist des Schaffnerlos --> Zwickts mi ganz wurscht wohin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanley Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 Jako lijepi putopis s glavom i repom, te izvanrednim fotografijama. Jedna usputna, kroz prozor busa. http://img820.imageshack.us/img820/8715/img19940w.jpg Ličani, je li to Zir? Quote Serija 05 je zakon! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pfaff Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 Ličani, je li to Zir? Je (vidiš kako se brzo odazivamo!) Quote "Lovac je dobro pucao, ali je zec krivo trčao!"Sunger meteo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zeus Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 Jaaako lijepo. Uživao sam u prekrasnim fotkama. I ja ti predlažem da čim prije ponovno skokneš do Dalmacije i opet nam omogućiš malo uživancije. Hvala ti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeljko256 Posted August 6, 2011 Author Share Posted August 6, 2011 (edited) Hvala svima na lijepim komentrarima... Edited August 6, 2011 by zeljko256 Quote Od Konjščine do Sibira... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DB Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 Škure, iliti šalaporke osvjetljene zalaskom Grile. Škure su na dvjema fotkama ispod. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeljko256 Posted August 6, 2011 Author Share Posted August 6, 2011 Grile. Škure su na dvjema fotkama ispod. Hvala na ispravku.. Quote Od Konjščine do Sibira... Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAIL-LOGISTIK Posted August 6, 2011 Share Posted August 6, 2011 Prekrasne slike! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunkelheit Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Ajde, ipak još jedna s kolodvora ok, znam da je pravilo foruma da se ne quotaju fotke, ali ovu moram, jer ju želim kandidirati za razglednicu iz splita. željko, svaka čast, fotke su ti sjajne Quote ...and I'd let that lonesome whistle blow my blues away..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
decec Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Super odabrani motivi, i jako jako kvalitetne i oštre fotke. Ja bi jošššš. A kaj si bio tak kratko na moru? Kad već više nije bilo karata za nagibni u povratku, mogao si žicati konduktera, i on ima određeni broj rezervacija koje se ne prodaju, čini mi se?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roni Posted August 23, 2011 Share Posted August 23, 2011 Zdravo! Odlicne slike! Quote Pozdrav, Roni http://raildata.info Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivog Posted August 27, 2011 Share Posted August 27, 2011 Zanimljiv putopis i vidim, nisi preveč jamral na nagibni.. Mučnina u nagibanjima? Razlika bus-nagibni? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeljko256 Posted August 27, 2011 Author Share Posted August 27, 2011 Hvala svima na komentarima. Imam još nešto fotki, ali nisu baš željezničke tematike, budem ih postao... Quote Od Konjščine do Sibira... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zeljko256 Posted August 27, 2011 Author Share Posted August 27, 2011 (edited) Evo, šaljem još nekoliko fotki, ne baš željezničke tematike Detalj s plaže u uvali Trstenik Ja ne pratim nogomet, nit me zanima, ali ovo ne treba psoebno objašnjavati Jedan od većih Povoljno... Zaključan je lokotom @Ivog - zgog činjenice da se svaki dan vozim u klasici drugog razreda, ovaj put sam si odlučil priuštiti luksuz i voziti se u prvom razredu Nagibanje mi nije osobito smetalo, skroz je ok Edited August 27, 2011 by zeljko256 Quote Od Konjščine do Sibira... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts