Jump to content

HijenA

Članovi
  • Posts

    1331
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by HijenA

  1. e sad mi je jasno fala. ja sam mislio da se pruga za novsku odvaja vec oko siska, nisam znao da treba do sunje doci da bi se doslo do odvojka.
  2. ok, nisam siguran da sam shvatio opet. a sad imam problem sa photobucketom pa ne znam gdje da uploadam sliku. uglavnom, na Google mapi koju si gore stavio imamo 3 kolosijeka koji vode od sunje. jedan ide direktno dolje, to je kolosijek za Volinju, ako sam dobro shvatio (prema rasputnici Gaj). drugi je onaj koji ide nadesno (prema rasputnici Krivaja), to je prema Sisku. i imamo treci, koji vodi negdje gore lijevo od Sunje, kuda taj kolosijek ide? osim toga, zar HZu ne bi bilo u interesu obnoviti triangl i direktno povezati granicu sa siskom (novskom), imam osjecaj da teretnjaci iz BiH bez veze gube vrijeme u Sunji.
  3. nisam na ovo naletio prije, ali svaka cast na slikama i hodanju. jedna mi stvar doduse nije jasna: rasputnice gaj i krivaja, koje su pruge povezivale? ok, od sunje preko rasputnice krivaja prema sisku (ako sam dobro shvatio). ali sto je onda u smjeru rasputnice gaj? pretpostavljam da se iz sunje ide direktno za volinju. a ako se preko rasputnice gaj ide za volinju, kuda idu onda svi oni silni kolosijeci iz kolodvora sunja?
  4. mozda je to do zuma, jer mi se cini kao da isti nije kontinuiran vec da ima diskretne skokove zato velim da mi film djeluje isprekidano, nije fluidna animacija. i nema veze sa mojom brzinom, buduci da se filmic nakon par minuta cijeli ucita.
  5. fini rucak i fini kadrovi nego, jesi ti pogledao filmic koji si snimio? meni je uzasno isprekidan, ne znam je li to zbog kamere ili zbog youtubea
  6. kaj su ovi kaj si ti naveo pokrepali? koliko uopce madjara imamo trenutno u igri?
  7. ja sam znao tu i tamo vidjeti obnovljene madjare prema sisku, ali su uglavnom prevladavali oni neobnovljeni (meni puno drazi jer ima vise mjesta za sjedenje, a ni oni naslonjaci nisu toliko neudobni). vjerojatno je to posljedica neimanja dovoljno neobnovljenih madjara, uostalom cini mi se da neke vozne redove bas ti madjari voze i od dobove do dugog sela.
  8. bravo posebice mi se svidjaju panoramne
  9. Dakle kaj, to je saraf neki? ja bi rekao da je to sinteticka, strojna mast. po izgledu rekao bi da podsjeca na onu mast kojom se podmazuju skretnice, primjerice jesam u pravu?
  10. vele da kad natjeraš čovjeka da logički zakljući da najbolje naući... http://img149.imageshack.us/my.php?image=img6101ds2.jpg pogledaj sliku i reci jel mogla biti elektra ma ja sam iz nekog cudnog razloga mislio da ga niste dosli gurat vec da ste dosli sa prednje strane ali opet, jos uviijek ostaje prvi dio pitanja: jel djuro cesto ostaje zaglavljen gore?
  11. ErrAseR, odlicne fotke imam 2 pitanja doduse: 1) djuro cesto onako zaglibi na grbini? cini mi se da je ono malo prevelik vlak za njega da vuce gore uz brijeg (mislim, ima ono 20ak dugackih cisterni, ak sam dobro brojao)...i s cim ste ga cupali van? s elektrom ili sa onom manevrom koju si vozio? 2) ona "nova" pruga kod lekenika izgleda kao da je po njoj u najmanju ruku prosao TGV (negdje sam vidio slike kad su ga testirali, nakon sto je prosao tracnicama sa 500 km/h, ostavio je slicne tracnice). da li je ono posve gotova dionica pruge ili ima radova koji se jos moraju napravit? jer ja u zivotu nigdje nisam vidio rasklimanije tracnice
