Jump to content
zeljeznice.net

Tram11

Članovi
 • Content Count

  126
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. Zastoj na Maksimirskoj prema gradu zbog 465 koji se izgleda zapalio između Harambašićeve i Mašićeve uslijed ovog proloma oblaka. Ne vidi se neka velika šteta ali ima praha po cesti negdje oko sredine tramvaja. Sent from my Samsung Galaxy S6
 2. Danas je 28.5., sada skretnica ne radi već punih mjesec dana. Ima li neko iole logično objašnjenje zašto je potrebno toliko vremena da se popravi jedna skretnica? :ne zna:
 3. A koliko bi bila izvediva skroz drugačija konstrukcija suknjice? Gledam malo kakve su na drugim tramvajima (Urbos, Combino, Citadis...) pa mi se npr.dizajn Bg Urbosa ili istanbulskog citadisa čini puno bolji jer jednostavno nema mjesta da se snijeg nabija između karoserije i skunjice. Urbos http://en.wikipedia.org/wiki/File:KAF_Tramvaj_Resavska.jpg Citadis http://en.wikipedia.org/wiki/File:Istanbul_T1_line_Alstom_Citadis_tram.jpg
 4. 70 cm snijega je palo...to je na rubu elementarne nepogode koji će u gradu veličine Zagreba neizbježno izazvati sveopći kaos. Kuda bi tebalo s tim snijegom? Jel se može kako padne trenutačno maknuti? Jedino šta danas mogu zamjeriti zet-u i nasmijati se je javljanje da promet teče uglavnom normalno dok je več počeo raspad sistema. Ja bi volio da zbilja kod nas bude ko u Americi, dok pada nema čišćenja...pa nek onda kukaju. Ono šta bi inače što prije trebalo počistiti su stanice, na nekima je toliko snijega da NT-ovi uopće nisu mogli vrata otvarati.
 5. Upravo sad je kamion čistoće krvnički potrgao žice na Savskoj u smjeru juga. Prvo je zapeo za njih, skužio i stao, pa se probao otpetljati vožnjom naprijed-nazad da bi ih na kraju počupao da su se nosači mreže tresli još minutu nakon toga. Ovo će potrajati...
 6. 2217 na 4 je izazvao polusatni zastoj na križanju draškovićeve i vlaške u smjeru istoka. Nije mu bilo pomoći pa su ga odvukli prije 15ak minuta.
 7. Zapravo se predomislio tek kad je zapeo za nadvožnjak Potrgao si je 30-40 cm vrha prikolice, ali na svu sreću žice su ostale čitave. Doduše ovo je bilo kasnije, oko 15:30...moguće zapravo da pričamo o različitim događajima
 8. Arhitekti su rekli svoju riječ. Ovo je pobjednički rad za kampus natječaj za kampus Riješenje predviđa produžetak Vukovarske ravno na današanjem zavoju di postaje grada Gospića. Produžila bi se i tramvajska pruga koja bi onda ušla u kampus, te podzemno ispod željezničke pruge i Branimirove se spojila na Mandlovu. Tako bi to trebalo izgledati, a sad kad će se to ostvariti je druga priča.
 9. Iznimno me vesele ove slike tramvaja u Aucklandu pogotovo kad se sjetim izgleda tog dijela grada dok sam boravio tamo. Ako bude sreće krajem godine ću ponovo biti na NZ pa će biti fotki i iz prve ruke Inače što se tiče cijene izgleda da je ovih 10$ cjelodnevna karta za odrasle. (1NZ$=4kn)
 10. Da, baš se po tom razmaku moglo i vidjeti. Na prvom i zadnjem modulu se mogla komotno ugurati šaka između oplate i zavjesice a na srednjem 2 prsta. Ali zbilja nevjerojatno da signala za to nema
 11. Mislim da je jednom netko od vozača (Nikola, Ogi?) rekao da ne postoji indikacija takvog kvara. Vozač je prebacio na D2 prikaz ali je tamo sve bilo zeleno.
 12. Jutros se vozim u 2292 na liniji 11 prema zapadu i kod Maksimira je počelo nešto povremeno žestoko škripati i strugati kod srednjeg postolja. Kad smo ušli u Vlašku skužio sam u odrazu jednog izloga da je srednji modul propao. Pošto nitko nije reagirao probio sam se do vozača i reko mu za to na što je odmah zaustavio tramvaj i izašao van provjeriti. Jasno je bilo vidljivo da je srednji modul potonuo dok su prvi i zadnji bili nagnuti prema sredini. Međutim vozač na moje lagano čuđenje to nije vidio i reko je da mu se sve čini ok te je prijavio mogući kvar i lagano s putnicima nastavio prema trgu. Tam sam izašao tak da ne znam kaj se dalje dešavalo.
 13. Ak nekome pomaže, upravo je sad prije par minuta prošao tu preko Savske prema glavnom. Lijepo ga je bilo za vidjeti
 14. Meni isto ovak na prvu bolje ležao stari, ali to je vjerojatno samo stvar navike i kad se naviknem bit će ok. Od onoga što sam primjetio da ne štima je da ne mogu ući u "my settings", javlja grešku. Smajlići u postovima sa starog foruma se ne vide nego umjesto njih stoji samo njihov kod.
 15. Oko 14:30 2248 na 1107 je prešlepan preko trga u smjeru Ljubljanice. Izgleda da je stvorio pristojan zastoj negdje na Vlaškoj/Maksimirskoj jer su nakon njega navalile 11 i 12 na trg a u suprotnom smjeru ih dosta dugo nije bilo.
×
×
 • Create New...