Jump to content

tramvajac 92

Članovi
  • Posts

    3648
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by tramvajac 92

  1. Mislim da je ovo najprikladnija tema. Čini mi se da smo imali temu o ovom dijelu zagrebačkog depoa negdje, ali je ne mogu naći.

     

    Prijatelj se preselio, pa me pozvao kod sebe da malo vidim... eto, i jedna fotka s balkona.

    Branimirova.jpg

    • Like 1
    • Thanks 2
  2. Bio sam i ja do centra danas... pa sam bio i do Cvjetnog, di je pravoslavna crkva/hram isto oštećena, punim nazivom Saborna crkva Preobraženja Gospodnjeg u Zagrebu

     

    Koja riječ o objektu: 1863 je izrađen nacrt crkve, arhitekta Franje Kleina, a stara crkva na tom mjestu (Margaretska, kao i ulica iza nje) je srušena 1865, dok je nova crkva dovršena 1866. Za unutarnje uređenje je zaslužan veliki arhitekt Herman Bollé. Zgrada je izvedena u tzv. neobizanskom stilu, sa značajnim utjecajima zagrebačkog historicizma.

     

    1931., kad je utemeljena zagrebačka eparhija (razina mitropolije u zapadnom kršćanstvu), crkva je postala saborna ili katedralna. Zagreb time ima 2 katerdrale i jednu konkatedralu (grkokatolička, u Ćirolometodskoj).

     

    IMG_20200427_103902.jpg

    • Thanks 1
  3. Dobar ti je putopis.

     

    Međimurci rotore zovu Tokiji, a Varaždinci se baš nebi složili da su u Čakovcu domaći. :mrgreen:

     

    Autobusnog kolodvora u Murskom Središčču više nema, kolko znam :D

  4. Lepi putopis :palac: . Čakovec je i meni ljep grad, dvaput sam bio i jednako pusto mi je izgledao. Šteta što nema tipičnih međimurskih delicija (meso 'z tiblice, turoš, gibanica...), al bitno da nije bilo ovog:

     

    suddenly-potatoes.jpg

     

     

    Prijevod na međimurski: odjenput, kalamper

  5. I da, dobra ti je ona dosjetka o Česima i tramvajima, iako je meni Katica najružniji tramvaj. No to je stvar osobnog ukusa.

     

    Katice su jedinstveni tramvaji u Zagrebu, ako zbog ničeg drugog onda zato jer su jedini u prometu koji imaju ženski nadimak.

     

    @ICE-3M Samo ti nastavi s ovim, ovo je jako zanimljivo (a i korisno). Svakim čitanjem se nešto novo nauči, pa kad ti dođu prijatelji iz drugih gradova imaš nešto novo za ispričati o nekom objektu.

  6. Da dodamo još malo povijesti (i zemljopisa).Zračna luka Borongaj je 1928. puštena u promet kao putničko-vojna zračna luka. Za vrijeme WWII je Borongaj bio samo vojna zračna luka, što je značilo da mora postojati i protuzračna obrana (PZO), koja se nalazile negdje u Maksimiru, kod jezera iza Agronomskog fakulteta.Ostaci su još uvijek vidljivi. Naravno u ratu je zračna luka je oštećena u savezničkom bombardiranju Zagreba, kao i obližnji kolodvor Borongaj. Za one koji se pitaju čemu sliži, imam odgovor i na to: http://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/580-emu-tono-slui-kolodvor-borongaj

    Koliko uspjevam pronaći, drugi dio PZO-a bi trebao biti negdje na području današnje industrijsko-poslovne zone Žitnjak, u blizini naselja Kozari bok. Mislim da ipak od toga nije ništa ostalo, nego je srušeno u vrijeme kad su građene kuće lokalnog stanovništva.

    Od WWII do 1959. je kao glavna zračna luka služio danjašnji sportski aerodrom u Lučkom, tj. Ježdovcu. Prilično lako dostupno ZET-ovom linijom 168 iz Prečkog i sa Savskog mosta. Stajalište je Ježdovec-vojarna.

  7. Kak se dođe do tog slapa?

    Dokle javnim prijevozom? I koliko hoda dalje?

     

    Možda ja uspijem malo pomoći. Bus 125 Gornje Vrapče se okreće na parkingu streljane u Vrapču (to je nemoguće promašit jer je to kraj ceste i ogromno je), iako mi se čini bolje izać na predzadnjoj (Vrapčanska 269) Preporučam subotu 5:00-23:40 svakih 20 min, 23:55, 0:25 s Črnomerca, iz Vrapča 4:40-23:40 svakih 20 min, 0:10 http://www.zet.hr/media/99933/125.pdf. Negdje s lijeve strane bi trebala bititi nekakva stazica s planinarskim markacijama (to je staza 4).

    Tu kažu da bi do slapa trebalo oko 1:30 (s tim da oni predlažu izlazak koliko shvaćam još jednu stanicu ranije..

  8. Više manje su zgrade i dvorišta preuzele trasu tog kolosjeka

    Tu ima još teksta i nešto slika: autor je @radoznalac a i cijenjeni kolega @seabral je napisao koje slovo i dao koju sliku o tom pred skoro 4 godine ovdje..

    Ako se ide provlačiti nešto na 1435 mm, onda imaš 2 pruge (tram i vlak) u kojih 500 metara, a ako se ide na nešto od 1000 mm, to znači da se i to mora negdje spojiti (na oba kraja po mogućnosti. Dosta je sad zagađivanja s Budućnošću tračničkog prometa u Zg. Za detalje sljedi ovu poveznicu!)

     

    Inače susjed Stanley, sviđaju mi se vaši opisi bliže okolice :mrgreen:

  9. U smjeru kretanja naišao sam na:

    http://img232.imageshack.us/img232/2465/pb060070.jpg

    .... naišao si na PP Maksimir - jedan od posljednjih dućana namještaja u Zagrebu u stilu 70-tih (ako ne i posljednji). Ovaj potpuno neklimatizirani derutni dućan se od tada valjda uopće nije obnavljao ... a najvjerojatnije niti većina asortimana kojeg tamo prodaju.

     

    Kad sam svojevremeno tražio pristup tom dućanu, primijetio sam dosta aktivnih i još više neaktivnih industrijskih kolosijeka u blizini i predbilježio si Sesvete kao jednu od destinacija za željezničku arheologiju. Ovim odličnim kolodvorpisom si me podsjetio na ta razmišljanja. :evil:

    Ako ćemo suditi po web-stranici asortiman je prilagođen 21. soljeću :wink:

    http://ppmaksimir.hr/home/content/view/14/31/

  10. Pozdrav i tebi.

    Sreća je i tvoja i moja što nismo ista generacija i što nismo npr. u 1966. ili 1967., jer bi se garant potukli. Tih godina su tučnjave između Trnjana i Trešnjevčana ušle u legendu...

     

    Da zanimljivo, a otkad sam ja doselio u Špansko, nešto se stalno sukobljava dječurlija iz Malešnice i Španskog. :kul

    Vidim da je to bilo popularno i tada, naravno ja u tome nisam, isto sam miroljubljiv, ali se brzo pročuje kvartom.

    Jedno vrijeme su bile aktualne tučnjave Prečkog sa Španskim a i Malešnicom ali se u to nisam a niti imam namjeru upuštati

×
×
  • Create New...