  12. decki, svaka cast odlicne slike, super putopis nadam se da cemo se opet negdje neplanirano sresti (kao sto smo to napravili u zaboku)
  13. I Gradec je nekada bio kolodvor. Ja se dobro sjećam dodatnog kolosijeka u Vojakovačkom Kloštru. Ili ih je možda bilo više? Tamo je nekada bio rudnik ugljena. A gospodina strica odmah hapaj s pitanjem je li vozio parnjače i usput mu zaplijeni sve fotke s pruge koje ima. nije se nikad bavio fotografijom (barem koliko ja znam) a parnjace je bas promasio...imao je ispit za manevru, kennedye, asee, EMV i DMV kao klinac sam se s njim vozio u jednoj manevri i u ondasnjoj 441 steta sto se uopce ne sjecam tih iskustava
  14. hvala na prijedlozima i savjetima definitivno cu probati sljedeci put poslikati i te objekte. nisam ni znao (dok mi moj stric (koji je vozio sve) nije rekao) da su neka stajalista bila ukrizja (vojakovacki klostar, primjerice).
  15. zasto polu? zato sto mi fale slike nekih stanica nadam se da ce ipak biti dovoljno ovo sto imam dakle, putovanje je pocelo u pol 7 ujutro (trebalo se ic na faks). po dolasku na crnomerec, ugodno sam se iznenadio zajedno sa svojom prikolicom... oko 11:40 dolazim do Glavnog kolodvora...prvo sto se vidi je, ocigledno, zgrada a unutra - ogromni display i moj je izlistan (polazak u 12:42) srecom, tek je 15 do 12 pa ima se vremena slikati po glavnom. vrlo "zanimljiva" scenografija nigdje zive duse madzar odlazi sa 3. perona 4. kolosijeka.. i tako dolazimo do mocnog stroja koji je vukao do koprivnice broj lokomotive je 1141 208 kraj nje na 2A peronu 2. kolosijeku stoji njezino velicanstvo - Brena i to 1142 001 (jos uvijek neprefarbana ) lijep pogled - s desne strane Slavonac, a s lijeve strane Podravec 12:42, vrijeme za polazak pogled na kolodvor Sesvete... Ljudi ulaze i izlaze iz vlaka, a kondukteri pricaju... prometnik daje signal i mi odosno.... od sesveta do vrbovca nije bilo bas interesantno, a i zapricao sam se sa jos jednim fotografom koji je bio sa mnom u kupeu (ne, ne slika zeljeznicke motive), pa mi fali slika Dugog Sela. ovdje se vidi pogled na kolodvorsku zgradu u Vrbovcu guzva na peronu u Vrbovcu joj, da je vise ovakvih slikica malo igranja sa dugom ekspozicijom - take 1. devastirano stajaliste Gradec strasno...kao da je rat jucer zavrsio drugi pogled na zgradu... malo detalja pri ulasku u Krizevce - skretnica izbliza malo igranja sa dugom ekspozicijom - take 2. kolodvor Krizevci..bilo pusto u samom kolodvoru, niti jednog bjelovarcana niti teretnog vlaka...nicega jos malo detalja - KM u Krizevcima zavoj nakon izlaska iz Vojakovackog Klostra...vidi se plavi stroj naprijed pogled na zgradu kolodvora Lepavina... jel se sijecate kolodvora Gradec? a sad pogledajte na sto ta zgrada moze licit stanica: Mucna Reka vid' ga kako prelazi prugu, bez ikakvog gledanja izlazni signal na kolodvoru Mucna Reka... Njegovo velicanstvo 2044 014 u kolodvoru Koprivnica (bas se pristekao) okretno postolje na 2044 Varazdinec ceka na odlazak iz kolodvora... going, going... gone, ode vlak za Osijek... eto...nadam se da su vam se svidjele fotke. fotke nisu obradjivane nicim, htio sam ih sto prije stavit na net. sljedeci put ce biti obrade inace, sve je slikano sa Olympus E-410 fotoaparatom.
  16. ja sam se prvi (i zadnji) put vozio marjanom tamo negdje 97. cini mi se. tada je kretao u 8:00 sa 1. perona IIRC i dizel ga je vukao skroz od zagreba e to je bio gust. inace, dolazak je u split bio oko 17:40 (opet IIRC) a kompozicija se sastojala od 8 vagona...
×
×
  • Create New...