Dragi forumaši zeljeznice.net, budući da je od 27.11.2019. omogućen upload fotografija na forum, molim vas da koristite isključivo forum za upload fotografija, kako bi izbjegli probleme s nestankom fotografija, koje smo imali u prošlosti. Upute za postavljanje fotografija se nalaze na ovoj poveznici.

 

Jump to content
zeljeznice.net

nikola

Članovi
 • Content Count

  4259
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sva sreća da sam prije nekoliko mjeseci obrisan sa foruma pa ne moram gledati ovaj užas...
 2. Ma odlično je i ovo! Samo daj i ovakve slike u izradi. Dok bude gotov, onda bude takvih fotka bilo na bacanje, a ovih baš i ne. Pogotovo su ove zanimljive kad znamo da je ovo prvi vlak tog tipa. Ali zašto su okviri čeonih svjetla i šajbe u žutome? Užas, papagaj običan... 100 boja ima na sebi.. evo nekaj žutog za dizajnera bojanja Pa zar to nije očigledno po uzoru na 7123? Fotka: Ante-vž
 3. To je bilo novo ili polovno?
 4. Caka je u cijeni. http://www.roco.cc/produkteshop/uebersicht/detail/cat/6289/d/3/p/5214%2C6289%2C138/pr/digital-startset-mit-elektrolokomotive-e103-und-schnellzug-der-db.html http://www.roco.cc/produkteshop/uebersicht/detail/cat/6289/d/3/p/5216%2C6289%2C138/pr/digital-startset-mit-elektrolokomotive-br-110-und-schnellzug-der-db.html http://www.roco.cc/produkteshop/uebersicht/detail/cat/6289/d/3/p/14276%2C6289%2C138/pr/digitales-startset-br-0310-mit-schnellzugwagen-der-db-mit-funkmaus.html http://www.roco.cc/produkteshop/uebersicht/detail/cat/6289/pr/zugpackung-f-zug-der-db.html
 5. nikola

  Bt vagoni

  Nadam se da će TŽV-ova "selidba" biti jednako uspješna kao i KMB-ova...
 6. Zanimljivo! Ovo je potpuno drugačija filozofija upravljanja kontrolerom od npr. svega što vozi u Zg. Vjerovatno bi vozačima trebala određena prilagodba na tu shemu. Upravljanje u Cobri je takvo jer je slično bilo i na prethodnim tramvajima u ZH. Končar se pak potrudio da napravi rješenje koje niti je ergonomsko, niti je praktično za korištenje u prometu, niti je bilo što osim što je to i baš tako zamislio netko u Končaru tko nikad sjeo u kabinu tramvaja nije a kamo li vozio ga.
 7. Ima i u ZET-ovim planovima iz 60-ih tramvajska pruga do Prečkog po današnjoj trasi...
 8. nikola

  Unska pruga

  Da se to tretira i kažnjava kao sabotaža/terorizam a ne krađa bilo bi drugačije...
 9. Mala opaska; na ove dvije slike plavih riječ je o dvije sheme (sa i bez crnog dolje) i dvije verzije (sa i bez ukrućenja gore), npr. Klein-ov H0 model je sa ukrućenjima.
 10. To je serija 31 a gore je riječ o 32. Za 32 bi se i našao poneko tko bi skupio 2000 eura ali za 31 baš i ne. 32 je najveća, najjača i najpoznatija mađarska maletka a 31 samo 'jedna od'.
 11. A koja bi to serija bila? Ne znam napamet serije nekadašnjih G-vagona ali kako je star ima malu nosivost i brzinu kao i nestandardne otvore a dugačak je onda u oznaci iza Gb stoji nešto od slova k,l i vjerojatno bez s što znači da bi mogao biti recimo Gbkl što ne mora biti točno ako su se slovne oznake u međuvremenu promijenile.
 12. Ma samo sam odgovorio m.p. da to na slici nije Gbs. Gotovo sam siguran da sam negdje vidio dobru sliku tih velikih drvenih 2-osovinaca sa JŽ oznakama. Vagoni su vjerojatno došli kao ratni plijen (to su DRG vagoni). Model se sad pod Horbbyjem zove Rivarossi ali je u originalu Lima.
 13. Na slici je kolodvor u Sisku. Navodno je i Zapadni kolodvor u početku imao sličnu nadstrešnicu. Zna li itko nešto o tome?
×
×
 • Create New...